Keskiviikon ruoka- ja treenipäiväkirja

Heippa! Ruokapäiväkirjoja kysellään ja toivotaan aika usein, joten ajattelin vaihteeksi jakaa yhden päivän ruokailut kuvien kera! Haluan taas muistuttaa, että vaikka jengi jakaa ruokapäiväkirjojaan blogeissa ja netissä, se ei tarkoita, että esimerkiksi minun ruokailutapani sopisivat muille. Näitä on myös mun mielestä mielenkiintoista lukea, ja vinkkejä voi ottaa omiin ruokailuihin, mutta suoraa kopioimista en suosittele. :) Mulla on hieman normaalista poikkeava päivärytmi, sillä aloitan työt normaalia myöhemmin ja näin ollen myös lopetan myöhemmin. Liikun lisäksi vähintään kahdesti päivässä, jonka vuoksi neljä kertaa päivässä syöminen on sopinut mulle parhaiten.

IMG_5318_Fotor_Collage

Aamiaisella olen viime aikoina syönyt..tai oikeestaan juonut smoothien. Tänään oli jo sellainen fiilis aamusta, että lämmin kaurapuuro olisi voinut olla hieman maistuvampi vaihtoehto, mutta toisaalta tällainen smoothie on helppo, nopea ja sopii hyvin kun menee suoraan hyppimään ja pomppimaan heräämisen jälkeen. Kahvi kuuluu myös jokaiseen aamuun, käytän luomulaatuista tuorepaahtokahvia.

DSC02858

DSC02859Keskiviikon aamiaisella smoothieen tuli lehtikaalia, babypinaattia, vadelmia, mustikoita, pala banaania ja muutama pala vesimelonia, proteiinin osaa toimitti plant forcen riisiproteiini. Sekaan menee lisäksi amazing grassin viherjauheseos, johon on lisätty Yerba Matea ja luomu Matcha vihreää teetä. Seoksessa on mm. vehnänorasta, ohranorasta, alfalfaa, spirulinaa, pinaattia, chlorellaa, parsakaalia, acaita ja macaa. Nesteenä tapaan käyttää makeuttamatonta mantelimaitoa, tosin eiliseen smoothieen kokeilin alpron kookosmaitoa, joka toi kivan lisätvistin smoothieen!

DSC02860 DSC02853Noita kuvia katsoessa voi miettiä, että miksikohän mulla tuli eilen lopulta kiire sinne töihin? :D Aamupäivän ohjaukset koostuivat siis Bodyattackista ja core-tunnista. Jumppien jälkeen menen aina kotiin syömään lounasta. Lounaalla mulla oli lohi-sienirisottoa, johon lisäsin vielä lehtimangoldia, joka on muuten erinomainen biotiinin, C- ja A-vitamiinin, magnesiumin ja kaliumin lähde. Riisinä käytän luomulaatuista täysjyvä basmatiriisiä. (mangoldi ei erotu kuvassa, se on jossain tuolla riisien seassa)

DSC02863

DSC02861Blogia ahkerasti seuraavat tietävätkin jo, että pyrin käyttämään runsaasti lehtivihreitä ja vihanneksia ruokieni joukossa. Normisetti koostuu tammenlehtisalaatista, romainesalaatista, kurkusta ja tomaatista. Lisäilen myös basilikaa, pinaattia ja rucolaa aina kun niitä on joku kantanut jääkaappiin. ;)

Tuo kuvissa näkyvä lautanen on muuten normaalia suurempi, annoskoot on siis melko suuria, sillä vihannekset vievät paljon tilaa. :) Lounaan jälkeen hoitelin työjuttuja koneella, päivitin blogin ja sitten olikin aika lähteä taas jumpalle. Heitin huiviin vielä luomulaatuisen ompun ennen töihin lähtöä. Iltapäivän ohjelmassa on keskiviikkoisin TBC-tunti, joka on siis lyhenne sanoista Total Body Condition. Tunti on intervallitreeni, jonka toteutan steppilaudan ja käsipainojen kanssa. :) Jumpan jälkeen oli luvassa päivän PT-asiakkaat ja työt. Pääsin hieman ennen kahdeksaa kotiin, kaupan kautta tällä kertaa. Ennen kauppareissua söin Questbarin, jotta koko kauppa ei tyhjenisi sinne mun ostokoriin.

DSC02174Päivällisellä, vai onko se illallinen? Oli tarjolla jo aiemmin esittelemääni muusisörsseliä. :D Kyseessä on siis bataatti-porkkana-kukkakaalimuusi, johon sekoitin tonnikalaa, herkkusieniä ja katkarapuja. Kylkeen vielä 400 g parsakaalia ja tomaattia!

DSC02855

Protskut on taas jossain piilossa. Ihan reilun kokoinen annos :)

DSC02856Tykkään syödä paljon, rauhassa ja nautiskellen, joten ruokailujen ja koneella päivittelyn jälkeen, kello löi jo lähempänä kymmentä ja oli aika painua peiton alle. Sellainen peruspäivä meikäläisen tyyliin. Syön siis hieman miinuksilla tällä hetkellä, tavoitteena saada kesäpöhö pois, aika hyvin on jo lähtenytkin, pian saa varmaan nostaa taas kalorit ylös. Vaikka en juurikaan käytä viljatuotteita, kuitua kasaantui n. 70 g eilen (minimi suositus 25 g / vrk). Myös kalsiumia tuli riitävästi, tiedän että joku kysyy siitä. ;)

Nyt mun täytyy painua päiväunille, sillä iltapäivällä pärähtää reilu kolmen tunnin treenirupeama, ei niin kevyttä urheilua! Niistä lisää myöhemmin tänään tai huomenna. :)


15 Responses to “Keskiviikon ruoka- ja treenipäiväkirja”

 1. Avatar Mimmi sanoo:

  Heippa:D tarvisin nyt nopsaan apua,ettei mun uus elämä mee ihan harakoille :( eli n. 1 kk sitten mulla alkoi uus elämä,salilla käyn 3-4 krt vkossa,siihen päälle juoksumattoa,pyöräilyä tai vaunuttelua, ruoka-asiat pitäis olla hallussa,ja herkkupäivä joka pe,jolloin syön suklaapatukan. Mutta mun paino ei vaan laske?! Oon kans Vaasasta,joten pystyisitkö tekemään mulle jonku ruokaohjelman,jolla kilot tippuis? Laitanko s-postia,vai kuinka otat vastaan sun asiakkaat? Kiitti :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Moi! Kuukaudessa kyllä pitäisi näkyä jo jotain tuloksia, mutta joskus jos tekee salitreeniä voi kroppa tiivistyä vaikka paino ei heti putoisikaan? Oletko ottanut ympärysmitat ja seurannut niitä? Jos haluat ostaa ruoka-ohjelman voit laittaa mulle sähköpostia! :)

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Senttejä on lähteny pyllystä ja reisistä,aika selvästikkin :) Huomasn ilman mittanauhaakin. Mutta mä laitan sulle sähköpostia :) Kiitos jo etukäteen

 2. Avatar Jaana sanoo:

  Kiva että teet ruokapostauksen! Sun ruuat näyttää aina niin värikkäiltä ja tällainen lihansyöjä saa hyvin vinkkejä miten rehujen saantia voisi lisätä. Eväät näyttää kuitenkin kyllä tosi vähäisiltä kun huomio kulutuksen (miten jaksoit vetää jumpat?) mutta etenkin rasvattomilta, etenkin kun olet nainen. Mikä sun peruskulutus suurinpiirtein on? Ja paljonko olet nyt miinuksilla kun kiristelet?

  • Avatar ainor sanoo:

   Hei! Kiva kuulla että oot saanut vinkkejä! Voin sanoa käsi sydämellä, että jaksan urheilla todella hyvin, mulla ei itseasiassa vaikuta treenitehoihin vaikka olisin miinuksilla, joskus jopa päinvastoin. Määrä voi näyttää vähäiseltä, mutta annokset ovat oikeasti aika suuria, lisäksi suihkuttelen parsakaalien päälle oliiviöljyä, sekä lohirisotossa on paljon lohta, josta tulee myös niitä rasvoja. Käytän lisäksi omega-3 kapseleita päivittäin. Mun ruokavalioon kuuluu myös maapähkinävoi ja avocao, vaikka niitä ei tässä näkynytkään :)

 3. Avatar Maija sanoo:

  Tein tänää ekaa kertaa parsakaalimuusia ja hyvää oli! Lisäsin vaan mausteita ja koko 400:n gramman annos meni napaan lisukkeiden kera. :p
  Quest barit tuovat pientä luksusta arkiruokailuun, oon kokeillu kaikkia makuja, paitsi apple pieta en oo löytäny kaupoista vielä.
  Sun blogista saa hirveesti tietoa ja vinkkejä terveelliseen elämään, kiitos paljon! :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Hei, kiitos paljon kommentista! Tällaisten kommenttien vuoksi sitä jaksaa jakaa inspiraatiota ja tehdä postauksia. :) Tuo parsakaalimuusi on tosiaan paljon maukkaampaa kuin luulis!

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihana nähdä että joku toinen harrastaa tollasia ruokasotkuja :D . Herätin ihmetystä joskus muinoin, kun kannoin eväänä porkkanasosetta, johon olin sotkenut tonnikalaa. Useinkin teen porkkanamuussia seitin tai lohen piilottamiseksi. Yksi kummallisimmasta on varmaan seitikaurapuuro… Mutta hyvää :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Jess! Mäkin tykkään sotkee ruokia yhteen ja justiin ihan outojakin juttuja. Seitikaurapuuro kuulostaa aika mielenkiintoiselta :)

 5. Avatar Johanna sanoo:

  Moikka, sulta saa kyllä aina niin hyviä ruokavinkkejä! Pitäisi noita smoothieita ottaa omaankin ruokavalioon, ihan liian harvoin tulee tehtyä. Tästä taas huomasin että sinnehän voi oikeasti laittaa melkein mitä vaan!

 6. Avatar Marika sanoo:

  Ooo mitä ruokakuvia, slurpsis ! :D Muutenkin ihana ja motivoiva blogi, jään seuraamaan ! :)

 7. Avatar Anneli sanoo:

  Hihi, tässä vähän erilainen viikonlopun ruokapäiväkirja:
  http://punainenorvokki.blogspot.com/

 8. Avatar soffe sanoo:

  nam herkulisen näkösii ruokia!! hei mistä muuten ostit nuita protsku patukoita, oon yrittäny ettii kaupoist mutta en oo löytäny :D

Kommentoi