Bikinibody Bootcamp ruokavalio

Hellurei! Olen saanut jonkun verran kyselyjä, että mikä tämä bikinihomma oikeen on, joten kerrataanpa hieman. Järjestän siis 2 kuukauden bikinibody bootcamp – haasteen, jossa jaan teille ruokavalion, treenisuunnitelman ja treenivideot treenejä varten. Näiden avulla pääsette muokkaamaan kroppaa bikinikuntoon! Treenit suoritetaan idealla ”bodyweight training” eli paljon plyometristä treeniä, joka muokkaa kehoa vatsan, reisien ja pakaroiden alueelta tehokkaasti. Tämä ei ole siis lihastenkasvatusohjelma, eikä treenejä tehdä suurilla lisäpainoilla. Treeneissä käytetään lisäksi koroketta ja pieniä lisäpainoja joissakin liikkeissä, kerron näistä lisää huomenna! Treeniin tarvitaan hieman tilaa, mutta ne pystyy tehdä myös kotona tai ulkona lenkkipolun varrella halutessaan.

Vaikka saatte ohjeet se ei tarkoita etteikö itse täytyisi tehdä työtä, tästä se vasta alkaa. Jos oikeasti päättää satsata hommaan, lupaan että saatte myös tuloksia. Jos hommaa noudattaa ”sinnepäin” ovat tuloksetki sillon sinnepäin. Kaikki lähtee itsestä! 🙂

bikiniruoka

Toivoisin, että kaikki haasteeseen osallistuvat kävisivät tykkäämässä blogin Facebook-sivusta TÄÄLTÄ. FB-sivulla voi jakaa omia kehityskuviaan, vinkkejä tai kysyä apua jos jokin askarruttaa. Together we are strong! 🙂

Haaste alkaa virallisesti huomenna, joten nyt kamerat käteen ja ottamaan hyvät ”ennen”-kuvat talteen. Ottakaa kuva tiukoilla vaatteilla/alusvaatteilla edestä, takaa ja sivusta. Pää ei tarvitse näkyä, jos ei halua. Näistä saa oikeasti motivaatiota, joten vaikka tuntuisi epämiellyttävältä, niin suosittelen ottamaan kuvat. Kuvien lisäksi voi ottaa ympärysmitat rinnan päältä, vyötärön kapeimmasta kohdasta, navan kohdalta, lantion leveimmästä kohtaa sekä reiden ympäryksen. Muista merkitä mitat ylös! 🙂

Tässä olisi ruokavalion pohja, josta jokainen voi vielä muokata itselleen sopivan. Vaihtoehdoista riippuen tässä on abauttiarallaa 1700 kcal. Jos liikkuu todella paljon voi lisäillä ruokien määriä. Kannattaa lähteä kokeilemaan ja tunnustella mikä tuntuu itselle parhaalta. Ruokavalion ideana on syödä todella runsaasti vihanneksia, kasviksia ja marjoja, hieman hedelmiä, täysjyvää, hyviä rasvoja ja ”puhdasta” proteiinia. Proteiinit siis ilman marinadeja. Mausteita voi, saa ja kannattaa käyttää runsaasti, mutta kannattaa tutkia myös mausteiden sisältöjä, niissäkin voi olla piilosokeria.

Kerran päivässä tulisi juoda vihersmoothie, esim. lepopäivän välipalalla tai sitten treenipäivän aamupalalla tyhjään vatsaan ennen kaurapuuroa. Vihersmoothien sisältöä voi itse vaihdella, mutta mielellään tietysti mahdollisimman ravintorikasta settiä. Treenipäivänä suosittelen välipalaksi täyttävämpää marjasmoothieta, jotta energiat eivät lopu kesken. Viherjauheita ja marjajauheita voi lisäillä mukaan halutessaan.

Itse käytän Feel Vividin marjajauheita, joita on helppo lisäillä puuroon tai smoothieen. Sainkin teille kivan alennuskoodin. Haasteen ajan saatte kaikista Feel Vividin tuotteista -10% alennusta koodilla ”bikinibody”. Jauheet ovat todella riittoisia!

Ruokavalio:

Huom. kaikki painot ovat kuiva/raakapainoja!

Aamiainen = Kaurapuuro & vihersmoothie (halutessaan vitamiinit D,C,magnesium, omega-3) (kahvi  ja te + tilkka maitoa on ok)

  • 45 g kaurahiutaleita/kauraleseitä (1 dl)
  • paljon marjoja (mustikka, vadelma tms)
  • n. 50 g raejuustoa + 5 g kookosöljyä TAI
  • 1 keitetty kanamuna

IMG_5863

DSC01725Lounas = Ruokaisa salaatti

  • 150-200 g kanaa/tonnikalaa vedessä TAI 100-120 g lohta
  • PALJON salaattia (vähintään 200g) (vihersalaatti, pinaatti, rucola, basilika, kurkku, tomaatti, paprika jne..) mielellään ainakin 3 eri väriä.
  • 1 hedelmä (päärynä, omena, mango..) tämän voi pilkkoa salaattiin mukaan
  • pala ruisleipää, päälle avocadoa (puolikas avocado) ja 50 g raejuustoa

Välipala = Vihersmoothie tai marjasmoothie

  • vihersmoothie:

esim. pinaattia, lehtikaalia, rucolaa sitruunan mehua, päärynä, vichyä/vettä

  • marjasmoothie: 1 prk maitorahkaa, marjoja, banaani (+hera)

Berry Smoothie

Päivällinen:

  • 150 g kanaa/lihaa/kalaa
  • 40 g täysjyväpasta/riisi/couscous/kvinoa tai 200 g peruna/bataatti
  • vähintään 300g vihanneksia (parsa, porkkana, kukkakaali jne)

DSC01737

Iltapala:

  • treenipäivä:

2 palaa ruisleipää, avocadoa, kinkkuleikkeitä + salaattia, tomaattia, kurkkua

  •  ei treeniä:

Marjasmoothie tai

Banaaniletut (1 kanamuna + 2 valkuaista + puolikas banaani tehosekoittimeen ja paistetaan tilkassa kookosöljyä)

DSC01353

Painotan edelleen, että sama ruokavalio ja määrät eivät tietenkään voi sopia juuri sellaisenaan aivan kaikille, mutta tämä on aika yleispätevä pohja ja menee tosi monille ihan sellaisenaan. Kalorilaskuria voi käyttää apuna ja lyödä syödyt ruuat sisään, jolloin laskuri laskee automaattisesti onko syöty tarpeeksi, liikaa tai liian vähän. 🙂

Onko kysyttävää? Kysykää!! =) Treenisuunnitelma, treenit ja lisää infoa tulossa huomenna aamusta ja sitten homma lähtee rullaamaan, jeeh!

Teen myös blogin sivupalkkiin linkit, josta pääsee helposti klikkaamaan itsensä ruokavalion ja treenien luokse, jotta ei tarvitse aina etsiä ja selailla jos täytyy tarkistaa jotain.


218 Responses to “Bikinibody Bootcamp ruokavalio”

  1. Suski sanoo:

    Moikka, ihan mahtavaa kiitos Aino! Ihanaa lähteä tähän projektiin mukaan. Luulen, että meistä tulee ”hyvä porukka”!!! Ruokailusta kysymys; lienee ok käyttää erilaisia siemeniä (chia, pellava yms) esim puuroon/rahkaan lisättynä? Entä maca -jauhe?

    • ainor sanoo:

      Moi ja kiitos!! 🙂 juu voi käyttää macaa ja muita superfoodeja tottakai! En laittanut niitä ruokavalioon koska kaikki eivät halua ostaa niitä. 🙂 Pellava, chia, siemenet ok, mutta kohtuudella sillä sisältävät aika runsaasti energiaa.

    • Nimetön sanoo:

      Mietin että jos tekee tota bikinibpdy treeniä voiko silti käydä salilla 3-4x viikossa ja zumbassa kerran ? Ja sitten koska käyn koulussa ei ole mahdollista tehdä salaattia joten haittaako jos silloin syö vain kouluruuan tai jonku välipalan esim hedelmiä ?

    • emilia sanoo:

      Moi! Mietin että jos tekee noita bikinibody treenejä ja käy salilla 3-4x viikossa niin onko se okei ? Ja koska käyn koulussa ei ole mahdollista syödä salaattia päivällä joten käykö jos syö kouluruuan tai jonkin välipalan esim hedelmiä tai vastaavaa ?

  2. Pauliina sanoo:

    En itse ole puuron ystävä, joten voiko kyseistä tuotetta korvata jollain muulla? Noudatetaanko tuota ruokavaliota koko viikko vai vaan yksi päivä? (vai joka viikko). Parannus ehdotuksena olisi, että tuon ruokavalion voisi julkaista hieman aikaisemmin, että kerkeää käymään ennen maanantaita kaupassa (mutta jos et itse ehdi tehdä, niin nou hätä) 🙂 Muuten tämä kuulostaa täydelliseltä ollakseen totta!

    • ainor sanoo:

      Moi! Puuron voi korvata esim. marjasmoothiella johon lisää kauraleseitä ja kookosöljyä. Tämä on siis ruokavalion pohja koko haasteen ajalle. Tulen jakamaan erilaisia reseptejä joita voi kokeilla halutessaan. lounaalla ja päivällisellä saa kuitenkin vaihtelua kun käyttää eri vaihtoehtoja, noista voi tehdä keittoa, salaattia,wokkia, laatikkoa tai mitä ikinä keksiikään! 🙂

  3. PauliinaK sanoo:

    Käykö kookosöljyn tilalta tavallinen rypsiöljy/auringonkukkaöljy? 🙂

    • ainor sanoo:

      Minä en suosi kumpaakaan noista, oliiviöljy olisi parempi vahtoehto mutta mutta..ihan itse toki päätät 🙂 Kanamuna on toki vaihtoehtona aamiaselle jos raejuusto ja kookos ei maistu 🙂

  4. Jenni sanoo:

    Kysyisin, että mitäs jos ei ole mahdollista tehdä smoothieta kesken päivän? Vietän opparikiireen takia kampuksella noin 10 tuntia päivästä ja sitä ennen käyn usein vielä treenaamassa. Eli olen kotoa poissa noin klo 7-20. Ruokia on helppo pakata tietysti mukaan ja harvemmin ostankaan mitään kampukselta. Smoothieta en vain mielellään kantelisi laukussa noin 8 tuntia..

    • ainor sanoo:

      Moi! Siinä tapauksessa hyvänlaatuinen proteiinipatukka on varmaan paras vaihtoehto sulle välipalaksi! Katso joku missä ei ole paljon lisättyä sokeria..Questbarit on aina hyvä vaihtoehto 🙂

  5. Aino sanoo:

    Oooooo, ihana Aino!!!! Kiitos! Näillä ohjeilla ja tällä porukalla minäkin, vajaa 3 kk sitten synnyttänyt, saan varmasti operaatio vauvamakkran viimeinkin kunnolla käyntiin, myös pysymään käynnissä ja tuloksia aikaan! Osaatko muuten heittää paljonko pitäisi saada lisäenergiaa imettävänä?

    • ainor sanoo:

      Jee kiitos! 🙂 Tervetuloa joukkoon! Imetysaikana on erittäin tärkeää syödä terveellisesti ja juuri tällainen ruokavalio sopii siihen täydellisesti. Imetys kuluttaa n. 400-500 kcal joten voit lisätä esim lounaalle toisen viipaleen leipää tai syödä vaikka 2 välipalaa päivässä jos tuntuu ettei energia riitä (toinen aamiaisen ja lounaan väliin) Olon tulisi olla hyvä ja energinen!

  6. Moi! Kiitos super hyvästä ohjeesta. Mites,kun en pysty käyttämään viljoista kauraa enkä maitotuotteita lainkaan( heraprotsku käy) Lähinnä aamupala ja välipala mietityttää?Niin siis viljoista käy vaan riisi ja kvinoa.

    • ainor sanoo:

      Moi! Onko kaura siis ainoa mitä et pysty? onnistuisko jokin muu puuro tai sitten esim munakas, johon lisäät kasviksia? Välipalasmoothiessa voi jättää maitorahkan pois ja laittaa vaikka heraa ja mantelijuomaa tms nestettä 🙂

  7. Inna sanoo:

    Kävin likettämässä feisbuukissa ja olen varovaisesti mukana. Mun on ruokavammaisuuksien takia kuitenkin pakko muutella ruokaohjetta, ja treenihommiakin haittaa nuo muut harrastamani lajit (telinevoikka, pikajuoksu). 😀 Että kai tämä on sitten sitä ”jos suorittaminen on sinnepäin, tuloksetkin ovat sinnepäin” -kategoriaa.
    Kuvat aion ottaa, samaten mitat.

  8. Sannatar sanoo:

    Onkohan tuo kalorimäärä liikaa, jos peruskulutus on alle 1300 kcal?

    • ainor sanoo:

      Treenit nostavat kulutusta aika paljon, mutta jos aktiivisuus on muuten vähäistä voit vaihtaa välipalalle vihersmoothien jolloin kcal-määrä putoaa muutama sata kaloria alaspäin! 🙂 SUosittelen kokeilemaan kalorilaskuria sitten kun treenitkin on mukana kuviosissa niin näkee hieman miten ne kulutukset ja syömiset menee yhteen!

  9. Mukana ollaan! sanoo:

    Käykö aamupalaksi seuraavanlainen smoothie:

    1prk rahkaa
    Puolikas avokado
    Banaani
    Maitoa

    Pitääkö vielä lisätä kaurahiutaleita? Tai jättää maito pois?

    Kiitos vastauksesta! 🙂

    • ainor sanoo:

      Moi! käy, ei tarvi lisätä kauraa koska sielä on jo banaani! 😀

  10. Siru sanoo:

    Loistavaa!! Kiitokset Aino! 🙂
    Mitä proteiinin lähteitä & määriä suosittelisit kasvissyöjälle lounaalle/päivälliselle kalalle vaihtoehdoiksi? Maitotuotteet ja kananmuna ovat ruokavaliossani.

    • ainor sanoo:

      Nyt täytyy myöntää että en ole niin hyvä näissä kasviruoka-asioissa, mutta kanamunan valkuaiset ovat loistava proteiinin lähde, samoin voisit lisätä heraproteiinia smoothieihin. Mitä olet käyttänyt tähän mennessä lihan/kanan tilalla?

  11. Maiju sanoo:

    Moikka! Tosi kivalta kuulostaa!! 🙂 Mietin tässä vaan sitä, että voisikohan vihersmoothieta korvata millään? Itse olen kamalan nirso, varsinkin kasvisten suhteen, eikä smoothie oikein houkuta. Vai olisiko parasta vain opetella tykkäämään siitä?
    Mietin myös tuota aamupalaa, riittääkö pelkkä puuro aamulla? Itse olen niin myöhässä aina aamuisin, että ei ole aikaa alkaa paistamaan kananmunia ja ruoka ei aamuisin muutenkaan hirvittävän hyvin maistu. :/
    Entäs tuo lounaan hedelmä? Voiko siirtää sen esim. välipalle, kun on paremmin aikaa syödä? 🙂
    Tähän ruokavalioon ei myöskään varmaan kuulu ollenkaan herkuttelupäiviä?
    Liikunnan puolelta mietin taas, että voiko bikinitreenien lisäksi tehdä normaalia salitreeniä vai tehdäänkö vain näitä oman kehonpainoilla tehtäviä liikkeitä?

    Mukana haasteessa ollaan kuitenkin! 🙂

    • ainor sanoo:

      Moi! Vihersmoothie on juuri helppo tapa saada terveellisiä vitamiineja ja hivenaineita, kannattaa kokeilla ainakin. Ei se mullekaan herkkua ole, mutta kulautan silti juoman kiltisti alas. Joskus joutuu vähän taipumaan omalta mukavuusalueelta! Sitruuna ja makuvissyillä saa myös makua taitettua pois! Voisitko keittää kanamunia valmiiksi illalla ja syödä keitetyn kanamunan aamulla? Puuroon voi myös heittää heraproteiinia jos munat tai raejuusto ei uppoa! Lounaan hedelmän voi pilkkoa salaattiin sekaan tuomaan makua, kannattaa kokeilla sopii hyvin! Mutta voi siirtää myös välipalalle.

  12. Johanna sanoo:

    Kiitos paljon ruokavaliosta! Vaikuttaa tosi hyvälle, enkä malta odottaa että homma lähtee käyntiin. Pystyykö tota pinaattia syömään ihan sellaisenaan…Oon miettiny aina, että pitääkö sitä jotenkin kypsentää 😀 ja onko väliä onko se sitä babypinaattia vai normi. Ei oo ihan tuttu raaka-aine muutakun keitossa 😀

    • ainor sanoo:

      babypinaattia ei tarvitse ”ryöpätä” eli se on hyvä vaihtoehto, itse käytän kyllä ihan tavallistakin pinaattia! 🙂

  13. Paula sanoo:

    Miksei rypsiöljyä? Eikö se oo juurikin hyviä rasvoja? Itse oon luullut sen olevan yksi parhaimmista. Voitko selventää asiaa tietämättömälle?

    Toivoisin myös lisää vaihtoehtoja iltapalalle. Kananmuna ei käy ja kaipaisin muutakin kun noita smoothieita.

    Ihana blogi sulla! Tykkään kovasti:)

    • ainor sanoo:

      Moi ja kiitti! 🙂 Tästäkin rasva-asiasta on monta mielipidettä mutta oma mielipiteeni on ettei rypsiöljyn rasvahapot ole niin hyviä kuin aiemmin on luultu. Rypsin omega kolmoset ovat ALA-muodossa jolloin aine jää elimistöön ja helposti hapettuvana rasvana muuttuu ”haitalliseksi” yhdisteeksi.Lisäksi rypsissä on paljon omega kutosta jota meinaa tulla jo muutenkin liikaa (omega6-omega3 suhde)

  14. Minna sanoo:

    Täytyy ensin mainita kun en ole aiemmin tänne varmaan(?) kommentoinut, että ihan MAHTAVA blogi, kirjoitusaiheet, kuvat, elämänasenne, kaikki! Tällä hetkellä, ja jo useamman kuukauden mitä olen mukana ollut, tämä blogi on ehdottomasti lempparini! Kirjoitat hauskasti ja fiksusti, ja olen huomannut että minulla on todella monesta asiasta aivan sama mielipide, sinä nyt vain satut olemaan muun muassa hieman motivoituneempi harrastamaan tuota liikuntaa, vaikka itsekin kyllä salilla käyn nelisen kertaa viikossa 😀

    Tiedätkö muuten ketään, joka olisi liikunnan avulla muuttanut mielialaansa/elämänsä totaalisesti? Tarkoitan esimerkiksi masentunutta henkilöä, kun puhutaan liikuntaa voisi käyttää lääkkeenä lievästi masentuneen hoidossa 😀

    Tuo ruokavalio on mun mielestä ihan huippu, ja samoja ruokia sieltä löytyy mitä muutenkin syön, mutta en joka aterialla enkä joka päivä, joten olisi helposti itsellä toteutettavissa. Nyt voisin tosiaan kokeilla noudattaa tuota. Mitä mieltä olet siitä kun lounaan joudun syömään koulussa enkä jaksaisi raahata omia purnukoitani sinne mukaan, että onko silloin ok ottaa sitä kastikkeessa lilluvaa possua tms proteiinin lähteeksi vai onko parempi syödä lounas ilman tuota proteiininlähdettä ja vetää lounaan päälle esim herajuoma jossa on jotain reilu 20gr proteiinia. Sattuuhan siellä koulussakin joskus olemaan esim kanafilettä mutta yleensä ei.. 😀

  15. Maija sanoo:

    Kiitos Aino tästä postauksesta!! Mulla on jo aika suht koht samanlainen ruokavalio mitä oon yrittäny noudattaa marraskuusta lähtien, mutta treenien osalta oon vielä vähän hukassa. Eli huomista ootan innolla ja mukana ollaan täysillä!! Kiitos hirveesti kun ”järjestät” tän, oot huippu! 🙂

  16. Nimetön sanoo:

    Hei, osaatko suositella jotain helppoa ja hyvää kalorilaskuria? 🙂

  17. vera sanoo:

    Hei mahtavaa!! 🙂 Oon mukana! Harrastan 3 x vko thaiboxingii ja syön terveellisesti mutta ei vaan lähde rasva palaa…jotain siis teen pakostikin väärin 😀 Tästä tuli hyvä fiilis ja kiva osallistuu! Kiitos!! Nyt kuvia räpsii! 😉

  18. Nimetön sanoo:

    Hei osaatko suositella jotain hyvää (ilmaista) kalorilaskuria? 🙂 kiitos tästä, tätä juuri kaipasin!!!

  19. Inka sanoo:

    Jee, tästä saakin hyvän potkun talvikaudella lössähtäneelle takapuolelle! Itse aion kiskaista ohjelman vegaanisena versiona, ja kun tuodda edellä kysyttiin lihaa korvaavia kasviprotskuja, niin voisin suositella ainakin erilaisia papuja tai kikherneitä (maustaa voi esim. sitruunamehulla, currytahnalla ja mausteilla), tofua (tätäkin voi itse maustaa tai vaihtoehtoisesti ostaa valmiiksi maustettuna), muita palkokasveja (ihan vaan vaikka viherpapuja ja herneitä pakastimesta) ja sieniä (mun suosikkeja ovat pannulla valkosipulissa paistetut). Laktoveget voivat toki syödä juustoa, mutta harva juusto on kalorinlaskijan herkkua 😉

    • ainor sanoo:

      Jes, kiitos vinkeistä! Olihan nuo pavut ja linssit tiedossa mutta ne ei tuu ihan niin nopeesti alitajunnasta kuin tavanomaiset protskunlähteet, tässä oppii uutta itekin 🙂

  20. Inka sanoo:

    Ai niin, ja unohdin mainita suuren proteiinisuosikkini: linssit! Todellista superfoodia, josta saa pienellä vaivalla herkullisia patoja, kastikkeita ja keittoja.

  21. marja sanoo:

    Ei vitsi oot huippu tyyppi ku järkkäät tällasen!! Itekki aattelin ottaa kiristysvaiheen kesää kohti, vaikken mitään ”kesäkunto” projektia suosikkaan, ja tästä saa kyllä paljo motivaatiota! Innolla ootan huomisia ohjeita:)

  22. heidi sanoo:

    Oi jes, vihdoinki päästään starttaamaan! Täpinöissähän tässä ihan ollaan kun ei malteta odottaa! Olisi kysymys että onko ok käyttää treeninjälkeen herapalareita? Kiitos ja kumarrus tästä haasteesta, on niin ihanaa ku saa laittaa 110% johonkin projektiin ja työstää täysillä!! 🙂

  23. Krista sanoo:

    Moikka!
    Kiitti ohjeista!! En ole koskaan vihersmoothieta tehnyt, joten mietinkin, että minkä verran mitäkin siihen laittaisi…? Tuossa oli sitä listaa ainesosista, mutta en tiedä millä mittasuhteilla lähtisi rakentamaan smoothieta:) Tuleekos treeneistä milloin infoa?

    • ainor sanoo:

      mä heittelin noita vihreitä aika summissa kourallisen kaksi, yhden päärynän ja puolikkaan banaanin, yhden sitruunan mehun ja sitte vissyä niin että se melkein täytti alleen nuo aineet 🙂

  24. ilona sanoo:

    Hei Aino, kiitos paljon kun jaksat nähdä vaivaa tämän haasteen toeteuttamiseksi! Ruokapuoli näyttää erittäin hyvältä ja simppeliltä toteuttaa ainoa kysymys minulla on, kun en syö lihaa, kalaa enkä maitotuotteita, että millä minun kannattaisi parhaiten korvata nuo parhaan tuloksen saavuttaakseni? (:

  25. Sady sanoo:

    Moi!
    Varsin käyttökelpoinen ja kokeilunarvoinen vaikuttaisi okevan tuo ehdottomasi ruokavalio. 🙂
    Kysyisin treenipäivän iltapalasta eli ruisleipä lisukkeineen. Oon huomannut, että kyseinen leipä käy mulla vatsaan varsin ikävästi. Voiko sitä korvata jollain?
    Kiitos! 🙂

  26. tyttönen sanoo:

    Moikka!
    Mäkään en oo ennen kommentoinu, joten alotan kehumalla blogiasi! 😉
    Oon nyt pari kuukautta jo koittanu syödä öpaut noin ku miten tää lista menee, eli vielä pieni kiristys itelle ni ei pitäs olla vaikeeta sit ruuan kanssa. Tosta ruisleivästä aattelin kysyä. Että mikä olis semmosta ”sopivaa”? Sillon ku mun omaa ruokavaliota aloin kokoomaan, niin huomasin et monet syö vaan realia ja mun mielestä se on aika kamalaa. 😀 Mut sit taas esim joku ruispalat ni eikös niissä oo jo vehnäjauhoja hyvä läjä.. Eli mitä ruisleipää kuuluis syödä vai onko sillä mitään väliä?

  27. Sirkkunen sanoo:

    Jos syö välipalalla vihersmoothien niin otetaanko semmonen myös aamulla?

    • ainor sanoo:

      1 riittää päivässä 🙂 Eli vapaapäivinä välipalalla ja treenipäivinä aamupalaa ennen! 🙂

  28. Nimetön sanoo:

    Hei tosta aamupalasta niin onko se ok jos muuten sama mutta kananmunan ja raejuuston korvaa rahkapurkilla (eli 250g)?

    • ainor sanoo:

      Moi! rahkasta tulee hieman enemmän kaloreita kuin noista mutta ei ole kyse suurista luvuista 🙂

  29. Sofia sanoo:

    Moikka!
    Ehkäpä uskallan mukaan tähän haasteeseen! Kuinka pitkästä ajasta on siis kyse? Tuleeko lisää tietoa ruokavaliosta vielä, sillä itsellä on huono mielikuvitus enkä kuitenkaan haluaisi syödä näitä samoja ruokia kovin kauaa. Terveellisesti kyllä, mutta monipuolisesti.
    Mistä muuten löytää ilmaisen, ja hyvän kalorilaskurin?

    • ainor sanoo:

      2 kuukaudesta kyse! Ei tuo loppujenlopuksi kovin yksipuolista ole, ellei ole tottunut syömään joka päivä erilaisia ruokia. Joskus tuloksien saavuttaminen vaatii sitä joustoa ja muutosta normaalista 🙂 kalorilaskuri.fi on mielestäni hyvä!

  30. Ilona sanoo:

    Voiko lounaan ja päivällisen järjestystä muuttaa? Itselläni on tiedossa tulevasta viikosta lähtien crossfittiä aika myöhään illalla, joten veikkaan, että jos vetäisen ”tukevamman” lämpimän ruoan myöhemmin, niin reeni ei suju yhtä hyvin. Iltapalan ja päivällisenkään järjestystä ei oikein viitisi muuttaa, kun sitten tukeva ruoka menisi jo tosi myöhäiseksi.
    Crossfit tunti loppuu siis 21.30.

    • ainor sanoo:

      Voit kokeilla muuttaa järjestystä! Itse syön joskus päivällisen viimeisenä ateriana, palautumiseen tarvitaan kuitenkin energiaa hiilareista ja proteiineista. Testaile ja löydä paras tapa 🙂

  31. Susanne sanoo:

    Moikka! mikä kokoisia viher- ja marjasmoothie annosten pitäisi olla? Onko 2dl lasillinen sopiva määrä?

  32. Susanne sanoo:

    ja ovatko ruoka-aineiden painot siis raakapainoja?

    • ainor sanoo:

      On! Hyvä pointti, töytyy lisätä se vielä postaukseen, kiitos! 🙂
      Marjasmoothieen tuli nuo määrät. Vihersmoothieta saa kulauttaa ihan reilusti 4-5 dl jopa!:)

  33. Hanne sanoo:

    Vau, mitä työtä teet ja millä innolla! 🙂

  34. Julia sanoo:

    Ihana oot ku jaksat tehä tällasen! Oon niin messissä 🙂 Ruokavalio on niin hyvä kun voi vaan olla, mutta treeneistä sen verran et tykkään käyä body pumpissa + muissakin jumpissa niin saisikohan niitä sovitettua sitte treeneihin? 🙂

  35. Heidi sanoo:

    Tämä blogi on koukuttanut mut, karkkipussilla asuvan, väsyneen, 10 kk huonosti nukkuvan vauvan äidin liikkumaan! Hitaasti, varmasti, välillä takapakkia, itselle armollisesti. Nyt selkeitä ohjeita noudattaen yritän muistaa syödä. Ja treenit teen aina kun kykenen ja pystyn! Suuri kiitos Sinulle Aino! Kuvina palaute 2 kk päästä 😉

  36. Anna sanoo:

    Täälläkin yksi innostui kovasti! Ruokavaliossa ainoastaan minua mietityttää allergioiden takia, että miten saisin korvattua banaanin ja avokadon? Avokadonhan nyt voi jättää vain välistä, mutta osaisiko sanoa miten käy pirtelöille jos niihin ei laita banaania? Tuleeko mieleen mitään, millä sen voisi korvata? En siis pysty syömään mitään hedelmiä allergiani takia :-/

    • ainor sanoo:

      Avocadon voi korvata oliiviöljyllä ja banaanin esim muutamalla taatelilla ?

  37. Sartsa sanoo:

    Moi,
    mitä mieltä oot voiko kookosöljyn korvata soijalesitiinillä?

  38. Iida sanoo:

    Aivan mahtava blogi! Tästä saa todella treeni-intoa ja hyvää meiltä Kiitos!
    Ja mitä tähän ruokavalioon tulee, olen jo pitkään kaivannut tällaista, että löytyisi suoraan ohjeita, miten kannattaisi syödä jos haluaa sen näkyvän jossain. Tosin vaatii se sen harjoittelunkin. Aion ainakin kokeilla tätä, aluksi vähän soveltaen ja pikkuhiljaa sitten kokonaan tällaisella ruokavaliolla.
    Onko muuten ideoita miten saisi smoothiet pyöräytettyä, en omista blenderiä taikka sauvasekoitinta?

    • ainor sanoo:

      Moi! Kiva kuulla ja kiitos!! 🙂
      nyt en kyllä keksi ideaa tuohon, mutta sellaisia sauvasekoittimia saa tosi edullisesti nykyään. Näin esim. citymarketissa 10 eurolla olevia vekottimia, se on lisäksi tosi kätevä ja monipuolinen laite!

  39. Emmi sanoo:

    Moikka,

    huippu tää bootcamp, mukana ollaan!

    En voi vatsan takia syödä maitorahkaa, joten voiko marjasmoothien rahkan korvata mantelimaitoon tehdyllä chia-vanukkaalla ja mantelimaidolla?
    Entä onko tonnikala öljyssä vai vedessä haasteeseen tarkoitettu vaihtoehto?

    • ainor sanoo:

      Moi! Mantelimaito sopii hyvin korvaajaksi! Tonnikalaa vedessä 🙂

  40. Eeva sanoo:

    Moi! Pakko alkuun kehua, että aivan mahtava blogi sulla! 🙂 Sitä haluisin kysyä tosta ruokavaliosta, että onko se myös ihan ok nuorelle (16v) vai pitäiskö syödä enemmän? Ja onko tärkeämpää syödä just noi ruoka-aineet, vai tuo kalorimäärä? Luonas kun saattaa tuottaa vähän ongelmia, sillä olen aina koulussa silloin.. Kiitos vielä kun jaksoit tälläisen haasteen tehdä! Ihan huippua 🙂

    • ainor sanoo:

      Moikka! Kiitos paljon, ruokavalio on terveellinen ja monipuolinen joten se sopii myös nuorille! Kouluruokailussa kannattaa valita aina mahdollisimman hyv vaihtoehto; paljon salaattia ja lisätä siihen jotain proteiinipitoista. 🙂

  41. Minä sanoo:

    Kuinka paljon 50 g kaurahiutaleita on deseinä?
    Kiitos mahtavasta, tsemppaavasta ja innostavasta blogista Aino!!

  42. Mimmi sanoo:

    Moikka! Aivan ihanaa, että jaksat järjestää tällasen! Ehkä tällainen laiskiainenkin voisi lähtee mukaan;)

    Mitäköhän meikäläinen vois syödä iltapalalla, kun marjoja ei löydy omasta takaa enkä viitsis kaupasta ostaa hirveiden hintojen takia (vähän tiukkaa rahasta tällä hetkellä)? Banaanille oon allerginen niin ei letutkaan luonnistu. Eli mitä voisin syödä treenittöminä päivinä illalla?

    • ainor sanoo:

      miten tuollainen marjajauhe? halvin maksaa 11,90 € ja siitä 10 % alennusta vielä. yhteen pussiin on käyetty kilo marjoja, joten jauhe on todella riittoisaa kun voi laittaa vain yhden lusikallisen sitä esim. sinne rahkaan 🙂

  43. Laura sanoo:

    Heippa!
    Tosi hyvä blogi sulla ja hienoo että jaksat tehä tämmösen 🙂
    Kysyisin että miten noi juomat? maito, vesi ? Ja saako/miten paljon saa juoda limuja? Kyseessä siis aina light ja zero limut? 🙂

  44. Laura sanoo:

    Kysyisin että miten noi juomat? maito, vesi ? Ja saako/miten paljon saa juoda limuja? Kyseessä siis aina light ja zero limut? 🙂

  45. Mimmi sanoo:

    Olisiko jotain mitä saisi ihan lähikaupasta? En halua kuulostaa nipottajalta, mutta tollaset jauheet ja lisäravinteet tuntuu vähän hifistelyltä. Enkä mielellään netistä tilaisi mitään, kun en oikeen luota niihin. Toivottavasti en vaivaa sua ihan hirveesti vaatimuksillani.! Oot ihana kun viitsit vastata!:)

    • ainor sanoo:

      ne jauheet on ihan samoja marjoja eri muodossa vaan 🙂 Jokin vähäsokerinen marja piltti voisi olla myös vaihtoehto!

  46. Oona sanoo:

    Voiko letussa laittaa ihan vaan kaks kokonaista munaa? En viitsis heittää keltuaisia hukkaan. Vai olisko sulla vinkkiä mitä niillä vois tehdä?:D

    • ainor sanoo:

      Moi- Valkuaisia myydään myös erillisessä tetroissa jos ei halua erotella (laitilan eggo) :), 1 valkuainen on 40 g

  47. Oona sanoo:

    Paljonko 40g valkuaista on deseinä? En omista vaakaa. Ja miltä osastolta noi valkuaiset löytyy kaupassa? En oo moisia edes huomannu!

    • ainor sanoo:

      hieman alle desilitra. Citarissa ainakin siellä missä on maitotuotteet 🙂

  48. mervij sanoo:

    Hei. Olen hoikka 169cm ja 56kg painava nainen.. haluaisin kiinteytyä ja saada kauniimman vatsanseudu kun kaksi lasta kotona. 😀 olen syönyt aamuisin desin kaurapuuroa ja 100g raejuustoa. Miksi aamuisin on noin vähän proteiinia? 😀 kyselen vaan kun mulla melkein heti nälkä..

    • ainor sanoo:

      Moi! Ruokavalion kokonaisproteiininsaanti on aika runsas, joten sitä on ripoteltu pitkin päivää 🙂 Valitettavasti on vaikea saada aikaan sellainen ruokavalio mikä olisi kaikkia miellyttävä. Jos olisin laittanut 100g raejuustoa, joku olisi kysynyt miksi pitää syödä niin paljon raejuustoa kun ei oo aamulla nälkä 😀

  49. mervij sanoo:

    Paljonko muuten on suositus proteiinien saannissa per painokilo? paljonko minun 56kg painavana päivässä tulisi saada?

    • ainor sanoo:

      Se hieman riippuu tavoitteesta, mutta n. 1,5 – 2,5 grammaa per painokilo 🙂

  50. Anni sanoo:

    Mitä jos tulee hirveä nälkä aamupalan ja lounaan välillä? Pitääkö vaan sinnitellä, vai onko ok syödä hedelmä/proteiinipatukka tms välipala? Itsellä usein on mahdollisuus päivälliseen vasta klo 21 jälkeen (lounas klo 13). Onko silloin ok syödä tuhdimpi väipala, kun tuntuu ettei pelkkä smoothie riitä?l

    • ainor sanoo:

      Moi! Ruokailuvälit eivät saisi venyä yli 4 tunnin, joten voit lisätä toisen välipalan esim. proteiinipatukan tms aamiaisen ja lounaan väliin 🙂

  51. Sofia sanoo:

    Niillä ns. ”puolitehoilla” voisin itsekkin lähteä koittamaan tätä 😉 Kiva pieni puristus näin ennen kesää. En lukenut aikaisempia kommentteja ihan niin tarkasti, mutta miten palkkarin suhteen treenien jälkeen? Kannattaisko huitasta se huiviin ja sitten tuo lepopäivän versio iltapalasta vaikka? Vai mitä oot mieltä?

  52. Ymmi sanoo:

    Kuulkaa kun ei tää yhteiskunta pyöri niin ettette käytä omia aivoja ollenkaan. Viljoja ei voi syödä, munia ei voi syödä, maitoa ei voi syödä, salaattia ei voi syödä, kalaa ei voi syödä. Ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että kyselettä täällä samoja. Mitäpä jos vaan jättäisitte ne pois? Aivan, aivan, todellakitodellaktodellaki!

  53. Nimetön sanoo:

    Moikka! Oon ollu aiemmin mukana fitfarmin superdieetissä, ja tulin siihen tulokseen ettei nämä ”valmiit” ruokavaliot taida mulla toimia. Osaatko yhtään sanoa, miten tää ruokavalio mulla toimis, jos liikkumista tulisi kaikki nämä tähän kuuluvat treenit, neljästi viikossa tunnin polkeminen kuntopyörällä, sekä 2h/vko lukion liikkatunnit ja sitten vielä tunti sählyä ja tunti zumbaa? 😀 arvostaisin ihan todella paljon apua! Ongelmana mulla on se, kun oon niin lyhyt ja varmaankin tarviin sitten vähemmän energiaa? 150/60

    • ainor sanoo:

      Mun mielestä tää voisi toimia sulle ihan hyvin jos vaan annat sille mahiksen ja kokeilet 🙂 Ruokavalio on sopiva juuri sun painoiselle, jos haluaa vielä tiputtaa muutaman kilon/tiivistää kroppaa. 🙂

  54. Heidi sanoo:

    Moi

    Täällä onkin jo hurja lista kysymyksiä.. Jos vielä muutama mahtuis 🙂 Ja kiitos tosiaan viitseliäisyydestäsi, sinulla on mahtava asenne joka tuntuu tarttuvan täältä blogista! Muista huolehtia myös omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta!
    Onko kahvin tai teen juonti sallittua normaalissa rajoissa?
    Ruokien suhteet olitkin jo laittanut p/hh/r, mutta entäs tuo kalorimäärä? Alussa kerrot että tämä on n.1 700kcal ja jos liikkuu paljon voi ruokaa lisätä. Onko tässä tarkoitus olla miinuksilla vai suunnilleen kulutuksentasolla?

    • ainor sanoo:

      Moi ja kiitos! Kyllä mää jaksan 😉
      Kahvia ja teetä voi toki juoda, mutta katsoo sitten mitä sinne sekoittelee joukkoon, tilkka maitoa on esim ihan ok. 🙂
      Jos tavoitteena on pudottaa kiloja, olisi hyvä olla miinuksilla ja noudattaa tarkemmin ruokavaliota, jos taas on jo normaalipainossa ja haluaa enemmänkin kiinteytyä ja kasvattaa kuntoa, voi määrää nostaa jos tuntuu että on nälkäinen 🙂

  55. Jk sanoo:

    Moikka!

    Miten tuo kookosöljy eroaa terveydellisyydessä oliiviöljylle? 🙂 Onko oleellinen osa ruokavaliota, pikaisella vertailulla näytti kaupassa olevan saman verran esim. kaloreita ja hiilareita.. Myöskin kookosöljy oli tosi kallista:o

  56. Henna sanoo:

    Kuulostaa ihan tosi hyvältä tämä ja etenkin nuo circuit-treenit! Jotain tällaista vaihtelua itselleni kaipaankin hetkeksi salitreenien sijaan.. 🙂

    Sitten kysymys: Peruskulutukseni ilman, että liikautan sormenpäätäkään on n.1500kcal/vrk. Siihen kun lisää päivän normaalin aktiivisuuden (keskiraskas työ, työmatkat kävellen/pyöräillen…) on energiankulutukseni laskureiden mukaan n. 2400kcal/vrk ja siihen vielä liikunnat päälle. Tuo 1700 kcal tuntuu itselle siis aivan liian pienelle määrälle.. Kuinka paljon ja lähinnä mitä (hiilari, proteiini, vai rasva) mun kannattaisi lisätä ruokavalioon? Sen nyt tiedän, että tuolla aamupalalla en ainakaan elä lounaaseen asti, joten onko ok lisätä siihen esim. raejuustoa lisää reippaastikin? Tavoitteenani on lähinnä kiinteytyä, painoa en haluaisi lähtevän kuin korkeintaan pari kiloa.

    • ainor sanoo:

      Moi! Voit lisätä aamiaiseen proteiinia, sekä toisen välipalan mukaan. Voit myös nostaa jokaisen annoksien määriä hieman jolloin kokonaiskalorimäärä nousee sopivasti. 🙂

  57. Hansu sanoo:

    Moikka!

    Teen ravintolakokin hommia ja työpäivät (päivät yleensäkin) on tosi pitkiä nii voinko mä lisätä tuohon toisen välipalan? Millanen se olis?

    • ainor sanoo:

      Moi! jokin ”hyvänlaatuinen” proteiinipatukka voisi olla aika kätevä, vähäsokerinen olisi paras vaihtoehto 🙂 Teho Sportilla on yksi suklaanmakuinen proteiinipatukka jossa on vain 1,5 g sokeria ja sitten nuo quest barit on loistavia!

  58. Marjaana sanoo:

    Moi Aino!

    Mä plarasin ja plarasin ja plarasin noita kyssiä, mutta vastausta ei löytynyt. Varaudu tyhmään kysymykseen…Aamupala. Oikeastikko sekä puuro että smoothie? Vai joko tai? Kiitos tästä haasteesta, messissä ollaan Berliinistä käsin pikkuporukalla 🙂

    • ainor sanoo:

      Moi! Aamun vihersmoothie on todella kevyt, eli siis ihan vaan lehtivihereitä, sitruunaa ja vissyä. Halutessaan voi laittaa esim päärynän. Tämä on vähän kuin vettä joisi, mutta saa ravintoaineita jotka puhdistaa kroppaa 🙂

  59. Ellu sanoo:

    Komppaan ylläolevia kommentteja; aivan mahtavaa ja kiitos! Vielä kysymys treenin jälkeisestä palkkarista; eli tarkoitus ei ole lisätä tuohon ruokamäärään enää erillistä palkkaria vaan voi juoda esim. tuon marjasmoothien treenin jälkeen? Ja toinen; ruokajuomana mainitset veden, mutta jos haluaa nostaa kaloreita, onko maito ok, vai oletko yleisesti sitä mieltä, että maito ei ole hyväksi ja kannattaisi lisätä kalorit muulla tavoin?

    • ainor sanoo:

      Moi! Ilman palkkariakin pärjää, mutta jos sellaista löytyy jo kotoa ja haluaa käyttää, niin kevyt (100-200kcal) palarin voi ottaa ja vaihtaa esim välipalan vihersmoothieksi, joka on kevyempi. 🙂

  60. mervij sanoo:

    Haluaisin vielä kysyä.. olen siis 169cm ja 56cm pitkä käyn 3 kertaa viikossa salilla ja muina päivinä iltaisin lenkki koiran kanssa. Perus kulutukseni on se n.1300 kcal.. tavoitteena siis saada kiinteämpi kroppa. Onko toi 1700 minulle hyvä, kun haluaisin siis tosiaan saada tota rasvaa pois keskivartalosta ja reisistä. ;D tyhmiä kysymyksiä soori. 😀

    • ainor sanoo:

      Moi! Jos noudatat treenisuunnitelmaa ja olet tarkka ruokavalion kanssa niin kyllä, juuri noille alueille pitäisi tapahtua kiinteytymistä 🙂

  61. hanne sanoo:

    Heips! Sellasta mietin että saapikos aamulla juoda kahvia? 🙂
    Mukana ollaan haasteessa! Ja kirjottelen tästä samalla omassa blogissa 🙂

    • ainor sanoo:

      Moikka! Juu kahvia saa juoda, ja teetäkin. Tilkka maitoa voi liattaa sekaan, mutta ei kermaa/sokeria tms 🙂

  62. Sanna sanoo:

    Moikka Aino ja kiitos tästä haasteesta! 🙂 Vaikka aiempaa treenitaustaa onkin niin tämä tuo kyllä hyvää vaihtelua ja varmoja tuloksia 🙂 !
    Lähinnä jäin miettimään, että mihin kohtaan päivästä suosittelet treenin tekemään? (Esim. circuit- treenit).
    Mulla alkaa niin aikasin normaalisti työt, että tuskin pystyn/jaksan vetämään treenejä heti aamusta. 😀 Eli treeniaika alkaisi aikaisintaan noin kolmen paikkeilla. Tykkään käyttää heraproteiini-palautusjuomaa, jossa kaloreita 113 ja proteiineja 22,14 per annos. Lounaan jälkeen on kuitenkin pakko syödä jotain, että jaksaa treenata kun lounas on joinain päivinä jo klo 10.30 maissa. Olisiko siis ok niinkuin ”kalorillisesti” syödä esim. puolet tästä suosittelemastasi marjasmoothiesta ehkä noin reilu tunti ennen treenejä ja heti treenin jälkeen ottaa tämä palautusjuoma, mistä kirjoitin aiemmin?

    • ainor sanoo:

      Moi! Treenin ajankohdalla ei ole väliä, sen voi tehdä silloin kun itselle parhaiten sopii. Treenin jälkeen olisi kuitenkin hyvä syödä riittävästi, eli ihanteellista olisi ajoittaa niin että treenin jälkeen syödään päivällinen. Se ei kuitenkaan haittaa jos treenaa eri aikaan. Tuo ruokajärjestelysi kuulostaa järkevältä, on tärkeää ettei ruokailuvälit venyisi yli 4 tunnin 🙂

  63. Heidi sanoo:

    Ihan mahtavaa ! Lähen mukaan ehdottomasti 🙂
    Kuuluuko dieettiin ollenkaan cheatmealeja tai päiviä? Ja onko ehdotuksia miten askelkyykkyjä ja -hyppyjä voisi korvata? Minulla ei toisen jalanjalkapöytä kestänyt vanhan rasitusmurtuman takia askelkyykkyjä 🙁

    • ainor sanoo:

      Moi! Ei kuulu ainakaan nyt alkuun. Minä kannatan terveellisesti syömistä ihan aina ja tämä ruokavalio ei ole edes kovin tiukka. Katsotaan hieman miten ihmisillä alkaa näkyä tulokset jos järkätään sitten joku ”yhteinen” rennompi päivä ohjeilla 😉

      Ota askelkyykkyjen tilalle jokin toinen liike joka kohdistuu jalkoihin, kyykkyhypyt, sammakkoloikat tms 🙂

  64. Annika sanoo:

    Moikka!
    Yritin lukea noita muista kommenteja etten samaa kysyisi, mutta en mielestäni löytänyt tätä. Eli en pysty avokaadoa syömään niin mikä olisi sille hyvä korvike?

    • ainor sanoo:

      Extra Virgin oliiviöljyä noin ruokalusikallinen, esim. salaatin sekaan 🙂

  65. Sofia sanoo:

    Onko tarkoitus syödä aamulla kaikkia noita mainittuja aamupala ruokia? 50g kaurahiutaleita tekee noin 2dl (johon lisään n. 3dl vettä), joka on minusta aika iso annos – ei meinaa millään mennä alas!? 😀 Siihen olen lisännyt pienen kupillisen marjoja (mustikka, puolukka) ja jälkeenpäin syönyt yhden kananmunan. Vatsa tuntuu tosi täydeltä sen jälkeen, mutta onko se ihan oikea määrä mitä pitäisi syödä? Myös lepopäivinä?

    • ainor sanoo:

      Moi! 50 g kaurahiutaleita on hieman alle 1 dl? 🙂

      • henna sanoo:

        Minun vaaka ainakin näyttää 30g desi kaurahiutaleita.

        • ainor sanoo:

          Aijaa, no voi hitsi 🙂 Mutta siis 1 dl kaurahiutaleita/leseitä on tarkoitus syödä.

          • Ilona sanoo:

            Mullakin on näyttänyt 1.5dl 😀 ajattelin myös että se on kyllä aika paljon mutta hyvä että tulin nyt lueskelemaan näitä kommentteja 😀

          • ainor sanoo:

            No voi hitto, onkohan tossa mun vaa’assa jotain vialla. Täytyy testata vielä uudelleen 😀

  66. Emilia sanoo:

    Onko okei syödä minään aikan päivästä riisikakkua makeuttamattomall paapähkinävoilla ja ohuilla banaanisiivuilla se on mun herkkua ? 🙂

  67. Laura sanoo:

    Moi Aino!
    Mahtava homma tämä bikinibody bootcamp, sellanen vaan mietityttää, että mitä palautusevästä tulisi ottaa noiden circuit treenien jälkeen vai otanko mitään?

    • ainor sanoo:

      Moi! Treenin jälkeen riittää ihan nuo ruuat, riippuen milloin treenaa niin syö siitä seuraavan aterian mahdollisimman pian! 🙂

  68. mervi sanoo:

    Hei.aino.paljoko minun tulee syödä proteiinia päivässä jos käyn 3kertaa viikossa salilla ja muutama kerta lenkillä. Olen siis 56kg ja 169cm..ja yötä löysää on keskivartalolla enkä enää haluaisi lihoa..pelkään että liiasta proteiinista tulee vyötärölle lisää rasvaa.

  69. Hansu sanoo:

    Oon seurannut sun blogia jonkin aikaa ja oon tehnyt sun coucous/riisi ruokia. Mietin sellasta että miten paljon mun kannattaa sellasta syödä aterialla? Oon oppinut punnitsemaan ruokani nii miten sellasen punnitsee ja jos punnitsee, kumpi paljon? 😀
    Mitenkäs, jos noudattaa tuota ruokavalioo mutta haluais iltapalaks syödä munakkaan nii käykö sellanen?
    Vielä sellanen kun käy treenaamassa niin pitääkö ottaa palautusjuoma mukaan vai riittääkö kun menee äkkiä kotia syömään?

    • ainor sanoo:

      Hei, en osaa sanoa paljonko sinun tulisi syödä kun en tiedä susta mitään..Eli paino, aktiivisuus jne jne vaikutataa energiantarpeeseen. 🙂 Ruokavalioo voi muokkailla jos itse haluaa. Tavallinen kuntoilija pärjää riittävällä ja monipuolisella ravinnolla, eikä tarvita palautusjuomia.

  70. mervij sanoo:

    Hei. Miten liian vähäinen ruoka vaikuttaa elimistön. olen päjkäily täsä tätä ruuan runsautta siis tarkoitan että syön säännöllisesti ja melkein tuolla tavalla muta esim lounaalla vaan salaatin ja proteiinia,en hedelmää tai leipää jne..eli pieemmissä määrin mitä sun ohjeessa. Eli mulla vaan paino noussut voiko johtua siitä että elimistö varastoi kaiken?

    • ainor sanoo:

      Liian tiukilla, liian pitkään voi saada aikaseksi sen että aineenvaihdunta hidastuu ja vähäinenkin syöminen nostaa painoa.

  71. Mervij sanoo:

    Hei mitäs minun nyttenpitäisi tehdä?pitääkö joka aterialla olla hiiilareita?mite saan aineenvaihdunnan käyntiin?

  72. Sofia sanoo:

    Kiitti ihanasta haasteesta. Mietiskelin tässä et saako salaattiin laittaa kastikkeeksi lounaalla esim. balsamiviinietikkaa tai oliiviöljyä?

    • ainor sanoo:

      Moi! Pieni loraus balsamicoa on ok =) Jos ei halua syödä ruisleipää, voi laitaa avocadon salaatin sekaan tai korvata avocadon oliiviöljyllä (n. 1-2 rkl)

  73. Suski sanoo:

    Hei, onko kenellekään muulle ollut haasteellista noiden lettujen paisto? Oli pakko köydä ostamassa uusi lettupannukin, ja sen jälkeen kyllä vähän helpotti… Mutta tosi tarkkana saa olla, ettei ne pala. Ne on myös aika vaikea kääntää, että ne pysyis ehjänä. Loppujen lopuksi onnistui, ja oli hyviäkin!

    • ainor sanoo:

      Hei! Ne vaatii hieman harjoittelua 😀 Itse saan parhaan tuloksen sellaisella pannulla joka paistaa pieniä lettuja!

  74. Reamary sanoo:

    Kaipa minäkin lähden mukaan, vaikkakin viikon myöhässä. 😀 Vedin tuossa yksiä lempparikesähousujani jalkaan, joita viimeksi viime syyskuussa olen käyttänyt. Olen tuntenut vartalossani että olen lihonut kevättalvella ehkä kilon tai kaksi, ja näinpä nämäkin housut tuntuivat inhottavan piukoilta just sieltä mistä aavistelinkin, reiden yläosista ja pakaroista… Olin maaliskuun jo täysin herkuttomalla, ja treenaan muutenkin paljon, mutta sitten kun soin itselleni yhden herkkupäivän, niin taas se lähti käsistä ja yhtäkkiä huomaan että olen ”vähän herkutellut” joka päivä viikon ajan. En nyt mitään ihan hirveitä määriä mutta kuitenkin, ylimääräistä. Ja eilen kun vielä katselin jotakin pari vuotta vanhaa valokuvaa ja tuli ihan semmonen että ”ooh olinko oikeasti noin hoikassa kunnossa silloin?!”. 😀 En niinkään halua bikinejä varten kuntoon (en juuri esiinny bikineissä :D), mutta siskoni elokuisia häitä varten haluan olla hyvässä kondiksessa! 😉 Joten olkoot tämä (toivottavasti) hyvä alkusysäys sille. 😀
    Tosi mahtavaa että ihan hyvää hyvyyttäsi järkkäät tällaisen ja jaat ruokavalio- ja treeniohjelmat, kiitos siitä sinulle. 🙂 Itse oon sellainen leipäsyöppö että saa nähdä miltä tuntuu jättää aamupalalla leipä väliin, mutta tottumuskysymyshän se loppujen lopuksi vain on, puuro on kuitenkin onneksi se omakin lemppari. 😉

    Oho, anteeksi taas vähän ylipitkästä tarinoinnista. 😀 Tää on kyllä aivan huippublogi! 😉 <3

  75. maija sanoo:

    Aino, mitä ajattelet välipalan korvaamisesta proteiini patukalla ( questbar jne) ..

  76. Sady sanoo:

    Moi Aino!
    Olisin alottanut huomenna treenit ja ruokavalion (viikon myöhässä ) mutta tulikin flunssa. 🙁 Kurkku on kipee ja nokka vuotaa.
    Haluaisin kuitenkin noudattaa tuota ruokavaliota mutta voinko syödä tuota määrää, koska liikunta tulee olemaan varsin rajottunutta? Tosin en tiiä maistuuko kovin ruokakaan. :-/
    En uskalla ainakaan huomenna mitään treeniä tehä. Toivottavasti loppuviikkoon jo ois kunto ja olo parempi.

  77. mervij sanoo:

    moi. Jos ei halua syödä avokadoa paljonko pähkinöitä pitää päivässä syödä ja millä aterialla? 😀 vai onko oliiviöljy pakollinen?
    mitä pähkinöitä pitää olla`? en ole ennen huomioinut hyvien rasvojen saantiin

    • ainor sanoo:

      avocadon ja pähkinöiden rasvahappokoostumus on hieman erilainen. Oliiviöljy olisi ”lähimpänä” avocadoa, mutta mutta… pähkinöitä pieni kourallinen (n. 20g) jos niitä aikoo syödä.

  78. Anni sanoo:

    Hei voisitko laittaa esimerkkipäivän syömisistä kellonaikoijen kanssa? Mun on jotenkin vaikea hahmottaa, että miten päivässä ehtii syödä 5 kertaa! 😀 Päivällinen on usein vasta klo 21, sen jälkeen ei oikein enää iltapala maistu…

  79. Anni sanoo:

    Mites tofu? Voiko lihaosuuden korvata tofulla?

  80. vivve sanoo:

    moi,

    aivan mahtavaa että jaksat tälläistä tehdä. sain äitinikin tsempattua mukaan,mutta hän kysyi miten vaikuttaa ruokavalioon, jos ei pysty hirveämmin noita treenejä tekemään, onko tuosta ruokavaliosta pelkälteen mitään hyötyä? jos jättää esim välipalat pois.. saisiko tuolla rungolla siis kiristettyä rasvaa pois ilman kunnon lihaskuntoharjoittelua? aerobista kyllä päivittäin.

    Kiitos ihanainen tästä! =)

  81. Jenna sanoo:

    Kookosöljy/oliivilöljy/rypsiöljy asiaa. Kookosöljyssä on paljon tyydyttyneitä rasvoja = ei hyvä. Sekä oliivi-, että rypsiöljyssä on parempi rasvakoostumus. Rypsiöljy sisältää sekä omega 3 ja 6, kun oliiviöljyssä on vain omega 3:sta. Suosisin ilman muuta halpaa ja kotimaista rypsiöljyä! Näin myös juuri julkaistut ravitsemussuositukset tekevät.

    • ainor sanoo:

      Minä taas olen täysin eri mieltä. Kukin tyylillään 🙂
      Ruokavaliossa on vaihtoehto olla käyttämättä kookosöljyä jos ei sitä halua syödä. (kanamuna)

  82. jessica sanoo:

    Miten tällainen ruokavalio ja treeni sopii reilusti ylipainoiselle (158/87)? Onko näillä ruokaohjeilla hyvä aloittaa?

  83. hetukka sanoo:

    Ittelle tuottaa suuria vaikeuksia syödä noin paljon kerralla kuin ohjeissa lukee. Onko siitä suuri haitta jos pienentää annoksia? Liikun kuitenkin paljon, eli varmasti mun elimistö kuluttaisi kaiken tuon syömän, mutta kun ei vaan pysty syödä kerralla noin paljoa.

    • ainor sanoo:

      Voit pienentää annoskokoja, mutta syö kuitenkin kaikki ateriat. Pikkuhiljaa voit yrittää kasvattaa ruokamääriä.

  84. Fanny sanoo:

    Moikka!

    Ennen en ole blogeja ehtinyt lukea, mutta tähän jäin kyllä kerralla koukkuun. Postauksesi ovat järkeviä ja asiantuntevia. Olen haasteessa mukana hieman viiveellä, löysin blogisi vasta viime viikolla loikkatreenejä googlettaessani. Olisiko ideoita vihersmoothien tilalle? Olen vaihto-opiskelijana, enkä viitsisi ostaa sauvasekoitinta vain parin kuukauden ajaksi. Saa nähdä, miten haaste ja vaihtarielämä saadaan kurottua yhteen!

    Kiitos huikeasta ohjelmasta!

    • ainor sanoo:

      Moikka! Jos ei ole mahdollista juoda vihersmoothieta kannattaa vain lisätä salaattia ja vihreitä juttuja ruuan sekaan mahdollisimman paljon. 🙂

  85. anneli sanoo:

    Moi! sellaista vaan mietin, kun asun itse asiassa saksassa ja täällä ei oo saatavilla yhtä vähäkalorista raejuustoa ja rahkaa kuin suomessa… Normi raejuusto sisältää noin 100 kcal/100g, vähärasvaisin mitä oon löytänyt sisältää 77 kcal/100g (ja sitä ei oo joka kaupassa) ja rahka about 66-76 kcal /100g. Onks noi viel ihan OK? Vai syönkö niitä sitten vaan vähän pienemmissä määrissä kuin mitä sun ohjeissa?

    • ainor sanoo:

      juu valitse paras mahdollinen vaihtoehto ja voit pienentää hieman määriä! 🙂

  86. Anneli sanoo:

    Moi! Hei miten muuttaisit vai muuttaisitko ollenkaan aterioiden järjestystä, jos treeniin (circuitin) tekee jo aikaisin aamulla ennen töitä?

    • ainor sanoo:

      Moi! Enpä usko että muuttaisin! Se menee mun mielestä sellaisenaan vaikka treenin ajankohta muuttuisi 🙂

  87. allergikko sanoo:

    Moikka.
    Mitä suosittelisit minulle banaanin tilalle, kun mahani ei sitä kestä? Noiden lättyjen teko ei ainakaan onnistu ja smoothietkin saisivat banskusta kivasti rakennetta ja makeutta… 🙁

    • ainor sanoo:

      omenasoseella voi korvata banaanin. Sellainen mihin ei ole lisätty sokeria on paras vaihtoehto! 🙂

  88. Nimetön sanoo:

    Hei, onko ok vaihtaa raejuusto maitorahkaan aamulla?

  89. Niina sanoo:

    Heippa! Aattelin ihan ekana sanoa että mä pelkään ja rakastan sun jumppatunteja samaan aikaan, oot varmaan hulluin (hyvällä tavalla) vetäjä jonka oon ikinä nähny, mutta fiilistä aina riittää! Sitten mietin sellasta juttua kun ite oon koulussa ja töissä lähikaupassa samaan aikaan, eikä aina ehdi kotoa hakemaan ruokaa, että mitä suosittelisit syömään illalliseksi jos aattelee lähikaupan tarjontaa? Mietin ite että ehkä noi saarioisen valmiskeitot (esim. Lihakeitto) olisi hyvä vaihtoehto? Mikro löytyy mutta ei töissä kauheesti ehdi kokata 🙂

  90. Jenna sanoo:

    Heippa! Paljonko tuolla pelkkällä ruokavaliolla pitäis lähteä kiloja yhteensä? Itse olen melkein 90kg painava nainen ja haluisin koittaa tuota ruokavaliota josko siiä olisi apua noiden kilojen karistamiseen, pitäisi saada ainakin 20kg pois vyötäröltä. Koitin viime kesänä Jutan go fat go dieettiä, mutta se ei tuntunut auttavan.

    • ainor sanoo:

      Vaikee sanoa tiettyä määrä mitä lähtee, kun painonpudotus menee kaikilla vähän eri tahtiin, mutta sun kokoisella sellanen 0,5 – 1 kg viikossa lähtee varmaan jo pelkällä ruokavaliolla!

  91. Diana sanoo:

    Heippa Aino!
    Kuinka paljon tuota pastaa/riisiä 40g olisi kypsänä? Koska harvoin sitä esimerkiksi opiskelijaruokalassa onnisuu kuivapainon mukaan mennä 😀

  92. Enmi sanoo:

    Moikka. Harmi kun löysin vasta äskettäin tämän sun blogin, olis ollu kiva alkukeväästä alottaa jo tämmönen kuuri.
    Jokatapauksessa aloitin nyt tämän bikinibody bootcamp ruokavalion, sekä teen 3jakosta (kiinteyttävää) saliohjelmaa ja aerobista.
    Ajattelin nyt kysyä, että joutuko stevian käytöstä helvettiin? Jos vaikka laittaa smoothien sekaan ½-1tl steviaa niin onko paha?

  93. Sini sanoo:

    Moi!
    Oon käyttänyt tätä ruokavalioo paripäivää, ja mulla on maha mennyt ihan sekasin. Kaikki siis tulee vetenä ulos. Normaalia?

    • ainor sanoo:

      Hmm.. se voi johtua suuresta kasvisten määrästä, etenkin jos et ole aiemmin syönyt niitä paljon, tai sitten se on jotain ruokavaliosta riippumatonta. Toivottavasti helpottaa pian 🙂

  94. Moi Aino!

    ja kiitos upeasta blogista

  95. Outi sanoo:

    Hehe, edellinen jäikin hieman lyhyeksi..
    Eli asiani koskee siis tätä ruokavaliota ja treenaamista. 🙂 Olen käynyt salilla n. 1,5 vuotta ja noudattanut tiukahkoa ruokavalioa n. vuoden verran. PAljon kasviksia, proteiinia kanasta, tonnikalasta fetasta, raejuustosta, rahkasta. Leipää syön todella vähän ja riisiä/pastaa/perunaa myös. Kaurapuuroa kylläkin treenipäivinä. Ongelmana onki se, että kehitys tyssännyt ja rasvakerros ei lähde tuosta vyötäröltä ja mahasta. Onkohan mulla kroppa säästöliekillä ja sen takia ei kehitystä tapahdu, kuten luin tuosta sinun yhdestä kirjoituksesta? Esiintyykö se muulla tavoin kuin että paino ei tipu, siis tuo säästöliekillä ”olo”? 😉
    Mietin jos alkaisi salitreenien sijaan kokeilla tuota sinun laittamaa bikini treeniä, toisikohan se aineenvaihduntaan piristystä? Mulla tosiaan on ainut ajankohta oikeastaan käydä aamulla aikaisin treenaamassa. Olisikohan järkevää juoda se vihersmoothie ja mennä treenaa, sen jälkeen syödä kunnon aamupala?

    Olisin kiitollinen jos vastaat 🙂 Kiitokset etukäteen ja mukavaa kesänjatkoa =)

  96. Lotzie sanoo:

    Mitähän vois viljatuotteiden tilalla käyttää? Kärsin vilja-allergiasta enkä voi esim. kaurapuuroa tai ruisleipää syödä. Ruokavalio kuitenkin noin muuten vaikuttaa kiinnostavalta!

  97. Omppu sanoo:

    Moikka! Olisin iloinen, jos vastaisit tähän kommenttiini, vaikka tämä postaus onkin aika vanha. Paljon sä laitat kutakin ainetta suunnilleen kun teet vihersmoothieta? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hei! Mä en koskaan juurikaan mittaile aineita, vaan lähinnä tungen smoothien täyteen (0,5 l) ja sitten surautan seokseksi. 🙂

  98. tyttönen sanoo:

    Moikka!
    Sekotatko ton aamupalan kaurahiutaleet ns. raakana raejuuston ja marjojen sekaan? Et siis laita vettä sekaan ja mikroon että siitä tulis ihan sellasta puuroa?

  99. Lotta sanoo:

    Hei olen 167cm pitkä ja 65,1 kg haluisin tietää paljonko saisin syödä kun haluan viisi kiloa saada pois. Onko parempi jättää esim ruisleivät vähemmälle ja enemmän sen tilalle jotain smoothiet rahkaa.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Voit laskea tarkemmin oman kulutuksesi esim. kalorilaskurissa ja syöttää sinne päivän ruuat jolloin tiedät tarkemmin paljonko syödä! =)

  100. Tiia sanoo:

    hei tämä ohjelma vaikuttaa aivan loistavalta! Pakko kuitenkin kysäistä sellaista asiaa että jos on kuitenkin hieman ylipainoa niin onko se kovin haitaksi jos tälläisen aloittaa! Olen aiemminkin siis ollut mukana haasteissa joten peruskunto minulla on kuitenkin ok! Ja kyllähän se kunto nouseee aina mitä enemmän treenejä harrastaa 🙂 tää vaan vaikutti niin loistavalta ohjelmalta!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Sopii ihan kaikille, liikkeitä voi helpottaa alkuun tarvittaessa, jättää hyppyjä pois tai tehdä ilman koroketta =)

  101. Satu sanoo:

    Moikka Aino! Olen nyt pähkäillyt tämän ja fitfarmin bikinidieetin välillä, ja päädyin tähän sinun ruokavalioon. Alan harjoitella myös treenejä mitkä ei mulla vielä oikein kunnon puolesta luista. Mieltäni kuitenkin askarruttaa se, että miten kalorien tulisi jakaantua jos kyseessä on tällainen alle 60-kiloinen joka haluaa kiinteytyä, suhteessa vaikka henkilöön jolla on 20-30kiloa ylipainoa? Siis käykö tuo sun laatima ruokavalio sellaisenaan molemmille henkilöille? Musta vaan tuntuu että näiden omien kolmen-neljän kilon karistaminen on todella hankalaa vaikka syön n. 1200-1500kcal päivässä. Olen liikkunut pääosin lenkkeillen, ja nyt olisikin tarkoitus lisätä liikuntaan saliharjoituksia, zumbaa, steppiä ja sinun suunnittelemia harjoituksia. Voinko siis syödä tuon kaiken mitä ruokavaliossasi määrätään kun painoa on jo ennestään melko vähän 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moikka! Liikut todella reippaasti, jonka perusteella sanoisin että ruokavalio sellaisenaan menee kyllä sulle tosi hyvin! 🙂

      Suosittelen kuitenkin myös sulle, että kokeilet lyödä omat tiedot kalorilaskuriin ja sitten lisäät päivän ajan syömiset sinne tuon pohjan mukaan! Näin saat hieman kuvaa onko tässä liikaa sinulle, jolloin voit jättää esim. lounaalta ruisleivän pois jne. 🙂 Tiedän, että olisi niin helppoa vain ottaa ruokavalio ja noudattaa sitä, mutta suosittelen lämpimästi myös opettelemaan hieman noita lukuja ja kaloreita, jolloin myöhemmin on helpompi tehdä valintoja ja pysyä siinä omassa ihannekunnossa. 🙂

      • Satu sanoo:

        Hyvä juttu! Oon käyttänyt kalorilaskuria jo kolmisen vuotta eli on tuttua hommaa 🙂 Laskin että pyöreästi 1200-1400kcal välille asettuu päivän kalorit, ja jos on tullut liikuttua paljon voi luultavasti syödä vaikka sen 1400 ja muutoin pitää 1200 paikkeilla, ainakin sen aikaa että painossa tapahtuu muutosta 😉 Vaikka just sen ruisleivän lisää lounaalle tms. 🙂

  102. todellamyöhässä sanoo:

    Hei Aino!
    Todella kiva ja inspiroiva blogi sinulla! Olen vasta hiljattain eksynyt blogiisi ja siksi kommentoin tätä vasta nyt. Tavoitteenani on kiinteytyä ja päästä kesäkuntoon. Minulla on ”skinnyfat” vartalo, eli rasvaa löytyy kyllä. Mittani ovat 169/55. Onnistuuko kiinteytyminen, jos noudattaa ruokavaliota, mutta treenaa eri tavalla omien tottumusten mukaan? Minulla on jo nyt 11h urheilua viikossa ja pitkiä päiviä lukiossa, joten haluan myös palautua kunnolla. Ja vielä sellainen kysymys, että onko ok esim. kerran viikossa herkutella raakasuklaalla/jogurttirusinoilla tms? Ja jos se onnistuu niin kannattaako niillä ”korvata” jokin ateria vai kannattaako ne syödä ylimääräisinä kaloreina?
    Kiitos ihan hirveesti jos jaksat vastata vielä tähän vanhan postauksen kommenttiin!! 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi. En osaa sanoa tarkkaan sillä ruokaohjelma on suunniteltu tukemaan tiettyä treenisuunnitelmaa, mutta yleensä säännöllisellä ja hyvällä syömisellä + urheilemalla saa tuloskia lähes aina. 🙂 Herkkupäivän pito riippuu ihan siitä, millaisella vajeella syöt viikolla. Eli kiinteyminen vaatii myös miinuskalorit ja jos herkkupäivnä syökin tuon viikolla aikaansaadun vajeen umpeen, ei tuloksiakaan tule. Sen vuoksi suosittelen aina edes parin viikon aikaista ”totaalikieltäytymistä” kaikesta ylimääräisestä. 🙂

      Kannattaa käyttää kalorilaskuria apurina niin saa paremman kuvan omasta energiantarpeesta ja kulutuksesta!

  103. Satu sanoo:

    Moikka! Pakko tätäkin asiaa tiedustella, eli hedelmien määrä? Jos laitan esim. välipalalla rahkasmoothieen appelsiinin ja puolikkaan banaanin, illalla banaanilättyihin toisen puolikkaan ja vielä paistan omenan, niin onko tuo hyvä määrä, liikaa vai menisikö pikkunälkään vaikka vielä yksi appelsiini jos sellainen joskus yllättää? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Oon kyllä syönyt jonkun verran hedelmiä. Oon puristellut noita vihannesmehuja ja yleensä laitan sekaan yhden omenan. Myös aamiaiselle syön puolikkaan banaanin smoothiessa… Sanotaanko että 1-1,5 hedelmää päivässä, ei kuitenkaan joka päivä. 😀 Sanoisin siis että kohtuudella niitäkin. Kannattaa muistaa, että hedelmissä on myös vitamiineja ja muita hyviä aineita keholle. Jos tahtoo olla tarkka, kannattaa valita kovia hedelmiä pehmeiden sijaan, esim. mielummin omena kuin banaani tai vaikka viinirypäle. =)

  104. Satu sanoo:

    Pakko tulla hehkuttamaan mun huippuidea minkä keksin eilen (varmasti näin on tehnyt moni muukin mutta silti…).
    Tein kaurapuuron ja lisäsin siihen yhden munan minkä aamulla saisi syödä. Ripaus suolaa ja leivinpaperille kolme kökkärettä, uuniin 225 asteeseen, ja aamulla sai syödä leipää puuron sijaan 😀 Päälle laitoin lähes rasvatonta kalkkunaleikkelettä.

  105. sta sanoo:

    Hei,

    suurkiitos tämän jakamisesta, innostuin erityisesti tästä ruokavaliosta, mahtavaa! Oon nyt melkein viikon tätä noudattanut, eikä tunnu minkäänlaisia ongelmia. Ruokavaliota on super helppo noudattaa ja on herkullista, nam nam! Jäin ainaostaan kaipaamaan kastikkeita. Teen aika paljon jauhelihakastikkeita ja mietin, olisiko se parempi tehdä jauhoilla suurustamalla (+lisätä vettä), tomaattikastikkeella tai lisäämällä kookosmaitoa tms?

    Ruokavalion myötä mulla on jäänyt lähes päivittäiset mahakivut kokonaan pois, eikä ilmaakaan ole niin paljon. Oon vältellyt gluteiineja, joten se voi olla ratkaiseva tekijä.

    Enemmän takkuilua olen kokenut noissa treeniohjelmissa. Ensimmäisessä treenissä meinasi kuntoloppua jo ensimmäisen circuitin aikana 😀 Varsinkin käsitreenit otti koville! Oon vähän helpottanut sen suhteen, etten käytä painoja, eikä mulla ole stepperiä ollenkaan.. Erityisen paljon tuskaa aiheuttaa etunojapunnerrukset. Jaksan tehdä 2-3 toistoa ihan nätisti ja sen jälkeen menee kädet niin hajalle, että paketti hajoaa kasaan enkä saa enää tyylipuhtaasti millään! Vinkkejä siihen?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi, kiitti! =)

      Jos kastikkeet ovat välttämättömiä, suosittelen silloin tomaattikastiketta (tomaattipuree ilman lisättyä sokeria) tai kookosmaitoa.

      Treeniohjelmiin on vinkki: harjoittelua! 😉 Kunto kasvaa nopeasti ja alkaa sujua paremmin, tee liikkeet ensin helpotettuna esim. punneruksissa polvet laskettuna lattiaan jne, =)

  106. lara sanoo:

    Moi ! Mahtava blogi! Mitat 171/69, tavoitteena laihtua 10kiloa… Onko sun mielestä kuinka kauan järkeä mennä tollasella 1700 kalorilla päivä? Onko okei olla 1500 kalorilla parina pvnä lepopvt? Laskin että 5 kertaa treenaamalla ja noin syömällä lähtis n 0,5 kiloa viikossa 🙂 Mutta voiko tätä jatkaa sen 20vk? Liikun paljon, mm juoksua, salia, pumppia…

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos. No periaatteessa niin pitkään, että on tavoitteessaan, joten en näkisi että olis ongelmaa noudattaa pidempiäkään aikoja 🙂

  107. Emma sanoo:

    Kaivoin tämän bikinibody bootcampin ruokavalion esiin ja tuli mieleen kysymys: jos noudatan vain ruokavalioa ja en tee treenejä niin pystyykö siinä kiinteytyä? Lenkkeilen ja käyn ryhmäliikuntatunneilla kuitenkin.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Vaikea sanoa, koska en tiedä sinusta mitään muita tietoja, mutta yleensä säännöllinen ruokailurytmi ja turhien poisjättö tuo jo tuloksia tiivistää kroppaa =)

  108. Emma sanoo:

    Moikka, kiitos ihan mahtavista ja selkeistä ruokavalio-ohjeista! Olen täysin koukuttunut tähän ja nyt olisikin pari kysymystä joihin olisi huippua saada suoraan sinulta vastaus. Eli asustelen Pohjois-Afrikassa ja täältä ei saa ruisleipää, maitorahkaa eikä marjoja. Samaten mantelimaidot ynnä muut ovat täysin tuntemattomia täällä. Olenko pulassa? 😀 Olisin todella kiitollinen avustasi!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moikka! Tuli mieleen, että oliskohan tuon Beach Body – ruokavalion systeemit helpompia, koska siinä ei käytetä juuri noita rahkoja tai ruikkaria 🙂 Soveltaminen on toki aina sallittua, mutta voi mennä vaikeaksi jos useampi ruoka-aine uupuu.

  109. Liisa sanoo:

    Hei:) painoa kun lähtee niin alussa kun se on lähinnä nestettä, niin miten ppitkään paino kun on alhaisempana niin se muuttuu rasvanmenetykseksi?

  110. Jenni sanoo:

    Kiitoksia hyvistä ohjeista. Olen seurannut ohjeita noin 5 viikkoa ja noin viisikiloa on hävinnyt. Mikä ihaninta inhoamani selkämakkarat ovat hiljalleen melkein hävinneet. Ensimmäinen ruokavalio jossa ei tarvi nähdä nälkää ja silti laihtuu. Vaikka olenkin keliaakikko olen iloinen että leipä ja puuro kuuluvat ruokavalioon. Iso kiitos

  111. Markus sanoo:

    Lääkiksen lastentautien kurssilla tuli seminaaritehtäväksi arvioida bootcamp-ruokaohjelman hyviä ja huonoja puolia. Ihan hyvältä vaikuttaa perusta. Plussana: paljon kasviksia, kuitua, kalaa, proteiinia. Ei lisättyä sokeria eikä juurikaan epäterveellisiä komponentteja. Miinuksena: kookosöljy, eksoottisen raaka-aineet, kalliit raaka-aineet, vaatii noudattajalta suhteellisen paljon vaivaa ja työstöä. Näinkin tasapainoinen ruokavalio ei ehkä lisävalmisteita edes tarvitse. Noudattamisen suhteen kannattaa olla salliva, liiallinen pilkun viilaus ei ole hyvästä, esim. kaloreiden puritaaninen noudattaminen.

    Loppuun vielä haluan sanoa, että tämä on siis yksittäisen lääkisopiskelijan mielipide. En laskenut hiven- tai kivennäisaine tai vitamiinisaantia. Jos haluaa arvioida niiden saantia sekä arvioida ruokavaliota thl:n virallisiin suosituksiin, kannattaa syöttää ruokavalio fineli.fi sivujen ruokapäiväkirjalaskuriin.

  112. Maria sanoo:

    Heippa!
    Kun olet valmentanut ihmisiä ja nähnyt onnistumisia, niin mitä sanoisit mikä ruokavalio on ollut toimiva keskivartalolihavuuden kanssa?
    Olen itse numeroiden mukaan hyvinkin hoikka (173cm/61kg), mutta todellisuudessa keskivartalolla on hyvinkin paljon ylimääräistä. Oikein kunnolla saa kämmenellä tartuttua kiinni läskeihin 😀
    Olen aloitteleva kuntosalilla kävijä, ja olen pohtinut onko minunlaisessa tapauksessa avain vyötärön löytymiseen hiilareitten karsiminen minimiin vai yksinkertaisesti”normi” ruokavalio ja kalorien seuraaminen kuten esim tuossa yllä olet kertonut? Kiitos jos viitsit vaikka lyhyestikin vastata.
    Kiitos myös kivasta blogista, löysin tämän vasta ja kahlannut jo monet jutut läpi 🙂

Kommentoi