SUMMER FIT 2016 – TREENIOHJELMA

Noniin kaverit! Nyt olisikin aika laittaa tuumasta toimeen ja julkaista tämän vuoden haasteen treeniohjelma. Olen jo muutamaan otteeseen maininnut, että ohjelma tulee pohjautumaan HIIT-harjoitteluun. Kyseinen harjoittelumuoto on sekä hyvin tehokas, että myös sopiva monille eri kuntotasoille, sillä liikkeiden vaikeustasoa pystyy muokata, mutta silti haastaa itseään ja kehittyä. Ohjelma perustuu pitkälti tabata-tyyliseen treeniin, mutta mukana on myös muutama muu erilainen harjoitus, joista valita. Ohjelmassa on siis jopa kuusi erilaista treeniä, joista saa valita kolme mieluisinta treeniä joka viikko. Näin mielenkiinto pysyy, kun ei tarvitse jauhaa jatkuvasti vain samoja juttuja.Haaste päättyy virallisesti 31.3.2016.

SUMMERFIT2016

HIIT-harjoittelun lisäksi on mahdollista tehdä 1-2 krt viikossa koko vartalon tehokas salitreeni, joka pohjautuu moninivel-liikkeisiin ja joiden avulla saadaan myös mahdollisimman hyvä hormonivaste -> rasvanpoltto tehostuu. Tämän haasteen tavoite on muiden haasteiden lailla kuoria esiin sporttinen ja timmi kroppa, harjoitukset kehittävät myös kimmoisuutta, ponnistusvoimaa sekä toki kuntotasokin kehittyy hurjasti. Toiveita oli monia ja muistutan tässä vaiheessa, että ei kannata lähteä haalimaan liian montaa ominaisuutta kerralla. Esimerkiksi liikkuvuuteen liittyvä haaste kannattaisi tehdä ihan kokonaan erillään ja ehkä sellainen tulee vielä myöhemmin, lyhyempänä versiona. Nämä liikkeet kuitenkin parantavat myös kehon liikkuvuutta, kun käytetään isoja liikeratoja.

Summer Fit 2016 ohjelma sisältää viikottain:

 • 2-3 HIIT- harjoitusta alla olevista ohjelmista
 • 1-2 salitreeniä (ohjelma löytyy alla)

Jos ei ole mahdollisuutta/halua tehdä kuntosaliharjoittelua, voi ne jättää kokonaan tekemättä, tai korvata treenin jollain mulla haluamallaan tavalla, esim. ryhmäliikunta, kävelylenkki tms. Jos liikkeet ovat liian haastavia, voi niitä helpottaa halutessaan esimerkiksi laskemalla polvet maahan punneruksissa tms. Älä kuitenkaan päästä itseäsi liian helpolla, sillä kyseessä on lyhyt aika, jonka aikana haetaan maksimaalista suoritusta.

TÄSSÄ TREENIT:

Plyo – tabata (20 sekunttia työtä, 10 sekunttia lepoa = 4 min x 4)

Liikkeiden suoritustapa mahdollisimman kimmoisa/räjähtävä sekä myös nopea. Palautuminen kierroksien välillä tulee olla lähes täydellinen, jotta pystyy tehdä jokaisen toiston täysillä.

Molemmat kierrokset kahdesti läpi, eli yhteensä 4 x 4min tabata. Väliin 1-3 min palautuminen.

Kierros 1.

 1. plyo-ponnistus
 2. punnerus – polvien veto steppiin mahdollisimman nopeasti
 3. askelkyykkyhyppy stepillä räjähtävästi
 4. punnerus + läpsy olkapäähän (ensimmäisellä kierroksella oikea, seuraavalla vasen)

Kierros 2.

 1. juoksu stepillä ylös alas x 4 + loikka eteen – käännös – takaisin stepille
 2. etunojapunnerus + jalat stepillä auki-kiinni
 3. ponnistus stepille + levypaino räjähtävästi ylös
 4. läpsypunnerus

Voima – tabata (20 sekunttia työtä, 10 sekunttia lepoa = 4 min x 4)

Tämä treeni on tarkoitus tehdä kuntosalin puolella kunnon painoja käyttäen. Videoilla käytin välillä bodypump-tankoa olosuteiden vuoksi, mutta voima-osuudet tehdään suurella kuormalla, jonka vuoksi treeni on hyvin haastava ja siitä ei kannata aloittaa, ellei ole treenannut aikaisemmin. Väsyneenä täytyy olla tarkka tekniikan kanssa.

 1. takakyykky + boksihyppy = 20 sek työtä, 10 sek taukoa 4 min putkeen, jonka jälkeen 1-3 min palautus ja siirtyminen –>
 2. maastaveto + askelkyykkyhyppy = 20 sek työtä, 10 sek taukoa 4 min putkeen, jonka jälkeen 1-3 min palautus –>
 3. askelkyykky (ekalla kierroksella oikea, toisella vasen) + sammakkoloikka = 20 sek työtä, 10 sek taukoa 4 min putkeen, jonka jälkeen 1-3 min palautus –>
 4. lantionnosto + yleisliike 20 sek työtä, 10 sek taukoa 4 min putkeen, jonka jälkeen kevyt verryttely

Juoksu – tabata

Treeni, jonka voi tehdä missä vain. Juoksu-osuudet voi tehdä spurtteina tai sisällä viivajuoksuna.

 1. spurtti/viivajuoksu +vuoroloikka = 20 sek työtä, 10 sek taukoa = 4 min  x 4 kierrosta (väliin 1-3 min palautus)

Pyramidi – hiit (eka kierros 60 sek, toinen kierros 45 sek, kolmas kierros 30 sek)

6 liikettä, joista jokaista toistetaan ensimmäisellä kierroksella minuutin ajan, seuraavalla kierroksella 45 sekunttia ja viimeisellä vain 30 sekunttia. Kierroksien väliin 1-2min palautus.

 1. yleisliike
 2. hyppy sivulle + syväkyykky
 3. 2 etunojapunnerusta + 6 vuorikiipeilyä
 4. askelkyykkyhyppy
 5. rinnalleveto pystypunnerus x 4, syväkyykky x 4
 6. sivulinkkari

Booty-circuit (45 sek per liike, 15 sek palautus/ 4 kierrosta)

7 Liikeittä, joista jokaista suoristetaan yhteen putkeen 45 sekunttia ja pidetään sen jälkeen 15 sekuntin tauko. Kierroksen jälkeen 1-3 min palautusta ja yhteensä 4 kierrosta.

 1. syväkyykky paino rinnalla + ponnistus
 2. kirppuhyppy oikea jalka
 3. kirppuhyppy vasen jalka
 4. luisteluloikka
 5. askelkyykky korokkeelle oikea jalka
 6. askelkyykky korokkeelle vasen jalka
 7. haarakyykky stepiltä alas

Interpsport-Hiit

Jokaista liikettä tehdään 20 sekuntia, jonka jälkeen 10 sekunnin tauko, jonka jälkeen siirtyminen seuraavaan liikkeeseen. Liikeiden suoritustapa on nopea, mutta huolellinen. Kun 4 minuuttia on täynnä, pidetään 1-2 minuutin tauko. Yhteensä 4 kierrosta.

Kierros 1 (4 minuuttia putkeen, 20 sek työtä, 10 sek lepoa) 

 1. Yleisliike + kerähyppy (yleisliike)
 2. Laydown punnerus + taputus (ilman taputusta, polvet maassa)
 3. Rullaus selinmakuulle + ponnistus ilmaan (kyykkyhyppy)
 4. Askelkyykkyhyppy (askelkyykky vuorojaloin)

Kierros2 (4 minuuttia putkeen, 20 sek työtä, 10 sek lepoa) 

 1. Luisteluloikka (ilman ponnistusta)
 2. Liskopunnerus (polvet laskettuna maahan)
 3. Sammakkoloikka + jalkojen vienti yhteen ilmassa (ilman ponnistusta)
 4. Nyrkkeily

Koko vartalon salitreeni 

Perusohjelma, jossa lämmittelyn jälkeen tehdään 6 liikettä noin 10 toistomäärillä, tarkoittaen että painoja on sen verran että sarja loppuu kymmenennen toiston kohdalla. Palautuksen 30-90 sekunttia sarjojen välillä. Videossa näytän penkkipunneruksen pelkällä tangolla, mutta tarkoitus tehdä ihan penkkitelineessä. 😀

 1. kyykky (etu- tai takakyykky) 4 x 10
 2. maastaveto 4 x 10
 3. kulmasoutu 4 x 10
 4. penkkipunnerus 4 x 10
 5. leuanveto avustettuna 4 x 10 (ilman avustusta 4 x 5)
 6. pystypunnerus 4 x 10

Oman viikko-ohjelman voi rakentaa siis sen mukaan kuinka monesti viikossa haluaa/pystyy harjoitella. Hiittejä 2-3 kertaa ja salitreenejä 1-2 kertaa, eli treenejä kertyy 3 kerrasta ylöspäin per viikko. Hiitit ovat lyhyitä, joten ne pitäisi onnistua myös hieman kiireisemmältäkin tyypiltä. Ennen treenejä aina pieni lämmittely alle!

Treenatessa on vaikea katsoa kelloa, joten kannattaa ladata puhelimeen sovellus joka hoitaa sen puolestasi. Fitness timerin pystyy lisätä niin että se toimii yhteen musiikin kanssa ja kertoo paljonko on jäljellä. Tabataan on olemassa paljon valmiita biisejä laidasta laitaan, joihin on eroteltu työ- ja lepojaksot!

Treenihaaste somessa #summerfit16

Pysyäksesi mukana käänteissä ja saadaksesi infon uusista teksteistä mahdollisimman nopeasti, seuraa blogin Facebook-sivuja tästä! 🙂

Tsemppiä treeneihin!

PS. Nyt kannattaa napata itsestään hyvät “ennen”-kuvat. Kuva kannattaa ottaa tiukoilla vaatteilla/alusvaatteilla edestä, takaa ja sivusta. Pään ei tarvitse näkyä, jos ei halua. Kuvien lisäksi voi ottaa ympärysmitat rinnan päältä, vyötärön kapeimmasta kohdasta, navan kohdalta, lantion leveimmästä kohtaa sekä reiden ympäriltä (tyvestä). Muista merkitä mitat ylös! 🙂

Vaikka nyt ei olisi paras fiilis itsensä kanssa, suosittelen lämpimästi ottamaan jonkinlaista faktaa kropan tilasta, jotta vertailu on myöhemmin mahdollista. Siitä saa hirvittävästi motivaatiota, kun huomaa muutoksia ja tuloksia.

TSEKKAA MYÖS SUMMER FIT 2016 – RUOKAVALIO!


40 Responses to “SUMMER FIT 2016 – TREENIOHJELMA”

 1. Sara sanoo:

  Mahtavaa, tätä on odotettu! Harmillisesti onnistuin murtamaan varpaani tossa viikko sitten, joten noi HIITit tuskin tulee onnistumaan 🙁 jotain korvaavaa tilalle, ruokavalio ja salitreeni käyttöön, eiköhän niilläkin jotain tuloksia saa aikaan 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Oi hitsi, no mutta muutenkin saa kyllä tulosta ja hyppäät treeneihin mukaan sitten kun pystyt 🙂

 2. Jeilou sanoo:

  Aivan mahtavalta näyttää!Kiitos!Voin jo kuvitella miten sattuu (siis hyvällä tavalla!) ja polttaa!=D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jes, kiva! 😀

   • Jeilou sanoo:

    Pakko tulla kertomaan et kävin eilen tekemässä voima tabatan salilla ja on ihan uskomatonta miten niinkin lyhyessä ajassa voi saada jalat hapoille ja tärisemään!Mahtava tunne!Ja tosiaan suurkiitos näistä ”lyhyistä” ja tehokkaista treeneistä!Itsekin kahen pienen lapsen äitinä on ollut hankaluuksia saada kaikki salit ja lenkit mahtumaan arkeen mut näitä hiittejä tekee vaik lasten päikkäreiden aikaan!!=D

    • Jeilou sanoo:

     Hei,
     pakko vielä sen verran kysyä että eihän tässä vaan lihasmassaa menetetä?Ku mulle kävi syksyllä niin, että treenasin paljon ja kovaa mutta kehonkoostumusmittaus näytti sitten että rasvaa oli tullut ja lihasmassaa kadonnut.Sitten vaihdoin treenien suhteen määrän laatuun ja aloin enemmän syömään. Seuraava mittaus sitten näyttikin että rasvaa oli palanut kilo ja lihasmassa kuitenkin säilynyt samassa.Pelkään vaan ettei käy samanlailla.

     • ainorouhiainen sanoo:

      Muistat vaan syödä riittävästi niin hyvä tulee! Itseasiassa plyometrisillä harjoitteilla saadaan myös lihaskasvua aikaiseksi kun taas HIIT-treenaaminen ei kuluta lihasta yhtä paljon kuin pitkäkestoiset suoritukset!

 3. Sanni sanoo:

  Aika rankan näköstä touhua! Itsellä etenkin punnerrukset tuottaa vaikeuksia, koska yläkropan lihakset eivät ole vahvimmasta päästä. Mutta yritetään silti pysyä mukana parhaimman mukaan!

  Ja ihan loistavaa, että noin monta vaihtoehtoa!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Nämä haasteet ovat yleensä ”mun näköisiä” ja haluan haastaa teitä kokeilemaan myös niitä rajoja! Lupaan, että sun yläkropan lihakset tulee vahvistumaan hurjasti jos pysyt vaan mukana ja annat kehitykselle hieman aikaa! 🙂

 4. Enni sanoo:

  Miten tasapainotat treenin, työsi ja parisuhteesi? Päivässä yhteistä aikaa parisuhteelle treenien ja töiden jälkeen paljon jää, joten miten sille voisi antaa enemmän aikaa?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Itse yritän panostaa aina viikonloppuihin ja tehdä silloin jotain mukavaa yhdessä! 🙂

 5. ems sanoo:

  Upean työn olet tehnyt jälleen kerran näiden ohjelmien kanssa! Näin monen ohjelman tekemisessä on varmasti ollut iso vaiva, kiitos siis siitä! Itsellä ei oman joukkuelajin takia ole mahdollisuutta nyt haasteeseen osallistua, mutta tiedän millä viimeistään saan itseni rantakuntoon sitten toukokuussa kun omat treenit ovat tauolla. Taidan haastaa poikaystävänkin mukaan, jos uskaltaa kokeilla näin kovia ohjelmia! En ole aiemmin kommentoinut, joten kiitos vielä muutenkin super informatiivisesta blogistasi, itsellä ainakin sen ansiosta tullut magnesium jäädäkseen omaan ”ruokavalioon” ja paljon muitakin hyviä vinkkejä tullut.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos kommentista ja palautteesta!

   Onhan näissä on hommaa, mutta onneksi pidän siitä mitä teen. 🙂 Nää treenit sopii tosiaan myös miehille loistavasti ja saavat usein hieman uutta haastetta.

 6. Heidi sanoo:

  Ihan mahtavaa, Kiitos Aino! Itellä on ollut vähän ”tylsä” kausi treenailujen suhteen, on tullut jauhettua samaa salia ja lenkkiä koko ajan, mutta näistä uusista HIIT-treeneistä saan uutta motivaatiota ja potkua taas kehittää kuntoani ja monipuolistaa urheilujani. Ja mikä parhainta, näillä eri vaihtoehdoilla ei kerkee kyllästyä parin kuukauden aikana treenaamiseen!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jess, mahtavaa! Toivottavasti saat uutta motia ja haastetta kehittymiseen! 🙂

 7. Elisa sanoo:

  Ihan mahtavaa Aino, että jaksat tehdä tällaisia ja vielä ilmaiseksi! Tuli jotenkin niin hyvä fiilis 🙂 Keep up the good work!! Aion ehdottomasti kokeilla!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Tuli mullekin hyvä fiilis sun kommentista. 🙂 Toivottavasti treenit tepsii!

 8. Emmi sanoo:

  Hei, kysymys liittyen tuohon ”Voima – tabata” treeniin. Voisitko vielä täsmentään, miten nuo takakyykky + boksihyppy toistot menevät? Tehdäänkö ensin esimerkiksi 20 sekuntia kyykkyjä, jonka jälkeen 10sek lepo ja sitten 20 sekuntia boksihyppyjä jälleen? Ja tätä kokonaisuutta 4 kierrosta = 4 minuuttia?

  Huippu tehokkaan ja rankan näköinen treeni. Täytyy ehdottomasti osallistua tähän! Tulee jo hiki katsoessa sun videoita 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Toki voin tarkentaa 🙂 Itseasiassa juuri noin, eli neljän minuutin ajan vuorottelet näitä kahta liikettä ja pidät 10 sekunnin tauon vaihdoissa. Kun neljä minsaa on täynnä, lepuuttelet pari minsaa ja siirryt seuraavaan liikepariin. Haaste on siinä että tehdään pitkään haastavia liikkeitä (voimaliikkeet) ja pitää tosissaan keskittyä tekniikkaan, kun siirtymätkin ovat nopeat.

   Oon itse tehnyt tätä ja 20 minuutissa saa vedettyä jalat yhtä hapoille – tai enemmän, kuin reilun tunnin jalkatreenissä. 😀

 9. Milla sanoo:

  Hei onko sulla korvaavaa liikettä leuanvedoille, jos ne ei vaan mene? Avustettuna kuminauhalla tietty muutama, mutta aina ei kehtaa sitä salin ainoaa tankoa vallata ikiajoiksi….

  Kiitos kuitenkin monipuolisista ohjelmista, tänään lähtee ekat treenit jollain näistä ohjelmista! 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Veto ylätaljassa on korvaava liike leuanvdeoille. Leuat kehittyy kuitenkin parhaiten vetämällä niitä! 🙂 Tsemii treeneihin!

 10. Anna sanoo:

  Ai kamala. En pystyis noin rankkaan. Kun esim. punnerruksia jaksaa helpotettuina polvet maassa vaan muutaman… :/ Ehkä jollekin jolla on jo peruskunto ja vähän enemmänkin.

  • ainorouhiainen sanoo:

   En halua kuulostaa ilkeältä, mutta jos et ikinä yritä/harjoittele et myöskään ikinä opi! 🙂 Eli ei haittaa vaikka et pystyisi tehdä punneruksia kuin nelinkontin, sitten teet alkuun niin ja kun kehityt, nostat vaikeustasoa! Helpoin on ehkä aloittaa Intersport-treenistä soveltaen.

   Minä en ole syntynyt niin että olen osannut kaiken, vaan olen lähtenyt nollasta ja harjoitellut. Sama mahdollisuus on ihan kaikilla, mikäli haluaa. Jos ei halua niin sitten asia on toki erikseen! 🙂

   • Pia sanoo:

    Ajattelin ihan sama kuin Anna, eilen kuin katsoin noita ohjelmia! Mutta tänään ajattelin että ehkä vois kuitenkin kokeilla ja sun kommentin jälkeen hoksasin että sehän on totta ettei kehittyy jos ei tee mitään tai jos ei edes kokeile! 🙂 ja kiitos vinkistä mistä on ”helpoin” aloittaa vaikka sekään ei ole helppoa näin aluksi 🙂

   • Anna sanoo:

    Joo ymmärrän pointin että pitää treenata että oppii! Mutta e pystyisi tämän hetkisellä olemattomalla peruskunnolla tekemään edes yhtä liikesarjaa loppuun, saati sitten montaa ja useita toistoja. Ja tietty tekniikan oppiminen vie aikaa, eli esimerkiksi punnerruksissa.

 11. aliisa sanoo:

  Moi! Kiitos tästä, ihan parasta ja kyllä lähden heti tänään illalla tuonne 1800-luvun italialaiselle askeettisesti varustellulle salille tekemään. Kiva että ei pahemmin tarvii mitään kummempia vempaimia ja varusteita niin voi täälläkin tehdä.
  Pari kysymystä heräsi:
  1. Pyramidi hiitissä, pidetäänkö liikkeiden välillä jotain määriteltyjä taukoja, vai siirrytäänkö seuraavaan heti suoraan? tuntuu että jos mulla ei oo sitä 10sek tms ”määrättyä” taukoa niin alan paukkujen loppuessa löysäilemään liikkeiden kanssa tai pidän sellasia randomeita 30sek taukoja…
  2. Mitä tarkoittaa leuanveto avustettuna? Pitääkö pyytää poikaystävä nostamaan mua kun omista käsistä ei ihan vielä lähde leuanvetoa 😀 mikä on tehokkain tapa harjoitella leuanvetoa? Tähän mennessä oon roikkunut vaan ja yrittänyt aina saada käsiä enemmän koukkuun sekä pidentäää roikunta-aikaa.

 12. ingrid sanoo:

  Wau! Itselläni ollut kauan jumppataustaa (bodyattackit ja muut kovatempoiset on aina ollut mun juttu). Uuden haastavan työn myötä + 3 pienen lapsen äitinä en enää pääse oikein jumppiin. Ne kun on aina siihen aikaan kun on ne vähät tunnit lasten kanssa. Salilla olen yrittänyt käydä, mutta jotenkin en samalla tavalla innostu, ja nyt hävettää myöntää, mutta on ollut melkein vuoden tauko. Olen rapakunnossa, eikä siihen selittelyt auta.

  Mutta nyt se saa muuttua! Sinun treenit näyttää aivan mahtavilta ja itse asiassa noihan voi täysin tehdä myöhään illalla mikä mulle sopii! Aion olla tässä täysillä mukana vaikka alussa varmaan tulee olemaan tosi rankkaa. Innolla odotan ruokavaliota! Kiitos Aino!

 13. Pupu sanoo:

  Wau! Näyttää todella hyviltä ja tehokkailta treeneiltä. Kiitos kovasti, oot varmasti tehnyt paljon töitä näitten eteen. Aijon ehdottomasti osallistua. Motivaatio on ollut täys nolla viimeiset kolme kuukautta ja tämä oli juuri se potku persuksiin jota olen odottanut! 😀

 14. Roosa sanoo:

  Jesss vitsi mikä motivaatio iski näistä! Lähden niin innolla mukaan! Kiitos hurjasti ihan mielettömästä työstä mitä oot tämän eteen tehnyt! Oot huippu mimmi 🙂

  http://rosalias-inspirations.blogspot.fi

 15. Milla sanoo:

  Pakko oli tulla heti kommentoimaan ekan treenin jälkeen! Tein tänään tuon salitreenin, aikaa meni lämmittelyn ja venyttelyn kanssa n. 50 minuuttia ja kyllä muuten tuntuu, että jotain tuli tehtyä! Takapuoli hellänä ja jalat tärisee, tästä tää lähtee! Oon ihan fiiliksissä :’D

 16. Aikku sanoo:

  Moi,

  Vedin juuri salitreenin ja täytyy sanoa suurkiitos sinulle Aino 🙂 Vaikka kyseessä olevat liikkeet ovat kaikki täysin tuttuja, tuntui tämä koko kropan treeni erittäin tehokkaalta ja raskaaltakin. En ole pitkään aikaan tehnyt koko kroppaa samalla kertaa, vaan aina vähintään kaksijakoisella ohjelmalla on menty. Tämä oli siis erittäin tervetullut.

  Kysymys Hiiteistä; näätkö mitään järkeä tehdä HIITin ja salitreenin samana päivänä? ei tietenkään peräkkäin vaan esim. aamulla sali, illalla HIIT?

 17. Anu sanoo:

  Itsellä on nyt onneksi jo kuukausi säännöllistä kuntosali harjoittelua pohjalla joten ei tule niin järkytksenä! Ihanaa vaihtelua perus punttiin noi HIIT jutut ja ehdottomasti plussaa tuosta juoksu hiitistä jonka voi tehdä helposti vaikka omalla pihalla jos ei jaksa tai pääse salille. 🙂 täältä ollaan ainakin innolla lähdössä mukaan!

 18. M-M sanoo:

  Heippa! Voinko kysyä tuosta plyo-tabatasta. Mikäli yhtä liikettä tehdään 20sek ja 10sek tauko ja liikkeitä per kierros aina 4, sehän tekee 2min per kierros. Mistä tulee tuo 4x4min? Nyt tunnen itseni tyhmäksi tätä kysyessä vai ajattelenko tuon nyt ihan liian monimutkaisesti??:)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa 😉

   Eli, teet siis 4 minuuttia putkeen noita liikkeitä aina 20 sek työ – 10 sek taukoo, siinä ehtii tehdä yhteensä 8 kertaa eli kaikkia liikkeitä kahdesti. Sen jälkeen otat tauon ja toistat seuraavat 4 liikettä samalla tavalla. Näitä neljän minuutin settejä tulee siis yhteensä 4 kertaa mikä tekee palautuksien (2min) kanssa n. 25 minuutin setin!

 19. _paivijohanna_ sanoo:

  Salitreeni testattu ja tuntui menevän perille :). Kiitettävän lyhyt ja monipuolinen. Nuo Hiit -jutut saattaa itsellä jäädä tekemättä kun polvi ei räjähtäviä hyppelyjä kestä :/

 20. Elle sanoo:

  Moikka! 🙂 Voiko salitreenin jakaa kahtia ja tehdä esim 2 kertaa/vko vai aiheutuuko siitä jotain huonoja puolia? Jos voi, miten jakaisit? Itse tekisin mieluummin lyhyemmän treenin kaksi kertaa kuin pidemmän treenin kerran viikossa.

  On tosi kiva, että oot taas jaksanut nähdä vaivaa summer fitin eteen! 🙂 Ite oottanut tätä ohjelmaa tammikuusta asti 😉

 21. Jeilou sanoo:

  hei,
  tarviiko/kannattaako treenata vielä vatsoja?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Ei ole tarvis, keskivartalo osallistuu aktiivisesti sekä hiiteissä että myös salitreenissä. Muistat vaan pitää keskivartlon tiukkana joka liikkeessä =)

 22. Kerttu sanoo:

  Kylläpä oli hyvä ja selkeä postaus. Sain miljoona uutta vinkkiä ja nyt on polte päästä huomenna kokeilemaan uusia juttuja salille. Iso kiitos näistä ja tällaista lisää! Minusta tuli uusi lukija!!
  Mukavaa kesän jatkoa 🙂

Kommentoi