BEACH BODY 2015 – RUOKAVALIO

Noniin ystäväiset! Nyt olisi aika julkistaa meidän haaste käyntiin! Kääk! Täytyy myöntää, että mulla on ollut hieman paineita tämän asian suhteen, sillä edellinen haaste sai niin hyvän vastaanoton ja myös tulokset olivat loistavia. Taisin saada ainoastaan yhden negatiivissävytteisen kommentin koko haasteen tiimoilta, että aikas hyvin! Pohdiskelin, että kumman julkaisen ensin ja tulin tulokseen, että ruokavalio on hyvä postata ensin, jotta pääsee jo suunnittelemaan tulevan viikon syöminkejä. Linkin treeniohjelmaan löydät tekstin lopusta.

Tämän päivän voi käyttää asennoitumiseen ja suunnitteluun, joten nyt kamerat käteen ja ottamaan hyvät “ennen”-kuvat. Kuva kannattaa ottaa tiukoilla vaatteilla/alusvaatteilla edestä, takaa ja sivusta. Pään ei tarvitse näkyä, jos ei halua. Kuvien lisäksi voi ottaa ympärysmitat rinnan päältä, vyötärön kapeimmasta kohdasta, navan kohdalta, lantion leveimmästä kohtaa sekä reiden ympäriltä (tyvestä). Muista merkitä mitat ylös! 🙂

Vaikka nyt ei olisi paras fiilis itsensä kanssa, suosittelen lämpimästi ottamaan jonkinlaista faktaa kropan tilasta, jotta vertailu on myöhemmin mahdollista. Siitä saa hirvittävästi motivaatiota, kun huomaa muutoksia ja tuloksia.

Olen viime aikoina painottanut blogissa, että aina tulisi löytää itselle sopivin tyyli syödä, joten ymmärätte varmaan, että kuten muissakin haasteissa, tämä toimii pohjana. Vaikka jokainen on yksilö, on olemassa tiettyjä perusasioita, jotka sopivat suurimmalle osalle väestöstä. Itse syön vain neljä ateriaa päivässä, mutta useimmille sopii hieman paremmin tuo viisi ateriaa. Homma kannattaa aina sujuttaa sopivaksi omaan päivärytmiin. Haasteeseen tarvitset tehosekoittimen ja mehupuristimen, joista jälkimäinen ei ole välttämätön. Ohjelma on suunniteltu pääosin naisille.

Ohjelman raamit ovat suunnilleen tässä:

 • säännöllinen ruokarytmi 2-4 tunnin välein (poikkeuksena pitkien liikuntasuoritusten aiheuttamat välit)
 • todella runsaasti kasviksia ja vähintään 2l. vettä/vrk
 • proteiinia jokaisella aterialla
 • hiilarit pyritään nauttimaan pääosin liikuntasuorituksen jälkeen, ei koske vihanneksia
 • rasvat hyvistä lähteistä (otetaan myös huomioon mm. omega-3 ja omega-6 suhde ja sen parantaminen)
 • maidoton, heraa lukuunottamatta & gluteeniton (ei välttämättömyys)
 • kasviskeskiviikko (tai muu viikonpäivä halutessaan)
 • lisäravinteet tukemassa (viherjauhe, proteiinijauhe, d-vitamiini, omega-3 ~ kalaöljy, magnesium)

1792580_Fotor_Collage

Kaikki painot ovat kuiva- ja raakapainoja ellei toisin mainita. Kalorimäärä 1500-1800 kcal vaihtoehdoista riippuen.

ateria 1 – smoothie & inkivääri-sitruunashotti (shotti vain jos omistaa mehulingon)

 • vettä tai manteli-, cashew-, kookosjuomaa (tarkista ettei sisällä lisättyä sokeria)
 • 1 rkl fibrex sokerijuurikaskuitu hiutaleita (voit laittaa fibrexin likoamaan veteen hetkeksi ennen muiden aineiden lisäystä, sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, löytyy ruokakaupoista jauho-osastolta)
 • 3-4 lehteä lehtikaalia tai 100-200 g pinaattia
 • mustikoita (n. 50-100g)
 • 1/2 avocado
 • 30 g heraproteiinia/riisiproteiinia/hamppuproteiinia tms.
 • annos viherjauhetta

shotti:

 • 1 sitruuna
 • 5-10 cm pala inkivääriä

ateria 2 – kaurapuuro (ei lepopäivänä)

 • 45 g kaurahiutaleita/leseitä (gluteeniton halutessaan)
 • 2 kanamunan valkuaista/ Laitilan Eggo valkuaista n. 80 g
 • 50-100 g marjoja (mustikka, vadelma, puolukka, tyrni..)

ateria 3 – lämmin ruoka

 • runsas vihersalaatti (esim. tammenlehtisalaatti,romainesalaatti, tomaatti, kurkku, paprika, basilika, rucola jne.)
 • 150 g kanaa/kalaa/lihaa, ilman marinadia (kasviruokailijat! Jotain kasvisproteiinia sisältävää 150-250 kalorin edestä)
 • 5 g kylmäpuristettua oliiviöljyä (sekoita esim. salaatin sekaan) (jos käyttää lohta, voi jättää oliiviöljyn pois)

TAI

 • iso lautasellinen vihannesosekeittoa, helppo pohja täällä
 • 100-200g sieniä, katkarapuja, kanaa, lihaa tai kalaa (jos käyttää lohta, voi jättää oliiviöljyn pois)
 • 5 g kylmäpuristettua oliiviöljyä (sekoita esim. sosekeiton sekaan)

DSC01944_Fotor_Collage

ateria 4 – mehu/smoothie

1 lasillinen mehua + 20 g ~4 kpl parapähkinää/tai 20g muita pähkinöitä (mehun sisältöä voi vaihdella ja kokeilla erilaisia vihanneksia ja sekoituksia!)

vihermehu:

 • pala varsiselleriä
 • 1 omena
 • nippu persiljaa
 • 1 luomusitruuna
 • pieni siivu inkivääriä
 • pala kurkkua

värikäs mehu:

 • 2-3 porkkanaa
 • appelsiini
 • veriappelsiini
 • siivu tuoretta inkivääriä

punainen mehu:

 • 2 punajuurta
 • omena, porkkana tai molemmat
 • 100 g sulatettuja mustikoita

smoothie:

samaan tyyliin, kuin ateria 1, mutta jätä pois avocado, sekä viherjauhe, lisää sekaan lusikallinen esim. chian- tai pellavansiemeniä, sekä puolikas banaani, omena tai vaikka appelsiini. Myös vihanneksia voi vaihdella.

ateria 5 – treenin jälkeinen palautusateria (syödään myös lepopäivänä)

 • reilusti vihanneksia: parsakaali, kukkakaali, porkkana, parsa tms. (300-500g)
 • 40 g riisiä (esim. jasminriisi), kvinoaa tai esim. riisistä valmistettua pastaa / 200g perunaa tai bataattia
 • 150 g kanaa/kalaa/lihaa (ilman marinadia) tai esim.200- 250 g kasvispullia  (kasvispullissa on 60 kcal/100 g ja 5 g proteiinia/100g) HUOM. tämä paino on valmiille, kypsennetyille kasvispullille

DSC01352_Fotor_Collage

Eikö olisi niin helppoa, jos joku kertoisi tasan tarkkaan mitä tulee tehdä? Nyt joutuu kuitenkin miettiä hieman itsekin, jolloin tietysti myös oppii uutta. Jos tavoite on selkeästi pudottaa painoa, suosittelen ottaamaan avuksi netissä toimivan kalorilaskurin ja lyömään syödyt ruuat sinne. Näin opit, mitkä määrät sopivat juuri sinulle. Jos ohjelmassa on liikaa ruokaa kulutukseen nähden, voit poistaa aterian numero 2 kokonaan. Ruun ei myöskään tarvitse olla tylsää, mielikuvitusta peliin ja noista aineksista voi keksiä melkein mitä tahansa.

Kuten huomaatte, ohjelmassa ei ole erikseen esimerkiksi aamupalaa tai välipalaa, vaan päivän syömiset koostuu 4-5 ateriasta. Aterioiden paikkoja voi vaihdella vapaasti, mutta ateria numero 5 tulisi nauttia mahdollisimman pian treenin jälkeen. Palautusjuomia ja heraa voi halutessaan nauttia treenin jälkeen, mutta ne eivät ole pakollisia, jos juot palarin, älä käytä proteiinijauhetta kuin ensimmäisessä smoothiessa. Eli max 2 annosta proteiinijauhetta päivässä. Hamppuproteiini ei muuten ole kovin hyvä palautusjuoma, sen sisältämän kuidun vuoksi, eli jos käyttää kasvispohjaista proteiinia, kannattaa suosia esim. riisiproteiinia. Ohjelmassa on jonkin verran vaihtoehtoja ja niiden mukaan myös makrot vaihtelevat hieman, mutta kaikilla vaihtoehdoilla tulee sopivasti ravinteita suurimmalle osalle.

Ruokavaliota kannattaa tukea muutamilla lisäravinteilla. Suosittelen käyttämään ainakin d-vitamiinia, omega-3 (kalaöljy) sekä magnesiumia. Myös monivitamiini toimii hyvin magnesiumin ja omegan kanssa. D-vitamiini nautitaan rasvaa sisältävän aterian yhteydessä ja magnesium kannattaa ottaa illalla viimeisen aterian yhteydessä. Myös muita vitamiineja ja ravintolisiä voi käyttää halutessaan. (tarkista kuitenkin kalorimäärät, jos käytät runsaasti erilaisia lisiä)

Ruokavalio sisältää paljon kuitua ja se voi aiheuttaa tottumattomalle aluksi jopa ummetusta,  joten muistutan taas veden juonnista. Vatsa tottuu kuitenkin pian, jonka jälkeen vatsan toiminta paranee. Jokainen aamu kannattaa aloittaa suurella lasillisella vettä ja nauttia sitä muutenkin pitkin päivää!

P1270302_Fotor_Collage

Moni opiskelija kysyi vinkkejä edullisempiin tuotteisiin. Kasvikset, vihannekset ja marjat ovat toki hintavia, mutta ruokavaliossa ei ole lainkaan leipää tai sen päälle meneviä lisukkeita, rahkaa, jugurtteja (karkeista, alkoholista ja leivoksista puhumattakaan), jotka minun tietääkseni maksavat myös melko paljon. Mitä vihanneksiin tulee, esim. pakastepinaatti on edullista. Katselin eilen pakastehyllyllä, että 200 g:n paketti oli n. 0,60-0,70 €. Pakastevihannekset ovat ylipäätään tuoreita edullisempia, jolloin kannattaa suosia esim. Rainbown tuotteita. Proteiininlähteistä seiti, tonnikala ja esimerkiksi herkkusienet ovat edullisempia kuin kana. Jauhelihaa saa joskus hyvinkin edullisesti, jolloin sitä voi hankkia pakkaseen odottamaan.

Suosittelen myös suunnittelemaan ruokailut etukäteen niin, että tiedät joka päivä, mitä tulet syömään milläkin aterialla. Ateriavälit olisi hyvä pitää 2-4 tunnin pituisina ja ruokaa voi valmistaa etukäteen mukaan otettavaksi tai jääkaappiin odottamaan pitkän päivän jälkeen. Suunnittelu on siis kaiken A ja O. Koulu- ja työpaikkaruokailuissa pyri valitsemaan mahdollisimman hyvät vaihtoehdot.

Koko helmikuun ajan, on lisättyä sokeria sisältävät tuotteet (sekä muut herkut, kuten sipsit yms.) pannassa. Kuukauden (28 päivän) jälkeen on luvassa uusia ohjeita ja myös vapaasyöntipäivä! 🙂 Jotta tämä ei kävisi liian tylsäksi, yhtenä päivänä viikossa voi valmistaa jonkun kevyen, terveellisemmän herkun ja nauttia sitä kohtuudella. Itse olen tehnyt lauantaisin proteiinilettuja paistettujen omenalohkojen kanssa. Ohje täällä. Vaikka kuukausi voi tuntua pitkältä ajalta, se menee nopeasti ohi. Jos on tottunut karkkirotta, kannattaa muistaa että ensimmäiset viikot ovat pahimmat, jonka jälkeen helpottaa ja kaikenlisäksi pääsee ikävästä ”riippuvuudesta” eroon. 🙂

P1010029_Fotor_Collage

Ruokavalio ei siis sisällä maitotaloustuotteita tai gluteenia, kaurahiutaleita lukuunottamatta. Niitäkin tosin saa gluteenittomana halutessaan. Jos rahkasta luopuminen ei tunnu omalta jutulta, voi smoothieita korvata perinteisellä rahkalla, tällöin toki kalorimäärät ja makrojakaumat muuttuvat hieman. Kahvin ja teen juonti on siis sallittua, mutta sokerit ja muut lisukkeet tulisi jättää pois.

Haastan jokaisen pitämään kerran viikossa kasvispäivän ja kokeilemaan erilaisia kasvisruokia! Tulen itsekin osallistumaan tähän ja jaan reseptejä aina jos saan jotain hyvää aikaiseksi.

Olisin erittäin kiitollinen, jos kävisitte tykkäämässä blogin Facebook-sivusta täällä. Päivitän aina uusimmat postaukset FB-sivulle, jolloin pysyy ajantasalla uusista käänteistä! 🙂 Hashtagia #ainonbb2015 saa myös vapaasti käyttää somessa. Olisi erittäin mukavaa seurailla teidän treenifiiliksiä tai vaikka ruoka-annoksia instagramin kautta!

Uskallanko edes kirjoittaa tätä…Onko kysyttävää? 😀

PS. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle, jos jokin ei toimi/ei ole mahdollista sinulle, mieti paras mahdollinen korvaava versio!

MUISTA TSEKATA MYÖS BEACH BODY 2015 – TREENIOHJELMA 


167 Responses to “BEACH BODY 2015 – RUOKAVALIO”

 1. Annikki sanoo:

  …Ja lidlistä saa tuoretta pinaattia 1,89e/100g on toki ruotsalaista, mutta silti 😉

 2. riina sanoo:

  heippa! voiko aterin 1 proteiinijauheen korvata kananmunan valkuaisilla? entä onko ok skipata ateria 4, sitä on vaikea saada mahtumaan päivään, kun taas aamulla ateria 2 mahtuisi hyvin mukaan.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kuten kirjoitin, ruokavaliota voi toki muokkailla ihan miten haluaa, mutta silloin se ei tosin ole enää tuo jonka olen sunnitellut hyvin tarkkaan. Aterioiden paikkoja voi vaihdella ihan miten tahtoo. Valkuainen on proteiinia joten se käy ateria ykköseen. 🙂

 3. Sanni sanoo:

  Tälle sokerihiirelle tulee tekemään herkuttomuus hyvää 😀 Hyvältä näyttää!!

 4. riina sanoo:

  tai voisiko ateria nro 4 olla jotain muuta kuin mehu/smoothie?

 5. hennp sanoo:

  Kiitos taas kun ryhdyit tähän haasteen tekemiseen! 🙂 Mulla ois vaan semmonen kysymys kun oon kipeänä nyt, mutta ajattelin kuitenkin alkaa tätä ruokavaliota noudattamaan, niin voinkos sitten kuitenkin kuukauden jälkeen pitää vapaasyöntipäivän? Vai vasta sitten kun on noudattanut treeniohjelmaakin sen kuukauden ajan 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   joo eiköhän tuokin onnistu =) eli pysty vaan mukana, vaikka et pystyisi treenaamaan heti.

 6. tytti sanoo:

  Jee.. täällä yksi allerkikko jolla jo viljaton ja maidoton käytössä. Muna vielä päälle. Sitä voin pienissä määrissä syödä kun ei joka pvä. Tammikuun ollu jo herkkulakossa ja treenannu hyvin niin helppo alotus.. mun suklaa tuska kesti kuukauden.. nyt raakasuklaata tehny ja ei ees tee sitä mieli.. pari päivää ollu nyt järetön flunssa niin urheilu nyt odottaa..

  -tytti gc-

 7. Annika sanoo:

  Nyt on kyllä pakko kysyä, että onko sun mielestä herkkusienet proteiinipitoisia? 🙂

  Ja miksi dieetin tulisi olla maidoton?

  • ainorouhiainen sanoo:

   no eivät mitään proteiinipommeja sillä hyvin kevyttä ruokaa, mutta eniten niissä on proteiinia (hiilari,rasva,proteiini)

   Kuten kirjoitin, maidottomuus on oma valinta. Monet toivoivat sitä tältä ruokavaliolta ja noudatan itse. Tämä haaste on myös tyyliltään sellainen miten itse syön ja treenaan. 🙂

   • Kirsi sanoo:

    Mihin se maidon vàlttely perustuu? Imetàn, ja mulla on hirveà himo maustamattomaan rahkaan. Se on tàrkein proteiinin làhteeni.

    • ainorouhiainen sanoo:

     Tästä asiasta on useita mielipiteitä, mutta maidon sanotaan tulehduttavan kehoa ja aiheuttavan limaisuutta. Maitotuotteiden vähentäminen poistaa myös usein turvotuksia aika nopeaan tahtiin.

     Tämä ruokavalio ei ole suunniteltu imeytykseen, eikä kenenkään ole muutenkaan pakko noudattaa ohjelmaa jos se ei tunnu omalta jutulta. 🙂

 8. sue sanoo:

  Heippa! Osaatko yhtään sanoa kauanko tuollainen smoothie (ateria 1) säilyy valmiiksi tehtynä? Perskuta rallaa ku en ärtyneen suolen vuoksi voi käyyttää avokadoa enkä fibrexiä ku tulee kauheet vatsakrampit;/ pitää koittaa kehitellä jotain!!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kyllä se säilyy varmaan vuorokauden viileässä. Avocadon voi korvata oliivöljyllä. Fibrexin pointti on lisätä kalsiumin, raudan ja magnesiumin määrää ruokavaliossa, kuitujen lisänä. Toki kuituja tulee muutenkin riittävästi kun syö paljon vihanneksia! 🙂

 9. mariia sanoo:

  minusta on hyvä, että haasteen ruokavalio noudattaa samaa linjaa, jota itse toteutat arjessasi ihan senkin takia, että tällöin blogista on helppo poimia ateria-ideoita. ainakin itse olen täältä löytänyt paljon uusia arjen suosikkeja, vaikken tiukasti noudatakaan maidotonta ja viljatonta. ja toki itse toimit esimerkkinä siitä, kuinka hyviin tuloksiin tämäntyyppisellä ruokavaliolla (yhdistettynä treeniin toki) voi päästä.

 10. Maija sanoo:

  Hei kiitos taas älyttömästi Aino, huomenna startataan!
  Aion tehdä kaksi poikkeusta; mehulinkoa en omista, jolloin shottia en tee mutta nautin inkivääriä ja sitruunaa muilla tavoin. Toinen poikkeus saattaa tulla maidottomuuden kanssa mutta kovasti yritän vaihtaa raejuuston kananmuniin. :p
  Kun sain luettua tekstisi läpi, ajattelin, ettei enää näin selkeitä ohjeita voi olla ja että nyt ei kyllä tule niitä itsestään selvyys -kyssäreitä kommenttiboksiin niin kuin viime vuoden haasteessa. Mutta.. Toisin kävi. :DD

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos Maija! =) Kyllä tämä on mennyt tähän saakka aika paljon helpommin kuin viime vuonna. Tällä kertaa osasin varautua hieman paremmin. 😀

   Tsemit haasteeseen!!

 11. niina sanoo:

  Moi Aino, mukana ollaan! Semmonen toive mulla ois että sillointällöin päivittelisit Instagramin puolellekkin jotain pikku motikuvia ja -ajatuksia, sitä kun tulee selailtua pitkin päivää niin pysyis mielikin hyvin messissä. 😀 Oot huippu tyyppi!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, yritän päivitellä myös instaa ahkerammin 🙂

 12. Mirkku sanoo:

  kiva että jaksat taas järkätä tällasen! 🙂 Oon hullun nirso kaikkia vihanneksia kohtaan ja ekan kerran ku luin tän läpi ni ajattelin että jooo tämä jää multa väliin, en pysty syömään noita. Sitte luin uudestaan ja ajattelin lähteä mukaan vaikka laittasin ruuat yökkimällä alas. Kai mulla on mahdollisuus tottua noihin vihanneksiin ja ehkä oppisin tykkäämäänki niistä. Vaikka eihän se kivaa oo popsia ruokaa josta ei tykkää. 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Nyt otat haasteen vastaan ja yrität 😉 sitten ainakin tiedät!

 13. Anna sanoo:

  Hei, mitä mieltä oot noista porejuomista (esim Berocca monivitamiinijuoma ja Berocca Boost?), kannattaako niitä yhdistää vitamiinilisien muodossa tähän ruokavalioon?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juu voi hyvin lisätä mukaan!! =) B-vitamiinia on hyvä ottaa myös lisänä!

 14. Sue sanoo:

  Sellainen kysymys vielä, että kuinka kauan haaste siis kestää?:)

 15. Draci sanoo:

  Heti tuli kauheesti kysyttävää.. 😀 Onko ok jos sitruunashotin sijaan juo vaan yhden sitruunan mehun semmosenaan ja onko ok juoda muutenki vesi-sitruunamehuseosta ruokien kanssa? Inkiväärin voi varmaan sekoittaa johonkin päivän ateriaan erikseen? Saako smoothien/mehun ainekset syödä semmosenaan? Oon kauhee suursyömäri ja mielummin syön kuin juon päivän ateriat 😀 Jos syö aterialla 5 pastaa niin käykö myös mustapavuista tai soijapavuista tehty?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi, kaikkiin kysymyksiin: on ok 😀

   myös mustapavut käyvät..en maininnut niitä erikseen, sillä saattavat kuulostaa suurimmalle osalle ihan heprealta! Soijan käyttöä en suosittele, mutta se on tietysti oma valinta!! 🙂 (toki luomusoija on aina parempi vaihtoehto)

 16. Mimma sanoo:

  Kiitos Aino! Aivan mahtavaa, kuulostaa huipulta. Kunnon motivaatiopläjäys, eiköhän tällä pärjää kuukauden. 😉 Flunssa on selätetty ja odottelen jo huomisen reeniohjelmaa. 🙂 Kiitos hurjasti!

  Etten olisi liian helppo, pari kysymystä. 😀

  Mulle viherjauhe on uusi tuttavuus, mistä sitä kannattaa lähteä hakemaan? 😀 ja paljonko on 1 annos viherjauhetta?

  Entäs, mitä eroa on kylmäpuristetulla ja tavallisella/neitsyt oliiviöljyllä? Ja jos kanan esim paistaa kylmäpuristetulla öljyllä, tuleeko sitä vielä lisäksi lisätä ruokaan?

  Kiitos vielä Aino, oot huippu!

  • ainorouhiainen sanoo:

   viherjauheita on paljon eri merkkisiä. Terveyskaupoista löytyy runsaasti valikoimaa ja myyjiltä kannattaa pyytää apua. Yksi hyvä ja varmasti helposti löytyvä on Leaderin Green Mix. Paketeissa on aina ohje, paljonko juuri sitä tuotetta käytetään kerrallaan!

   Tarkoitan ohejlmassa juurikin neitsyt oliiviöljyä! En itse käytä paistamisessa rasvaa lainkaan, sillä nykyään pannut ovat sen verran hyviä että sujuu ilmankin. Tuo on siis tarkoitus lisätä valmiiseen ruokaan, mutta jos paistamiseen on pakko käyttää öljyä, ei sitä tarvitse lisätä erikseen ruokaan. Kuumentaminen heikentää öljyjen rasvahappokoostumusta, sen vuoksi parempi ilman kuumennusta. 🙂

 17. Annika sanoo:

  Hei Aino,
  Aivan ihanaa että olet jaksanut nähdä paljon vaivaa ja tehdä näin _yksinkertaisen_ ruokavalion!
  Olen aloittanut syksyllä aktiiviliikunnan (salia/ryhmäliikuntaa 4-5 kertaa viikossa+juoksulenkit 2krt/vko), mutta ruokavalio tökkii vielä pahasti, etenkin herkut ovat itselleni melkein ”addiktio”. Nyt lähden innolla tähän haasteeseen mukaan, koska vaikutat tosi hyvältä tyypiltä, ja luultavasti päivittelet omia kuulumisiasi bb:n suhteen, mikä taas auttaa meitä tavallisia tallaajia motivoitumaan! 🙂 Kiitos, tämä lähtee nyt ottamaan niitä motivaatiokuvia…….

 18. Roosa sanoo:

  Jee, tosi kiva saada valmiit ohjeet ruokailuun ilman maksua. Iso kiitos siitä! 🙂

  Kommentoinkin jo aikaisempaan postaukseen, että olen kyllä haasteessa mukana, mutta en valitettavasti täysillä, sillä kuun lopussa joudun leikkaukseen ja treenitaukoa tulee. 🙁 Itseäni vähän siis huolettaa tuo, että ei-treenipäivinä (joita mulle valitettavasti kertyy) pitäisi neljällä aterialla pärjätä, joista kaksi on juotavia. 😀 Ajattelinkin ehkä sen verran soveltaa, että jaan jotenkin ton smoothien (ateria 4) esim niin, että syön hedelmän ja pähkinät erillisenä ”ateriana” ja marjat+hera yms. erillisenä ateriana. Tietysti toi ”hedelmäateria” jää sillon aika hiilarivoittoiseksi, mutta ei uskoisi että sillä on niin isoa merkitystä, kun kuitenkin päivän kokonaismakrot pysyy samoina? Tiedän meinaan itseni sen verran hyvin, että jos yritän neljällä ateriakerralla pärjätä (joista 2 on pienehköjä) niin tulen tosi nälkäiseksi, ja sillon on vaara että lipsun dieetistä!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Ruokavalio on suunniteltu tukemaan treeniohjelmaa, joten siksi tuo lepopäivä on hieman kevyempi. Jos et treenaa, voit toki testata ruokavaliota sellaisenaan ihan kaikilla aterioilla jos se tuntuu sulle parhaalta!

   Soveltaminen on siis tietysti aina sallittu, mutta silloin en voi taata samoja tuloksia =)

 19. Sanna sanoo:

  Det här låter som en bra utmaning,för mig blir största utmaningen att lämna bort lördagens kakbit/efterrätt. Men som tur finns alla ingredienser redan färdigt i skåpet från förra årets bikini booth camp. Jag ser mera fram emot träningsprogrammet och hoppas få resultat fast jag redan nu är nöjd med det jag har 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jes, toivottavasti saat uutta haastetta treeniohjelmasta =)

 20. AnnaMatilda sanoo:

  Voisiks Aino kertoo vähä mihin aikoihin syöt näitä aterioita?

  • ainorouhiainen sanoo:

   mulla on aika poikkeukselliset ruokailuajat, joten niistä en ehkä lähtisi kopioimaan. Herään melko myöhään ja syön ekan aterian vasta 12 pintaan ja siitä sitten 2-4 tunnin välein eteenpäin! itse syön vain 4 ateriaa ja vähän suuremmilla määrillä, sillä liikun normaali ihmistä runsaampia määriä. 🙂

 21. iida sanoo:

  Minkä merkkistä heraproteiinia sä käytät? +mistä ostat sen?:D Itseltä löytyy hera+ nimistä kaupasta ostettua halvinta tällä hetkellä(ostin, kokeilin, ei ollut hyvän makuista ja jäi kaappiin) niin sillä ajattelin selvitä siihen saakka että on ylimääräistä rahaa ostaa uutta,mutta sitten ajattelin panostaa laatuun.

  Ihanaa saada haaste aloitettua, kiitos sulle näistä ohjeista! Kauan haaste muuten kestää? 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mulla on kaapissa monta eri merkkiä, mutta maun puolesta liputan kyllä fitnessgurun proteiineille. Heraa löytyy myös stevialla makeutettuna muilta merkeiltä, jos se on itselle tärkeää 🙂 Niin ja haasteen kesto on 2kk, siitä piti mainita huomisessa tekstissä! 😀

 22. Vivegan sanoo:

  Mun mielestä erinomainen lähtökohta, että ohjeruokavalio on maidoton ja gluteeniton. Erikoisruokavaliota noudattaville pienempi kynnys lähteä mukaan, kun ei tarvitse loputtomasti säätää. Vegaanillekin riittää, että korvaa vaan kananmunan valkuaiset parilla ruokalusikallisella herneproteiinia 🙂

  Kysyisin tuosta sokerijuurikaskuidusta, että miten välttämättömänä pidät sitä?
  Jos kasvissyöjä korvaa kaikki lihat palkokasveilla, niin nistähän tulee kuitenkin ruokavalioon enemmän kuitua kuin kanasta ja jauhelihasta. Oon nyt tammikuussa mielenkiinnosta kiloklubissa merkkaillut syömisiä ylös ja joka päivä tullut kuitua väh. 60 g, useimmiten 80 gramman pintaan. Vai onko tolla fibrexillä joku muukin funktio kuin kuitulisä?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Siinä on kuidun lisäksi runsaasti kalsiumia, magnesiumia ja rautaa, jotka ovat tärkeitä ravintoaineita, etenkin kun maitotuotteet jäävät pois. 🙂

  • Laura sanoo:

   Kiitti Vivegan herneprodevinkistä! 🙂

 23. Armi sanoo:

  Vau, hyvältä kuulostaa! Itse en henk.koht. syistä voi lähteä täysillä mukaan, mutta sain suuntaa ruokiini erittäin hyvin! 🙂 Parempi puoliksi, kun ihan retuperällä, vaikka sitten vähän myöhemmin toteutettuna täysillä 😉
  Miten muuten tuo rasvahappotasapaino, olisiko sulla intoa kirjottaa siitä postausta? Oon hirmu kiinnostunut kyseisestä asiasta, kuinka paljon suhteessa voisi mitäkin periaatteessa ottaa, ettei omega-6 tulisi liikaa suhteessa kolmosiin jne 😀 Olisi tosi mielenkiintoinen aihe! 🙂

 24. Emma sanoo:

  Herkkävatsaisena en pysty kylmiä smoothieta juomaan joten minäkin haluaisin tietää voiko smoothien aniekset syödä sellaisenaan?

  • ainorouhiainen sanoo:

   juu kyllä sekin onnistuu! 🙂 smoothien muodossa imeytyminen on hieman parempaa, mutta ei toki välttämätöntä!

  • Saara sanoo:

   Mulla on tähän hyvä vinkki. Laita smoothien pohjaksi esim. teetä tai pakuriteetä. Anna jäähtyä jonkun aikaa ennen kuin laitat blenderiin ettei kuumuus tuhoa marjojen ym ravintoaineita.

   Jos mulla on töissä smoothie niin otan sen jääkaapista lämpimään esim. 30-45 minuuttia ennen kuin meinaan juoda. Samoin teen salaatille. Jos on viileää ruokaa niin juon aina ruuan kansa teetä. Se komensoi sitten kylmyyttä.

 25. Ilona sanoo:

  Kiitos Aino ja ihan huippu juttu. Mitähän sitä lepopäivänä söisi 5:tenä ateriana,kun puuro pois.Herään työaamuina 5.30,jolloin aamupala,n.11 lounas ja kotona ruoka n. 17 ja iltapala 20. Tossa 11-17 oon tottunu syömään välipalaa tai muuten musta tulee hirviö. Maidotonta ja gluteenitonta oon noudattanut jo vuoden.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jos päivät ovat pitkiä lepopäivinä, voit pitää puuron mukana ohjelmassa. Parempi syödä kuin venyttää välit liian pitkiksi! 🙂

 26. Elliina sanoo:

  Moikka! Ihan huippua, että tää vihdoinkin alkaa. Näyttää tosi hyvältä ja tosi kiva huomata, ettei oma ruokavalio muutu paljoa, vaan ylimääräset napostelut pitää jättää pois ja tietty proteiinipatukat, jotka on mun suuri paheeni.

  Yks kysymys mulla vaan heräs, kun kokkailen aina viikon työeväät valmiiks kippoihin, eli nyt käytännössä ton ateria kolmosen, niin voiko tuon salaatin korvata lämpösillä kasviksilla, esim kukkakaalilla, parsakaalilla ja ehkä porkkanalla? ne olis helpompi tehdä valmiiks, kun salaatti ei säily niin kauaaa hyvänä, ja tällain talvella haluais syödä aina lämmintä ruokaa 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Juu voi tottakai korvata, siinähän on se toinen vaihtoehto kasvisosekeitto jossa käytetään myös vihanneksia. 🙂

 27. Minna sanoo:

  Huippua! Lähden mukaan kasvissyöjänä. Huomenna pyöräytän pakkaseen ison annoksen kasvispullia. Paljos tuo 5g oliiviöljyä on, 1 rkl? On varmaan ok käyttää MCT-öjyä, kun sitä lojuu kaapissa turhanpanttina 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   5 g oliiviöljyä on suunnilleen vajaa ruokalusikallinen. Voi käyttää MCT-öljyäkin, mutta muista silloin käyttää avocadoa, saat siitä esim. omega-9 rasvahappoja, mitä on myös oliiviöljyssä 🙂

 28. Tiina sanoo:

  Täydellinen ajoitus! Just ajatteli, että kokeilen jättää maitotuotteet pois ruokavaliosta joksikin aikaa ja muutenkin vois taas kiristellä kroppaa kesää ajatellen. Tää tuli kuin tilauksesta! Pakko siis ottaa haaste vastaan ainakin ruokavalion osalta.

 29. Taija sanoo:

  Aivan mahtava ohjelma, ja näyttää ilahduttavan paljon siltä mitä muutenkin syön! :D.

  • Taija sanoo:

   Moi, pari pikkujuttua tuli vielä mieleen lisätä: Niille, jotka valittavat hintaa, mantelimaidot yms. voi toki aina korvata vedellä, siinä ei juuri ravinteita menetä. Toinen juttu: Varmaan tiedätkin, ja tämä on jo todella makuasia ja hienosäätöä, mutta itse siirtäisin tuon aamusmoothien puolikkaan avokadon ateria neloselle. Miksi? Aamuisin rasva ei ole keholle optimaalista, koska silloin halutaan katkaista yön paastoaminen, joten hiilarit saisivat imeytyä kroppaan mahdollisimman nopeasti. Rasva kuitenkin hidastaa hiilareiden imeytymistä. Lisäksi, ateria nelosella avokado varmasti toisi toivottua kylläisyyden tunnetta, ja tällöin rasvat auttavat kovasti!

   Olen aloittamassa vähän laajempaa sarjaa näistä ravintoasioista nyt, jos kiinnostaa, sitä voi seurata http://wordpress.fitterforlife.com

   • ainorouhiainen sanoo:

    Heippa! Jep, vesi olikin vaihtoehtona tuossa ateria ykkösessä, ei siinä ole maussa juurikaan eroa mitä nestettä käyttää!

    Tuo on aivan hyvä pointti, siirtää avocadot neloseen. 🙂 Tuo ykkönenhän ei välttämättä ole ensimmäinen ateria, mutta jos on, olet kyllä oikeassa.

    Käyn kurkkaamassa sun sivun!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, kiva kuulla 🙂

 30. Katri sanoo:

  Olisko sulla mitään hyviä vinkkejä ruokailurytmiin sellaisina päivinä kun pääsen salille vasta töiden jälkeen 22.30, onko ok jos syön esim aterian 2 vasta salin jälkeen kun olen kotona 24 paikkeilla? Salilla käynnin jälkeen mulla on ainakin nälkä ja tiedän etten nukahda nälkäisenä 🙂 Vaihtoehtona on muuten se etten pääse salille ollenkaan ja päivittäiset kävelylenkit taas ovat 3-vuotiaan vauhtia 🙂 Kotitreeni onneksi onnistuu mutta se on aina sellaista sähläämistä kun on matkija vieressä joten välillä on kiva päästä ihan yksin salille.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! On tosiaan ehdottoman tärkeetä syödä salin jälkeen, vaikka olisit treenannut myöhään, joten miksipä et voisi tehdä juuri noin, eli syödä kakkonen viimeisenä!

 31. Henriikka sanoo:

  Hei! Mikä siinä soijassa olikaan se paha? Tai miksi et sitä suosittele? Olen niin maitotuoterotta että soijajogurtin syönti houkuttelis rahkan jne korvaajana. 😀

 32. Sanni sanoo:

  Moi Aino! Mitä jos on tilanne, että kiloja ei ole tiputettavana – pikemminkin niitä saisi tulla muutamia lisää. Kropan ja lihasten pitäisi vahvistua pitkän sairauden jälkeen. Kannattaisiko silloin syödä kalorimäärällisesti hieman enemmän, kuin ko. ruokavaliossa?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jos haluaa lisää massaa, täytyy syödä yli kulutuksensa 🙂

 33. Heidi sanoo:

  Moikka. Itselleni jokseenkin monimutkaisen oloinen ruokavalio, mutta sellaisen haluisin täsmentää, että hiilarit tulis syödä vain treenin jälkeen ja muuten mennä ilman? Eli tässä esimerkki tämän hetkisestä ”ruokavaliostani”:
  aamupala: 2 kananmunaa+ 50g kalkkunaleikkelettä (munakas) TAI 1prk rahkaa marjoilla+pähkinöillä
  lounas: vihersalaatti+ kana/kala/liha+oliiviöljy
  välipala:rahka marjoilla/mehukeitolla+pähkinöillä
  päivällinen: vihersalaatti/keitetyt kasvikset+kana/kala/liha+iso banaani
  iltapala.munakas tai rahkasetti.
  Mulla rasva kertyy NIMENOMAAN vatsanseudulle!! Onko toi ”Rvalio” ihan metsästä ??
  Mä oon superJOJOILIA ja kaikenlaisia ”valmennuksia vetänyt hvilläkin tuloksilla, kunnes yrittää palata normiin ja HUMPS, kaikki pudotettu vieläkin tiukemmin vyötäröllä 🙁 Kovapäinenkö? Toi treeni-ohjelma näytti kyllä hyvältä ja mietinkin saankohan mitää aikaseks tällä omalla ruokavaliolla jonka nyt aloitin ja tolla sun treeniohjelmalla?
  Kiitos jo etukäteen ajatuksestasi 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   hiilareitahan on joka aterialla mutta suurin määrä on paras syödä treenin jälkeen! =)

   Mulla ei valitettavasti ole resursseja alkaa analysoimaan ihmisten omia ohjelmia. Tein juuri todella suuren työn tämän haasteen eteen ja sitten on ihan itsestä kiinni haluaako noudattaa vai ei 🙂

   Enkä sano tätä mitenkään pahalla, mutta toivottavasti ymmärrät!

 34. Pauliina sanoo:

  Kiitos todella paljon tästä ruokavaliosta! Todella monipuolinen, voi soveltaa juuri itselle sopivaksi. 🙂

 35. pupu sanoo:

  Terve! Kelpaako kookosvesi palautusjuomaksi?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moro! Nooo, siinä ei kyllä hirveästi ole proteiinia, jonka vuoksi ei ole ihanteellinen salitreenin jälkeen. Näkisin että sopii hieman paremmin aerobisen treenin palariksi. 🙂

 36. tipi sanoo:

  Vaikuttaa tosi hyvältä ruokavaliolta! Laitoin ton omana versiona (muuten sama mutta ilman ateria 2) kalorilaskuriin ja makrojakauma näytti tosi hyvältä. Samoin kivennäisaineita ja vitamiineja tuli tosi hyvin. Huomaa, että tässä näkyy pitkän ajan asiantuntemus ja että oot oikeasti miettinyt tään tarkkaan. Huomenna starttaa! Kiitos tästä huikeesta ruokavaliosta Aino!:)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Tarkkaan on kyllä mietitty ja yritetty katsella monesta eri näkökulmasta. Kiitos, kiva saada positiivista palautetta =)

 37. Mari sanoo:

  Ei ehkä varsinaisesti ruokavalioon liittyvä kysymys mutta mikä blenderi/tehosekotin sulla on käytössä ku saat noin hyvin smoothieita tehtyä? 😀 Mun blenderi on ainaki ihan onneton eikä jaksa palotella yhtään mitään joten kaikista yrityksistä tulee vaan jotain klimppistä mössöä.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Smoothieen käytän Smoothie Twisteria, joita saa parilla kympillä esim. citymarkeiteista. Toinen, hieman tehokkaampi on Wilfan blenderi, jolla jauhan kun tarvitaan enemmän voimaa ja tehoja. 🙂

 38. riina sanoo:

  moi! kiitos mahtavasta haasteesta, tein jo treenit 1 & 2 ja kyllä tuntui, varsinkin jalkatreeni on huippu! selkä&rinta ei ollut yhtä rankka koska ei ole niin paljoa sykettä nostattavia liikkeitä mutta kyllä sekin tuntui tehoovan 🙂 kysyisin onko ok syödä puuro illalla? tein aamupäivällä treenin(selkä&rinta+30min spinning), minkä jälkeen söin arerian 5, sen jälkeen on ollut 2x 1,5h vähän kevyempää treeniä, tanssia ja noitten treenien välissä join mehun+pähkinät. kannattaako mielestäsi syödä näiden treenien jälkeen puuro ja sitten myöhemmin ateria 3 vai olisiko parempi pärjätä ilta vain aterian 3 voimalla?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kiitos palautteesta =)

   Puuron voi syödä hyvin myös illalla, etenkin jos oot treenannut kahdesti tänään 🙂 Ei kannata skipata aterioita, se kostautuu aina myöhemmin!

 39. Piya sanoo:

  Moikka! Ravinto-ohjelma vaikuttaa tosi hyvältä, vatsa varmasti kiittää. Täytyy ostaa se blenderi tulevana viikonloppuna ja lähtee kokeilee ruokavaliota. Treenit puolestaan näyttää hurjilta näin tottumattomalle, niiden puolella menen sovelletusti. Luulen kuitenkin että järkevä ruokavalio tulee tukemaan treenejäni! Kiitos vaivannäöstäsi (hyvä että on maidoton ja GL)! 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Tervetuloa mukaan haasteeseen. Kunto kohoaa varmasti pikkuhiljaa ja aina voi aloittaa rauhallisemmin. 🙂

 40. Julia sanoo:

  Moi, mulla menee treenaaminen yleensä iltaan melko myöhäiseksi, kannattaako silti syödä ateria 5 treenin jälkeen? Tuntuu itselle hassulta syödä myöhään niin raskaasti 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Joo, kannattaa! Se voi tuntua aluksi oudolle, mutta totut kyllä. Hiilarit illalla helpottavat myös nukahtamista =)

 41. Laura sanoo:

  Moi Aino!

  Lähdetään miehen kanssa molemmat kiristelemään, molemmat ruokavaliolla ja minä ens kuusta lähtien myös treeniohjelmalla. Miehen ois tarkoitus ajan kanssa pudottaa painoa ehkä reilu kymmenen kiloa, niin onkohan toi ruokavalio itsessään riittävä 180cm/102kg miehelle? Jos tuo alkaa kärsiä kovin nälkää niin ajattelin tehdä lisäksi Life tastes good -blogin marjaisia puhtipatukoita, tai sitten saa leipähimoonsa syödä pari näkkäriä/hapankorppua.

  Meidän päivärytmi on viimesen vuoden ollu sellanen, että käydään tekemässä punttitreeni klo 20-21 ja sen jälkeen syödään kunnon iltaruoka. En oo osannu iltapalaa kaivata ja uni tulee kyllä hyvin. Omaan päivärytmiin sopii oikein hyvin tämä muutama kunnon ruoka päivässä ja 1-2 välipalaa. 🙂 Että kyllä siihen iltaruoan syömiseen tottuu ja aika nopeasti se alkaa tuntua ihan luonnolliselta!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiva että lähdette mukaan. Tuo ruokavalio on pääsääntöisesti naisille suunniteltu, joten määrät voi kertoa 1,5 (esim. 40 g x 1,5 = 60 g) jolloin ne sopivat miehellekin. 🙂

   Tsemit haasteesen!

 42. Meira sanoo:

  Kiitos tästä :)Mä lähden kans tätä ruokavaliota noudattamaan 🙂

 43. T sanoo:

  hei! onko ruokavaliossa pakko olla viherjauheet, proteiinijauheet ja fibrex? pääseekö samoihin tuloksiin ilman? jos proteiinilisän korvaa valkuaisilla?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kuten tekstissä lukee, ei ole pakko mutta suosittelen niitä kaikkien ravintoaineiden turvaamiseksi. Keho toimii paremmin kun se saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. 🙂

 44. Essi sanoo:

  On kyllä todella toimivan oloinen ruokaohjelma 🙂 Lähden hieman soveltaen mukaan, koska omat tavoitteet ovat pikemminkin plussauksen puolella, joten alle 2000kcal en viitsi energiansaannissa tiputtaa 🙂 Ja niin… Ikuinen puurohiiri ilmottautuu ja haluisin vinkata kivan luxusversion tuosta aterian 2 puurosta. Ohje löytyy linkin takaa http://mylife-everafter.blogspot.fi/2015/01/hyvaa-huomenta.html

 45. MM sanoo:

  Arvostan erittäin paljon vaivannäkösi, kiitos.

  Minua mietityttää se miksi blogeissa yleensä näkee perunan tilalla käytetyn bataattia?
  Finelin mukaan perunassa on himpun verran vähemmän imeytyvää hiilaria joten siinä mielessä outoa.
  Täällä jälkijunassa aloitellaan ensi viikolla.

 46. Anni sanoo:

  Hei! Kiitos taas hyvästä ohjelmasta! Mulla olis kaks (ehkä tyhmää) kyssäriä:
  1. Miten ruokien järjestys, jos käy tekeen treenin aamulla? Oisko esim. smoothie ennen treeniä ja puuro treenin jälkeen toimiva? Ja kantsisko silloin ateriat 3 ja 5 heittää toisin päin vai onko väliä..?
  2. Mitä mieltä olet sushista, voisko sushilla korvata jomman kumman pääaterioista silloin tällöin? Oon mieletön sushifriikki, enkä kyllä kestä kuukautta ilman sushia 🙂

  Kiitos jo etukäteen!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei, kiitos =)

   1. Jos mahdollista, voit syödä ateria nro 5. treenin jälkeen, vaikka on aamu. 🙂 Jos se ei onnistu, silloin puuro!

   2. Jos et pysty elää ilman sushia, korvaa sillä ateria 5 ja nauti treenin jälkeen, jos mahdollista. Yritä valita hyviä vaihtoehtoja, joissa ei ole esim. paljon majoneesia tms. Sushi on kyllä herkkua! 😀

 47. riina sanoo:

  Moi! nyt tulee hölmöjä kysymyksiä, mutta haluan olla tarkka 😀 onko stevialla makeutettu ketsuppi sallittua? kirjoitit että on ok vaihdella aterioiden paikkoja, mutta varmistan silti, ja kiva kuulla mielipiteesi näihin: voinko tehdä mehun illalla päivän viimeisenä ateriana, sillä päiväni ovat pitkiä ja käytännössä kaikki ruuat paitsi aamupala on otettava mukaan. tällöin mehukin pitäisi tehdä valmiiksi ja olen ymmärtänyt, että se pitäisi juoda melko pian linkoomisen jälkeen jotta vitamiinit säilyy? toinen vaihtoehto on syödä mehun ainekset sellaisenaan päivän aikana.mietin lähinnä, onko siitä haittaa kun tulisi syötyä 2 ateriaa (treenin jälkeinen+mehu) aika lähekkäin illalla ennen nukkumaan menoa, kun tulen niin myöhään kotiin koulusta ja treeneistä. 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Aterioita voi siis vaihdella miten vain, kunhan ateria 5 olisi treenin jälkeen 🙂 Eli mehun voi juoda myös illalla! Itse juon usein iltaisin mehun, jos en ole ehtinyt mehustella päivällä.

   Ketsuppi ei varsinaisesti kuulu ruokavalioon, mutta jos se mahtuu omiin kaloreihin niin ei kai siinä sitten mitään 🙂 Käytän itsekin sitä stevialla makeutettua, silloin kun käytän!

 48. Emilia sanoo:

  Hei!
  Jos käyttää jauhelihaa niin onko sekin se 150g eli luokitellaan lihaksi vai onko sille jokin eri?:)

 49. J sanoo:

  hei! onko ateria 4 mehu TAI smOothie vai pitääkö juoda molemmat? 🙂

 50. Aleksandra sanoo:

  Moikka!
  Osaatko yhtään sanoa paljonko 150g on paistettuna kanaa/kalaa/lihaa kun on vähäb vaikea perheessä noita raakapainoja

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hmm.. apua, nyt en osaa kyllä heittää tästä vaan. Paistaessa hävikki taitaa olla n. 20-30 % eli mitäs se sitten tekee?

 51. Karkki sanoo:

  Heippa!

  Nämä sun suunnittelemat ruokavaliot on tosi hyviä, mutta jotenkin itse on tuntunut helpommalta jostain syystä mieltää se viimevuotinen bikinibody bootcamp-ruokavalio. Suurin asia mikä tosi monessa ruokavaliossa mietiyttää on se, että päivän pääaterian ja hiilaripitoisimman aterian suositellaan syötäväksi vasta treenien jälkeen, vaikka sitten illalla.

  Miten suosittelisit tehtävän, jos on kaksi peräkkäistä jumppaa esimerkiksi klo 17-19 (esim. combat+pump)? Itsellä ainakin tuntuu, että pelkällä salaatilla ja mehuilla ei pärjää ensin koko päivää, ja sitten vielä tuommoista treeniä. Söisin siis mielellään pääaterian ennen treenejä, ja sitten iltapalaksi jotain smoothieta/mehua tukevampaa myös. 🙂 Mitä ehdottaisit?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mitä jos tankkailet puurolla ennen treenejä ja pääateria jälkeen, tai sitten toisinpäin jos se tuntuu parhaalta.

   Jos se Bootcamp-ruokavalio toimii sulla paremmin, voithan noudattaa sitä tämän sijaan. 🙂

 52. Iina sanoo:

  Hei! Sellainen kysymys tuli mieleen että ok korvata marjoja silloin tällöin kokonaisista marjoista jauhetulla marjajauheella? Minulla on käytössä Berryfect nimistä jauhetta. Ja joskus ennemmin viherjauhe aiheutti vatsakipuja joten varmasti ok myös korvata sitä sitten muilla vihreillä tarpeen tullen? Kiitos! 🙂

 53. Jonna sanoo:

  Ihana ohjelma! Kiitos kun huomioit kasvissyöjät! 🙂

 54. Salla sanoo:

  Heippa! Ensimmäisenä haluan todellakin kiittää tästä ruokavaliosta, huippu juttu tuo maidottomuus, jes! Sit jatko kysymykseen, onko kuurin aikana tulossa tankkaus päivää? 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moro ja kiitoksia! Tankkaus päivä on tulossa 1.3 tai 8.3, riippuen kuinka on mennyt tähän saakka 😉

 55. Petra sanoo:

  Hei Aino!

  Minua kiinnostaa kovasti ottaa haaste vastaan!
  Pari kysymystä, kun minulla on vuorotyö.. Joka toinen viikko iltaa, joka toinen aamua.. Työajat 5.30-13.30 ja 14.00-22.00, eli kuinka suosittelisit ruokailun tapahtuvan? Töissä 3 taukoa päivän aikana.. Muutenkin hieman epäsäännöllinen rytmi työn takia..

  Kiitos 🙂
  p.s. tosi hyvää, ajankohtaista ja selkeää blogia kirjotat!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi ja kiitos! Aterioiden paikkoja voi siis sumplia omaan rytmiin sopivaksi, kunhan ateria 5 olisi aina treenin jälkeen. 🙂 Eli kokeilemalla löydät varmaan sopivimman rytmin juuri sinulle!

 56. Miina sanoo:

  Moi Aino, kiitos kasvispullien ohjeesta, oli tosi hyviä!! Sellainen ongelma mulle vain tuli eteen, että tuosta taikinasta ei tullut kovinkaan ”kiinteää”. Missähän mahtaa olla vika? Tein ihan ohjeen mukaan ja valutin vedet pois siivilän avulla, mutta taikina jäi sosemaiseksi:( Pullistani tuli siis enemmänkin läjiä(lätkin tuota sosetta pellille keoiksi)ja vielä lisäksi ne eivät millään meinanneet kypsyä! Toinen pellillinen oli uunissa puolituntia, sitten oli pakko ottaa uunista, että ehdin syödä. Toinen pellillinen oli 45min uunissa ja molemmat tuotokset oli ihan pehmeitä. Ei nyt sentään veteliä, mutta niitä ei voinut nostaa pelliltä kuin lusikalla, muuten levisivät!!:( Oisko mitään ideoita, mitä tein väärin?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Hmmmm, käytitkö esikeitettyjä kikherneitä vai tavallisia? Tuossahan ei ole oikeastaan lainkaan nestettä, joten kuulostaa jotenkin oudolle. Mulla se massa oli hyvinkin kiinteetä. Kai kaadoit kaikki vedet pois kun olit keittänyt vihannekset yms?

 57. Jonna K sanoo:

  Heippa!
  Kiitos loistavan kuuloisesta ruokavaliosta! Huippua että on gluteeniton ja maidoton, näitä kun noudatan muutenkin. Huomasin vasta tällee jälkijunassa tämän koko homman, mutta tänään olen jo mukaan päässyt! Tuloksia odotellessa!! 🙂
  Mukavaa kevään jatkoa! 🙂

 58. Jaana sanoo:

  Mitä sä suosittelisit lisäämään, jos haluaisi syödä enemmän, koska tuolla peruspohjalla kalorit jäävät liian vähäisiksi omaan kulutukseen nähden? Kolmas smoothie, toinen puuro? Jotain hiilaripainotteista vai proteiinipitoisempaa? Mieluiten siis ottaisin ihan ylimääräisen aterian?

  En ole siis aloittanut tätä vielä, olen vähän jälkijunassa ja aloitan ruokavalion varmaan ens kuun alusta. Treenitauko valitettavasti kestää vielä parisen kuukautta, mutta hyvähän se on syöminen harjoitella sitä ennen 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Söisin ehkä kaksi ateria 5. tyyppistä annosta, eli hiilareita lisää! 🙂 Myös toinen puurosetti toimii varmaan jos haluaa muuten pitää tuon pohjan samana kuin ohjeessa!

 59. Emilia sanoo:

  Hei mites punajuuri/porkkana soveltuu tähän että lasketaanko ne kasviksina vai riisin korvikkeena ja millä määrillä? Ja toiseksi mites täysjyvänuudelit? 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   kasviksina lasketaan, eikä kasviksien kanssa tarvise laskea määriä! 🙂 Täysjyvänuudelit menee samaan kategoriaan riisin kanssa, eli sama painomäärä 🙂

 60. Takomo sanoo:

  Voi että, kiitoksia tästä ohjelmasta. Tartun haasteeseen heti ensi viikosta alkaen, sillä löysin tämän timanttisen ohjelman juuri.
  Kysyisin näin pähkinäallergikkona, millä voisin korvata pähkinän/mantelin tai niitä sisältävät ainekset ruokavaliossa?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Onko siemenetkin kiellettyjä? Erilaisilla siemenillä voi korvata pähkinät, jos niitä kroppa sietää 🙂

 61. Marinka sanoo:

  Moi,

  kiitos, sun blogi on ihan timanttinen! Jos olen hetken lukematta, huomaan, että alan löysäilemään heti liikunnan suhteen. Olet siis mun motivaattorini

  • Marinka sanoo:

   Moi,

   jäi näköjään eilen pois suurin osa tosta mun tekstistä…
   … motivaattorini, joten kiitos siis siitä. Kysyin sinulta mehu asiasta, eli olet teksteissä maininnut, että mehuista häviää lähes kaikki tärkeä, kun se on hapen kanssa tekemisissä 20 min.
   Olen aamuisin niin kiireinen, etten ehdi tehdä mehuja, joten sen vuoksi teen vain illalla, näin ollen saan tuoretta mehua vain iltaisin ja samasta satsista teen mehun myös aamuksi. Laitan mehun aina kannelliseen tiiviiseen mukiin, mutta onko niin, että siitä on kuitenkin hävinnyt siinä vaiheessa jo tärkeimmät vitamiinit? Onko ns vanhan mehun juominen siis lähes turhaa?

   Kiitos,

   M

   • ainorouhiainen sanoo:

    Moikka! Kiitos kauniista sanoista =)
    Mehuista tosiaan hapettuu tärkeät ravintoaineet kun se joutuu hapen kanssa tekemisiin, jonka vuoksi mehu olisi hyvä nauttia mahdollisimman pian puristamisen jälkeen. Kannattaa suosia mehupuristinta mehulingon sijaan, sillä sen avulla vihanneksista ja hedelmistä saa ilmeisesti paremmin ravinteet hyötykäyttöön. Jos haluat lukea enemmän, täällä oli aika hyvin infoa: http://www.mehukas.info

 62. Sofia sanoo:

  Moi!
  Maistuuko tuo ateria 1 smoothie oikeasti niin pahalta kun mulla (ja pahalta se näyttääkin)?! Klimppistä, melkeinpä mustaa, eikä juurikaan mitään makua. Laitoin vettä, lehtikaalia, mustikoita, avokadoa ja herneproteiinia. Mikä meni vikaan?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moro!

   Itse käytän erittäin hyvänmakuista proteiinia, mikä siis tuo maun tuohon smoothieen, muutenhan se on aika mautonta, etenkin jos herneproteiinissa ei ole makua?

   • Sofia sanoo:

    Okei, minkähän merkkistä/makuista proteiinia käytät? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

     Mulla on useita eri merkkejä mutta maun puolesta ehdoton ykkönen on fitnessgurun vanilja heraisolaatti,se peittää parhaiten eri maut alleen. Yleisesti ottaen FG:n prodet on mun mielestä maun puolesta parhaita.

 63. ella sanoo:

  Moi Aino!

  Itse vähän myöhännäisheränneenä hyppään kelkkaan mukaan ja jatkan tätä sitten vähän pidemmälle. 🙂 En ole aiemmin dieetillä ollut, eikä kilojakaan tarvitse tiputtaa kuin muutama. Voisitko siis vääntää rautalangasta, esim. ateria 5, riisiä ja kanaa. Saako tässä käyttää esimerkiks myös kookosmaitoa tai muita nesteitä, että saisi tehtyä vaikka kastikkeen? Tietysti ruokakermat jätetään pois, mutta kai tomaattimurska, kookosmaito ym käy? 😀 Kiitos jos avaat tätä vähän tälläselle amatöörille.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Eli ruokavaliossa syödään vain niitä aineita mitä ohjeissa lukee, eikä mitään extraa. Se on sitten oma asia jos haluaa lisätä jotain esim. mainitsemiasi lisukkeita, jotka nostavat energiamääriä ja muuttavat makroja hieman, mutta jos kyseessä on vain pieni pudotus, voit toki kokeilla omalla tavallasi ja katsoa alkaako tuloksia näkyä 🙂

   • ella sanoo:

    O-ou 😀 no mutta kiitos selvennyksestä! Täysillä olen mukana silti 🙂

 64. soffi sanoo:

  Voiko kreatiinia vetää samalla kun syö näin?

 65. Maarit sanoo:

  Moi!
  Kiitos inspiroivasta haasteesta!
  Oon yrittänyt syödä ohjeiden mukaan jo viikon verran..ainut mikä mietityttää, on toi aamupala. Jos treenittömänä päivänä ei sais syödä puuroa aamulla, niin sittenkö pelkkä viherpirtelö?
  Kiitos Aino! Ihana haaste. 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Treenittöminä päivinä tosiaan jää puuro pois, mutta jos energiamäärä tuntuu liian vähäiseltä omalle kropalle, voi ruokavaliota muokkailla miten tahtoo. =)

 66. Saara sanoo:

  Tosi hyvä ruokavalio! Itse olen muuttanut ruokavalioni puhtaaksi lasten syntymän jälkeen. Laihduin yhteensä 11kg melkeinpä huomaamatta. Pari vuotta sitten sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan ja sen kanssa on ollut takkuamista kun ei ollut ihan perinteistä sorttia. Nyt olen viimein päässyt balanssiin. Tuon parin vuoden aikana kroppaan kerääntyi rasvaa vaikka koko ajan treenasin.

  Nyt paino on 59,3kg ja pituutta 164cm. Olen palkannut itselleni pt:n ja jo parissa kuukaudessa on tullut tuloksia rasvanpolton suhteen. Ruokavalioni on gluteeniton ja maidoton, siksi olin tästä postauksesta erityisen iloinen.

  Ruokaohjeita lukiessani huomaan että syön hyvin pitkälti samalla tavalla mutta aivan liikaa rasvaa! Jos haluan olla kesällä timmimpi niin sitä täytyy karsia. Syön usein lohta ja kasviksia mutta lisään siihen vielä oliiviöljyä ja siemeniäkin.

  Mehulinko löytyy, samoin tehosekoitin. Smoothie kuuluu jokaiseen päivään muutenkin.
  Lähden mukaan tähän projektiin. Eiköhän näillä ohjeilla tule tuloksia

 67. Aino sanoo:

  Moikka ja kiitos ruokavaliosta!

  Onko sulla jotain ehdotusta noiden mehujen suhteen kun itse en omista puristinta vaan pelkän yleiskoneen? Kokeilin mehuja mutta en saanut aikaiseksi kuin kasvissosetta…

  Kiitos jo etukäteen!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mehut eivät ole välttämättömyys, eli smoothieilla voi korvata mehut jos ei ole laitetta =)

 68. Jemppu sanoo:

  Moikka!
  Löysin vasta nyt tämän ruokavalion ja hyvältä näyttää! Ainoa asia mikä pisti hieman silmään oli tuo parapähkinöiden määrä.. Oon kuullut että suositus olisi 1 kpl päivässä ja että esimerkiksi 4-5 pähkinästä voi jo saada yliannostuksen seleeniä :/ Seleenin haittavaikutuksiin kuuluu mm.hiustenlähtöä, metallin makua suussa, vatsavaivoja ja väsymystä. Yliannostuksen voi saada jos päiväsaanti ylittää 300 mikrogrammaa. Seleeniä saa jo jonkin verran lihasta ja munasta, joita tuossakin ruokavaliossa on. Halusin vain varottaa kun kuulosti paljolta tuo 4päivässä. Muita pähkinöitä voikin huoletta syödä tuon 20g 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Oon itse tutustunut tähän seleeni asiaan ja on totta että parapähkinöissä on runsaasti seleeniä. Olen kuitenkin lukenut eri lähteistä että jopa 6 pähkinää olisi vielä ok määrä, sillä luonnollisista lähteistä saatu seleeni ei ole niin ”paha” kuin esim. lisäravinteena. Tästä on varmaan myös eriäviä mielipiteitä mutta olen itse syönyt tuota 6 kappaletta ilman mitään oireita, enkä näe 4 kappaleessa harmia, kun harvoin kuitenkaan ihan joka päivä syödään samaa pähkinää. Suurempi ongelma taitaa olla seleenin puutoksessa elävät ihmiset, joita on nykyään hyvinkin paljon. Mutta on ihan hyvä että otit asian esille, sillä liikakaan ei koskaan ole hyvästä! 🙂

 69. Treeniä treeniä sanoo:

  4. päivä menossa. Kauhea päänsärky ja turvotus masussa. Iltaisin nälkä. Mikä auttais?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juotko tarpeeksi vettä? Jos ruokavaliossa on kokoosi nähden liian vähän energiaa voi sekin aiheuttaa liiallista nälkää, sen vuoksi kannattaa laskea itselle sopiva energiamäärä jos ei tunnu hyvältä. alkuun voi turvottaa suuren kasvisten määrän vuoksi, mutta pitäisi helpottaa pian. Joskus myös sokerista irtautuminen voi aiheuttaa päänsärkyä, jos on siis nauttinut aiemmin usein sokeripitoisia ruokia.

   • Treeniä treeniä sanoo:

    Normaali energian tarve n. 2300. Tarkoitus kuitenkin tässä ohjelmassa saada energiaa vähemmän kuin normaalisti? Mitähän tuohon esim. iltapalaksi kannattaisi lisätä? Jep, sokerista luopuminen varmaan aiheuttaa sivuoireita ja kasvisten lisääntynyt määrä. Pitäisikö olon olla energinen? Nyt voimaton ja väsynyt koko ajan mutta treenejä olen tehnyt.

    • ainorouhiainen sanoo:

     Hyvä vaje olisi sellainen – 500 kcal päivässä jotta kiinteytymistä tapahtuisi. Liian suuri vaje aiheuttaa lihaskatoa ja juuri voimakasta väsymistä. Voi toki olla että olosi kohenee pian kun se tottuu uuteen rytmiin. Jos vaje on kohdallasi liian suuri, voit lisätä hiilarit myös toiselle suuremmalle aterialle. =)

 70. Tanja sanoo:

  Hei ja kiitos ruokavaliosta, kuulostaa hyvältä! 🙂
  Yksi tarkennus kasvissyöjien osalta: kun proteiineja korvaa kasvisprotskuilla, niissä on yleensä tosi reilusti myös hiilaria jos vertaa kalaan, lihaan jne. Varsinkin jos soija ja maitotuotteet ottaa pois vaihtoehdoista. Pitäisikö se jotenkin huomioida ruokavaliossa? Vähennetäänkö aterian vihannesten määrää? Haittaako että proteiinimäärä jää pienemmäksi ja makrot ovat niin erilaiset?

 71. Ellu sanoo:

  Miten toi munanvalkuainen kaurapuuro-ateriassa toimii? Laitatko ihan vaan sinne joukkoon vai miten?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juu, sekoittelen samalla kun valmistan puuron kattilassa 🙂

 72. Anni sanoo:

  hei!
  Miten musta tuntuu, ett’ jos aterian 4 ruoat syo sellaisenaan, eika siis mahuna, niin ateria on silloin paljon isompi? 🙂 esim. punainen mehu, jossa2-3 porkkanaa, appelsiini, veriappelsiini ja siivu tuoretta inkivääriä. Toihan on aika iso valipala syoda 3 porkkanaa + 2 hedelmaa + pahkinat. Mus jos juo noi mehuna, niin sillon taas tuntuu tosi kevyelta ja ehka jopa liian pienelta valipalalta 😀 Onko siis todellakin ihan sama, syoko tuon mehuna vai sellaisenaan?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Joo onhan se täyttävämpää kun syö ne sellaisenaan, mutta kalorimäärä on silti sama molemmissa versioissa. Mehun muodossa ravinteet imeytyvät paremmin, mutta kokonaisista vihanneksista saa enemmän täyttävää kuitua. 🙂

 73. Saara sanoo:

  Hei,

  harkitsen mehulingon/mehupuristimen ostoa.
  Osaatko neuvoa, millainen kannattaisi ostaa?
  Minkä merkkistä/mallista itse käytät?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei,

   Käytän itse WITT – merkkistä Juicepressoa, joka on siis puristin. Olen ymmärtänyt että purisitimissa vitamiinit ja ravinteet säilyvät paremmin kuin lingossa. Ainakin Gigantissa myydään noita mun Juicepressoja!

 74. Anna sanoo:

  Hei!

  Kiitos uskomattoman upeasta blogista, sekä treeniohjelmasta että ruokavaliosta.

  Minulla olisi kysymys koskien ateriaa 4; Mehussa ei ole mukana herajauhetta, mutta smoothiessa se olisi mukana. Tuleeko siis mehun kohdalla tarvittavat proteiinit pähkinöistä, vai onko smoothiesta tarkoitus jättää heraproteiini pois?

  Kiitos vastauksestasi!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti Anna! =)

   Vaihtoehdoista riippuen makrot tosiaan hieman vaihtelevat, smoothieen voi laittaa heran, vaikka mehu-versiossa proteiinin määrä jää pienemmäksi!

 75. MM sanoo:

  Oli pakko tänne vielä palata, toivottavasti saan vastauksen.
  Käytätkö muita marjoja kuin mustikkaa? Mansikka ei ilmeisesti virallisesti ole marja, miten suhtaudut siihen ja sen käyttöön?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Näin talvella käytän vaihdellen mustikoita, puolukoita, mustaherukoita…harvemmin mansikkaa, mutta kyllä sitäkin voi käyttää. Vaihtelu virkistää 🙂

 76. Anni sanoo:

  Moikka.

  Miten kun aloitan tekemään tunnin pituisia kävely aamulenkkejä pari kertaa viikossa. Puuron kohdalla lukee ei lepopäivinä. Onko aamulenkki lepopäivä jos ei mene salille tai treenaa muuten koko päivänä?

 77. Emilia sanoo:

  Kiitos, kiitos, kiitos! Oot vastaus mun rukouksiin <3 Oon jo hetken aikaan etsinyt maidotonta ja gluteenitonta treeniruokavaliota.

 78. ems sanoo:

  Heippa! Oon vähä jälkijunassa, mutta kiitos tästä ruokavaliosta, arvostan suuresti sua kun viittit jakaa näitä <3

  Sitä mietin et miks sitruunasta puristettu mehu + raastettu inkivääri sekotus ei käy? Itse kun en omista mehukonetta eikä siihen ole varaakaan nyt 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kiitos!

   Juu voit kyllä korvata mehun myös noin jos mehupuristinta ei löydy =)

 79. ems sanoo:

  Eka päivä takana tällä ohjelmalla. Pää on tosi kipeä, osaatko sanoa mistä johtuisi? 🙂

 80. Tiitu sanoo:

  Aloitin tämän ruokavalion viikko sitten maanantaina ja tosi tyytyväinen olen ollut. Painoa lähtenyt 3,5 kiloa ja turvotus poissa. Olo on energinen, eikä nälkää ole tarvinnut liiemmin nähdä.

  Tiukasta ruokavaliosta huolimatta tai pikemminkin sen vuoksi juoksin myös oman ennätykseni 10 kilometrin testijuoksussa lauantaina. Olin todella yllättynyt tästä, sillä hiilarit aika minimissä. Vitamiinitankkaus tehnyt tehtävänsä.

  Fitfarmin laatimaa Go Fat Go:ta olen myös kokeillut, mutta rahka sai vatsan välillä tosi kipeäksi, ja sen syöminen tökki myös todella paljon.

  Aloitukseen meni suht paljon rahaa, kun kaapista ei mm. löytynyt Fibrexiä ja viherjauhetta, mutta niitä ei tarvitse joka viikko ostaa. Tänään ei tarvinnut paljoa satsata kaupassa, kun on kesäkin ja vihannekset suht edullisia.

  Kiitokset erittäin paljon tämän ruokavalion laatimisesta! Aion jatkaa vielä tätä pitkälle syksyyn, sekä sen jälkeenkin jättää rungon perus ruokavaliooni.

 81. Kristiina sanoo:

  Hei! Törmäsin vasta tähän kun hain aamusmoothie-ohjetta ja hups, mullahan on koko ruokavaliopohja tässä 🙂 kiitos siis!! Soijamaitoa olen käyttänyt mutta vaihdan sen pois kun purkki loppuu. Katsellaan kuinka ämmän käy, Kiristyykö kroppa! 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla. Tuu ihmeessä kertomaan myöhemmin miten on mennyt! =)

 82. elissa sanoo:

  Moi!

  Jotenki oli pakko kommentoida tänne kun luin postauksesi. En epäile ollenkaan ettetkö olisi alan ammattilainen ja tiedät varmasti hurjan paljon ravinnosta ja liikkumisesta. Lähinnä kauhistuin tuota tämän ruokavalion kalorimäärää ja aikataulua. Useat blogisi lukijat ovat todella nuoria ja ja ihannoivat kisakuntoista / hoikkaa ja treenattua vartaloa. Lisäksi uskoisin että useampi sinunkin blogin lukijoista harrastaa liikuntaa ja haluaa muokata vartaloaan. Voin omasta kokemuksesta melkein suoraan sanoa että tälläisellä voi pahimmillaan aiheuttaa syömishäiriötä ja pitkän kivikkoisen elämän. Alle 1800kcal energiamäärät, liikunta, kalorilaskurinkäyttö, maidoton, gluteeniton (harva oikeasti tarvitsee erikoisruokavaliota) aamupalan puuttuminen, aika täydellinen setti siihen että syömisestä tulee valtava mörkö. Kurinalaista, sairaalloista, ikävää, yksipuolista ja sosiaalista elämää rajoittavaa.

  Minulla ei ole useiden ihmisten laihdutusprojekti kokemuksia takana eikä ravitsemusterapeutin koulutusta joten olen todella huono jakamaan omia mielipiteitäni mutta minusta kirjoituksesi on hieman vaarallinen. On täysin eri asia jos ylipainoinen ihminen saa ammattilaiselta tai esim. lääkäriltä oman räätälöidyn ohjelman ja häntä opastetaan, neuvotaan ja painoa seurataan jatkuvasti, kuin että Hanna 16v. 165cm / 62kg normaali nuori aktiivinen ja elämästä nauttiva tyttö alkaa noudattamaan tälläistä ruokavaliota. Puolen vuoden päästä Hanna voi olla masentunut, alipainoinen, yksinäinen ja vaikeiden asioden kanssa kamppaileva onneton tyttö.

  Mielestäni taka-alalle jää tämän ruokavalion kuuriluonteisuus, nuorien erilaisuuden huomioiminen ja kohde ryhmän painottaminen.

  En halua olla ilkeä kommentillani ja voit halutessasi sivuuttaa tämän täysin, minun täytyi vaan saada sanottua oma mielipiteeni.

  Ihanaa kesää kumminkin! Olet reipas, kaunis ja hyvä blogaaja 🙂

  • mmm sanoo:

   No huh huh, kylläpä taas on mielensäpahoittajia liikkeellä… Tämä ruokavalio on tarkkaan mietitty, terveellinen ja monipuolinen. Toki 2kk kestoa voisi painottaa enemmänkin, mutta muuten en kyllä käsitä, miten tämänkaltainen treeniruokavalio voisi olla jonkun mielestä noin suuressa riskissä aiheuttaa esimerkiksi sairautta nimeltään anoreksia. Kyllä saisi 99,9% netin sisällöstä poistaa, jos lähdetään karsimaan kaikkia mahdollisia vaaranpaikkoja pois.

 83. Terhi sanoo:

  Onks noi riisit kuivapaino vai keitetty? 🙂

Kommentoi