250 KALORIN HERKKU

Moni vanha lukija muistaa viime keväältä mun pannariherkuttelut. Proteiinipannarit ovat tuttu juttu monille, mutta se mikä tekee niistä erityisen herkullisia on eräs helppo ja todella herkullinen lisuke, jonka ansiosta tästä tulee täydellinen makuelämys! Käytän proteiiniletuissa hyvin yksinkertaista ohjetta; 2 dl eggo valkuaista, pieni banaani ja kauhallinen vaniljan makuista heraa, kaikki aineet blenderiin surraamaan. Letut paistan minimaalisessa tilkassa kookosöljyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ei mikään pieni annos!

Lettujen kuorrutteena on paistettuja omenalohkoja. Oi kyllä! Niin yksinkertaiselta kun se kuulostaakin, paistettu omena muuttaa muotonsa pehmeäksi, makeaksi herkuksi. Tarvitset siis yhden (luomu) omenan, joka lohkotaan paloiksi ja paistetaan kookosöljyssä. Ripottelin lohkojen päälle vielä ceyloninkanelia (ei sisällä juurikaan kumariinia normaalin kanelin tapaan) ja avot. Nämä paistetut omenalohkot sopivat hyvin myös rahkan tai jugurtin lisukkeeksi herkkuhetkiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paistetun omenan lisäksi kannattaa kokeilla paistaa esim. päärynöitä, banaania tai ananasta. Pikainen päässälasku antoi kalorimääräksi n. 250 kaloria, johon en summannut paistoon käytettävää kookosöljyä. Sain Voimaruoka nimiseltä firmalta testiin heidän uutta luomulaatuista sentrifugoitua premium kookosöljyä (on muuten hieno nimi! :D)

Kookoksen valmistusmenetelmistä separaattori eli sentrifugimenetelmä on vaativin ja sitä pidetään yleisesti parhaana. Voimaruoan Luomu Sentrifugoitu Premium Kookosöljy on tehty täysin uniikilla sentrifugoinnin eli separoinnin ja kylmäprosessoinnin yhdistelmällä, joka on kehitetty yhteistyössä Bangkokin yliopiston kanssa. Menetelmä takaa, että kookosöljymme säilyttää sen kirkkaan, puhtaan ja kermaisen rakenteen sekä herkullisen kookoksen luonnollisen miedon aromin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tuote saatu

Kookosöljy sopii hyvin proteiinilettujen paistoon!


6 Responses to “250 KALORIN HERKKU”

 1. Tessa sanoo:

  Proteiinilettuja en ole tehnyt hetkeen, kiitos muistutuksesta! Olet ihan oikeassa noiden paistettujen omenien suhteen, ne on aivan mainioita! Toimivat erinomaisesti muuten myös piirakoissa, kanelilla tai ilman 🙂

 2. Miina sanoo:

  Oletko tehnyt koskaan ”proteiinilettuja” eli syrnikkejä maitorahkasta? 🙂 Esim. K-marketilla on ihan ok perusohje (http://www.k-ruoka.fi/reseptit/syrnikit-eli-rahkaletut-ja-vadelmahilloke/) josta voi tietenkin korvata sokerit banaanilla, vehnäjauhot varmaan riisijauholla jne. jos haluaa 🙂 🙂 Ja päälle nyt ei tietenkään tarvitse tehdä vadelmahilloketta. 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Olen kokeillut vastaavanlaisia joskus, on kyllä hyviä! Noita voi tehdä tosi monilla eri versioilla 🙂

 3. Lotta sanoo:

  Ei moro kui hyvännäköstä! Mua niin on aina huvittanut tehä proteiinipannareit, mut melkein kaikissa on banaania.. Entä jos on sille allerginen, mitä sen tilalta vois käyttää? Kiitos vastauksesta 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Omenasose sopii korvikkeeksi banaanille. Esim Bonne omenasose, tai terveyskaupoissa myytävää sokeroimatonta sosetta 🙂

Kommentoi