MITÄ TÄYTYY TEHDÄ 2000 KULUTETUN KALORIN ETEEN?

Päivä pulkassa ja pulkka parkissa! Kerroin aiemmin saaneeni Garminin aktiivisuusrannekkeen testiin ja olenkin testaillut sitä aktiivisesti viime aikoina. Joskus aikoinaan kuljn aina sykemittari kädessä ja tutkin päivän kulutettuja kaloreita ja viikon liikuntamääriä. Kuten monille, myös itselleni tästä tuli jopa pieni stressin aihe, joten heitin mittarin romukoppaan ja aloin liikkua fiilispohjalta. Mulla ei ole ollut vuosiin oikeestaan hajuakaan, missä mun sykkeet pyörii treenatessa, joten nyt on ollut mukavaa tsekkailla taas lukemia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään takana on melkoinen treenipäivä isolla teellä. Olen nimittäin liikkunut reilu 3,5 tuntia, eikä kyse ole mistään kevyestä liikunnasta. Olin ajatellut tehdä tänään salitreenin käsille, koska illalla on aika kova setti jumppia, mutta herätessä kätöset oli edelleen niin hellänä lauantain treenistä, ettei sitä auttanut kun hoitaa pepputreenit pois alta. Yritin painottaa liikkeitä tuonne takalistoon ja koska edelleen työ meinaa mennä helpolla etureisille, jouduin hieman himmailla painojen kanssa. Salin jälkeen kotiin syömään ja valmistautumaan iltaan. Sain jopa vaihdettua spinningiin muutamia uusia biisejä. Virkistää kyllä heti, kun on muutamakin uusi kappale mukana!

Illalla sitten startattiin käyntiin Bodyattack, jonka jälkeen poljettiin vielä spinning ja core. Vaikka nuo maanantain tunnit kerää aina paljon jengiä, oli sali tänään erityisen täynnä. Ei voi erehtyä kuukaudesta! Mua ei sinänsä haittaa yhtään, että jengi innostuu treenaamaan tammikuussa. Itseasiassa se on tosi hieno homma, parempi edes silloin, kun ei koskaan. Toivon, että monella uudella treenajalla jää kipinä pidemmäksikin aikaa. Mun vinkki on aloittaa maltilla! Vaikka olisi kuinka kivaa käydä treenaamassa joka päivä, kannattaa malttaa mieli ja lisätä määriä mielummin pikkuhiljaa. Jos aloittaa rytinällä, motivaatio loppuu usein yhtä nopeasti kuin se alkoikin.

Päivän kokonaiskulutus liikunnalla on siis abauttiarallaa tasan 2000 kaloria! Määrä on toki aika suuri, mutta kun miettii, kuinka helppoa on syödä sama määrä, esim. yhdellä pikaruoka mättöaterialla jälkkäreineen, ei tuo nyt niin iso luku ole, ainakaan vaivaansa nähden. :D

Toki tällaisina päivinä on haastavaa saada energiat täyteen, kun siihen liikuntaan ja valmistautumiseen menee sen verran aikaa, että ei jää aikaa syödä. Muutama kunnon ateria ja sitten nuo smoothiet ja itsepuristetut mehut ovat helppoa energiaa ennen jumppia. Ne kun eivät paina hyppiessä samalla tavalla kuin kiinteä ruoka.

Oi vitsi mikä fiilis nyt! Liikunta on parasta! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


27 Responses to “MITÄ TÄYTYY TEHDÄ 2000 KULUTETUN KALORIN ETEEN?”

 1. Avatar Tea sanoo:

  Moi! Olen tällainen tavis-kuntoilija, joka kärsii nyt pahasta välilevyongelmasta. Normi kuntoilu (sali, fustra, crossfit) siis pannassa ja vesijuoksu oikeastaan ainut sopiva laji. Voiko Vaasan LL salilla vesijuosta ja onko sinulla kokemusta lajista? Olisin kiinnostunut myös treeniohjeista

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Meidän salilla voi vesijuosta ja jumpata! Siellä on myös jonkinlaisia välineitä tähän puuhaan. Mulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta lajista, mitä nyt koulussa tuli oltua mukana tunnilla ja vedettyä muutama treeni. :)

 2. Avatar Emilia sanoo:

  Oi vitsi, toivottavasti kaikki innostuu treenaamaan, tai edes liikkumaan enemmän kun lukee sun blogia. Sun asenne tarttuu muhun pelkästään lukemalla näitä tekstejä, ja vaikka mulla ei koskaan oo mitään varsinaista motivaatio-ongelmia, ja treeni on suurin osa mun elämäntapaa nii näistä saa vaa vielä enemmän fiilistä ja potkua treeniin ja tervelliseen elämään :))

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos tuhannesti! :) Mahtavaa kuulla. Tavoitteena onkin inspiroida muitakin saavuttaan tämä fiilis, mitä treenistä saa!

 3. Avatar Nanna sanoo:

  Anteeksi oikeesti, mutta pakko sanoa, kun olen ennenkin ärsyyntynyt yhdestä kielivirheestä teksteissäsi: ”joutuu tehdä” ei kerta kaikkiaan ole oikein (paitsi korkeintaan puhekielessä, ei mielellään sielläkään :D), ”joutuu tekemään” tai ”täytyy tehdä” sen kuuluisi olla ;) Sori vielä pilkunviilauksesta, pistää vaan silmään, kun muuten kirjoitat hyvin :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ei kuule haittaa, saa sanoa! :D Mä luin tuon itsekin, eikä se kuulostanut järkevältä korvaan, mutta annoin sitten vaan olla. Täytyy ehkä muokata hieman ;) Kiitos!

 4. Avatar Eetu Ollila sanoo:

  Moikka!

  Hei olisko sulla heittää mitään vinkkiä mulle seuraavassa probleemassa! Olen 18 vuotias poika ja treenaan kilpajuoksua ja vapaa-uintia samanaikaisesti seitsemänä päivänä viikossa. Oheistreeninä on myös kuntosali treenausta ja pitempiä juoksulenkkejä. Minulla on myös lääketieteellisesti todettu erittäin nopea aineenvaihdunta ja pituuskasvuni on vielä kesken. Näiden faktoreiden valossa arvioitu päivittäinen kalorikulutukseni liikkkuu siellä 4500-5500 kalorin lieppeillä… Olen menettänyt pariin otteeseen viimeisen vuoden aikana painoa kyseisen ongelman takia ja joutunut hidastamaan rakastamiani lajeja lääkärin määräyksestä. Energiatankkauksessa piilevä ongelmani on että en yksinkertaisesti pysty juomaan protskusheikkejä ja vastaavia… Koostumukset etenkin heravalmisteissa on niin vastenmielisiä että huhuh… kaikki markkinoilla olevat merkit on tullut varmaankin kokeiltua… Onko sulla suositella jotain muita runsaskalorisia, mutta terveellisiä ja urheilijalle sopivia välipaloja aterioiden välille ja/tai keinoja aterioiden kalorimääröjen nostamiseksi ( jos nyt ei kuitenkaan lähdetä sille: Bigmac-ateria kolmella jälkkärillä ja extra sisäfileellä – linjalle :D )

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! No onpas melkoinen kulutus! Ootko kokeillut noiden protskusheikkien lisäksi esim. vitargoa? Se on valmistettu erityisesti keho- ja kestävyyslajien urheilijoille hiilihydraatinlähteeksi treenin ympärillä, sekä aikana, nautittaviin juomasekoituksiin, ja hiilihydraattitankkaukseen. Monilta valmistajilta löytyypi tuota (esim. FAST) Luulen että sun kannattaa satsata juuri hiilarien saantiin pääosassa, proteiineja ja rasvoja kuitenkaan unohtamatta.

   Esim. pähkinät on hyvä ja energiapitoinen energianlähde, eli niitä kannattaa lisäillä välipaloille. Kannattaa myös pyrkiä syömään useita kertoja päivässä, kuten varmaan teetkin ja tarkistaa että syöt monipuolisista lähteistä. Tarvitset todella paljon ravintoaineita, joten sitäkään ei saa unohtaa, ettei ruoka mene vain kalorien perässä juoksemiseen. :)

   Suosittelisin lisäravinteena omega-3, magnesium ja D-vitamiinia. (ellet niitä jo käytä)

   En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta tsemppiä treeneihin!

 5. Avatar Leila sanoo:

  Kirjottelet blogissasi useammin kiinteytymisestä ja laihduttamisesta ja jaat hyviä vinkkejä näitä tavoitteleville ihmisille. Entä jos ongelma on päinvastainen? Tarvitsisin lisää painoa, mutta tuntuu että edes 2000 kcal alas saaminen on työn ja tuskan takana. Koska liikut itse niin paljon joudut varmasti myös tankkaamaan runsaasti. Olisiko sinulla vinkkejä kaloripitoisiin ruokiin, jotka eivät menisi tuolle mäkkäri linjalle? Miten sinä saat tarpeeksi energiaa, kun treenaat niin paljon? Olisi myös kiinnostava tietää miten paljon syöt tälläisina ”4h jumppaa” -päivinä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heippa! Mä syön aika runsaita annoksia ja jaksan niiden avulla liikkua. Lisäilen myös smoothien joukkoon siemeniä tai esim. avodacoa joista saa melko runsaasti energiaa. Voin joskus jakaa tällaisen hc-päivän ruokapäiväkirjan, kunhan sellainen taas sattuu kohdille! :)

 6. Avatar Tuija sanoo:

  Vau, kyllä se 2000 on jo parempi kuin hyvä kulutus! :)

 7. Avatar Viivi sanoo:

  Heippa! Olen nyt innostunut tuosta vihersmoothiesta! Aivan loistava aamupala kiireiselle! Mietin että säilyyköhän se jääkaapissa yön yli valmiiksi tehtynä? Lähden aamulla aikaisin töihin enkä viitsisi puolisoa herättää aamulla aikaisin sheikkerin surinaan :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moro! Hienoa että oot innostunut! :) Kyllä mä uskon että säilyy yön yli, kunhan sulkee kannen huolella!

 8. Avatar karita sanoo:

  Muakin kiinnostaisi tietää miten ihmeessä saat tarpeeksi energiaa kun liikut niin paljon?? Eikö 2000kcal kulutuksella pitäisi syödä n. 4000kcal??? Mistä saat niin paljon energiaa, vai saatko ollenkaan? Blogin perusteella syöt todella kevyesti; kasvisruokaa, ei viljaa eikä maitotuotteita ymym. Mulla on Se ongelma ettei todellakaan tarvitse laihduttaa vaan saada lisää painoa ja lihasta. Siksi kiinnostaisi todella paljon tietää, että mitä sä syöt ettet kuihdu aivan luurangoksi!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tuo eilinen oli hieman erilainen päivä, eli en toki joka päivä kuluta liikunnalla noin paljon. Sanontaako kuitenkin että pystyn syödä määrällisesti aika paljon ja mun annokset on aika suuria, mikä ei ehkä välity kuvista samalla tavalla. Lisäksi blogissa esiintyvät ruuat ovat vain pieni osa sitä mitä syön. Jaan tänne niitä vähän erikoisempia ruokia, en kuvia lautasesta jossa on läjä jauhelihaa ja riisiä (vaikka niitäkin on nähty) =)

 9. Avatar Varvana sanoo:

  Moi Aino,

  Jo reilun vuoden verran blogiasi lukeneena olisi kiva joskus kuulla kovaa treenaamisen varjopuolista. Joskus olisi hyvä myös varoitella, että ns. tavallisetkin kuntoilijat voivat treenata itsensä ylikuntoon.

  Jotenkin se meininki kuntoilussa nykyään (ja tästäkin blogista välittyneenä) on, että mitä kovempaa ja enemmän, sen parempi. Hapoista ja väsymyksestä viis, päivän treeniä ei jätetä väliin! Kyllä se väsymys lähtee sillä millä on tullutkin! Ja mitä kovempi syke, sitä enemmän kaloreita kuluu, eikö niin? Ja tännehän ei tultu tunnille himmaamaan! No pain, no gain!

  Näin itsekin ajattelin vielä vuodenvaihteessa, nyt en enää. Olo on kuin vieroituksessa olevalla alkoholistilla. Täällä topikissa on aikamoista tarinaa siitä, minkälainen tila ylikunto voi pahimmillaan olla:
  http://www.pakkotoisto.com/treeni/61134-pikkutoiston-pakkojattilainen-ylikunto/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mä oon kyllä kirjoitellut useemminkin liikaa treenaamisen vaaroista ja ylikunnosta. Linkkasin tuohon muutaman, mikä muistui mieleen. :)
   Treenaan itse kovaa ja määrällisesti paljon, mutta uskon ja toivon että lukijani ovat sen verran fiksuja etteivät lähde matkimaan mua, vaan lähinnä saavat inspiraatiota liikkumiseen niillä omilla määrillään. :)

   http://a-rou.indiedays.com/2013/11/03/mika-ylikunto/

   http://a-rou.indiedays.com/2013/12/04/elama-on-muutakin-kuin-ravintoa-ja-treenia/

   http://a-rou.indiedays.com/2014/02/09/mika-on-kun-paino-ei-vaan-putoa-asiaa-saastoliekista/

   • Avatar Varvana sanoo:

    Kiitos linkeistä, ja kiva nähdä, että tuolla oli tuo yksi ylikuntoa käsittelevä artikkeli! Se sisälsi paljon tärkeitä pointteja, mutta ehkä voisi vielä korostaa tärkeää asiaa: ylikuntoon voi päästä paitsi treenaamalla liikaa, myös treenaamalla liian isoilla tehoilla. Tämä onkin juuri se vaarallinen juttu niille, jotka tykkäävät tehdä jumppia ns. sata lasissa ja käydä raskailla tehotunneilla.

    Olisi todella kiva kuitenkin kuulla myös omakohtaisia kokemuksiasi asiasta. Ts. mistä tiedät, milloin on tullut treenattua liian kovaa ja palautuminen ei ole ollut riittävää? Missä tilanteessa itse jätät suunnitellun treenin välistä, koska olo tuntuu huonolta? (Voisi kuvitella, että ryhmäliikuntaohjaajalla kynnys tähän on huomattavasti korkeampi…) Seuraatko esim. ortostaattista sykettä? Oletko koskaan itse ollut ylirasitustilassa, tai tiedätkö muita ryhmäliikuntaohjaajia, jotka ovat ajaneet itsensä ylirasitukseen tai jopa ylikuntoon?

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Kiitti postausvinkistä, voisin avata tätä aihetta ihan kunnolla, kunhan saan sulateltua ideaa hieman :)

   • Avatar Varvana sanoo:

    Vielä kommenttina: aika harva lukijasi lähtee sokeasti kopioimaan treenimääriäsi, sen verran epäinhimillisistä määristä puhutaan. :) Ehkä tärkeämpää kuitenkin on suhtautuminen: että aina ei tarvitsisi treenata ilmoja pihalle, ja että joskus olisi hyvä myös jättää suunniteltuja / tavoiteltuja treenejä väliin.

    Ymmärrän kyllä, että useimmille liikkujille ongelmana on motivaation puute, jolloin tsemppaaminen ja piiskaaminen tekeekin ihan hyvää. Uskon kuitenkin, että monella enemmän treenaavalla isompana ongelmana on, milloin pitää pistää se piiska pois ja höllentää vähän tavoitteita.

    Btw, ylikunnossa ei varsinaisesti ole kyse säästöliekistä eikä edes painonpudotuksesta, vaikka miinuskalorit voivatkin lisätä riskiä ylikuntoon. Omalla kohdallani ainakaan tavoitteena ei ollut painon pudotus tai mahdollisimman isojen kaloreiden kulutus.

 10. Avatar Jullelson sanoo:

  Hei Aino, näytätpä ihanalta kuvassa, jossa hymyilet! Lisää pepsodenthymyjä kehiin, positiivisuutta ei voi koskaan olla liikaa ;) :*

 11. Avatar Namutin sanoo:

  Heippa Aino! Olen lukenut sun blogia innolla jo pidempään, mutta nyt vasta heräsin kommentoimaan kun mainitsit tässä postauksessa aiheen jonka kanssa itse olen myös kamppaillut paljon. Eli kiinnostaisi kovasti tietää enemmän kenties jonkun oman postauksen muodossa tuosta etureisipainotteisuudesta treenatessa. Itsellä ainakin viimeaikoina on tuntunut siltä, että etureidet ottavat niin helposti kaiken treenin itseensä jumpissa, kun taas pakarat eivät meinaa aktivoitua ollenkaan. Toisinaan saan oikein keskittyen hieman tuntumaa, mutta sitten se taas katoaa. Olisiko sinulla jotain hyviä ja helppoja treenivinkkejä nimenomaan tuonne takaosastolle tehtäviksi esimerkiksi salilla? :)

  Kiitos ihanasta blogista!

 12. Avatar Linsku sanoo:

  Hei Aino!
  Minua jäi lukiessa vaivaamaan, että miten sulla kulutus jää ”vain” 2000 kaloriin reilun 3 tunnin liikunnalla. Itse kun liikun reilu 2 tuntia niin kalorilaskurin mukaan saisin syödä 2400 kaloria ja jopa enemmän. Voiko noihin nettilaskureihin oikein luottaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kulutushan riippuu myös henkilön painosta ja kunnosta, esim. sama määrä olisi voinut olla jollekin toiselle paljon rankempi suoritus ja kulutuskin korkeampi. Nettilaskurit ovat kuitenkin suuntaa antavia, en uskoisi sokeana niihin :)

 13. Avatar Anitta sanoo:

  Minulla kulutus jää vain 1600 kaloria.

Kommentoi