MENESTYKSEN AVAIMET

Mitä vaatii tulla hyväksi jossain, tai sanotaanko jopa parhaaksi? Se vaatii paljon omistautumista, harjoittelua, suunnittelua, luopumista ja lisää harjoittelua. Jos puhutaan urheilusta, on olemassa ihmisiä, jotka ovat valmiiksi lahjakkaita jossain. Lahjakkuudella pärjää aika pitkälle, mutta se ei vie loppuun saakka. Maailman huiput ovat lahjakkaita, kovia treenaajia. Urheilijoita, jotka ovat laittaneet lajinsa kaiken muun edelle. Se, mitä me näemme ja muistamme, on ne hienot onnistumisen hetket ja voitot. Niistä saa inspiraatiota ja moni toivoisi itsensä yhtä menestyneeksi.

Se, mitä yleensä unohdetaan on kaikki työ ja myös ne luopumiset, mitä henkilö on joutunut tekemään menestyksensä eteen. Saattaa toki olla, että on urheilijoita ja menestyjiä, joille kaikki on tullut helpolla. Uskon silti, että suurin osa on ansainnut paikkansa. Ne jotka ovat katsoneet Teemu Selänteestä kertovan elokuvan, ymmärtävät, että hänen uraansa on suunniteltu pienestä saakka. On treenattu, treenattu, ja treenattu. Syömiset ja nukkumisetkin ovat olleet tarkkaan suunniteltuja. Tällaisen uran taakse vaaditaan vanhemmilta suuri rooli, sillä pieni lapsi ei ymmärrä itse, mitä kaikkea huippu-ura vaatii ihan sieltä lapsesta saakka. Joku saattaa ajatella, että lapselta viedään lapsuus tällaisella tyylillä. Voi olla, mutta veikkaan, että aika moni vaihtaisi paikkaansa Selänteen kanssa tällä hetkellä. Jos pysytään hetki aiheessa nimeltä jääkiekko, luin mielenkiintoisen kirjoituksen juuri tästä aiheesta.Lapsia ei voi laittaa luistelukouluun ja odottaa että he tulevat Selänteiksi tai Koivuiksi” (KLIK!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, miten tämä liittyy meihin tavallisiin ihmisiin ja kuntoilijoihin? Jokaisella meillä on varmasti asioita missä tahtoisimme olla hyviä, jopa lajinsa tai alansa parhaita. Menestyminen on asia, mikä vaatii hommia ja joskus ehkä pienen ripauksen onnea. Vaikka ei tähtäisi huippu-urheilijan asemaan, kannattaa aina muistaa, että tekemällä kehittyy. Satsaamalla, suunnittelemalla ja harjoittelemalla. Maailman väkiluku on yli seitsemän miljardia, joten mikä erottaa ne harvat menestyjät suuresta massasta? Ei ainakaan se, että asiat tehdään aina samalla tavalla, kuten kaikki muutkin tekee.

Olen aiemminkin kirjoittanut ”sääntöjen rikkomisesta”. En tarkoita, että pitäisi rikkoa lakeja, mutta kokeilla asioita boksin ulkopuolelta. Jos haluat olla loistava pikajuoksija, ei riitä että käyt treeneissä ja teet kuten sanotaan. Silloin täytyy omistautua lajille, harjoitella omalla ajalla ja pyhittää koko arki lajin ympärille. Tehdä asiat paremmin kuin muut. Sama pätee aika moneen muuhunkin asiaan oli kyseessä urheilu, työ tai vaikka opiskelu. Perus jamppoja lienee koko maailma täynnä. Niitä, jotka tekee asiat kuten kuuluu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä minä olen sanomaan mitä vaaditaan menestykseen? No en välttämättä mikään, mutta olen ajatellut aihetta hyvin paljon. Itse olen satsannut paljon molempien ammattieni eteen. En edes kehtaa kertoa miten monista henk.koht elämään liittyvistä asioista olen luopunut työni vuoksi. Joku voi ajatella, että on köyhä elämä jos satsaa vain työhön ja se pitää varmaan osittain paikkaansa, mutta jos haluaa menestyä, täytyy myös miettiä mitä on valmis satsaamaan ja mistä luopumaan. Itse olen vielä matkalla, mutta suunnitelmat ja tavoitteet ovat taivaissa. ;)

Haluan inspiroida teitä satsaamaan omiin unelmiin ja muistamaan, että työn teko kannattaa. Satsaaminen kannattaa. Kun vihdoin pääsee sinne, minne tahtoo, olo on varmasti ihan loistava, eikä jää kaivelemaan ”mitä jos olisin silloin yrittänyt täysillä”. Joskus on aikoja, kun tuntuu, ettei mikään suju tai edisty, mutta voittajia ovat ne, jotka eivät luovuta tällaisen hetken tullessa. Et voi koskaan tietää, miten lähellä olet.

Jos haaveissa siintää vaikka se unelmien kesäkunto, kannattaa muistaa, että sen ei tarvi olla vuodesta toiseen pelkkä unelma, sillä kaikki on mahdollista. Täytyy vain tehdä suunnitelma ja alkaa toteuttaa sitä. Jos suunnitelmissa on unelmien ammatti, sama juttu. Duunia, duunia ja duunia. Se palkitaan varmasti ennemmin tai myöhemmin. Kaikki on mahdollista, kun vain on valmis olemaan Se, joka tekee asiat hieman paremmin kuin muut.


17 Responses to “MENESTYKSEN AVAIMET”

 1. Avatar Kristiina sanoo:

  Samaa mieltä! Ja oli tosi tsemppaava tää teksti:)!!

 2. Avatar Maija sanoo:

  Olipas kannustava ja energinen teksti!
  Mun mielestä on niin hienoa, että sulla on paljon tavoitteita ja unelmia, joista jotkut varmasti liittyy oman kehon kehittämiseen? Niistä saa itsekin paljon motivaatiota! Mulle tuli vaan pikku pelko (hehe), että ei kai sulla oo tavoitteena fitnesskisat? :D En tiiä mistä tää ajatus tuli eikä mulla oo sitä urheilulajia mitään vastaan, mutta kun tää on niin huippu blogi tällä hetkellä niin luonnollisesti kirjoittelisit kisoihin valmistautumisesta täällä ja oon kyllästynyt kun netti on pullollaan fitness blogeja.
  Anyway, jos nyt sellanen olisi tulossa, niin kyllä mä silti oisin sun vakkarilukija. ;D Mutta parasta sussa on kun susta huokuu energisyys ja liikunnan ilo ja harrastat hyvinvointia ihan vain itsesi vuoksi!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos Maija, olipa mukavasti sanottu! Kiva jos pystyn jakaa inspiraatiota eteenpäin =)

   Mä voin luvata käsi sydämellä, että en ole menossa fitnesskisoihin :D :D Ei oo mun juttu! Omat satsaukset painottuu tänne blogiin ja mun päivätyöhön ;)

 3. Avatar Milja sanoo:

  Kiitos motivoivasta postauksesta näin viikon alkuun! :)
  Olet itsekin jo kovin edistynyt pitkällä menestyksen tiellä!

 4. Avatar Jennifer sanoo:

  Tottahan se on että jos haluaa olla lajissaan hyvä, niin sille on omistauduttava ja asetettava elämä sen mukaan että treenataan ja keskitytään siihen. Ei voi perjantai-iltana lähteä viihteelle tai jäädä treeneistä pois kun kaverit lähtevät jonnekin vkl reissuun. Olen itse kilpaillut sm-tasolla ja pääsääntöisesti perjantai ja lauantai illat viettänyt treeneissä ja muutenkin syönyt kellolleen tiukan ruokavalion mukaan. Kovan työn takana ja rakkaudesta lajiin, saavutettuna on sm-mitaleita ja edustuksia eri kisoissa. En ole siis päivääkään katunut omistautumista lajiini:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kyllä, kyllä ja kyllä. Itsekin olen viettänyt monet viikonloput aerobicin parissa. Jos haluaa menestyä, pitää myös pystyä luopua niistä kemuista ja reissuista.

   En ole itsekään koskaan katunut päivääkään niistä uhrauksista mitä lajin eteen on tehty. Päin vastoin, parasta aikaa ja lämmöllä voi muistella jälkeenpäin.

   Tsemppiä treeneihin! :)

 5. Avatar Saara sanoo:

  Hei! En muista ikinä kommentoineeni sulle mut nyt oli pakko tulla. Nimittäin ihan huippu kirjotus! Tuntu että tää tuli kun tilauskesta just tälle päivälle. Oon kilpaurheilija ja mietin liiankin usein sitä mitä muut tekee tai on tehny, mutta muistutit hyvin et ei se menestys sillä tuu et tekee niin kun muutkin tekee. Sain myös tänään tietää jääneeni täpärästi ulos eräästä ryhmästä ja tää oli hyvä muistutus ettei sitä pidä jäädä murehtimaan vaan alkaa miettimään tulevaa! Kiitos tästä!! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No olipa huippua että tuli oikeeseen aikaan tämä kirjoitus! Olen itsekin kilpaurheillut ja tiedän mitä se vaatii ja kuinka välillä ottaa päähän ne epäonnistumiset, mutta ei todellakaan pidä jäädä murhetimaan, vaan kääntää tappio voimaksi tehdä ensi kerralla paremmin!

 6. Avatar emma sanoo:

  Moi!

  Aivan loistava postaus, mitään ei todellakaan voi saavuttaa ellei siihen panosta täysillä, ja muiden on se ymmärrettävä. Menestymisen tuoma fiilis on jotain mielettömän hienoa, varsinkin kun on tehnyt valtavasti työtä sen eteen!

  Oot upea! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oot oikeessa, onnistumisen ilo on jotain ihan mahtavaa! Kiitos ihana :)

 7. Avatar Anniina sanoo:

  Moi, kiitos todella tsemppaavasta ja huipusta tekstistä! Itselläni meni koulupaikka syksyllä sivu suun, niin nyt täytyisi vaan tehdä kovemmin töitä koulupaikan eteen. Unelma-ammattini kun jo luulen tietäväni ja siihen tähtään. Samoin teksti antoi ajatuksia ja motivaatiota treenaamisen suhteen. Parempaa ja vahvempaa kroppaa ei voi saavuttaa kuin työllä ja sopivalla omistautumisella asiaan :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heippa! Kiitos paljon! Ihan loistavaa jos sait tästä motivaatiota, se oli juuri se tarkoitus. Ei muuta kuin leuka pystyyn ja kohti uusia pääsykokeita :)

 8. Avatar Nuppuni sanoo:

  hyvä, inspiroiva kirjoitus :)
  ja oli muuten hyvä teksti tuo linkkaamasi artikkelikin. Nykyään kun näyttää siltä ettei saa suosia jos jollain lapsella on selvästi potentiaalia kehittyä, vaan mennään meiningillä kaikkien pitää olla samalla tasolla ja kunhan nyt kaikki saa pelata ettei kukaan pahoita mieltä tai koe olevansa huonompi…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Juu, näin se on nykyään. Toki on hienoa, että kaikki saavat pelata ja yrittää, mutta pitäisi myös antaa niille lahjakkaille mahdollisuus kehittyä vieläkin paremmaksi. :)

 9. Avatar Heini sanoo:

  Ihanan tsemppaava teksti! Mikään ei tule ilmaiseksi, mutta yleensä sitä on ylpeä lopputuloksesta. Nimimerkillä kaksi viikkoa herkkulakkoa takana ja tiukkaa tekee :D Tulin tässä nyt miettineeksi, oletko kirjoittanut postausta siitä, missä mielestäsi menee kuntoilijan ja urheilijan raja? Tarkoittaako urheilija aina jonkin tietyn lajin harrastamista ja voiko hyväkuntoinen jumppari tai salipumppari sanoa itseään urheilijaksi?

Kommentoi