NÄIN NOSTIN FERRITIINITASOJA KUUKAUDESSA

mainos: SiderAL-rautavalmiste

Raudanpuute ja matalat ferritiiniarvot ovat tulleet monille tutuiksi. Itse kävin kolme vuotta sitten mittaamassa ferritiinitasot ensimmäisen kerran, tuolloin kävi ilmi että kärsin raudanpuutteesta ilman anemiaa, sillä hemoglobiini oli kuitenkin hyvällä tasolla. Tämän jälkeen olen välillä saanut nostettua ferritiinitasoja ylös, mutta raskauden ja synnytyksen jälkeen tulos oli taas tippunut 24 ug/l, joka on aivan liian matala urheilevalle naiselle.

Olen käynyt ongelman vuoksi urheilulääkärillä ja hän kehotti minut rautakuurille. Vuonna 2018 söin ensimmäisen kuurin Maltofer valmistetta (100-200 mg päivässä) ja sain 3 kk aikana nostettua arvoa 20 –> 40 ug/l. Tämän jälkeen olen satunnaisesti syönyt erilaisia rautavalmisteita kuureittain.

Rautakuurin syöminen kuitenkin kaatuu aina sen vuoksi, että valmisteen ottaminen on niin hankalaa! Rautavalmistetta ei saisi nauttia samaan aikaan mm. kalsiumin (maitotuotteet) tai kofeiinin (kahvi) yhteydessä. Myös viljojen fytaatit saattavat heikentää raudan imeytymistä. Olenkin kirjoittanut aiemmin näin:

Otan maltoferin tyhjään vatsaan, enkä nauti kaksi tuntia ennen tablettia tai kaksi tuntia tabun jälkeen kofeiinia, maitotuotteita, kalsiumia tai magnesiumia. Itselle paras ajankohta onkin aina aamutreenin jälkeen, jolloin aamukahvista on jo useampi tunti. Lounaalla en syö maitotuotteita, enkä myöskään nauti magnesiumia/kalsiumia/kofeiinia kaksi tuntia lounaan jälkeen. Melkoista kikkailua ollut aina välillä ja etenkin viikonloput ovat haastavia vapaamman syömisen vuoksi.

Raskaus, vauvavuosi, imetys ja imetyksen lopettaminen ovat pistäneet hormonitoiminnan ja kehon aika koville ja myös yöunet ovat kärsineet. Alkusyksystä tuntui, että nukuin todella kevyesti ja jos satuin heräämään yöllä, en enää saanut unta. Aloin miettiä, josko ferritiinitasot olisivat osasyynä tähän ongelmaan ja kävin mittaamassa arvot. Tulos oli tuo 24 ug/l ja sen jälkeen aloin tämän yhteistyön tiimoilta syödä säännöllisesti SiderAL-rautavalmistetta. Tämä on mieletön valmiste, koska sen voi ottaa milloin tahansa, eikä tästä myöskään tule vatsaongelmia samoin kuten monesta muusta valmisteesta.

Sukrosomiaalisen raudan voi nauttia mihin vuorokauden aikaan tahansa, eivätkä muut ruoka-aineet tai lääkkeet vaikuta sen imeytymiseen. Sukrosomiaalisen raudan Sucrosome® kestää vatsahappoja ja hajoaa imeydyttyään suolistosta. Se vähentää riskiä, että rauta joutuu suoraan kosketukseen limakalvojen kanssa ja aiheuttaa vatsavaivoja. Sukrosomiaalinen rauta ei myöskään aiheuta metallista makua tai ulosteen värjäytymistä.

Kerroin, että söin aiemmin 100 mg maltoferia, välillä otin sitä jopa 200 mg päivässä. SiderAL -rautavalmiste taas sisältää 30 mg rautaa. Lisäksi käyttämäni SiderAL Folic -rautavalmiste sisältää C-vitamiinia, erilaisia B-vitamiineja, folaattia ja D-vitamiinia. Tein ihan oman ihmiskokeen ja söin tasan neljän viikon ajan tätä valmistetta päivittäin. Kuinka kävi?

Ferritiinitasoni olivat nousseet vain neljässä viikossa jopa 44 ug/l. Olen ottanut valmisteen ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa, en ole saanut minkäänlaisia vatsaoireita, joten tämän kokeen perusteella valmiste todellakin toimii! Sain saman (jopa paremman) tuloksen kolme kertaa lyhyemmässä ajassa kuin viimeksi ja ilman jatkuvaa ruokien kanssa kikkailua.

Olenko huomannut eroa voinnissani? Yöunet ovat parantuneet viime viikkojen aikana huomattavasti. On edelleen öitä kun herään ja valvon, mutta suunta on ehdottomasti parempaan. Toivon, että saisin SiderAL Folic -rautavalmisteen avulla ferritiinitasot 70-100 ug/l tienoille!

Mikä tekee SiderAl Folic -rautavalmisteen ottamisesta niin helppoa? Se maistuu älyttömän hyvälle, se on jauhemaisessa muodossa ja se sulaa suuhun. Valmisteen ottaminen ei vaadi nestettä, eikä nielemistä, joka voi joillekin olla haastavaa. Lisäksi hyvä maku pitää huolen siitä, että sen muistaa ottaa päivittäin! 😀


Kommentoi