LASTEN MIELESTÄ PARASTA LOMAREISSUSSA OLI..

Kaupallinen yhteistyö: Crowne Plaza Helsinki – Hesperia 

Moikka! Heinäkuu on ollut tyypillisesti meidän perheen lomakuukausi ja niin se on tänäkin vuonna. Itse olen lomalla jumppaohjauksista, mutta yrityksen puolella hommat pyörii toki jatkuvasti. Ohjauksista lomailu vapauttaa kuitenkin paljon aikaa ja on ollut kyllä rennompaa kun ei tarvitse katsoa kelloa tai miettiä, että mikä päivä edes on.

Päätettiin aloittaa meidän loma pienellä kotimaan reissulla ja suunnattiin ensimmäisenä Helsinkiin kolmeksi yöksi. Viime vuonna matkustettiin autolla, mutta koska meidän kaksivuotias ei ole mikään innokkain autossa istuja, päätettiin mennä tällä kertaa junalla ja se oli kyllä erittäin hyvä veto!

Matkustaminen sujui kivuttomasti, kun lapsi leikki koko neljän tunnin matkan lasten vaunussa junassa. Jotta lasten kanssa matkustaminen ja lomailu sujuu oikeesti lomamoodissa, vaatii se mun mielestä hyvän suunnitelman. Näistä tärkeimpiä on liikkumiset paikasta toiseen sekä majoitus. Majoituksena meillä oli Helsingin taka-töölössä sijaitseva Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotelli , joka olikin ihan nappi valinta!

Crowne Plaza on muutaman ratikkapysäkin päässä rautatientorilta, joten liikkumiset hotellilta keskustaan sujui helposti sekä kävellen että julkisilla. Lisäksi Hotellia vastapäätä on Hesperian puisto, Töölönlahti ja muutamia leikkipuistoja joissa käytiin välillä purkamassa energiaa. Heitinpäs jopa aamulenkin yhtenä aamuna Töölönlahtea paristi ympäri lenkkeillen!

Meille ehdottomasti paras yöpymisvaihtoehto on kaksi erillistä hotellihuonetta väliovella ja näin valittiin myös tällä kertaa. Olivia menee muita aikasemmin nukkumaan ja nukkuu vielä päiväunet, joten on kiva kun hänen nukkuessa on toinen huone, jossa voi olla vapaasti, eikä kaikkien tarvitse mennä lomalla klo 20.00 nukkumaan. 😁 Hotelli oli toimittanut huoneeseen valmiina matkasängyn, omat pyyhkeet ja lapsille sopivat pesuaineet. 😊👌🏻

Mannerheimintiellä sijaitseva Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotelliin tehtiin laaja uudistus muutama vuosi sitten. Remontin aikana hotellin huoneet, vastaanottoaula sekä ravintolatilat saivat uuden ilmeen. Huoneet olivatkin erittäin tilavat ja modernit. Näköala huoneista oli myös upea!

Me oltiin päätetty etukäteen, että ei suunnitella päiviin liikaa ohjelmaa, vaan jokaisena päivänä on yksi juttu jota tehdään ja muu aika otetaan rennosti. Molemmat lapset rakastavat uimista, joten vietettiin yksi päivä Hietsussa uiden ja makoillen. Hotellilta oli kävelymatka rannalle ja takaisin tullessa pysähdyttiin Töölön torille syömään. Sinä iltana uni tuli aika nopeasti itse kullekkin.

Kävimme myös Luonnontieteellisessä museossa, joka olikin ihan nappivalinta! Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta. Elämän historia vie aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille. Luut kertovat -näyttely kysyy, kenellä meistä on selkärankaa. Pysähdyttiin dinosauruksen jalkojen juureen ja kuunneltiin villieläinten ääniä Afrikan yössä. Etenkin kaksivee oli kovana dinosaurus-fanina aika fiiliksissä ja lohdutteli äidille, että ei hätää, ne on kilttejä! 😂

Kesähesä on aina niin kaunis, joten pyörittiin toki myös keskustassa kaupoilla ja muuten vaan. Käytiin moikkaamassa mun siskoa perheineen ja syötiin hyvin.

Tämän hetken lempipuuhaa on roikkuminen 🙂

Crowne Plazan alakerrassa on kuntoklubi Forever Töölö sekä täysin uudistettu uima-allas. Molemmat palvelut sisältyvät huoneen hintaan. Mies kävikin monena aamuna tekemässä salitreenin ja uima-allas oli kovassa käytössä meidän osalta. Kysyttiin loman jälkeen mikä oli parasta koko lomassa ja molempien lasten suusta tuli ”uima-allas”. 😁 Taidettiinkin käydä joka ilta uimassa, joka oli hyvä aktiviteetti viemään loput energiat ja rauhoittumaan yöunille. 

Yksi hotelliasumisen parhaita puolia on tietysti aamiainen! Crowne Plazassa on tarjolla runsas aamiainen joka päivä. Aamiaisella pääsee herkuttelemaan esimerkiksi hotellin keittiössä leivotulla pullalla tai piirakalla, asiakkaiden toiveiden mukaan valmistetuilla munakkailla ja vohveleilla sekä tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Kaikenkaikkiaan todella onnistunut reissu ja kolmen päivän jälkeen jatkettiin matkaa Tampereelle, josta kirjoittelen lisää myöhemmin!


Kommentoi