Elämä on muutakin kuin ravintoa ja treeniä

Ainakin pitäisi olla. Vaikka kirjoitan päivittäin asioita liittyen ravintoon ja urheiluun, niin uskokaa tai älkää mielestäni nämä asiat ovat vain pieni osa kokonaisuutta. Omalla kohdallani ammatin vuoksi treeni on toki suuri osa arkea ja sen myötä myös ruokavalion merkitys on suuri. Muuten en pystyisi hoitamaan työtäni kunnolla. 

DSC_0197-001

Nykyään urheilu ja terveellisyys on niin sanotusti muotia, jonka vuoksi ihmiset treenaavat paljon, kilpailevat urheilulajeissa enemmän kuin ennen. Myös ns. aikuisena kilpaileminen on lisääntynyt fitneksen ja crossfitin ansiosta. Treeniblogeja on enemmän kuin koskaan ennen ja sen myötä mielipiteitä siitä mikä on oikea tapa elää, löytyy ainakin sata erilaista. Voin kuvitella kuinka ”pihalla” jotkut voivat olla. Joku sanoo, että syö sitä ja toinen sanoo että älä missään nimessä syö tätä. 

DSC00807

Blogistani löytyy paljon informatiivisia kirjoituksia ja voin sanoa, että seison vakaasti sanojeni takana. Kirjoitan paljon omia mielipiteitäni, mutta välillä kirjoitan myös artikkeleista tai tutkimuksista, koska ne kiinnostavat itseäni ja haluan pohtia asioiden eri näkökulmia.

En kuitenkaan väitä, että oma tapani olisi ainoa oikea ja tahtoisin, että etenkin nuoremmat lukijat ymmärtäisivät etteivät asiat ole aina mustavalkoisia. Ei ole olemassa täysin oikeaa tai väärää tapaa syödä tai treenata. Tiedän, että nuorempana imee paljon vaikutteita muilta ihmisiltä ja ollaan kiinnostuneita miten tuo tai se syö ja treenaa. Fakta on kuitenkin se, että tapa joka toimii toiselle, voi olla täysin väärä sinulle. Urheillessa taustalla on todella paljon merkitystä ja se kannattaa aina pitää mielessä kun miettii omia treenimääriä. Jos lähtee matkimaan toista henkilöä, koska sekin treenaa niin ja niin paljon, voi käydä huonosti, jos oma kroppa ei olekaan tottunut samanmoiseen rasitukseen. Blogien tai muiden sivustojen lukeminen on hyvä tapa kasvattaa tietoa ja hyviä vinkkejä löytyy varmasti paljon. Niistä täytyy vaan osata napata itselle sopivimmat tipsit. 

DSC00622

Palataanpa takaisin otsikkoon… Jos alkaa tuntua siltä, että omassa päässä ei pyöri enää mitään muuta, kuin milloin treenaa tai mitä voi syödä, kannattaa vetää stoppi päälle ja ottaa vaikka muutama lepopäivä. Huomaan itsekin vaipuvani välillä tähän omaan treeniruokaterveys-kuplaan, jolloin kaikki aika menee ainoastaan näiden asioiden miettimiseen ja analysoimiseen. Kuinka monta kertaa oonkin joutunut sanomaan ystäville tai perheelle, ”en mä voi kun mulla on ne jumpat..” tai ”en mä viitsi lähtee mihinkään, kun oon sitten niin väsynyt maanantaina. ” :D Tämä on toki myös ammattini, mutta silti välillä pitää herätellä itseään ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. 

Terveyden tavoittelu, urheileminen ja hyvä ravinto ovat tärkeitä asioita ja niiden ansiosta voidaan hyvin myös psyykkisesti. Jos kuitenkin terveyden tavoittelusta tulee tärkeämpää kuin muut asiat elämässä, ei se enää silloin ole kovin tervettä.

DSC00633

Loppuun ajattelin listata asioita, joita tykkään tehdä kun en treenaa 

 • Rakastan maata sohvalla ja katsoa hyvää sarjaa monta jaksoa putkeen. Meiltä löytyykin melkoinen kokoelma eri sarjojen tuotantokausia. Tämän hetken lemppari on Breaking bad-sarja, jonka viides tuotantokausi tipahti juuri postiluukusta eilen. Lauantaina bongasin Greyn Anatomian yhdeksännen tuotantokauden Anttilan hyllyistä ja se lähti mukaan. Greyn Anatomia onkin yksi mun kaikkien aikojen lemppareista, en oo vieläkään päässyt yli George O’Malleyn kuolemasta :D 
 • Tykkään käydä ulkona juhlimassa kavereiden kanssa. Etenkin pidemmät reissut, kuten festarit tai muut vastaavat on parhaita. Tulevana viikonloppuna mulla on kahdet pikkujoulut. Perjantaina on firman pikkujoulut, mutta mulla on lauantaina ne jumpat :D ..Joten keskityn ruokapuoleen. Lauantaina ei sitten tarvi stressata nukkumaanmenoajoista!
 • Rakastan syömistä ja nukkumista! Pidän myös sokerista ja muista epäterveellisistä ruuista, vaikka en niitä kovin usein syö. Joskus on kuitenkin rentouttavaa heittää omat rutiinit jäähylle ja tehdä asioita ihan eri tavalla. Sen ansiosta jaksan pysyä suurimman osan ajasta omassa normaalissa rutiinissani. Nukkuminen on parasta ja sitä tulee harrastettua etenkin vapaapäivinä.
 • Mun mielestä on mukavaa lähteä viikonloppuna ajelemaan jonnekin pidempään kohteeseen. Tykkään istua auton kyydissä (oon itse aika surkee kuski) ja katsella maisemia. Retken voi tehdä vaikkapa Keskisille Tuuriin tai johonkin muuhun suhteellisen turhaan mestaan. Mukavinta on ajatus retkelle lähdöstä, haha :D Ollaan muuten menossa kaverin kanssa Scooterin keikalle reilun viikon kuluttua, wohoo!

Tästä tuli hieman epätavallinen nössöily-postaus, mutta antaa mennä nyt tämän kerran :D

Mitä te tykkäätte tehdä, kun ette urheile?

 kuvat joissa esiinnyn: ©eve


No Responses to “Elämä on muutakin kuin ravintoa ja treeniä”

 1. Anumaaria sanoo:

  Oliks tää sun paras postaus IKINÄ? Joo, OLI! ;) :) Ei hitto, tulin oikein onnelliseksi tästä. <3
  Ja sit toi Greyn Anatomia. Pitäiskö mun vihdoinkin aloittaa sen katsominen. NIIN moni on sitä kehunut, mutta jostain syystä en oo uskonu.

  p.s. Lauantai on hyvä päivä pikkujouluilla. Sokka irti. ;D

  • ainor sanoo:

   Haha, no kiva jos tulit onneliseksi ja kiitos! Greyn anatomia on kyllä hyvä, suosittelen kokeilemaan, ite jäi ainakin pahasti koukkuun :D

 2. Nimetön sanoo:

  Hyvä kun väliin painotat ja muistutat että ei ole yhtä hyvää ja oikeaa tapaa urheilla ja syödä! Ja elämä salin ulkopuolella on tosiaan tärkeämpää ja pitäisi ainakin olla! Olet monen nuoren tytön ”idoli” ja ihailun kohde, ja varmasti vaikutat paljon monen ajattelutapaan. Voisit mainostaa vaikka makkaraa terveystuotteena ja lähikaupoissa olisi makkarahyllyt seuraavana päivänä tyhjillään ;) voi kun kukaan ei ottaisi tressiä toisen liikuntatavoista vaan kuuntelisi omaa kroppaa! Onnea on olla vapaa orjallisesta urheilusuorittamisesta ja nauttia liikunnasta ja elämästä! :)

  • ainor sanoo:

   Sitä juuri toivon ettei verrattaisi itseä muihin, vaan yritettäisiin aina kuunnella omaa kroppaa ja toimia istelle sopivimmalla tavalla :)
   Kiitos kommentista :)

 3. Laura sanoo:

  Jee ihana kirjoitus Aino! Toivottavasti nuoretkin lukijasi lukevat tekstin! :) Mielestäni mennään pahasti metsään hyvinvoinnin tavoittelussa, jos AINA tekee sen mikä on järkevää. Onhan se järkevää nukkua joka yö 9 tuntia, syödä kolmen tunnin välein mallikelposesti ja urheilla useita kertoja viikossa. Onko se kuitenkaan hyvinvoinnille kaikkein optimaalisinta? Varsinkaan, jos kaikki tämä hallitsee koko elämää ja ajatusmaailmaa. Ei ole ei. Sosiaaliselle hyvinvoinnille tekee välillä äärimäisen hyvää unohtaa omat rutiinit ja lähteä vaikka pikkujouluilemaan. VAIKKA tulisikin univelkaa ja vähän ylimääräisiä kaloreita kehoon :D Itsekin saan aina aika ajoin muistuttaa tästä itseäni.

  Täälläkin tykätään luukuttaa sohvan pohjalla sarjoja :D Ruoanlaitto ja leipominen ovat myös suosikkipuuhia urheilun rinnalla!

  • ainor sanoo:

   Kiitos! Niinhän se on että rutiineista poikkeaminen tekee ihan hyvää välillä, silloin taas tutut asiat maistuvat kun ottaa pientä lomaa välillä :)

 4. Suvi sanoo:

  Ei mikään nössöilypostaus, vaan oikeasti täyttä asiaa! Tosi hyvä muistutus monelle, että elämä ei ole yhtä suorittamista, liikuntaa ja ”oikeita” ruokavalintoja. Iso osa blogien lukijoista on kuitenkin aika nuorta jengiä, jotka helposti imevät vaikutteita muilta.

  En mä yleensä kommentoi mitään, mutta nyt täytyy antaa kiitosta tästä tekstistä. Kun mua vähän pelottaa se, että netti on pullollaan fitness-blogeja, joita moni nuori lukee, ja vertaa sitten itseään kirjoittajaan. Yleensäkin pitäisi aina muistaa, että treeniblogeissa kirjoitetaan usein treeneistä. Silti kirjoittajalla usein on muutakin elämää, vaikka ei sitä blogissa toisikaan esille. Tämä saattaa joiltain lukijoilta unohtua.

  • ainor sanoo:

   Täytyy varmaan alkaa nössöillä enemmänkin :D Nykyään pitää kyllä olla ”pää kunnossa” että selviää tästä fit-hypetyksestä kunnialla :)

 5. Emma sanoo:

  Jep Georgen kuolema oli suuri vääryys ;( paras sairaalasarja!
  Mahti postaus :)

 6. Salla sanoo:

  Tosi hyvä postaus! Eipä siitä paljoa ole hyötyä olla ja elää huipputerveellisesti, jos sitten on joka päivä otsa kurtussa ja mitään kivaa ei pääse tekemään kun se sotii terveitä tapoja vastaan. Tosiaan, urheilla pitää että jaksaa nauttia elämästä :D
  Mä tykkään kans rentoutua telkkasarjojen parissa, lukea kirjoja ja matkustaa.

  • ainor sanoo:

   Kiitos! Totta, kyllähän sitä on ihan mukava nauttia ”työn tuloksistakin” välillä ja lähteä vaikka humputtelemaan ja tekemään erilaisia juttuja.
   Telkkarisarjojen parissa on kyllä mukava relata. Lukeminen on myös mieleistä, oon vaan huono löytämään hyviä kirjoja, joita jaksaisin lukea loppuun saakka.

 7. Milla sanoo:

  missä on scooterin keikka!!? vähä siistii :-D mä olin 2001 flamingossa ku ne esiintyi siellä vanhassa onnelassa, haha :-D niiiin vitsi mut silti nii hyvät bailut!

  • ainor sanoo:

   Seinäjoelle on Scooter ja DJ Sash lauantaina 14.12 :) Tulee varmaan olemaan aikamoinen keikka !

 8. Mulla on kaikki greyn anatomian dvd boksit :D Just kattelin yhdeksännen kauden jaksot melkein putkeen vkl na :D Pari jaksoa vie jäljellä. Se on paras sarja ikinä :) Nyt on ollut treenistä parin viikon tauko kun tuntuu ettei vaan jaksa mennä salille… En tiedä onko joku kaamosväsymys vai mitä..

  • ainor sanoo:

   Mulla on myös se ysi viimeisiä vaille katsottu, sitten saa taas odotella seuraavaa.. Olettaen että sellainen on tulossa :)

 9. Janna sanoo:

  Jesjesjes!! Hyvä postaus! :)

 10. Ida sanoo:

  Ai George on kuollu, järkytyin vaikken oo kattonu sarjaa kun ehkä kaks kautta sillon kun se alko enkä edes tienny tuosta :D pitäs ehkä rueta kattomaan sitä alusta :) Itselleni myös sarjojen kattominen on yks lemppareista ja varsinkin kipeenä ollessa tulee katottua kokonaisia tuotantokausia. Sauna ja ajan viettäminen tärkeiden ystävien kanssa on myös tärkeetä ja omasta kokemuksesta osaan sanoa, että sen kultaisen keskitien löytäminen on välillä vaikeaa mutta siihen todellakin kannattaa kiinnittää huomiota.
  Kiitos kun kirjoitat näinkin tärkeistä asioista :)

  • ainor sanoo:

   Joo se kuoli vissiin kolmannella vai neljännellä tuotantokaudella traagisesti :/
   Kultainen keskitie on se paras tie.. :)

 11. minni sanoo:

  Hehe piti itsekin tulla toteamaan tänne että Georgen kuolema oli kyllä itsellekin vaikea paikka :”) Kaikki omat lempparihahmot on poistettu sarjasta, nyyh!
  Hyvä postaus muutenkin! Oon monesta asiasta samoilla linjoilla, ja etenkin välillä vähän mietityttää kun käy lukemassa todella nuorten tyttöjen kommentteja joihinkin blogeihin, kun asiat halutaan tehdä just samalla tavalla kuin joku bloggaaja ilman sen suurempaa paneutumista tai pohtimista bloggaajan liikuntamääriin/ruokamääriin/taustoihin ja niiden suhteuttamista omaan kuntoon. Toisaalta on hyvä että nuoret saa vinkkiä terveelliseen elämään blogeista, toisaalta vähän huolestuttaa just se mustavalkoinen tapa katsoa näitä asioita!

  • ainor sanoo:

   Kiitos :) Oon myös huomannut ahkeran kommentoinnin ja yleensä kommentit koskee juurikin asioita ”miten saan ne ja ne läskit pois”. Nuorena tulisi keskittyä paljon enemmän muihin asioihin, kuin siihen miltä kroppa näyttää, niitä juttuja ehtii murehtimaan myös vanhempana :D

 12. Tiina V sanoo:

  Mä taas en ole selvinnyt Markin ja Lexien kuolemasta! :( Enkä Izzien! :D Greyn anatomia on tosiaan paras sairaalasarja ikinä! :)

Kommentoi