LUKSUSRUOKAA MAKUNYSTYRÖILLE

Pakko hehkuttaa, mutta en muista koska olisin tehnyt yhtä hyvää sapuskaa, kuin tässä reseptissä! Olen siis mukana Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjassa, testaamassa uusia Irish Dry Aged Premium Quality Beef -merkin Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak -pihvejä. Ideana oli siis rakentaa näiden herkullisten pihvien ympärille resepti..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarjan pihvit ovat valmistettu vain parhaasta, valikoidusta naudanlihasta. Tarkan raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu ja liha on erityisen mureaa ja mehevää. Hereford taas on nautarotu, joka on jalostettu ainoastaan lihantuotantoon ja on tunnettu hyvänmakuisesta lihastaan.

Pakkauksen mukana tuli selkeät ohjeet pihvin paistoon. Näiden ohjeiden avulla paistaminen meni kyllä ihan nappiin ja pihvi oli herkullisen mehevä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

reseptin ainesosia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätin valmistaa pihvin lisukkeeksi valkosipulikermabataatteja (vrt. valkosipulikermaperunat), tosin ilman kermaa. Lopputulos oli mielestäni ihan täydellinen ja meinasinkin vetästä koko astian tyhjäksi samalla kertaa. Pihvit olivat hieman rasvaisempia, kuin liha mitä normaalisti syön ja liha lähestulkoon suli suuhun, nam! Niin hyvää. Joskus omaa arkea voi piristää kokkailemalla hieman luxusruokaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rib eye steaks, valkosipulikermabataatit, paistetut miniporkkanat sekä vihersalaatti (m,g)

(perunoista riittää 2-4 henkilölle)

Irish hereford rib eye steak 400 g

4 pientä bataattia

10 valkosipipulinkynttä

 tölkki Vitasia Thai kookosmaitoa

1-2 pussillista Piratinos pikkuporkkanoita

lihaliemikuutio

Kania valkosipulirouhetta

suolaa

chiliä

yrttisuolaa

oliiiviöljyä

tammenlehtisalaattia, tomaattia, kurkkua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori bataatit ja pilko ne siivuiksi. Paista bataattisiivuja hetki pannulla, jotta niiden pintaan tulee kullanruskea väri. Bataattien ei ole tarkoitus kypsentyä, vain saada rapea pinta, jotta eivät mene mössöksi uunissa. Paloittele samaan aikaan valkosipulinkynnet. Asettele uunivuokaan bataattisiivuja ja valkosipulinkynsiä kerroksittain, lisää jokaiseen kerrokseen pienen pieni ripaus suolaa ja valkosipulirouhetta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaada kattilaan 1,5 dl vettä sekä yksi lihaliemikuutio, lämmitä vesi. Kun kuutio on liuennut veteen, kaada seos bataattien päälle. Kaada seuraavaksi kattilaan koko kookosmaito tölkin sisältö ja hämmennä miedolla lämmöllä niin, että maidon paksu osa muuttuu nesteeksi. Mausta kookosmaito ripauksella chiliä, valkosipulirouhetta ja suolaa, maistele ja lisäile mausteita jos tarve. Kaada myös kookosmaitoseos bataattien päälle. Vuoka uuniin 45 minuutin ajaksi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pese porkkanat, jonka jälkeen kaada ne uunipellille, suihkuta päälle oliiviöljyä ja mausta yrttisuolalla. Laita uunipelti uunin alatasolle. Bataatit ja porkkanat ovat samaan aikaan valmiita.
 
Ota pihvit huoneenlämpöön ja avaa pakkaus n. 10 min ennen paistamista. Kuumenna pannu ja suikuta kevyt suihkaus oliiviöljyä. Paista pihvejä kuumalla pannulla 1 min. Laske lämpöä ja kypsennä vielä  2-4 min= raaka, tai 4-6 min =medium, tai 7-9min =kypsä. Käännä pihvit kypsennyksen puolivälissä ja anna vetäytyä 5min ennen tarjoilua.
 
Valmista salaatti pilkkomalla tammenlehtisalaatti, tomaatti ja kurkku.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt teillä olisi mahdollisuus osallistua pieneen skabaan! Voit äänestää omaa suosikkireseptiäsi Indiedaysin & Lidlin kampanjasivulla täällä. Mukana on moooonta blogia ja näin ollen myös monta herkullista reseptiä bongattavana. Äänestämällä suosikkireseptiäsi voit voittaa 100 euron lahjakortin Lidliin!


6 Responses to “LUKSUSRUOKAA MAKUNYSTYRÖILLE”

 1. Napura sanoo:

  Tätä reseptiä aion kokeilla! Vaikuttaa todella hyvältä!

 2. Jana. sanoo:

  Bataattihulluna tää menee todellakin testiin!!

 3. Emmy sanoo:

  Tein noita ”kerma”bataatteja! Hitsi että oli hyviä 🙂 Jopa miehelleni upposi!

 4. Iida sanoo:

  Paljonko tuommoinen paketti piffejä maksaisi? En löytänyt millään mistään suuntaa antavaa hintaa. Jos sitä yllättäisi miehen tällaisella 🙂 Vaikuttaa tosi herkulliselta.

Kommentoi