Yksi päivä ja 5 tuntia treeniä sekä punnerushaaste

Moikka! Tässä kun treeniblogia kerta kirjoitetaan, ajattelin kertoa hieman mun eilisestä päivästä, joka oli treenipäivä isolla teellä! Tuli tosiaan urheiltua sellainen reilu 5 tuntia ja jokainen minuutti oli aika kovatehoista treeniä. Joskus aikoinaan harrastin tällaisia settejä harva se päivä ja eilen tuli ihan nostalgiset fiilikset, kun olin viimeisien joukossa salin pukkarissa ja ulkona pimeää. Kotiin kävellessä muistui mieleen ne fiilikset joita koki tuolloin melkein joka ilta. :D Voittaja fiilishän yleensä tuollaisen setin jälkeen tulee, mutta pidemmän päälle aika kuluttavaa puuhaa!

10605752_10152584153479774_2089416061_o

Mitäs kaikkea niihin tunteihin sitten sisältyi? Päivä alkoi kellon lyödessä 8.30 kun aloitin ekan ohjauksen, eli rpv-tunnin. Nyt alkaa olla jo aika kylmä aamulla ja kroppa tuntuikin melko kohmeiselta alussa, ihan hyvät hiet saatiin kuitenkin pintaan kun homma lähti rullaamaan ja keho heräsi kunnolla. Tunnin jälkeen jatkoin omaan salitreeniin, vuorossa oli rinta&selkä-treeni. Joku voisi sanoa tässa välissä, että mitä järkeä, tai olisko voinut jättää omat treenit väliin, mutta mä sanon että ei tekosyitä! Aina löytyy syy miksi voisi jäädä kotiin tai olla treenaamatta. Mun mielestä nykyään on vähä liiakseenkin sellainen ”pään silittely” – meininki. Heti jos vähän haukotuttaa, niin ei kannata treenata, koska kroppa on väsynyt. Okei, jos nyt treenistä toiseen on ihan puhki, kannattaa toki himmata. Usein kuitenkin se väsymys katoaa, kunhan vaan lähtee liikkeelle. Lisäksi monet pystyvät paljon parempaan kuin itse tietävätkään. Jos nyt mietitään taas, niin kumpi mahtaa olla suomalaisilla suurempi ongelma; huono kunto vai ylikunto? En tietenkään tarkoita, että kaikkien pitäisi treenata tunteja päivässä, mutta ehkä ymmärsitte pointin. :)

10602284_10152582061324774_841190945_o

Joka tapauksessa, salitreenin ja duunihommien jälkeen painuin kotiin syömään ja nukkumaan hetkeksi. Iltapäivällä homma jatkui Les Millsin jatkokoulutuksien merkeissä. Ensimmäisenä ohjemana Bodypump. Ohjelma oli taas hieman erilainen, joten uusia juttuja on luvassa! Musiikit eivät kolahtaneet, ainakaan näin ekalla kerralla, tosin keskityin tekemiseen aika paljon, jonka vuoksi musiikki jäi muutenkin hieman toissijaiseksi. Sain kuitenkin hyvät tuntumat jokaiseen lihasryhmään, joten tehokasta meininkiä on luvassa. Pumpin jälkeen alkoi mun oma Bodystep-tunti, jonka vedin tietysti atleettisena eilen. :D Jos vedetään, niin silloin vedetään kunnolla, vai miten se meni? Oon pitänyt mixattua ohjelmaa jo parit viikot, tehokasta menoa oli jälleen eilen.

Stepin jälkeen kiiruhdin Bodycombatin jatkokoulutukseen, jossa oli käynnisä ”teoria” osio. Tehtiin ja harjoiteltiin erilaisia punneruksia. Ohjaajan tulee olla hyvässä kunnossa ja täytyy jaksaa punnertaakin esimerkillisesti. Sain näistä punneruksista inspiration aloittaa punnerushaasteen! Haastan teidät punnertamaan alla olevalla videolla näkyvät kolme punnerusta samaan tyyliin kun minä teen! Jos ei onnistu, niin voi kokeilla ensin laskea polvet maahan! Laittakaa punnerusvideoita instagramiin ja tägätkää mut nimellä ainorouhiainen.

Teorian jälkeen oli luvassa masterclass, eli tehtiin uusi ohjelma läpi. Ensituntuma ohjelmasta oli tosi jees, seiska tais olla ainoa ”huonompi” kappale, mutta toisaalta seiskaan sopii hieman rokkimainen tyyli. Meitsi syttyy kuitenkin enemmän kunnon hardcoresta ja jumputuksesta, myös combatissa! ;) Yksi erityishuomio jäi mieleen ohjelmasta, sillä olkapäät oli aivan hapoilla kasibiisin aikana ja sen jälkeen. Viimeisiä suoria hakatessa ei meinannut enää tuntea omia käsiä! :D

IMG_6195

Sellainen urheilusetti eilen! Voin kertoa että uni maistui aika kivasti illalla.. Nukuin yli kymmeneen aamulla ja heti herättyä täytyi lähtee taas jumpalle, luvassa oli body-ohjaus, sen jälkeen kävin vielä asiakkaiden kanssa juoksemassa mäkivetoja Öjbergetillä.

Äsken kävin hierojalla, ja se oli 90 minsaa täyttä tuskaa, halleluuja! Jalanpohjat ja pohkeet oli jostain syystä ihan jumissa. ;) Huomenna jatkokoulutukset jatkuvat tampereella Bodystepin ja Bodyattackin muodossa!

Mukavaa viikonloppua ja muistakaa punnertaa!!


8 Responses to “Yksi päivä ja 5 tuntia treeniä sekä punnerushaaste”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Oon lukenut sun blogia aika pitkään enkä oo koskaan uskaltanut kommentoida mitään koska en oo osannut muotoilla sanojani ”kivoiksi”. En halua olla tyly tai haukkua mienkään. Ymmärrän täysin että rakastat sun työtä ja sun työhön kuuluu paljon liikuntaa. Mutta, tarkoittaako se sitä että kaikkien muitten kropat kestää monta tuntia päivässä hyppimistä plus vielä salitreeni päälle? Eikä se aina mee niin että kun menee väsyneenä salille niin sen treenin jälkeen on parempi olo. Rakastan itsekkin liikkua ja liikun viikossa 5-6 kertaa, mutta mun mielestä väsymys ei oo mikään tekosyy jättää treeni tekemättä.

  • Avatar ainor sanoo:

   Moro! Mä ymmärän sun pointin hyvin, tiedän että mulla on ehkä hieman provosoiva tyyli laukoa mielipiteitäni välillä ja kuten tekstissäkin kirjoitin en meinannut, että kaikkien pitäisi pomppia monta tuntia päivässä… Usein vaan kyseessä on sellainen nuutunut väsymys joka lähtee juuri sillä itsensä liikuttamisella, sali ei ole ainoa vaihtoehto, joskus reipas kävelylenkki on vaan parempi vaihtoehto kuin sohva. Ihminen on luotu liikkumaan! :) Mulla on kyllä aina parempi olo sen jälkeen kun oon treenannut, oon varmaan sitten vaan outo tapaus tai jotain!

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Jep, ymmärrän mitä tarkoitat tuolla, että liian helposti jätetään liikkumatta jos vähän väsyttää! Mulle tosiaan kävi nyt niin, että innostuksissani lisäsin salitreeniä entisestään, mikä sitten kostautui eli lihakset tosiaan ihan puhki treenistä toiseen eikä kehitystäkään enää tullut. Oonkin sitten pitänyt useamman päivän lepoa, toivottavasti tämä tästä niiden avulla! :) On kyllä selvästi tehnyt hyvää, on niin tärkeää osata kuunnella kehoaan eli milloin on liikunnan ja milloin levon aika.

  • Avatar ainor sanoo:

   Juuri näin, väsymys täytyy osata erottaa, mikä ei tietenkään ole ihan helppo homma, mutta oon toki samaa mieltä että jos kroppa on ihan jumissa ja lihakset kipeenä, on parempi palautua ja levätä! :)

 3. Avatar merii sanoo:

  Huh, on sulla ollu päivä! :D

  Komppaan ylläolevaa, että itse en pidä väsymystä tekosyynä treenin väliin jättämiselle. Haastavaa on tietysti etenkin alussa oppia erottamaan oikea kehon ylirasitustila perus laiskotuksesta.. :)

  Vielä tuosta ”provosoivasta tyylistä”, go for it ihan vaan jatkossakin..! Minusta tässä (blogi)maailmassa on liikaa vallalla sellainen, ettei oikeen mistään uskalleta sanoa mitään, yli pehmo meininki. Minä ainakin pidän eniten niistä blogeista, joiden kirjoittajilla on jotain sanottavaa ja vieläpä sanoo sen, sinä kuulut siis lemppareihini :) keep going!

  Mukavaa viikonloppua!

 4. Avatar Johanna sanoo:

  Aina näitä kommentteja, että hui kauheeta kun liikut liikaa! Nyt järki käteen kaikki ja miettimään omia tavoitteita-tuskin niihin tarvitsee tuota 5h/päivä.. Tää on Ainon työ niinkuin hän aina kirjoittaakin. Että hieman common sense, että mitä poimii tekstistä itselle. Itse mietin, että a.) pakko kai nyt testata tuota banaanihässäkkää b.) kun seuraavan kerran ”väsyttää” niin mietin, että mitä Aino tekis! ;D

  Tsemppiä, jatka samaan malliin!

 5. Avatar Johanna sanoo:

  Bataatti ei banaani :)

Kommentoi