MITÄ TAPAHTUI VUONNA 2015?

Tätä vuotta on vielä muutama hassu päivä jäljellä ja nyt on kiva katsoa hieman taaksepäin ja miettiä mitä kaikkea on tullut puuhattua viimeisien 12 kuukauden aikana. Vuosi on ollut kaikenkaikkiaan tasainen, mutta oikeen onnistunut. Oon huomannut, että tää elämä menee sellaisissa kausissa, että välillä on tasaisempaa ja välillä on vuosia kun kokee paljon muutoksia ja elämä heittää häränpyllyä. Kaikella tapahtuneella tapaa olla jokin tarkoitus, joka selviää myöhemmin. Siihen voi mennä vuosi tai kymmenen vuotta, mutta jossain vaiheessa sitä tajuaa, miksi kaikki on mennyt kuten on.

IMG_6761_Fotor_Collage2

Tämän vuoden tammikuussa muistan oloni olleen jokseenkin epämukava kaiken joulun ja uuden vuoden aikaisen juomisen ja syömisen. Olin myös elänyt melko rennosti koko edeltävän loppu syksyn, joten olin todella motivoitunut aloittamaan pienimuotoisen kiristelykauden. Tämä siis tarkoitti ruokavalion puhdistamista kaikesta ylimääräisestä. Tammikuun alussa mehustelin paljon erilaisia vihannesmehuja ja tutustuin myös Kaisa Jaakkolan hormonitasapaino kirjaan. Innostuin kirjasta todella paljon ja sen innoittamana kirjoittelinkin aiheista:

10965568_10155118987575577_1491647992_n_Fotor_Collage

Aloin myös miettimään entistä enemmän ruokavalion merkitystä hyvinvointiin ja paneuduin paljon ravintoaineisiin ja niiden saantiin. Tammikuussa ja oikeastaan koko kevään tein säännöllisesti salitreenejä kolmesti viikossa. Koko kuukauden ajan tekstit painottuivat hyvin paljon treeniin ja siihen ravintoon. Huomasin omassa olossa hyvin nopean muutoksen ja vain muutamien viikkojen sokerivieroitus toi niitä tuloksia. Tämä sokerin syöminen on asia, jonka huomaan todella nopeasti omassa kehossa – niin hyvässä kuin pahassa.

10637759_10155249620115577_1873680442_n_Fotor_Collage

Helmikuussa alkoi Beach Body – haaste ja olin tehnyt hirmuisesti töitä haasteen valmistelujen osalta. Muistan, kuinka istuin yhtenä lauantaina 8 tuntia koneella editoiden videoita ja kirjoitellen postauksia valmiiksi. Onneksi tällainen puuha on mielekästä, eihän sitä muuten jaksaisi panostaa niin paljon. Haasteen vastaanotto oli onneksi hyvin positiivinen ja moni lähtikin mukaan parin kuukauden rutistukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden alussa olin tehnyt myös päätöksen vähentää työmäärää ja aloin panostaa enemmän vapaa-aikaan ja rentoiluun. Bloggaamisen hyvä puoli on siinä, että se ei vaadi mitään tiettyä työaikaa, vaan voi tehdä silloin kun itse haluaa. Unelmien täyttymys – postauksessa pohdin kuinka siistiä on, että voi elää niin sanottua urheilijan elämään. Pystyin treenaamaan paljon ja suunnittelemaan ruokailut ja muut sen mukaan miten itse tahdoin. Elinkin koko alkuvuoden omassa hyvinvointi-kuplassani ja tuloksia sateli huimaan tahtiin. Hormonitasapainoon panostaminen toi melkoisen buustin aineenvaihdunnalleni ja huomasin kuinka rasvanpoltto tehostui ja oli jopa liian helppoa jossain vaiheessa.

IMG_6694

Mulla on ollut tapana parin vuoden ajan kokeilla aina vuoden alussa paljonko rautaa nousee maastavedossa. Ensimmäisenä vuotena testasin 100 kilon nostoa ja tämä rauta nousikin tuolloin ilman minkäänlaista voimaharjoittelua alla. Tänä vuonna päätin kokeilla nostaa 120 kiloa ja se nousikin heti ensiyrittämällä helmikuun puolessa välissä. Muistan kuinka kipeänä mun lihakset oli tuon jälkeen. :D Oma painoni oli tuolloin ”vain” 55 kiloa, joten ihan soppeli tulos tuohon kehonpainoon nähden.

IMG_6702_Fotor_Collage

Maaliskuussa vietin synttäreitäni ja Beach Body – haastetta oli vedetty jo kuukauden ja itsekin tein treenejä säännöllisesti. Monet raportoivat hyvistä tuloksista vain kuukauden jälkeen ja pidimme mm. tankkauspäivän maaliskuun puolella. Olin itsekin ollut syömättä sokeria tai muita herkkuja parin kuukauden ajan ja olo oli mitä parhain. Treenit rullasivat hyvin ja varasin ajan ensimmäiseen BioSignature-mittaukseen.

Muistan kuinka jännitti mennä mittaukseen, sillä en tiennyt yhtään mitä tulokset kertoisivat. Mittauksen jälkeen olin kuitenkin hyvin tyytyväinen, sillä tulokset olivat paremmat mitä olisin voinut ikinä edes kuvitella. Rasvaprosenttini oli tuolloin vain 10,7% ja hormonitaspaino hyvällä mallilla. Sain hyviä vinkkejä kuinka parantaa kehon toimintaa entisestään ja otin kaikki vinkit käyttöön. Pohdin myös paljon ravintoa, terveyttä ja myös sitä paljonko rahaa pistän ruokaan viikottain..

IMG_6743_Fotor_Collage

synttäripäivä!

Maaliskuussa treenit jatkuivat samaan malliin ja kävin kokeilemassa omaa penkkipunnerus maksimia. Enkat paukkuu – postauksessa kerroin, että penkistä nousi 65 kg ja olin siihen melko tyytyväinen. Näiden ensimmäisten kuukausien aikana oivalsin kuinka suuri merkitys on sillä, että keskittyy antamaan kropalle riittävästi ravintoa ja ravintoaineita, sen sijaan että laskisi kaloreita tai kituuttaisi vähäisellä ruualla. Olin pystynyt sekä pudottamaan rasvaprosenttia, että nostamaan voimatasoja samaan aikaan. Lisäksi muistan oloni ja vointini olleen ihan huipussaan tuolloin. Alkuvuoteni oli siis täynnä treeniä, ravintopohdintoja sekä näitä pullistelukuvia. :D

To be continued..


8 Responses to “MITÄ TAPAHTUI VUONNA 2015?”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Tää oli kiva postaus! Innolla ootan jatko-osaa. :)
  On mielenkiintosta kuulla mitä mieltä ite oot tästä vuodesta ja millä tavoin otat kantaa postauksiisi. Tuntuu, että tää vuos on menny hirmu nopeesti!!

 2. Avatar sue sanoo:

  Heippa!!
  Sä vaan oot niin inspiroiva ja motivoiva!:D
  Hyvä muistutus taas, että miten tärkeetä on syödä oikein!:)Mistään muualta en saa vastaavaa motivaatioita.. Meinasin ehdottaa sulle Optimalperfomancen valkuksi ryhtymistä ku ne yhdessä välin haki valmentajaa, oisit ollu hyvä siihen hommaan.
  Olen itse heidän valmennuksessa ja se on niin täydellisen kokonaisvaltaista, edetään pienin muutoksin säästöliekkiä purkaen ja mittaus tehdään joka kerralla. Ja nimenomaan semmosia loppuelämän muutoksia ja kokonaisvaltaista hyvää oloa ja rennompaa otetta etsien.
  Kyllä taas joulun jälkeen muistu mieleen mitä se sokeri tekee.. kauheeta kuraa :D
  Mut iso KIITOS motivaatiosta mitä levität!!

  Kiitos!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos <3 =)

   Mulla on suunnitelmissa käydä tulevaisuudessa tuo BioSig-valmentajan koulutus =)

 3. Avatar santra sanoo:

  Moi! Sulla oli viime postauksessa ihana Adidaksen oranssi takki, haluisin tietää mistä se on ostettu? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mä oon saanu sen kauan sitten mun kaverilta, joka on ostanu sen mooonta vuotta sitten, eli en yhtään osaa sanoa ja veikkaan ettei oo enää samaa mallia saatavilla :/

 4. Avatar Nora sanoo:

  Moikka! Tosi kiva postaus, odotan innolla seuraavaa osaa. Mitä mieltä oot, nyt kun joulun aikaan on lomaa (opiskelen lukiossa) niin olen nukkunut ihan hirveitä määriä. Meen nukkumaan iltaisin ihan viimestään klo 23 ja aamulla herään klo 11. Vaikka sen herätyksen pistäis soimaan klo 9 ni tuntuu että väsyttää vielä ihan sairaasti, eikä vaan pysty nousemaan. (Normaalisti oon aamuvirkku, eli herätys klo 6 ei kirpaise) Treenejä tulee aikalailla normi määrä mitä ”arkenakin” eli 3-5x viikkoon. Ravinteikasta ruokaa syön paljon. Tietty joulun aikaan tuli lepoa enemmän ja syötyä paljon vapaammin sokeria yms, nyt oon kumminkin palannut ihan normaaleihin tapoihini.
  Kiinnostais tietää onko tää unen määrä vaan palautua koulustressistä ja kiireistä, vai oisko tää vaan ”lomanukkumista” eli kun ei erityisemmin oo tekemistä ni sitten nukutaan..?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Voi hyvin olla että kroppa ja mieli on päässy rentoutumaan kunnolla ja sen takia uni maistuu. Mun mielestä otat lomasta kaiken irti ja lepäät niin paljon kun hyvältä tuntuu! :)

Kommentoi