TÄYDELLINEN CHEATMEAL

Täällä Vaasassa on yksi aivan ihana lounaspaikka, jossa tarjoillaan mielestäni kaupungin ehdottomasti herkullisimmat salaatit. Paikka sijaitsee kauppahallissa ja on nimeltä Bistro. Yleensä jos lähden ulos syömään, suuntaan mielellään juuri tuonne ja valitsen katkarapusalaatin, joka on mun lemppari. Poikaystävän suosikki taas on club sandwich. Molemmissa annoksissa on mukana herkullista, mystistä ”vihreää kastiketta”. Olemme monesti miettineet, mitä se on ja viime perjantaina päätimme kysäistä tarjoilijalta kastikkeen ainesosia. Sisältö oli niinkin yksinkertainen kuin oliiviöljy, persilja, valkosipuli, sokeri ja suola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä innostuneena päätimme valmistaa omat clubit kotona. Kerroinkin lauantaina, että mulla oli aika pitkä ja aika raskas työpäivä, jonka päätteeksi oli ihanaa rentoutua keittiössä kokkaillen. Söin päivän aikana muuten ihan normaalisti, mutta nautin sitten yhden energiapitoisemman, vapaan aterian. Oli kyllä niin hyvää, että en kestä!! :D

ID OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos joku kaipailee ideoita omalle vapaalle aterialle, tai vaikka juhliin/vieraille tarjottavaksi on tässä aika kiva idea. Ruokahan ei ole mitään sen kummempaa kuin paahtoleipää täytteillä, mutta salaatilla ja kivasti aseteltuna sopii mielestäni hyvin rentoon illanviettoon. Clubien sisältöä voi vaihdella oman maun mukaan. Jaan ohjeen täytteillä, joita käytettiin eilen.

Club Sandwich (1 ISO ANNOS)

 • 4 palaa isoa paahtoleipää (tumma/monivilja sopii aika hyvin)
 • persilja-valkosipulikastiketta (ohje alla)
 • vuohenjuustoa tuorejuustona
 • kinkkua (siivuna tai suikaleina)
 • 1/2 pakettia pekonia
 • 2-4 siivua cheddarjuustoa
 • tomaatin siivuja, tammenlehtisalaattia

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paahda leivät paahtimessa ja levitä kahteen leipään runsaasti persilja-valkosipulikastiketta ja kahteen muuhun vuohenjuustoa. Lado muut päällysteet leipien päälle ja tee niistä 2 kerrosvoileipää. Halkaise leivät keskeltä niin että niistä tulee kolmion mallisia. Asettele kolmiot uunipellille ja paista uunissa 5-10 min niin, että juusto on sulanut. Kasaa kolmioista torni ja aseta keskelle tikku pitämään koko taideteos kasassa. Tarjoile clubin seurana provencen salaattia (friseesalaatti, punasalaatti, vuonankaali) paistettuja leipäkuutioita ja persilja-valkosipulikastiketta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persilja-valkosipulikastike:

 • 2,5 dl oliiviöljyä
 • ruukullinen persiljaa
 • n. 5 isoa valkosipulin kynttä
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl sokeria

Paista pannulla valkosipulinkynsiä tilkassa öljyä. Sekoita kaikki aineet blenderissä. Sokeria ja suolaa voi lisäillä oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Testaile & maistele paras combo! Todettiin myös, että kun kastike oli yön yli jääkaapissa, olivat sen maut entistä paremmat, joten voi kokeilla tehdä myös päivää ennen käyttöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein salaatin sekaan vielä noita leipäkuutioita niin, että leikkasin paahtoleivästä kuutioita, dippasin niitä tuossa samaisessa vihreässä kastikkeessa ja paistoin pannulla rapeaksi! :)

Vaihteeksi tällainen hieman epäterveellisempi resepti. Beach Body haaste on edelleen käynnissä ja olen itsekin edelleen mukana. Olen vain siinä vaiheessa, että en tahdo painon tippuvan alemmas, joten olen lisännyt nyt parina vloppuna vähän runsasenergisempaa ruokaa kuvioihin mukaan. Valitettavasti huomaa kyllä olossa, että on nautiskeltu runsain mitoin viljatuotteita (gluteeni). Olo ei ole läheskään yhtä fresh, mutta eiköhän se tästä taas tasaannu, kun palaa takaisin normaaliin. ;)

Ulkona on todella keväinen ilma, ihan mahtavaa! Toivotan kaikille mukavaa maanantaita ja paneudun uuden Bodyattack 88 – ohjelman pariin. Illalla päästään testaamaan ohjelmaa kokonaisuudessaa Ladies Clubilla 17:45.


3 Responses to “TÄYDELLINEN CHEATMEAL”

 1. Avatar Tuija sanoo:

  Kuulostaa ja näyttää ihan superhyvälle, ja voin ihan kuvitella täydellisen makuelämyksen :-D vesikielellä kuvaa katsoessa!

 2. Avatar sara sanoo:

  Näyttää hyvältä. ;) En muista milloin oisin viimeksi syönyt paahtoleipää! Lapsena ehkä joskus? :D Silloinkin tykkäsin enemmän vaan ruisleivästä. Mut tuollainen juustoinen paahdettu paahtoleipä voisi olla erittäinkin hyvää kyllä.. :D Eli jonakin erityisenä päivänä saa mennä tämä kokeiluun.. :D

Kommentoi