ENKAT PAUKKUU

Aika masentava maanatai-ilma täällä Vaasassa. Kyllähän se oli tiedossa, että jonkinmoinen takatalvi sieltä iskee, mutta kyllä täytyy myöntää että mieli vetää vähän matalaks kun ulos kattoessa taivaalta pauhaa räntää ja lämpötilatki tippuneet miinuksen puolelle. Tylsään olotilaan on kuitenkin aina yksi takuuvarma piristyskeino ja se on tietysti liikunta! Täytyy sanoa, että tänään mulla oli jopa vähän motivaatio-ongelmia lähteä salille treenaamaan. En kuitenkaan jäänyt arpomaan meniskö vai eikö menis meiningillä, vaan pakattiin kamat ja suunnattiin gymille. Ohjelmassa olisi ollut jalkatreeni, mutta koska jalkatreeni vaatii aina vähän skarpimman olon, niin päätin sittenkin muokkailla viikon pläänejä ja treenasin yläkroppaa. Mulla oli pari varmistajaakin mukana salilla, joten nyt olikin sitten aika kokeilla paljonko sieltä penkistä oikeesti nousee?

_MG_3766

Kari Traan takki saatu, kuva: Anna Snickars

Tänään oli just sellanen fiilis, että voimatasot eivät ehkä olleet ihan huipussaan ja lähdinkin ihan varovasti liikkeelle. Kokeilin ensin lämmitellä 30 kilolla ja se tuntui ihan ilman veivaamiselta, joten iskin sitten vielä kympit päihin, jolloin painoa oli 50 kiloa. Tanko nousi aika kevyesti ja tein sillä muutaman sarjan, jonka jälkeen pyysin poikaystävän varmistamaan 60 kilon nostoon. Tämä paino tuntui jo huomattavasti raskaammalta, mutta sain tehtyä toiston. Ei muuta kun lisää painoa aina 65 kiloon asti ja uudelleen penkille makaamaan. Tanko nousi edelleen ja vaikka yllytettiin kokeilemaan 70 kilolla, jätin homman siihen. :D Tulos 65 kiloa penkistä.

Oon useasti kertonut oikean kyynerpään vammasta, eli käteni ei suoristu kokonaan, joka vaikeuttaa hieman liikettä, sillä tanko on ikäänkuin vinossa noston ajan, jolloin tasapaino on hankalampi säilyttää. Treenaamalla voisin kuulemma nostaa helposti enemmänkin, mutta tiedä häntä. Ehkä kokeilen vielä lisätä hieman enemmän rautaa seuraavalla kerralla ja katsotaan miten käy! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi pitäisi tsekata oma kyykkymaksimi. Tässä liikkeessä mulla on vähiten hajua, mikä olisi ns. hyvä tulos verrattuna omaan painoon? Jotenkin mulla on sellainen kutina, että mulla on vahvempi ylävartalo verrattuna jalkoihin, mutta en tiedä. Kertokaas teidän omia kyykkyenkkoja niin tiedän vähän mitä lähtee tavoittelemaan. Luultavasti testailen jo huomenna jos saan treeniseuraa aamun treeniin!

Aamuisen venymisen ja vanumisen vuoksi, tähän jää nyt aika lyhyt väli ennen kuin on taas aika lähtee treenaamaan. Illalla olisi nimittäin vielä attack, spinning ja core ohjattavana. Taidan jatkaa saamattomuuslinjalla ja otan päikkärit vielä ennen jumpalle lähtöä. :)


17 Responses to “ENKAT PAUKKUU”

 1. Avatar Tuija sanoo:

  Nuo Kari traan vaatteet on niin kivoja!

 2. Avatar Sonja sanoo:

  Hei!

  Semmoista kysyisin että lasketko tangon painon mukaan?

 3. Avatar Iiris sanoo:

  Moikka! Asiani ei koske tätä asiaa mutta bb ruokavaliossa pystyisikö esimerkiksi lounaalla proteinin ottaamaan kananmunista esim munakkaan muodossa 2 valkuaista ja yksi kokonainen? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi juu voi sumplia lähteiden kanssa, tarkista vaan että saat riittävästi proteiinia! :)

 4. Avatar Jenny sanoo:

  Syväkyykysssä tänä talvena 135kg;)
  Hyvässä kunnossa sulla voimatasot yläkropassa Aino!

 5. Avatar Keiju sanoo:

  Moikka!

  Mun kyykkymaksimi on 80 kg ja penkki muistaakseni 42,5 kg. Painan n.50 kg. Muita en oo tainnut testata. En sitten tiiä miten noita suhteutetaan omaan painoon :D Jostain oon joskus kuullut, että on hyvä jos nostaa penkistä oman painonsa verran :) (voi olla suositus miehille?? :D)

  • Avatar Anna sanoo:

   Kyykky 1,5 krt omapaino ja penkki 1 krt omapaino on ”hyvän”rajoja.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo tosiaan oman painon kun penkkaa on jo ihan hyvät voimatasot. Isoimmissa lihasryhmissä sitten enemmän..Tuolta tulikin tuo kyykky 1,5 ja maastavedossa sitten ilmeisesti 2 x oma paino on ihan hyvä!

 6. Avatar nella sanoo:

  Wau! Hyvinhän sieltä nousee.. ite en oo oikeestaan ikinä tehny penkkiä.. jotain käsipainoilla ja punnerrukset saa riittää :D mutta toi kyykky.. en oo enkkaa kokeillut. Jotenkin mua pelottaa noi isot painot!? Teen yleensä 40kg 15 12 10 12 15 sarjat.. ja hyvin on reidet ja etenkin pylly saanut muotoa :) mulla ei oo ennen ollut pyllyä ja koko ajan kasvaa ;D nyt vaan ”ongelmana” että tuntuu ettei olkapäihin tartu mitään.. ja toinen vatsa.. siis tuntuu kiinteelte ja kun jännittää niin ihan kivikova muttei se vatsa näytä kivalta :( mmh..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Noita maksimeja nostellessa olis tosiaan hyvä olla varmistaja mukana ettei käy köpelösti jos ne painot ei nousekaan. Kyllä ne olat ja vatsakin sieltä kehttyy varmasti kun jaksaa treenata. :)

 7. Avatar Mimmu sanoo:

  Hei Aino!

  Minkävuoksi kyynärpäsi ei ojennu kokonaan, ja onko tämä vaikeuttanut elämässi kovasti? Voisitko kertoa hieman esimerkkejä sekä kokemuksia. =)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Loukkasin sen 14-vuotiaana telinevoimistelussa kun putosin aika inhottavasti eritasonojapuilta. Kyynerpää murtui, eikä enää kuntoituksesta huolimatta suoristu kunnolla. Ei ole vaikeuttanut muuten kuin jossain urheilujutuissa, esim. kahdella kädellä tehtävät liikkeet ovat aina vähän epäbalanssissa ja aerobicatessa jouduin kehitellä omia tekniikoita että sain tehtyä liikkeet kunnolla :)

Kommentoi