KAUNEUTTA KOOKOKSESTA

Sunnuntaita ystäväiset! Mihinkäs tämä päivä on taas vierähtänyt, kun alkaa jo olemaan pimeää ja ehdin vasta nyt istahtaa ensimmäisen kerran koneelle. Ehkä ihan hyvä niin välillä. Kookos on nykyään aika pop ja itsekin käytän sitä säännöllisesti monessa eri muodossa. Ostin ensimmäisen kookosöljyni joskus vuosia sitten ja sen jälkeen sitä on löytynyt aina kaapistamme. Käytän sitä siis sekä ruuanlaitossa, mutta myös ihon- ja hiustenhoidossa. En puutu nyt lainkaan siihen, onko kookosöljy terveellistä vai ei, sillä siitä on tullut kirjoitettua jo useasti aiemmin. Itse suosin kuitenkin luonnollisia rasvanlähteitä mielummin kuin keinotekoisia! Nykyään saa myös ihania maustettuja kookosöljyjä, tosin pystyyhän niitä itsekin maustaa vaikkapa kanelilla. :) Kookosöljyä käytän esimerkiksi protskulettujen tai poppareiden paistossa, raakasuklaan valmistuksessa sekä puuron seassa ja leivonnassa yleisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulkoisesti kookosöljyä käytän monipuolisesti. Kokeilin sitä myös hiusnaamiona, eli levitin öljyä kuiviin hiuksiin ja annoin vaikuttaa pari tuntia, jonka jälkeen pesin hiukset normaalisti. Shampoo kannattaa levittää kuiviin hiuksiin, jolloin öljy irtoaa helpommin. Pesin hiukset kahdesti. Tuloksena ihanan pehmeät, mutta ilmavat hiukset! Maailman paras ihokuorinta taas syntyy kun sekoittaa kahvinpuruja sekä kookosöljyä. Seos hierotaan kostealle iholle suihkussa ja huuhdellaan pelkällä vedellä. Jättää ihon todella pehmeäksi ja samalla kosteutetuksi. Taidankin tehdä kuorinnan postauksen kirjoittamisen jälkeen, sillä laitoin juuri saunan päälle. :) Olen käyttänyt kookosöljyä myös suun ”huuhteluun”, eli siis purskutellut sitä suussa. Jättää suun raikkaaksi ja kuulemma valkaisee hampaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kookosöljyn lisänä mulla on muutama tuote, jonka ainesosana se toimii. Nuo ylimmässä kuvassa näkyvät tuotteet ovat Desert Essencen shampoo sekä hoitoaine ja Laveran kosteusvoide. Tilasin DE-tuotteet iherbistä ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Nämä ovat parabeenittomia, eivätkä sisällä myöskään silikonia. Iherbissä oli valikoimassaan ihania muitakin tuoksuja, mutta päädyin tähän kookokseen, sillä se oli suunnattu juuri kuiville hiuksille tuomaan kosteutta ja pehmeyttä. Shampoo pesee hiukset aika kuivan tuntuisiksi, eli hiukset jäisivät luultavasti takkuisiksi ilman hoitoainetta, joka taas pehmentää ja silottaa tukan pehmeäksi.

Laveran tuotteita olen kokeillut ennenkin, ne ovat ekologisia ja valmistettu puhtaista raaka-aineista ja tuo kosteusvoide on todella ihanan tuoksuista sekä jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Ostin sen Ekosopista! Kokeilin myös Dermosilin luomusarjaa ja tilasin suihkugeelin sekä kasvovoiteen, joka tosin on jo päässyt loppumaan. Tuotteissa on raikas, mieto tuoksu ja omasta mielestäni ovat aivan kelpo tavaraa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Madaran kasvonaamiot ja minikokoinen kookosöljy :D

Olen myös arponut Rantasalongin lahjakortin ja sen voitti:

mirasusanna

”Oooi mikä kilpailu! Tykätty fb-sivuista. En ookkaan ennemmin Rantasalongilla käynyt. Haluaisin vaaleita raitoja sekä leikkauksen :) Tulis hyvään saumaan tää, kun valmistujaiset on tossa toukokuussa :)”

Kiitos kaikille osatllistujille ja paljon onnea voittajalle, otan suhun yhteyden sähköpostitse!

Nyt sinne saunaan! :)


15 Responses to “KAUNEUTTA KOOKOKSESTA”

 1. Avatar mirasusanna sanoo:

  Oikeesti! Jee, kiitos paljon!! :) Tulee kyllä todella tarpeeseen.

 2. Avatar Tuija sanoo:

  Haa tuo kookoskahvi kasvonaamio kuulostaa helpolle, täytyykin koittaa 8)

 3. Avatar Suvi sanoo:

  Voi juku, tuo hiusnaamio (tai miksi sitä nyt sanois) alko kiinnostamaan! Haluun nyt varmistaa miten oot sen toteuttanu, etten lähe sooloilee ja kohta oo tukkaa ollenka päässä… :D Eli oot sutinu kookosöljyä hiuksiin: vain latvoihin vai ihan juureen saakka? Sitten oot hengaillu pari tuntia rasvat päässä ja sitten suihkuun: oletko ensin huuhtonut öljyn vedellä, sitten shampoo, vai shampoo noihin öljyisiin hiuksiin ennen huuhtelua?
  Olen aivan surkea hoitamaan hiuksiani, kunhan jollain aina ne vaan saa pestyä :D En jotenkin (pihinä ihmisenä) kehtaa ostella mitään hiusnaamioita ja kalliita tököttejä, mutta tää vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! Just ostin uuden purkinkin luomu kookosöljyä ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juu, eli leivitin koko päähänöljyä ja pesuvaiheessa levitin shampoon kuiviin hiuksiin ja sit huuuhtelin ja pesin vielä uudelleen ”normaalisti” sen jälkeen =)

 4. Avatar Anniina sanoo:

  Mun kaks viimesintä kommenttia on ilmeisesti jääny sulta huomaamatta, joten kolmas kerta toden sanoo :D tosiaan kyselin, että onko sulla tietoa voisko e-pillerin vaihtaminen vähähormonisempaan pilleriin vaikuttaa laihtumiseen? Eli siis hidastaen laihtumista/keskeyttäen sen kokonaan alussa. Mietin voisko tuo mulla vaikuttaa, kun ensin (haasteen aikana) paino tippui hyvin, mutta pillerin vaihtamisen jälkeen ei ollenkaan, vaikka miinuskaloreilla olen mennytkin. :o
  Sitten tämän postauksen aiheeseen! Mielenkiintonen postaus! Löyty vinkkejä kookosöljyn monipuolisempaan käyttöön, itse olen juuri alkanut käyttää sitä kasvojen kosteutukseen ja silmämeikin poistoon. Hiusnaamiota täytyy ehdottomasti koittaa :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ohoh, onko käynyt niin etten oo huomannut, vai eikö oo tullu perille kommentit? Joskushan e-pillerit voi ns. turvottaa ja nostaa painoa, eli luultavasti vaihto vois aiheuttaa myös sen että painonpudotus olisi helpompaa..Kannattaa kuitenkin jutella lääkärin kanssa, jos tuntuu että pillerit aiheuttaa sivuvaikutuksia. Heillä on kuitenkin parempi tieto näistä vaihtoehdoista ja muitsa :)

 5. Avatar Maija sanoo:

  Mä en tiennykään, että Dermolta saa nykyään myös luomutuotteita! Vois kokeilla kaikkia noita kookosöljy vinkkejä! Kookosöljy on kans tosi riittoisa niin kalliikskaan ei tuu vaikka läträis koko kropan sillä. :D
  Käytätkö meikkivoiteena jtn luomutuotetta? Tai ylipäätään meikkivoidetta?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Meikit mulla on vielä normitavaraa, mutta seuraava agenda olisikin lähtee testailemaan luomuversioita. En kyllä käytä kovin usein meikkivoidetta. Mulla on tuo Bare Mineralsin mineraalipuuteri ja sitä tulee käytettyä vähän useemmin. :)

 6. Avatar Draci sanoo:

  Moikka!
  Onko tossa iHerbistä tilatussa shampoossa sulfaatteja? Oon ettiny jo pitkään hyvää sulfaatitonta shampoota, mutta kaupassa usein alkaa ahdistaa ku kaikissa on sulfaatteja :D Ja sit vähän tyhmä kysymys: laitetaanko tohon kahvikuorintaan ihan kuivia puruja vai semmosia mistä on jo keitetty kahvi? :) Toi kahvi-kookosöljykuorinta varmaan tuoksuu ihan mielettömältä!

  • Avatar L sanoo:

   Meneppä Draci Prismaan ja hae sieltä Oliivi -nimistä kotimaista sulffaatitonta shampoota. Vierestä löydät silikoonittoman hoitoaineen samaa sarjaa, molemmat maksavat 3 euroa kappale! :) Lisäksi ovat täysin eläinkokeettomia ja luonnonmukaisesti valmistettuja.

   Hauskasti Aino tämä postauksesi tuli juuri, kun itse olin ottanut hiustenhoidosta kaiken selvää taivaan ja maan väliltä. En enää ikinä laita hiuksiini sulfaatteja, ja silikoneja vältän ellen tarvitse lämpösuojaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ei ole sulfaatteja ainakaan sen tutkimuksen mukaan mitä itse tein :)

   Käytän yleensä keitetyn kahvin puruja :) Ja kyllä, se tuoksuu hyvälle!

 7. Avatar Sanni sanoo:

  Moro:)
  Onko sulla juoksevaa kookosöljyä vai kiinteää? En tiedä onko siis kaikki kookoöljyt kiinteitä, mutta mulla on ainakin Puhdistamon kiinteää kookosöljyä :) mietin vaan, että sulatatko sen ensin vai..? Ite oon ennen käyttänyt hunajaa ja kahvinpuruja, mutta se ei tunnu kosteuttavan ihoa vaikka kuoriikin hyvin.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi. Kookosöljy muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä (en muista nyt mikä se lämöpitla oli) eli samaa öljyä varmasti kun sulla, mutta se missä lämpötilassa sitä säilyttää määrittää muodon. Meidän keittiössä se tosin pysyy kiinteenä, mutta yläkerran wc:ssä se on juoksevaa kun siellä on lämpöoisempi. Sekoitan vaan purut kookosöljyyn käsin, jolloin se pehmenee samalla :)

Kommentoi