KUN KROPPA KIRISTYY JA MIELI PIRISTYY

Heippa! Saako olla ihan intopiukeena vaikka on maanantai? Menin eilen nukkumaan 22:30 ja heräsin tänään ysin pintaan pirteenä ja levänneenä. Kiitos viikonloppu, sain mitä tarvitsin!

Takana on nyt tasan 23 päivää parempaa ravintoa, lepoa ja treeniä, eikä sitä voi olla, jälleen kerran huomaamatta, mikä vaikutus kaikella tällä on oloon! Ei sen puoleen, ettenkö muutenkin eläisi terveellisesti, mutta kun jätän nuo lisätyt sokerit kokonaan pois, mun olotila kohenee todella paljon. Päätin myös aloittaa satsaamaan rentoutumiseen hieman enemmän ja pyrin ottamaan joka päivä 30 minuutin breikin kaikesta ja vain lepuutella piikkimatolla. Ei luulis olevan kovin vaikeaa. Jo lyhyelle rentoutumishetkellä on nimittäin suuret vaikutukset stressitasoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten tämä olo eroaa siihen tavanomaiseen? Mä oon miettinyt usein, että mistä johtuu se kamala, jopa masennusta muistuttava olo maanantaisin. Tämä on siis ihan omaa päätelmääni, mutta oon yhdistänyt sen viikonloppuiseen herkkupäivään tai kahteen. Sokerinhan on tutkittu aiheuttavan myös masennusta. Sokeri vaikuttaa paljon insuliiniin ja hormonitoiminta taas vaikuttaa jatkuvasti meidän olotilaan, niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin. Sokeristen herkkujen syönnin aikana voi olla hyvä olo hetkellisesti, mutta yleensä sen jälkeen alkaa alamäki.

Uskon, että koemme tämänkin asian eri tavoin, mutta olen huomannut henkilökohtaisesti suuren vaikutuksen juuri siihen psyykkiseen olotilaan. Miksi ihmeessä sitä silti haluaa syödä niitä irttareita, vaikka tietää ettei siitä seuraa mitään hyvää? Siihen en kyllä osaa sanoa vastausta. :D Kai ihminen miettii välillä vain sitä sen hetkistä oloa ja fiilistä, eikä jaksa ajatella tulevaisuutta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylimääräisten sokereiden ja muiden turhuuksien karsiminen on myös vaikuttanut hieman jo kehon ulkoiseen olemukseen. Mitään suuria tuloksia ei kolmessa viikossa näy, sillä olen silti syönyt todella paljon kunnollista, aitoa ruokaa. Mutta pikkuhiljaa alkaa sixpäkki erottumaan paremmin ja muutenkin ylävartalo kiristyy. Mittailin eilen pitkästä aikaa ympärysmittoja ja ilokseni huomasin, että myös reisistä on lähtenyt muutama sentti. Vuodessa on lähteny n. – 7cm reisien ympäryksestä. Pikkuhiljaa siis.. :D Enkä tavoittele mitään tikkulaihoja koipia, mitä nyt hieman rasvaa pois juurikin tuolta reiden yläosasta. Mulla on aika kapeat pohkeet, joten näyttää myös sopusuhtaisemmalta, jos reiskat ei oo mitkään jäätävät tukit! :D

Tärkeintä tässä kaikessa on kuitenkin tämä mielettömän hyvä ja energinen fiilis! Nyt laitan smoothie twisterin hurisemaan, pakkaan kimpsut ja kampsut kasaan ja lähden treenaamaan pakaroita salille. Toivotan kaikille mukavaa maanantaita! T. ällöenerginen Aino ;)

PS. kuvassa näkuvät pöksyt ovat uudet 2XU Mid Rise kompressio -trikoot. Trikoissa on uudistunut leikkaus, eli korkea vyötärö sekä leveämpi vyötärö-nauha. Sopivat hyvin kevyeen ja kovaan harjoitteluun sekä ulkona että sisällä ja myös palautumiseen. Henkilökohtaisesti tykkään tästä uudesta mallista paljon enemmän. Leveä vyötärönauha tuntuu paremmalta ja pöksyt istuvat paremmin. :)

(housut saatu blogin kautta)


28 Responses to “KUN KROPPA KIRISTYY JA MIELI PIRISTYY”

 1. Avatar Maana sanoo:

  Kannattaako lopettaa myös hedelmien syönti kokonaan? Niissähän on sokeria. Olen itse hurahtanut hedelmien syöntiin ja vegaanisuuteen jossa syödään 80% hiilareista ja vain 10% kummastakin proteiinista ja rasvasta. Mietin vaan, että onkohan tämä turvallista terveydelle mutta luin jonkun verran netistä tietoa ihmisiltä, jotka harjoittavat kyseistä ruokavaliota. Minulle tämä sopii sinäänsä, että rakastan hedelmiä ja muita puhtaita hiilareita, ja liha ei enää ole oikein maistunut viime aikoina. En ole varma onko tämä turvallista keholleni. Mitä olet mieltä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Niissä on fruktoosia kyllä ja se riippuu hieman sun aktiivisuudestasi. Jos treenailet paljon ja kulutus on korkealla, en näe mitään ongelmaa, että söisi hedelmän silloin tällöin. :)

   10% proteiinia on aika vähän, en tiedä paljonko siitä tulee painokiloa kohti, mutta vaikka proteiinin tarve ei ole mikään älytön, kannattaa muistaa että se on myös lihaksien rakennusaine ja välttämätön keholle. Voithan syödä proteiinia muistakin lähteistä kuin lihasta? =)

 2. Avatar maija sanoo:

  Sulla on kyllä nykyään kova itsekuri ja siis se on hyvä asia toki.. :D Itselläkin on ollut. Ja tavallaan on edelleen. Nyt vaan annan itseni syödä sen tuplan joskus tai vaikka niitä irttareita, jos niistä edes sen hetken ihanan olon saan. :D En oo koskaan huomannu mitään radikaaleja muutoksia, jos syön tuplan / karkkia, että seuraavana päivänä olisi järkyttävä olo? Onkohan muilla sitten vaan niin jäätävät määrät niitä karkkeja vai voiko jollekin todella tulla muutamasta karkista huono olo seuraaviks päiviksi .. :D Toki sitte kannattaa jättää pois kaikki varmaan.

  Itse oon ihan yhtä turhamainen (vatsalihasten näkyvyyden suhteen esim. en vaan todellakaan kehtaa puhua asiasta muiden kuullen, joilla saattaa olla hieman ylimääräistäkin/ asia ei ole heille yhtään tärkee), mutta kehottaisin silti miettimään myös muita elämässä tärkeitä asioita kuin reisien paksuutta (varmasti mietitkin muita asioita , mutta ehkä näistä postauksista vaan saa pinnallisen kuvan), ja jos näitä lukevat jotkut oikeasti ylipainoiset niin voi tuntua hieman pahalta. :D

  Tääkin on varmaan ihan turha kommentti, mutta kirjoitimpa nyt kuitenkin mitä ajatuksia tuo kiristeleminen herättää. Ja toivon, että kaikki eivät tosiaan ota mallia sinusta esim. herkkupäivien suhteen, itse olen elävä esimerkki, että kyllä viikottaisella herkkujen syönnillä (KOHTUUDELLA) pystyy pitäämän näkyvät vatsalihakset. Mutta todella herkuthan eivät ole elämän elinehto. Tärkeintä on, että syö kunnon ruokaa! Ja ennenkaikkea, että on henkinen kunto myös kunnossa läpi elämän. Ja että löytää ne elämäntavat, jotka voivat jatkua koko elämän. Ettei tule sitten järkyttäviä ahdistuksia tai repsahduksia.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kyllähän mäkin niitä herkkuja syön, mutta jos mulla on kausi että haluan tehdä tuloksia, teen sen mielummin kunnolla. Ylläpitokaudella voikin sitten herkutellakin kerran viikkoon ilman ressiä :)

   Mietin kyllä paljon muutakin kuin reisien paksuutta, eikä se ole mulle mikään pakkomielle. Olen itseasiassa jo aivan tyytyväinen jalkoihini, mutta en näe mitää pahaa, että viilailen kroppaa hieman, hyvillä mielin.

   Mulla on itellä sellainen ”ongelma”, että yks tupla ei kyllä riitä, vaan syön sitten aina kunnolla. Ja toisaalta jos valintana on yksi patukka, niin oon mielummin kokonaan syömättä :D Näin me ollaan kaikki erilaisia.

   Jos joku ylipainoinen kirjoittaisi, että on hyvin onnellinen ylipainoisena, eikä tahtoisi olla hoikka, niin pahottaisitko sinä hoikkana mielesi siitä? En minä ainakaan. :)

 3. Avatar ewiina sanoo:

  Upeita uusia kuvia Aino :) Inspiroit hurjasti!
  Itellä kans lähteny viikko hyvin käyntiin, aamulla kävin jo salilla, kattoo jos tuun viä illalla spinuun. ;) Motivaatio on kyllä tänä vuonna itelläki kohillaan!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Voi kiitos!! =)

   No sielähän sä olit spinnaamassa, eli tuplatreenit sullakin ;) Motivaatiosta ei oo kyllä pulaa!

 4. Avatar Sue sanoo:

  Näytät upeelta!!!
  ps. täällä myös sokerittomalla ja eron olotilaan kyllä huomaa:)

 5. Avatar Riikka sanoo:

  Tosi kauniita kuvia! Ihanan pirteä ja iloinen postaus, just sopiva maanantaipäivään :)
  Sokerittomalla mennään ja hyvät fiilikset oli täälläkin aloittaa uus viikko :)

 6. Avatar Kaisa sanoo:

  Moi!

  Sama on ollut mielessä myös mulla tänään. Ruokavalion tiukennus alkaa jo vähän näkyä.

 7. Avatar Kaisa sanoo:

  Kysymys jäi näkymättä edellisestä kommentista..
  Oletko siis käyttänyt sokerin tilalla muita makeutusaineita? Mitä suosit?
  Itse olen käyttänyt lähinnä kookossokeria ja steviaa. Makeaa olen siis kyllä syönyt mutta en valkoista sokeria.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En oo juurikaan käyttänyt makeutusaineita erikseen. Herassa on makeutusainetta ja esim. ketsuppi jota käytän välillä, sisältää steviaa. Jos käytän makeutusainetta tai teen esim. raakasuklaata, suosin itse steviaa =)

 8. Avatar Hippo sanoo:

  Hei!

  Mikähän täällä mättää kun ei sokerittomasta kolmeviikkoisesta huolimatta ole tullut juuri mitään ulkoisia muutoksia. Vaakaa en omista mutta mittanauhan mukaan mitat ovat samat kuin kuun alussa. Herkkuja tuli syötyä syksyn ja talven mittaan useampana kertana viikossa, ja rasvakerrosta löytyy jonkin verran vaikka normaalipainoinen olenkin. Niinpä päätin karsia sokerien lisäksi pastan ja muut hötöt ruokavaliostani, ja panostaa hyvien rasvojen ja proteiinin saantiin. Liikunta on ollut aika kevyttä viime viikkoina, mutta luulisi silti että ne ensimmäiset ”helpot kilot” olisi sentään lähteneet.

  Ylimääräiset pari-kolme kiloa jotka haluan saada pois ovat tulleet pikkuhiljaa parin vuoden aikana, eikä mitään jojoilua ole ikinä ollut. Voiko olla että kroppani pysyttelee vakaasti samassa painossa? Eli herkuttelusta huolimatta kiloja ei ole juurikaan tullut, mutta toisaalta ne eivät myöskään lähde helposti?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Joskus se vaan ottaa aikansa, mullakin ollu joskus kausia kun mennyt useempi kuukausi ennen kuin alkaa tapahtua. Tosin, kannattaa ihan varmuudeks laskea päivittäinen energiansaanti ja sen suhde kulutukseen, sillä jos kalorit ei jää miinuksille, ei myöskään paino putoa. Tsemppiä rutistukseen, kannattaa muistaa että kyllä ne tulokset sieltä tulee, ennemmin tai myöhemmin. :)

   • Avatar Hippo sanoo:

    Kiitos tsempistä :) Ei kai tässä ainakaan luovuttaminen auta. Kiitokset myös erittäin monipuolisesta ja ennen kaikkea informatiivisesta blogista, tästä on tullut yksi lemppareistani.

 9. Avatar Hoo sanoo:

  Luulen, että sun teoriassa on perää, ainakin osittain. Maanantaina usein väsyttää, koska on mennyt myöhemmin nukkumaan sunnuntaina. Syynä tähän on se, että on antanut itsensä nukkua pidempään la ja su, jolloin rytmi on muuttunut. Toinen syy on juurikin tuo vkonloppuherkuttelu, joka paitsi tuntuu alakulona myös näkyy itselläni ainakin pienenä turvotuksena kasvoissa ja vaa’alla. On vaikea tuntea itsensä silloin hehkeäksi, vaikka tietääkin sen olevan vain nestettä ja lähtevän parissa päivässä. Kolmas syy on se, että maanantai tarkoittaa sitä, että seuraavaan viikonloppuun on vielä pitkä aika :)

  Näytät muuten tosi hoikalle noissa kuvissa, eikä yläreisissä näy todellakaan mitään ylimääräistä! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep, paitsi että mä yleensä aina nukun paljon, myös vloppuisin. Silti mulla saattaa olla ihan mälsä olo maanantaina, jos oon siis mässäilly vloppuna :D

   Kiitos, ei mulla mitään ylimääräistä olekaan, oon ihan tyytyväinen, mutta mulla tapaa aina välillä olla jotain pientä pintaremonttia käynnissä :D

 10. Avatar anni sanoo:

  Moikka Aino! Olet inspiroiva ihminen. Ootko sä koskaan kipeenä? Tuli vaan mieleen kun elät niin terveellisesti että sulla ei varmaan paljon flunssaa ole!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi Anni! Kiitos, kivasti sanottu. :) Sanotaanko, että en ole juurikaan koskaan kipeänä.

 11. Avatar semisokeriton sanoo:

  voi että näytätpä näin ulkopuolisen silmäänkin kiristyneen, siis kuvien perusteella. :) pystyn kyllä täysin yhtymään tuohon maanantaimasis-teoriaan! herkuttelujen jälkeisenä maanantaina on kyllä pakko päästä jo aamusta pitkälle lenkille, muuten päivä on suorastaan pilalla. :p
  pitääkin yrittää muistaa jatkossa se herkuttelujen jälkeinen olo, jo ennen sitä herkuttelua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, kiva jos sen huomaa jo nyt :D

   Mä yleensä mietin juuri sitä jälkeistä olo ja yleensä jo senkin voimilla jää sokerit nauttimatta ;)

 12. Avatar Iina sanoo:

  Käännyn nyt sun puoleen koska oma, uusi mehulinkoni saapuu kotiin pian! Voisitko mitenkään tehdä vaikka sellasen kunnon mehuekstra -postauksen, et kerrot mehulingon käytöstä ja jaat sun lempparimehujen salaiset ainekset sun muuta mukavaa aiheeseen liittyvää?:))

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Oon kaavaillut jonkinlaisia mehujuttuja tässä lähiaikoina että eiköhän sellaista oo pian luvassa :)

 13. Avatar Piya sanoo:

  Hei Aino! Kiitos mielenkiintoisista postauksistasi viikosta toiseen, ei oo kyllästymisestä pelkoa ;) Olen myös huomannut, ettei valkoinen sokeri ole ihmisen ruokaa. Aina turvottaa, vatsa menee jumiin ja sokerikoukku alkaa, kun antaa vaan pikkusormen! Osaisitko neuvoa minua ongelmassani:
  Kävin tänään vuoden tauon jälkeen kehonkoostumusmittauksessa. Tuloksena oli -1kg lihasta ja +1,5kg rasvaa. Paino edelleen samoissa luvuissa. Tykkään aerobisesta liikunnasta, lihaskuntoharjoittelu on tervan juontia. Haluaisin kuitenkin näyttää sporttisemmalta, en laihalta läskiltä tulevaisuudessa. Millaisella treenijaolla hyötyisin parhaiten lihaskuntoharjoittelusta vaikka harrastankin aerobista edelleen (juoksu, spinning, hiihto, jalkapallo..)? Jos teen esimerkiksi viikossa yhden kehittävän aerobisen ja yhden matalampitehoisen sekä lisäksi käyn bodypumpissa/kerran kuntosalilla koko kropan lihakset läpi? Pelkään, että aerobinen liikunta ”syö” lihaksia samaa vauhtia ja tulos on nolla. :/ Kiitos ajastasi.

 14. Avatar Iiris sanoo:

  Moikka!

  Minkä kokoset nuo sun kompressiotrikoot on? Ostin samat itelle, mut nyt jälkeenpäin alko mietityttää, otinko kuitenki liian pienen koon. Mistä noiden trikoiden kohdalla tietää, onko koko oikea? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mun omat on kokoa S. Nuo on aika naftit, eli saa tuntua tiukalta päällä mutta ei tietenkään epämukavalta! =)

Kommentoi