MIKÄÄN EI MUUTU VUONNA 2016..

..ellet sinä itse tee muutosta.

Uusi vuosi, kesä, syksy tai maanantai ovat olleet aina suosittuja ajankohtia toivoa sitä muutosta omaan elämään. En tiedä kuinka suuri osa Suomen väestöstä prosentuaalisesti yrittää tätä muutosta joka vuosi, mutta veikkaan että luku on melko suuri. Toiset toivovat muutosta mielessään, jotkut yrittävät tosissaan, mutta vain pieni osa kaikista näistä onnistuu. Huomasin tuossa FB:tä selatessa, että eri firmat ovat jo alottaneet pommituksen toinen toistaan paremmista valmennuksista ja tuotteista. Hyvällä valmennuksella voikin päästä hyvin alkuun ja onnistua ehkä paremmin kuin yksinään, mutta kukaan toinen ihminen tai mikään tuote ei kuitenkaan voi tehdä sitä muutosta toisen puolesta.

En osaa sanoa mitään uutta tai mullistavaa, mitä joku muu ei olisi joskus jo sanonut. Itse asiassa on aivan sama, kuinka hyviä lausahduksia keksin tai kirjoitan, sillä niillä ei ole mitään merkitystä, ellei muutosta haluava ole valmis tekemään muutosta. Moni luulee olevansa valmis, eikä edes huomaa että kapinoi silti niitä uusia tapoja vastaan. Tekosyitä on aina ollut olemassa ja niitä tulee aina olemaan. Ette tiedäkään kuinka paljon tekosyitä olen kuullut ja myös lukenut. ”En voi tehdä niin tai näin koska sitä ja tätä.”

aaa

Yleensä menestyjät erottuvat muista siinä, että he ovat valmiita tekemään mitä tahansa sen tavoitteen eteen mitä haluavat. Silloin ei ole olemassa tekosyitä, miksi ei voi, vaan silloin keksitään keino mennä vaikka sen tiiliseinän läpi. En tarkoita, että kaikkien täytyisi pistää koko elämänsä likoon esimerkiksi jonkun työn tai unelman eteen, mutta seuraavan kerran, kun miettii sitä syytä miksi ei voi tehdä sitä tai tätä, kannattaakin kokeilla keksiä keino miten sen voisi saada onnistumaan.

Usein halutaan hirveästi kaikenlaista, mutta ei olla valmiita tekemään työtä sen eteen. Halutaan päästä unelmien kuntoon, mutta sitä ennen pitää latoa pitkä lista, mitä kaikkea ei pysty tehdä tai vaikka halua syödä. Tällaisissa tilanteissa kannustan mittaamaan omassa mielessä kumpi on tärkeämpää; se tavoite, vai ne asiat joista joutuu luopumaan? Joskus on parempi unohtaa liian haastavat tavoitteet, jos muut asiat ovat tärkeämpiä, sillä usein sitä vain pettyy itseensä, kun epäonnistuu jatkuvasti siksi ettei halua tavoitetta riittävästi.

dee3a56eefb8544f7847ca1e5903f611

Toivon sydämestäni, että jokainen muutosta kaipaava onnistuisi tavoitteessaan, mutta kannattaa tosiaan muistaa, että avain onnistumiseen on siellä omassa itsessä ja siinä, että on valmis tekemään muutoksia. :)


9 Responses to “MIKÄÄN EI MUUTU VUONNA 2016..”

 1. Avatar maja sanoo:

  Eli sun mielestä ”menestyjä” treenaa loukkaantuneena ja uupuneena vain koska on keksittävä keino mennä yli rajojen ja ”olla valmis tekemään mitä tahansa tavoittensa eteen”?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä oletin, että jokainen jolla on edes hieman järkeä päässä, ymmärtää että sairaudet/loukkaantumiset eivät ole tekosyitä.

   • Avatar Hanna sanoo:

    Touche! ;D Ihanaa Aino että osaat vastata terävästi mutta silti asiallisesti :) Onnellista vuotta 2016! Olen lukenut blogiasi pitkään, mutten ole aikaisemmin jättänyt kommenttia. Kiitos blogistasi, inspiroit minua suuresti terveiden elintapojen ylläpidossa! :)

 2. Avatar Tuija sanoo:

  Täysin totta joka sana! Mitään ei tapahdu itekseen ja jos on omaa halua ja sitoutuneisuutta niin homma on kaikille paljon paljon helpompaa.

 3. Avatar HennaA sanoo:

  Hei Aino, minä päätin vuosi sitten, että muutan ruokailutottumuksiani;jätin karkin, sipsit ja kolan, vähensin vehnätuotteet minimiin ja lisäsin kasvisten määrää 100%. Tämä siis tammikuussa ja helmikuussa hyppäsin sinun kelkkaasi bb haasteen muodossa. Hyvin menee edelleen:) Liikunta on nyt luonnollinen osa elämää ja ruoka on edelleen hyvin hanskassa ! Nyt uusi tavoite vuodelle 2016 ja taidan päätyä sosiaalisten taitojen kehittämiseen, ystävällisyyden lisäämiseen ja muutenkin positiivisen ajatteluun panostamiseen. Muutos tosiaan on täysin omasta tahdosta kiinnni !

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mahtava kuulla, että oot onnistunut tavotteissa, way to go! =) Hyvät suunnitelmat tulevalle vuodelle :)

 4. Avatar Anitta sanoo:

  Hei Aino!
  Kilot kuriin Keho kiinteäksi.

Kommentoi