6 X KIVEMPI LEPOPÄIVÄ

Paljon tulee vinkkailtua ohjeita ja neuvoja treeniin ja ravintoon liittyen, mutta kuten tiedämme, kehitys vaatii vielä sen kolmannen osan, eli levon. Itselläni on tällä hetkellä 1-2 lepopäivää viikossa, useimmiten yhdellä mennään ja oon ollut aika tarkka, että pidän tosiaan sen kunnon huilipäivän ja maksimoin palautumisen mahdollisimman tehokkaasti.

Mitä lepääminen sitten on? Moni ei aina tule ajatelleeksi, että kaikki hyötyliikuntakin on liikutaa keholle ja hyötyliikuntaa yhtään väheksymättä, kannattaa myös pyhittää päivä, kun ottaa oikeesti ihan vaan iisisti. Lepo täytyy tietysti suhteuttaa omaan aktiivisuuteen, mutta veikkaan että siellä ruudun toisella puolella on hyvinkin aktiivisia tyyppejä, joten ajattelin muistuttaa ja inspiroida myös lepäämään kunnolla. 😉

Eilen oli treenipäivä, joka sisälsi jopa kolme treeniä!

Lepopäivänä pyrin siis jättämään suuremmat aktiivisuudet kokonaan pois. Saatan toki käydä kävelyllä haukkaamassa happea, mutta usein päivä menee loikoillessa hyvien sarjojen parissa ja tankkaillessa hyvää sapuskaa. Mun lepopäivän kalorit ovat myös viikon korkeimmat, jolloin pystytään maksimoida palautuminen mahdollisimman hyvin. Jos haluaa pitää huolen siitä, että tulevan viikon treenit lähtee kunnolla lentoon, kannattaa kokeilla tätä systeemiä. Hiilaripitoista sapuskaa ja mukava asento vaakatasossa toimii ainakin mun kohdalla hyvin. 😀

 1. TV-sarjat – Itselläni on Netlfix, Viaplay sekä HBO Nordic käytössä, joten sieltä tulee selailtua sarjoja joihin koukuttuu nopeasti. Parasta onkin makoilla vällyjen alla ja katsoa liian monta sarjaa yhteen putkeen. Oon jakanut omia lemppareita muutama vuosi sitten ja tohon listaan on kyllä tullut paljon lisää, mutta postauksen voi lukea täältä. Kommenttiboksiin saa myös vinkata hyviä sarjoja ja dokkareita katsottavaksi!
 2. Kokkaaminen – Lepopäivät ovat parhaita päiviä uusien reseptien testailuun ja kokeiluun. Tänään tuli tehtyä pitkästä aikaa omenakaurapaistosta, joka on ihan super helppo, mutta herkullinen setti, etenkin hiilari tankkailua varten! 🙂 Jätin reseptistä tuon kookoshässäkän pois ja nautiskeltiin Lohilon vähärasvaisempaa proteiinijäätelöä paistoksen kaverina!
 3. Ruoka shoppailu – Okei, tää on vähän outoa, mutta itse tykkään mennä ruokakauppaan ilman kiirettä ja käydä hyllyjä läpi kiireettä. Kävin tänään uudessa kaupassa ja tein ihan mielettömiä uusia löytöjä! Toiset shoppaa vaatteita, meikäläinen ruokaa. Tykkään kokeilla uusia tuotteita ja niitä löytyy vain etsimällä ja kokeilemalla. 😉
 4. Saunominen & hemmotteluhoidot – Lepopäivinä tapaan käydä infrapunasaunassa tai normaalissa saunassa relaamassa. Saunaan voi helposti yhdistää kuorinnan iholle ja kosteuttavan naamion hiuksille. Mulla lepopäivä on useimmiten sunnuntai, joten uusi viikkokin alkaa paljon freshimmin pienen hemmottelun jälkeen.
 5. Rauhallinen kävely luonnossa – Käytiin tänään pienellä kävelyllä metsätietä pitkin, ilman puhelimia tai muita ärsykkeitä ja teki kyllä tosi hyvää. Joskus minäkin maltan jättää luurin kotiin ja kuunnella ihan vaan luonnon ääniä. Raikas ilma teki niin hyvää ja sen jälkeen oli taas kiva kaatua sänkyyn Criminal mindsin ja omenakaurapaistoksen pariin.
 6. Lukeminen & päikkärit – Lepopäivän parasta antia on se, ettei ole aikatauluja ja voi koska tahansa nukahtaa jos siltä tuntuu. Lukeminen on yksi parhaista nukahtamiskeinoista ja yleensä ainoa hetki, jolloin en ole jatkuvasti selaamassa puhelinta. Piikkimattopäikkärit ovat myös yksi lepopäivien must!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


5 Responses to “6 X KIVEMPI LEPOPÄIVÄ”

 1. Liina sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti Prison Breakkia (Pako) ja Reigniä (Valtiatar). Jokainen joka nyt tämän luki, niin käy katsomassa kummastakin ainakin ekat jaksot. Tämä on käsky. Ette tule pettymään

 2. Laura sanoo:

  Feel you!! Mikä sen hauskempaa kun mennä johonkin isoon ruokakauppaan missä ei ole ennen käynyt ja kierrellä tarjonta läpi! 😀

 3. Myy sanoo:

  Mä en pysty millään kattella mitään sarjoja tms. ja olla paikoillaan. Mun lepo on esimerkiks kaverin kanssa kahvittelua, lounaalla käymistä, shoppailua yms tai sitten jos on aikaa niin ihan yksinkertasesti nukun! Luen yleensä vaan ammattiin liittyvät pakolliset, kun nukahdan yleensä jos alan lukea. Täytyy lukea aina istuen tai muuten uni tulee väkisin! 😀 Lepo on mulle vähän hankala käsite toteuttaa.

 4. Maija sanoo:

  Huomasin taas levon tärkeyden. Olin sykkinyt monta viikkoa salilla ja juoksemassa pitämättä lepopäivää. Tulin tietty kipeeks ja olin urheilematta 4 päivää. Ärsytti niin paljon ja söin vähän vapaammin. Tuntui kuitenkin piristävän kroppaa ja tuntuu jopa slimmimmältä kuin ennen! Keho todella tarvitsi tätä. Nyt uusilla energioilla taas eteenpäin. 🙂 Miksi se lepo on niin vaikeaa, kun tietää että se on tosi tärkeetä.

 5. Hannah sanoo:

  Jooh äkkiä sitä unohtaa kuinka se hyötyliikunta on myös sitä liikuntaa. Tulee päivittäin ulkoiltua koiran kanssa ja vaihdellen maastoja ja reittejä. Siihen päälle arkiaskareet, treenit sun muut niin kyllä huomaa miten voikin olla väsynyt. Vaikka koiraa ei voi jättää käyttämättä ulkona niin siinäkin on hyvä ottaa välillä rennommin. Lähteä metsään lataamaan akkuja, kuulostelemaan ja hengittelemään. Löhöpäivät sohvalla on kyl ihania 🙂

  Mulle taas shoppailu on stressaavaa. Olen tyyppiä ”tiedä mitä haet ja sitten menoksi”. En oo ikin viihtyny vaate-
  taikka ruokaostoksilla. Kaverin kanssa se on kyl mukavaa jos vaan pyörii ja katselee ympärilleen. Kyllä se fyysinen tekeminen ja luonnossa liikkuminen on se mun juttu 🙂

Kommentoi