MITÄ HALUAT TIETÄÄ?

Moikka! Viime aikoina eri some-kanaville on tullut aika paljon erilaisia kysymyksiä, joten ajattelin että voisin pitkästä aikaa julkaista Q&A-postauksen. Nyt saatte heittää kyssäreitä tulemaan ja teen niistä sitten omat postauksensa, riippuen minkä verran kysymyksiä tulee.

Eipä muuta kuin bring it on! :)

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


20 Responses to “MITÄ HALUAT TIETÄÄ?”

 1. Avatar Ainomaija sanoo:

  Onko sulla jotain kerrottavaa miesrintamalta? Snäpissä on ehkä vilahdellut joku uros… Ei toki pakko jos liian henkilökohtainen aihe, mutta itsekin vasta eronneena naisena samaistun tilanteeseesi!

 2. Avatar Outi sanoo:

  Tulipas tää postaus sopivaan kohtaan! :D Tänään jäi ihan mielenkiinnosta mietityttämään että onko vanhemmalla iällä laihtuminen vaikeampaa/hitaampaa ja vaatiiko se enemmän työtä kun aineenvaihduntakin hidastuu? Vai onnistuuko yhtä ”helposti” kuin nuoremmalla jos ruokavalio, liikunta ja lepo ovat tavoitteisiin nähden oikeat?

 3. Avatar Pauliina sanoo:

  Olet ehkä aiemminkin aihetta sivunnut, mutta kuinka olet omasta mielestäsi kehittynyt treenaamisen myötä muutaman vuoden sisällä? :) onko treenaamisen suhteen jokin tavoite tullut saavutetuksi?

 4. Avatar Maija sanoo:

  Tässä muutama kysymys:

  1. Mitä mieltä Foam Rollerista? Mitä hyötyjä? Miten se eroaa tavallisesta venyttelystä vai onko kyseessä täysin kaksi eri asiaa. Harkinnassa rullan osto..
  2. Ootko juossut koskaan puolimaratonia tai maratonia? Oot alkanut juoksemaan taas säännöllisesti eikö niin? :) Mä osallistun syksyllä ensimmäistä kertaa puolmaralle, jännittää!!
  3. Mulla kipeytyy juostessa usein nilkat. Onko sulla muutama hyvä vinkki miten saisin ehkäistyä tämän?

 5. Avatar Minni sanoo:

  Sulla taitaa olla uusi mielitietty nykyisin? :) onnea ja ihanaa! Missä tapasitte ja onko hän ulkomaalainen?

 6. Avatar maikki sanoo:

  Mitä pt-valmennuksen jälkeen?
  Mitä kesäsuunnitelmia? Onko jotain asioita mitä aiot tehdä?

  Ja kuka on tämä snäpeissä vilahtanut ulkomaalainen komistus? ;)

 7. Avatar salla sanoo:

  Moikka Aino!

  Ekaksi pakko kiittää huippublogista!:)
  Oletko koskaan ajatellut bloggaamisen lopettamista? Entä mietitkö blogin tulevaisuutta esim. Useamman vuoden päähän?
  Olisi mielenkiintoista tietää mitä harrastaisit, jos ei puhuta liikuntaharrastuksista?
  Ja onko joku laji jota haluaisit harrastaa/olet ajatellut joskus tulevaisuudessa harrastaa?

 8. Avatar Jenni sanoo:

  Voiko alavatsalihaksien kasvaminen pullistaa alavatsaa ulospäin, vaikka vatsan päällä ei itsessään olisi ylimääräistä rasvaa? Mulla ei oo koskaan ennen ollut tota ongelmaa vaikka oon treenannut vatsalihaksia+corea melkeen eniten kaikista lihasryhmistä, mutta nyt viime aikoina oon huomannu tän ongelman… Teen paljon syviä vatsalihaksia, keskityn aina oikeaan hengitykseen ja aktivoin oikeita kohtia vatsalla liikkeiden aikana. Silloin kun en oo syönyt pitkään aikaan alavatsa pysyy kyllä aika litteänä mutta muuten siinä on pieni tosi pinkeä pömppö, ei siis sellanen löllö. Oon miettiny ja stressannu tätä ihan hirveen kauan kun en ymmärrä mitä teen väärin…

 9. Avatar Jenni sanoo:

  Tää toinen kysymys tai oikeastaan toive olis ens syyskuulle tai joulukuun loppupuolelle, koska vaan noina aikoina oon enää Vaasassa ennen valmistumista ja muuttoa pois… Mä vaan yritän koko ajan miettiä, miten ihmeessä mä tuun pystymään sanomaan heipat salille, sulle ja sun jumpille, mutta yritän olla ajattelematta sitä tällä hetkellä koska vie vaan fiilikset.
  Mutta siis, jos sulla ikinä olis mahiksia tähän, olis ihan superia ehtiä vielä vetää yhessä esim 2-3 tunnin spinning maraton! ;D ♡

 10. Avatar Mia sanoo:

  Minua kiinnostaa tietää:
  Lähettävätkö nettiasiakkaasi ennen ja jälkeen-kuvia? Minkälaista palautetta olet saanut asiakkailta? Onko nettiruokavalio muuttunut? Olen ymmärtänyt, että nettikaupan ruokavalio muistuttaa ruokavaliota, mitä itse söit, ennen kuin palkkasit PT:n.

 11. Avatar Hannah sanoo:

  Kysymys 1.

  Aamupalavinkit.

  Perinteisesti syön aina pari palaa kauraleipää + kahvia. Vatsalle ei käy ruisleipä, kaurapuuro eikä mysli. Vinkkejä kaipailisi johonkin uuteen, täyttävään ja energiapitoiseen aamupalaan jolla saisi hyvän startin päivään.

  Kysymys 2.

  Vatsan turvotus.

  Millä saisi vatsan turvotusta pois? Vaikka mikään ei muuttuisi ruokavaliossa niin joku vaikuttaa että vatsa turpoo. Minkälainen liikunta ja ruokavalio siihen auttaa?

  • Avatar Hannah sanoo:

   Vielä kysymys 3.

   Blogin kirjoittaminen.

   Kirjoitat paljon ja aktiivisesti joka on äärimmäisen hienoa. Millä tavoin aikataulutat että ehdit myös muun ohessa pitämään blogia? Kirjoitatko tekstit etukäteen valmiiksi? Onko jotain hyväksi havaittua tapaa saada omasta bloggaamisesta aktiivisempaa?

 12. Avatar Rupsu sanoo:

  Miten kauan kannattaa dieetata tai kiristellä, jotta aineenvaihdunta ei kärsisi?

 13. Avatar Ella sanoo:

  Ootko nyt parisuhteessa, vai kuka se snäpissä moneen otteeseen näkynyt mies on? :D

  Kun lasket päivän makrot, lasketko mukaan myös ihan kaikki vihannekset jostain kurkusta ja jääsalaatista lähtien?

  Onko lihaskasvun kannalta merkitystä, painottaako ruokavaliossaan enemmän hiilareihin vai rasvoihin? Jos harrastaa paljon aerobista liikuntaa, onko mielekkäämpää nipistää rasvoista (kuitenkin niin, että minimimäärä täyttyy) ja syödä enemmän hiilareita?

  Kuinka ”pahiksena” pidät hedelmäsokeria? Jos esim. syön päivän aikana neljä banaania versus pikkupussin irtokarkkeja, miten paljon parempi vaihtoehto banaani on vai olisivatko nämä ihan samalla viivalla lopputuloksen kannalta?

  Jos tavoittelee lihaskasvua, onko salilla pakko käydä vai voiko pelkän kotitreenin voimin saada tuloksia, jos käyttää tarpeeksi mielikuvitusta ja apuna on kuitenkin kahvakuulaa ja käsipainoja?

 14. Avatar Alina sanoo:

  Kuinka paljon voi mennä miinuskaloreilla jos haluaa silti palautua ja kehityksen jatkuvan? Oon pitkään miettinyt rasvapronsentin pudottamista kilpaurheilijoilla. Jos rasvaprosentti on vähän alle 20, mutta haluaisi pudottaa hieman rasvan osuutta kehossa (jotta olisi ”kevyempi” kilpailla), niin vaikuttaako miinuskaloreilla meneminen merkittävästi palautumiseen ja kehitykseen?

 15. Avatar Enni sanoo:

  Olisko sulla jotain nyrkkisääntöä ruokien ravintoarvoille? Eli paljon saisi enintään tai olisi hyvä määrä vähintään olla proteiinia, rasvaa ja suolaa ruuissa/100 grammaa? Muistan kun joskus sanoit ettei kannata ainakaan dieetillä ollessa ostaa tuotteita joissa on yli 3g sokeria sadassa grammassa ja tän oon pitänyt mielessä!

 16. Avatar Anna sanoo:

  Moi, ja kiitos mahtavasta blogista! Miten neuvoisit toimimaan hiilareiden suhteen: minulle tulee herkästi hiilihydraateista väsymys, mutta koska urheilen paljon, tarvitsen myös paljon hiilareita. Miten saan riittävän määrän hiilareita syötyä ilman, että päivä menee unisena? Olen yrittänyt ajoittaa hiilarit ennen ja jälkeen treenin, sekä iltaisin viimeiselle aterialle. Tällöin hiilarimäärä on kuitenkin jäänyt alle 200 g /pv. Mitä hiilarilähteitä ja millä määrillä sekä ajoituksella suosittelet? Entä miten saisin elimistöni ”sietämään” enemmän hiilaria, eli ilman väsähtämistä. Kiitos!

 17. Avatar Suski sanoo:

  Aiotko mennä ruissiin kesällä? Kuinka monta kertaa vuodessa yleensä lähdet bailaamaan? Ja kuka se jätkä sun snäpeissä on?

 18. Avatar Hanna sanoo:

  Hei, olen aloittanut nyt tietoisemmin optimoimaan liikuntamäärää ja lisännyt parin kuukauden ajaksi salia ryhmäliikunnan sijaan. Teen 4 kertaa viikossa voimatreeniä (palautumisesta riippuen 2 kovaa salikertaa lyhyemmillä toistomäärillä ja kaksi hieman kevyempää pidemmillä sarjoilla), lisäksi 1juoksulenkki ja kävelylenkkejä fiiliksen mukaan. Olen syönyt pääasiassa kasvisruokaa mutta nyt lisännyt tulosten toivossa enemmän myös kalaa ruokavalioon ja pyrkinyt syömään proteiinia tasaisesti joka aterialla noin 10-20g. Rakastan kasvvisruokaa ja haluaisin kysyä, pysyykö proteiinisynteesi yllä kasviperäisillä proteiininlähteillä? Tai mitä kasviperäisiä proteiinin lähteitä tulisi aterialla yhdistellä synteesin ylläpitämiseksi? Esim. Pähkinät+palkokasvit/maitotuotteet+viljat jne?

 19. Avatar Eveliina sanoo:

  Kannattaako HIIT-treeniä tehdä kuntosalitreenin päälle? Onko tästä jotain hyötyä tai haittaa? Miten yleensäkkin yleensä tälläisten erilaisten treenien sijoittelu kannattaa toteuttaa?

Kommentoi