PARAS TAPA RENTOUTUA

Tämä postaus ei ole ehkä ihan ajankohtaisimmasta päästä, sillä uskon että aika moni viettää tällä hetkellä mielummin aikaa ulkona nauttien kuin sisällä vällyjen alla makoillen. Mun mielestä parasta mahdollista rentoutumista on katsoa hyvää sarjaa telkkarista. Se tunne, kun koukutut johonkin juoneen niin, ettei pysty lopettaa katsomista. Ollaan joskus katseltu joitain sarjoja tyyliin 8 h yhteen putkeen. Ihanan rentoa, kun ei tarvi ajatella mitään ja pystyy ottaa iisisti. Sanoisin, että mahtavaa vastapainoa kaikelle treenaamiselle ja kiireelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vuosien aikana on siis tullut katseltua yksi sun toinenkin sarja läpi ja ajattelin jakaa omat suosikit teille! Ideana olisi, että te taas jakaisitte kommenttiboksissa hyviä sarja-vinkkejä, jolloin syntyy win-win tilanne kaikille. 🙂 Nämä eivät ole missään järjestyksessä ja suurin osa on varmasti muille sarja-kyylille jo tuttuja, mutta ehkä joku löytää jotain uutta katseltavaa. Kursivoitu teksti kopioitu Netflixistä/Wikipediasta.

Breakin Bad – Jos et ole vielä katsonut niin katso heti! Paras sarja ikinä. Myös Better call Saul, joka siis kertoo Breakin Badin päähahmon lakimiehestä oli mielestäni hyvä. Molemmat löytyy Netflixistä. Kemianopettaja, jolla on parantumaton syöpä, lyöttäytyy perheensä tulevaisuuden varmistamiseksi yhteen oppilaan kanssa valmistaakseen ja myydäkseen amfetamiinia.

Greyn Anatomia – Tähän mulla on ehkä suurin tunneside ikinä. Katsoin noita tuotantokausia ihan friikkinä yhteen aikaan ja näin öisin unia kirurgeista ja sairaaloista. Greyn anatomia on palkittu yhdysvaltalainen sairaalamaailmaan sijoittuva draamasarja, joka seuraa fiktiivisen Seattle Grace-Mercy West -sairaalan harjoittelijoita, erikoistuvia kirurgeja sekä heidän mentoreitaan.

Dexter – Tämä on yksi mun ja poikaystävän yhteisistä lemppareista. Ollaan katottu kaikki tuotantokaudet läpi ja voin suositella lämpimästi, aika koukuttava sarja! Löytyy Netflixistä. Rauhallinen Dexter työskentelee päivät Miamin poliisissa verijälkien analyytikkona. Mutta öisin hän on sarjamurhaaja, joka tappaa vain muita murhaajia.

Jälkiä jättämättä – Aivan loistava sarja, johon koukuttuu jo ensimmäisen jakson ensi minuuteilta. Yleensä sarjoja täytyy katsella jakso jos toinenkin ennen kuin siitä tulee kunnolla kiinnostava. Loistavat sarjat, kuten tämä, alkaa kiinnostaa välittömästi. Jälkiä jättämättä on Seattleen sijoittuva yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, joka perustuu tanskalaiseen Rikos-nimiseen rikossarjaan. Sarjassa käsitellään nuoren Rosie Larsenin murhan tutkimuksia sekä poliisien ja Rosien läheisten ihmissuhteita.

Silta – Ruotsalais-tanskalainen sarja, josta pidin todella paljon. Rikossarjat ovat mielestäni koukuttavia, koska haluaa niin vietävästi tietää syyllisen. Tässä on todella monimutkainen juoni ja nopeita käänteitä. Löytyy Netflixistä. Olet erittäin fiksu jos keksit syyllisen ennen viimeisiä jaksoja. 😀 Ruumis löydetään Tanskan ja Ruotsin väliseltä sillalta. Kahdenmaalaisten tutkijoiden on jaettava toimialue ja työtaakka tappajan löytämiseksi.

Orange is the new black – Kyselin viime vuonna sarjavinkkejä ja moni suositteli tätä! Mukaansatempaava sarja, josta on muuten ilmestynyt kolmas tuotantokausi netflixiin! Paremman perheen tyttö New Yorkista päätyy vankilaan, kun menneisyyden moka paljastuu. 

True detective – katsottiin tää pari viikkoa sitten ja voi juku että olikin hyvä! Toista tuotankokautta odotellessa. Ensimmäinen kausi kertoo kahdesta rikosetsivästä, jotka tutkivat Louisianan osavaltiossa, Yhdysvalloissa 17 vuoden ajan tapahtuneita murhia, joihin liittyy uskonnollinen yhteisö. 

Paljon on muitakin hyviä sarjoja tullut katseltua, mutta nämä muistui ensimmäisenä mieleen. Nyt teidän vuoro jakaa omat lempparit! Mukavaa viikonloppua ystäväiset. <3


39 Responses to “PARAS TAPA RENTOUTUA”

 1. Sofia sanoo:

  Mä oon kyllä ihan todella huono katsomaan telkkaria! 😀 En sitten tiedä onko se huono asia, mutta on kyllä varsinkin viime aikoina tullut katseltua telkkaria tosi vähän… Salkkarit kuitenkin on semmonen, mikä kuuluu jokaiseen arkipäivään. 😉 Nyt niiden jäädessä kesätauolle pitää keksiä joku toinen kiva sarja.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mäkään en katso varsinaisesti telkkaria, koska en oo koskaan iltasin kotona, mutta vloppuisin on mukava katsoo sarjoja useampi jakso putkeen =) Salkkareita en oo muuten katsonut moneen vuoteen, ei mitään hajua mitä siellä on käynnissä 😀

 2. Delilah sanoo:

  Sons of Anarchy! Oli täysin pakko katsoa kaikki kaudet putkeen. Kuusi kautta löytyy Netflixistä. Välillä aika raaka sarja, ei ihan herkimmille.

  Täydelliset Naiset, sarjojen klassikko voisi sanoa 🙂

  True Blood, vampyyrit on nyt on 😀 Vähän vanhemmalle, ei ihan Houkutus -sarjaa.

  Tuossa on muutama mun suosikki sarja, mutta täytyy myöntää.. Ei Greyn Anatomian voittanutta! 😀

  • ainorouhiainen sanoo:

   Noniin unohdinhan mä True Bloodin, löytyy kaikki tuotantokaudet siitäkin. Loisto sarja! 😀

 3. Ella sanoo:

  Kannattaa kattoa netflixistä Orphan black – koukuttavin sarja ikinä! kestää hetki päästä mukaan juoneen mut on paras sarja ever!!:)

 4. Pauliina sanoo:

  Pako ja c.i.a Miami kuuluu mun lemppareihin. Tosin en uskalla enää katsoa c.i.a Miamia, kun musta tulee vainoharhainen :’D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hassua kyllä, mutta itse en oo koskaan katsonut Pakoa vaikka sitä on paljon hehkutettu. Pitää laittaa listalle tuo C.I.A 🙂

 5. Maija sanoo:

  Mäkin rentoudun tänä viikonloppuna ihan vaan kotona löhöillen ja ehkä vasta sunnuntaina tapaan ystäviä. On ollut jos jonkinmoista hulabaloota viime viikonloput niin nyt aion nauttia kotisohvasta!

  Me kans katotaan paljon sarjoja Netflixistä. 🙂
  Breaking Bad on mielettömän koukuttava ja nyt seuraillaan just Better Call Saulia. Seuraava kohde vois olla toi Orange is new black. Ai joo ja Greyn Anatomiakin on ihana!
  Suosittelen:

  – Pako: (Prison Break) Oon kattonu tän varmaa kolme kertaa putkeen koko tuotannon. 🙂
  – Lost: Oon nähny ainoastaan 3 ekaa kautta, sen jälkee pudottiin poikaystävän kaa jo niin kärryiltä, että lopetettiin. 😀 Liikaa yliluonnollista ja selittämättömiä juonenkäänteitä. Mutta alku oli hyvä. ;D
  – Sex and the City – Sinkkuelämää
  Ei varmaan tarvii selittää miks se on ehdoton ykkönen 😀 <3

  Lisää ehdotuksia !

 6. _paivijohanna_ sanoo:

  Meillä on miehen kanssa menossa Netflixiltä 2. tuotantokausi Homelandia (Isänmaan puolesta) kumpikin tykästyttiin jo eka jaksoon.

 7. Johanna sanoo:

  Muiden jo mainittujen lisäksi;
  Vikings -todellakin, komeita, lihaksikkaita miehiä 😀 True Blood tyylinen

  Penny Dreadful – järkyttävän jännittävä!

  Looking – San Fransiskon gay sceneä Sinkkuelämää-tyyliin. Loistava huumori.

  Banshee – jännittävä, action, hyvä juoni, komea pääosanesittäjä!

  Ääh, tarvii löytää kesäksi uusi sarja katsottavaksi-mielenkiinnolla seuraan keskustelua.

 8. R sanoo:

  Grey! <3 paras sarja ikinä! 😀 ahistaa jo ajatuski että pitää alkaa oottaan seuraavaa tuottaria.. orange is the new black on kyllä kans, tietää mitä seuraavat pari päivää tulee tehtyä :'D ja jälkiä jättämättä oli kyllä tosi koukuttava, tekis mieli kattoa ku siitähä on se joku pohjoismaalainen versioki..? Voisi sanoa et sulla on hyvä sarjamaku 😉 dexter ja silta löytyy molemmat katsottavien sarjojen listalta 🙂

 9. Amanda sanoo:

  HOUSE OF CARDS!!! Olin hurjan epäuskoinen alkuun, sarjahan kertoo jenkkien valkoisen talon politikoinnista. Mutta ehei, jouduin kääntämään kelkkani. Siihen sarjaan jää koukkuun. Parasta on, että se touhu on tietysti jokseenkin dramatisoitu (paikka paikoin aika paljonkin) muttei täysin valkoisen talon realismista vieroitettu. Suosittelen! Kolmen ekan jakson jälkeen tietää kyllä, nappaako vai ei.

 10. Linda sanoo:

  Suits:a ei ole vielä mainittu…Suosittelen, mielettömän hyvä!

 11. milli sanoo:

  Mun suosikkeja on Game of thrones, Walking dead ja Muodon vuoksi!

 12. Hanna sanoo:

  Vampire Diaries, OC ja Kovat kaulassa (White Collar) on sellasia joita suosittelisin jo aiemmin mainittujen lisäksi Ja kannustan kans, et alkaisit kattoon Pakoa, uskon et tykästyisit siihen 🙂

 13. holiday sanoo:

  Jos tykkäät rikossarjoista ja huumorista niin suosittelen monk nimistä sarjaa.Tulee nyt sunnuntaisin uusintana. Kertoo monkista rikosetsivästä jolla on pakkomielteitä ja pelkoja. Monk ratkaisee kaikki rikokset ja saa syyllisen aina kiinni.

 14. Katsku sanoo:

  mä oon kattonu kaikkia samoja kuin sä, paitsi Breaking Bad alkoi ahdistamaan jatkuvien epäonnistumisten ja mokailujen myötä. Siltaakaan an jaksanut katsoa ekaa tuottaria pidemmälle, kun musta se idea meni vähän puihin.. Orange is the new blackin kolmatta tuottaria oon oottanut kuin kuuta nousevaa ja tänään olikin pakko aloittaa sen katsominen heti aamusta :-D. Parasta!

 15. mimmi sanoo:

  Ehdottomasti game if thrones! Juonittelua ja jännittäviä käänteitä. Kauheeta oottaa taas vuosi uutta kautta:( walking dead on myös mieletön! Samaten vikings..

 16. sini sanoo:

  Weeds!

 17. Janniina sanoo:

  Mun omia lemppareita on ollut Desperate housewives, Gossip girl, Sex and the city ja Greyn anatomia

 18. Berry sanoo:

  Hömppäsarjat rentoutumiseen minulla parasta, mutta mielialasta riippuu mitä tarvitsee rentoutumiseen…
  Frendit, Ensisilmäyksellä, Rillit huurussa jne
  Myös Valehtelevat viettelijät, 24, Kosto, Emmerdale jne
  Elokuvista Die Hard-elokuvasarja menee aina 🙂

 19. anni sanoo:

  Siltaa on tullut toinenkin tuotantokausi ja kolmas nyt tulossa 🙂 Sit yks aivan jäätävän hyvä sarja: Fargo. Suosittelen kaikille.

 20. Eppu sanoo:

  Tätä on kyllä vaikee päättää!! Täydelliset naiset katottu tuhat kertaa, sen tekijöiltä ntullut devious maids on super! Kosto on ihan huippu 🙂 kuin myös gossip girl.. vanha vanha suosikk OC x) tän hetkinen lemppari Greyn anatomia, niin paras. Rohmusin keväällä 5 tuottaria. Ja aikun oli rentouttavaa koulun ja treenin ohella. Nyt vaan ei oo kerinny kattomaan. Jaja mitäs muista.. ei tuu nyt yhtäkkiä mieleen 😀

 21. Laura sanoo:

  Mad Men!

 22. Suski sanoo:

  Shameless!! Suosittelen kyllä ehottomasti (oon ite kattonu jenkkiversiota ja huikea oli)! Lisäksi Sopranos ja Wire myös huippuja…

 23. Jenny sanoo:

  House ja Mentalist! Aivan huippusarjoja ja sopivasti huumoria mukana. 🙂

 24. aleatha sanoo:

  Itse tykkään eniten vähän yliluonnollisista ja erikoisemmista sarjoista. Tässä muutama mun lemppari.
  Walkind dead
  Vikings
  Pako – paljosta jää paitsi jos ei tätä kato
  vampire diaries
  Witches of the east end
  Supernatural
  Arrow
  Scorpions – kertoo ryhmästä nerokas
  Forever

 25. Maija sanoo:

  Täykkärit ja Devious Maids tuli jo ylhäällä, ne unohdin myös mainita. 🙂

  Ja OZ – kylmä rinki
  Paras vankilasarja mitä oon koskaan kattonu. ;p

 26. Annie sanoo:

  Dexter ja True Detective on kyllä huippuhyviä sarjoja ja aloitin juuri katsomaan tuota jälkiä jättämättä, vaikuttaa koukuttavalta!

  Suosittelisin Gracepoint -sarjaa (brittiversio Broadchurch) nuori poika löytyy kuolleena ja murhaajaa selvitellään viimeiseen jaksoon saakka. Sitten maikkarilla vasta alkanut Secrets&Lies, missä myös (!) löytyy kuollut poika, tämä oli tosi jännä ja koukuttava sarja! Näiden lisäksi The Following, sarjamurhaajan ja poliisin kissa-hiirileikkiä, niin hyvä sarja ja aika ihku Kevin Bacon 🙂

 27. Mea sanoo:

  Siis ihan ehdottomasti moderni perhe!! Kertoo 3 perheestä jotka ovat sukua keskenään ja heidän arjestaan. Sarja ei jatku jaksosta toiseen vaan ovat itsenäisiä kuten simpsonit. Silti ihan loistavaa komiikkaa! Tää on just sellanen aivot narikkaan ja tuotantokaudet pyörimään ❤️

 28. Iita sanoo:

  Bones !:)

 29. Essi sanoo:

  Netflixistä RETURNED, ihan huippu hyvä sarja! Siinä kuolleet kaupunkilaiset alkaa heräämään kuolleista. Siis todella mielenkiintoinen 🙂

  Messengers on kans hyvä, jos tykkää yliluonnollisista jutuista 🙂

 30. Enni sanoo:

  The Affair!! Paras katsomani sarja pitkään aikaan. Kertoo salasuhteen syistä ja seurauksista kahden naimisissa olevan välillä. Hbo nordicista löytyy ja tulee muuten avalta muistaakseni sunnuntaisin!

 31. Henriikka sanoo:

  Taitaa kaikki parhaat olla mainittu, mutta uusintana:
  Sons of anarchy <3

  Myös miehille kelpaavaa historiaa & fantasiaa:
  -Spartacus
  -Game of thrones
  -Viikingit

  Enemmän naisille suunnattua lähiödraamaa:
  -Täydelliset naiset
  -Devious maids

  Kaveriporukoista kertovia komediasarjoja:
  -Frendit
  -Rillit huurussa (The big bang theory)
  -Ensisilmäyksellä (How I met tour mother)

 32. I sanoo:

  Gilmore Girls, ehdottomasti paras, hauskin ja ihanin sarja ikinä! Oon katsonut kaikki 7 tuotantokautta varmaan kolme kertaa läpi. Löytyy jenkkinetflixistä, suosittelen! 🙂

 33. Ansku sanoo:

  Paras rentoutumiskeino on valmistaa joku terveellinen herkku iltapalaksi (vaikka chiapudding mansikoilla ja sokerittomalla, kookoksella maustetulla kermavaahdolla/kookoskermavaahdolla, ja päälle pähkinöitä ja kookoslastuja), ja laittaa pyörimään Kosto tai hyvät ja huonot uutiset 😀

 34. Mari sanoo:

  Mulla on samat lempparit kuin sulla, breaking badin, oitnb ja true detectiven osalta:) suosittelen HBO:lta myös The Affairia!

 35. HennaK. sanoo:

  Olihan joku muukin maininnut Gilmoren tytöt. Aivan lemppari sarja! Myös Walking deadia odotetaan jokaista jaksoa innoissaan. Rillit huurussa on myös loistava. Greyn anatomia saa myös minun ääneni. Yle Areenan tarjontaa kannattaa myös seurailla. Tällä hetkellä norjalaiset sarjat saavat minut liimautumaan ruudun ääreen: Todistaja ja Kotikulmilla.

Kommentoi