MURSKATUT VALKOSIPULIPERUNAT – NAM!

Lauantaita kaverit! Vaasassa paistaa tällä hetkellä aurinko ja muutenkin tosi mukava kesäfiilis. Oon painanu töitä ahkerasti viime aikoina, joten ajattelin vähän törsätä tienattuja rahoja ja kävin ostamassa uudet terassikalusteet, joita kootaan parhaillaan. Onneks ei itse tarvitse osallistua kokoomiseen, on nimittäin ainakin noiden terdeltä kantautuvien kirosanojen perusteella hyvin rasittavaa puuhaa. :D

Kun kalusteet on kasassa, laitetaan grilli kuumaksi ja valmistinkin tässä jo valmiiksi ihan todella herkullisia valkosipulisia murskattuja perunoita lisukkeeksi. Aina ei tarvitse tehdä suuria muutoksia, vaan pienillä jutuilla valmistuu herkullisia juttuja tutuista raaka-aineista. Ostin tänään torilta uusia perunoita, jotka toki ovat todella herkullisia ihan vaan keitettyinäkin, mutta törmäsin tällä viikolla jonkin ulkomaalaisen blogin reseptiin murskatuista perunoista ja päätin kokeilla..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perunat siis pestään ja keitetään lähes kypsiksi. Tämän jälkeen ne levitetään uunipellille ja ”murskataan” esimerkiksi paistolastan avulla. Perunat voidellaan valkosipulisella voiseoksella, johon tulee n. 50-100 g sulatettua kirnuvoita (voin määrä riippuu perunoiden määrästä, itsellä oli 2 litraa perunoita ja 100 g voita), johon on sekoitettu 5 pilkottua valkosipulinkynttä, yrttisuolaa, valkosipulijauhetta ja ripaus chiliä. Lopuksi perunoiden päälle ripotellaan rosmariiniä, jonka jälkeen 225 asteiseen uuniin n. 20 minuutin ajaksi. Helppoa, rapeaa ja hyvää!

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauttikaa viikonlopusta. :)


2 Responses to “MURSKATUT VALKOSIPULIPERUNAT – NAM!”

  1. Avatar Petra sanoo:

    Haha luin facebookin linkistä että murskatut valkosipuliETANAT ja klikkasin kiinnostuneena että mitä ihmettä :D

  2. Avatar HenriikkaV sanoo:

    Kivan kuuloinen resepti, täytyypä kokeilla!

    Täytyy sanoa, että ennen en oikein pitänyt sun kirjoitustyylistä/blogista, mutta nyt oon jäänyt koukkuun! Silleen hyvällä tavalla :) Keep up the good work gurl!

Kommentoi