MITÄH? HERKKUVAAHTOA KUKKAKAALISTA!

Yksinkertaisimmat reseptit ja vinkit ovat usein olleet tykätyimpiä juttuja täällä blogissa, joten pistetään jakoon yksi tipsi, jota kokeilin itse ensimmäistä kertaa! Ne, jotka seuraa mun somea, tietää että meikäläisen keittiössä valmistuu usein proteinfluffia, eli proteiinivaahtoa, joka on siis kermajäätelömäistä ihanaa herkkua. Olen kokeillut tehdä fluffia useilla eri raaka-aineilla, mutta nyt tosiaan kokeilin ensimmäisen kerran tehdä tätä kukkakaalista. Kyllä vain, saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta jos tarkemmin miettii, niin kukkakaalihan on aika mauton raaka-aine ja sen koostumus on mitä loistavin tähän tarkoitukseen.

Tähän reseptiin tarvitaan ainoastaan kaksi asiaa, eli ne jäiset kukkakaalit sekä hera- tai kaseiiniproteiinia jauheena. Koko proteinfluffin syvin idea on se, että siihen käytetään jotain jäässä olevaa elementtiä, joka yhdessä proteiinijauheen kanssa saa aikaseksi ilmavan, kermaisen koostumuksen.

Saan jonkun verran kyselyjä tästä aiheesta, sillä syystä tai toisesta fluffin teko on epäonnistunut, joten kannattaa huomioida nämä asiat:

 1. Jäinen elementti, esim. banaani, marjat tai tämä kukkakaali. Kovin vetisiä hedelmiä ei kannata tähän käyttää.
 2. Hera tai kaseiiniproreiini. Kaseiini on vielä varmempi, sillä sen koostumus on luonnostaan hieman vanukasmainen! Hyvä maku on äärettömän tärkeä, sillä koko lopputulos on siitä kiinni.
 3. Pieni (huom! pieni!) määrä nestettä, esim vettä, jotta blenderi saa homman alkuun. Itse avustan blenderiä siihen kuuluvalla sekoitussauvalla alkuun tarvittaessa.
 4. Riittävän maltillinen blendausteho, eli niin että homma pyörii, mutta täysillä vatkatessa homma menee kirjaimellisesti plörinäksi ja koostumuksesta tulee vetistä.
 5. Riittävän pitkä blendausaika, vasta 2-3 minuutin tienoilla alkaa muodostua fluffia, eli sitä ilmavaa vaahtoa. Koko massan koostumus siis ainakin kolminkertaistuu blendauksen aikana. Omalla blenderillä 5 minsaa on aika soppeli aika valmiiseen fluffiin, liian pitkä aika voi vetää homman liian nestemäiseksi.
 6. Fluffi on valmista kun se on niin ilmavaa, että kannua kääntämällä vaahto pysyy blenderin sisällä.

Tämän kukkakaali-version lopputulokseen voi valita ihan minkä maun tahtoo, sillä heran maku määrittelee myös fluffin maun. Itse kokeilin suklaista settiä ja oli muuten todella hyvää. Ripottelin sekaan vielä hieman raakakaakaojauhetta, ai että, niinkuin suklaapehmistä olisi vedellyt, mutta aika paljon kevyempi oli tämä annos!

 • 200 g pakaste kukkakaalia
 • 30-40 g proteiinijauhetta
 • tilkka vettä (lisää tarvittaessa, jos homma ei meinaa lähteä pyörimään)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


5 Responses to “MITÄH? HERKKUVAAHTOA KUKKAKAALISTA!”

 1. Avatar ninna sanoo:

  Toimii oikeasti! kukkakaali on niin aliarvostettu juures/kasvis ja maultaan neutraali sopii vaikka mihin smoothiet, kakut ja piirakkapohjat. et lehdessä oli superhyvä kukkakaalisuklaakakku vähän aikaa sitten resepti. harmittáa vaan kun ihmiset ovat niin skeptisiä juuresten käyttöön leivonnassa.

 2. Avatar Sara sanoo:

  Moikka,

  Luin joskus postauksesi ideoista mihin kaikkeen proteiinijauhetta voisi käyttää. Postauksessa oli aivan ihanan näköisiä tekeleitäsi. En meinaa löytää reseptejä kyseisiin herkkuihin. Ovatko ne blogissasi? Olet varmaan pohtinutkin jo asiaa, mutta olisi mahtavaa, jos sivustollasi olisi reseptipankki, josta olisi helppo selailla reseptejä :)

  Todella kiva ja monipuolinen blogi sinulla!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kaikki reseptit ovat kyllä blogista ja jos haluat tietää jonkun tietyn, niin voin sen sulle etsiä :D Pitäisi saada järjestettyä nuo paremmin johonkin reseptipankkiin! :)

 3. Avatar Iina sanoo:

  Hei!
  Osaatko sanoa toimisiko näissä fluffeissa riisi-, soija-, tai hamppuproteiinijauheet ?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! En ole kokeillut koskaan, joten en osaa sanoa valitettavasti :/

Kommentoi