KUNTOSALIT LIIAN KALLIITA NYKYÄÄN?

Kuntosalimaailma on alati kasvava bisnes ja uusia saleja nousee kuin sieniä sateella. Yhtä usein niitä kuitenkin myös putoaa pois ja nykyään onkin melko haastavaa saada kasvatettua menestyvä kuntosali – tarjontaa kun on vaikka kuinka paljon. Oma kotikaupunkini Vaasa on hyvä esimerkki tästä, sillä täällä on kokoonsa nähden hyvin monta kuntosalia. Kuluttajalla on siis varaa valita aina hinnasta laatuun ja tarjontaan liittyen.

Itse väitän, että hinta ja laatu kulkevat hyvin pitkälti käsikädessä. Edullinen, parikymppiä kuussa kustantava sali voi toimia, jos harjoittelu ei ole omassa elämässä suurimmassa roolissa, vaan treeniin riittää peruskalusto, eikä ylimääräisillä asioilla, kuten esim. henk.koht palvelulla ole niin paljon merkitystä. En toki väitä, että halpa olisi aina huono, vaan lähinnä sitä, että mitä siihen hintaan kokonaisuudessaan kuuluu.

Kun Vaasaan perustettiin edullisempia saleja, lähti myös meidän saleilta jengiä halvemman hinnan perässä. Olen kuitenkin kuullut todella monilta, että kun sali vaihtui edulliseen, myös treenit loppuivat tai ainakin vähentyivät huomattavasti motivaation kadottua ympäristön vaihdon vuoksi. Kannattaako siis maksaa halvempaa hintaa asiasta jolle ei ole käyttöä, vai hieman kalliimpaa samasta asiasta, jota tulee käytettyä paljon? Alalla työskentelevällä voin sanoa, että kuntosali voi olla hyvin laaja käsite ja näitä on paljon erilaisia laidasta laitaan. Jos on joskus treenannut laadukkaassa paikassa, huomaa tämän hyvin, kun vaihtaa paikkaa vähemmän laadukkaaseen. Vaikka hampurilainen on hampurilainen niin laadussa on silti eroja, sen mukaan mistä sen ostat.

Mulle henkilökohtaisesti on aika tärkeää, että paikassa jossa treenaan on hyvät laitteet, riittävästi painoja ja muutenkin hyvä fiilis. Koska työskentelen kuntosalilla, kiinnitän huomiota myös muihin pieniin asioihin. Oma sali tuntuu tietysti parhaalta, koska se on tuttu ja turvallinen, ihmiset tuttuja jne. Aina muissa kaupungeissa vieraillessa, muistaa kuinka siisti mesta meillä täällä Vaasassa on!  (Wasa Sports Club)

Kuntosalin valintaa tehdessä asioihin vaikuttaa tietysti se, mitä palveluja tulee käyttämään. Käykö enemmän jumppailemassa, salilla vai yhdistääkö nämä kaksi? Ryhmäliikuntaa kannattaa käydä aina testaamassa, koska siinäkin on eroja yhtä paljon kuin meitä ohjaajia löytyy! Monilla saleilla on tietysti laajasti ohjaajia joista valita ja melkein aina löytyy jokaiselle joku miellyttävä tyyppi. Sitten on niitä, joita ei niin kiinnosta kuka tunnin ohjaa, kunhan ohjaa. :)

Valintaa tehdessä, kannattaa punnita myös lisäpalvelut ja niiden arvo omassa käytössä. Onko lastenhoitopalveluita? parkkipaikat? Haluaako käyttää paikkaa myös rentoutumiseen? Saako liittyessä ehkä saliohjelman ja opastuksen, mikä on aivan äärettömän tärkeää kun liittyjä on aloitteleva treenari. Jos vasta-alkaja ei saa alkuun opastusta, väitän että motivaatio treenin jatkuvuuteen tulee tyssäämään hyvin nopeasti, koska tuloksia ei luultavasti näy ja salille lähtö tuntuu epämiellyttävältä, koska ei tiedetä mitä siellä tehdään. Mielestäni pelkkää hintaa punnitessa tulee siis ottaa huomioon, mistä maksaa ja miten paljon nämä asiat tulevat vaikuttamaan siihen, että palvelua tulee käytettyä ja siitä saa sen mitä alunperin halusi.

Hinta, eli se minkä varaan se oma päätös usein perustuu salia valitessa, on aika monipiippuinen juttu. Oon pohtinut tätä asiaa paljon ja täytyy sanoa, että ymmärän täysin sen ettei kaikilla yksinkertaisesti ole varaa maksaa kuntosalimaksua joka kuukausi. Silti väitän, että ihmiset hassaavat rahaa paljon turhempiin asioihin, paljon helpommin. Se mikä on turhaa, on tietysti jokaisen oma päätös, mutta omaan hyvinvointiin panostaminen ei mene koskaan hukkaan. Sillä voi jopa säästää tulevaisuuden lääkekuluissa.

Miten helppoa onkaan ostaa kaupasta 60 euron vaatekappale tai käydä ravintolassa syömässä samalla hinnalla, mutta samaa hintaa kuukauden pituisesta kuntosalijäsenyydestä ei pysty maksaa. Tuo ravintolakeikka kestää kuitenkin sen pari tuntia ja hinta on sama, kuin kokonaisen kuukauden kattavassa salimaksussa. Tänä aikana ehdit kuntoilla 16 kertaa henkilökohtaisella ohjelmalla (4 x vko), käydä suihkussa/saunassa/solariumissa, juoda useat kahvit veloituksetta, makoilla hierontatuolissa tai lukea uusimmat lehdet ennen treeniä samalla kun lapsi on veloituksettomassa hoidossa ammattilaisten hoivissa. Joskus saatat saada buffee lounaan tai aamiaisen treenin kylkiäiseksi ja ryhmäliikuntaa tarjontaan lähes jokaiseen mahdolliseen kellonaikaan. Jos ei huvita treenata, voit tulla rentoutumaan salin relax-osastolle hierontatuolin ja infrapunasaunan parissa. Nämä palvelut siis esimerkiksi meidän saleilla saatavilla!

Tiedän, että olen tietysti hieman puolueellinen tässä asiassa, mutta silti olen sitä mieltä, että palvelusta jota käyttää paljon, voi myös maksaa sen arvoisen hinnan! Olisi hyvin mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä asiasta ja syyt minkä perusteella valitsette kuntosalin?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


15 Responses to “KUNTOSALIT LIIAN KALLIITA NYKYÄÄN?”

 1. Avatar Kylteri sanoo:

  Itse taloustieteitä opiskelevana lähestyn tällaisiä kysymyksiä aika puhtaan tieteellisesti: jokainen maksaa (tai päättää kokonaan olla maksamatta) salista just sen verran, että maksimoi oman hyötynsä. Tää koetun hyödyn määrä sitten vaihteleekin kuluttajakohtaisesti :) Toiselle riittää se halvin sali, tai toinen voi maksaa vaikka mansikoita laadukkaasta ja monipuolisesta kuntosalista.

  Esimerkiksi itse karsastan näin lapsettomana jokaista salia, joka tarjoaa lastenhoitoa — en sitä kuitenkaan itse tarvitse ja siitä maksaisin turhaan kuukausittain. Mun kuntoilun tarpeen tyydyttää se parikympin sali, vaikka kyllä tykkäisin siitä ilmaisesta kahvista tai infrapunasaunasta. En vain ole valmis maksamaan niistä juuri yhtään enempää kuin mitä nyt salista maksan. Jollain toisella on taas preferenssit täysin toiset!

  Näen myös vieraana argumentin ”kyllä tyhmempäänkin riittää rahat kuin asiaan X”, sillä uskon vakaasti siihen, että jokainen osaa käyttää rahansa kaikista parhaiten. Ei kukaan voi ulkopuolelta tulla sanomaan että kannattaa vähän karsia kulua y että pääsee esimerkiksi sille kalliille salille. Se on ihan okei et joku voi kuluttaa 60€ yhteen baari-iltaan, mutta sama raha kuntosalin jäsenmaksuun tuntuu aivan liian kalliilta.

  Henkilökohtaisesti toki itse toivon että ihmiset kävisivät salilla — halvalla taikka kalliilla, kunhan kävisivät oman terveytensä vuoksi :)

 2. Avatar Nelia sanoo:

  Hyvä teksti ja pointti! Pääasia kuitenkin olisi löytää itselle sopiva ja viihtyisä sali, jossa tykkää käydä. Olin itse positiivisesti yllättynyt easy fittiin. Siellä oli puhdasta ja uutta ja riittävästi kaikkea. Itse käyn siis sports clubilla ja olen pettynyt, että laitteet eiväy olet uusia ja hyviä vaikkakin valikoimaa löytyy. Esim. stepperit, smith-laite jne. ei ole kauheenkaan hyviä. Sitten toisaalta noin isolta salilta toivoisi vielä jotain spesiaalimpaa mitä muilla ei ole. Esim porraskooneet ovat suosittuja ja monet erilaiset jumpat. Olisi tärkeä pysyä ajantasalla :)

  • Avatar Hni sanoo:

   Tuota ajantasalla pysymistä itsekin asiakkaana kaipaisin.. Aiemmin uuden jumppalukkarin tullessa oli jotain mitä odottaa, nyt samat tunnit pyörivät samoilla paikoilla oli kesä tai talvi. Myös tuntimäärä on pienentynyt ja myöhäisillan tunteja poistunut. Jos kävisin vain salin puolella, olisin jo aikaa sitten siirtynyt halvempaan.

 3. Avatar Ella sanoo:

  Mun täytyy sanoa, että oma siirtymiseni halpissalille liittyy Vaasasta poismuuttoon. Vaasan Lady Line oli nimittäin elämäni ensimmäinen kuntosali, jossa kävinkin ahkerasti aina siihen asti kunnes muutin pois Vaasasta. Tästä siis jo vuosia aikaa. Vaasan jälkeen en ole kuitenkaan löytänyt mistään yhtä hyviä ryhmäliikuntaohjaajia kuin Vaasan Lady Linen ohjaavat olivat! Erityisesti sun ja Jennin tunnit oli aivan parhaita! Mulle oli jopa pieni järkytys uudessa kotikaupungissani, että eikö joka paikassa olekaan yhtä hyviä tunteja :D Eli osittain siirtymiseni halpissalille johtuu siitä, etten ole uusista kotikaupungeistani löytänyt teidän veroisia ohjaajia, joiden vuoksi olisin valmis maksamaan kuntosalista sen vähän enemmän per kk. Vaasaan sijottuu myös aikakausi, jolloin kävin ehdottomasti ahkerimmin salilla ja luulen tämän johtuneen juuri siitä, että sali oli niin huippu ja monipuolinen.

 4. Avatar s sanoo:

  Minulle tämä on vähän kausikysymys. Minulla on ollut kortti vuokralla noin 70 e salille. Oli kiva kokeilla kaikkea ja silloin kävin todella ahkerasti. Jatkuvaan käyttöön minulle tuo on kuitenkin liian kallis, koska vaikka tarjontaa on, ei kuitenkaan itse voi hyödyntää kaikkea oman ajankäytön takia. Olen kokenut, että ns. välimallin sali sopii minulle parhaiten. Eli ei kaikista kallein eikä myöskään kaikista halvin. Olen myös kokenut, että ilmapiiri on mukavampi hiukan edullisemmalla salilla. Makukysymys ;)

 5. Avatar Tilda sanoo:

  Itse löysin itselleni sopivan, pienen ja viihtyisän salin, joka maksaa 30€/kk. On alle kilometrin päässä kotoani ja auki klo 5-23.
  Kärsin selkävaivoista (jep, 30senä selkä rikki, johtuu loukkaantumisesta) ja esim tänä syksynä selkä kipeytyi taas niin pahasti, että salilla käyminen jäi 1,5kk:deksi. Tuolla salilla maksat kerran kuukaudessa, ja jos olet pois salilta vaikka 3kk, pidät avaimen ja maksat kun taas aloitat. Kukaan ei kysele, miksi olet ollut poissa eikä pyydä maksua noilta kuukausilta.
  SATSilla piti erikseen jäädyttää kortti ja antaa kauheet selitykset, miksi haluat jäädyttää kortin.

  Lapsen kanssa pääsen viikottain järjestettyyn perhelauantaihin, jossa on liikunnallista ohjelmaa lapsille ja aikuisille.
  Salilla on myös omat fyssarit, joiden palveluita olen myös kokeillut.

  Ihan super sali, vaikka onki halpa!!

  ja näin siis saaristokaupunki Paraisilla.

 6. Avatar Mari sanoo:

  Mulla meni vuos tai pari kypsytellä päätös hankkia salijäsenyys Turusta. Seinäjoella asuessa kävin Fressillä ja Turussa sitä taas ei ole, joten täällä oli edessä uuden löytäminen. Nyt just maanantaina liityin Elixialle ja päätöksessä suurin tekijä oli salin sijainti. Mahdollisimman läheltä, jotta on helppo mennä.

  HInta oli toisarvoinen asia, koska kaikki salit maksaa kuitenkin ja mä saan hieman alennusta työsuhde-etuna. Reilu 50 e kuussa tuntuu paljolta, mutta siinä vaiheessa, kun mulle kerrottiin esittelykierroksella saunaosastolta löytyvän myös höyrysauna, tajusin, ettei mun reilu 50 e/kk ole sittenkään niin paha. Sitä paitsi aivan sama paljonko se kk-maksu on, kunhan harrastaa liikuntaa. Terveys on tärkeämpää kuin raha. Ja yleensä terveyden menettäminen se vasta kalliiksi tulee.

 7. Avatar Emma sanoo:

  Mä käyn salilla nostamassa painoja, en juomassa kahvia tai saunassa. En ole koskaan käynyt salilla edes suihkussa, enkä pidä ryhmäliikunnasta! Mulle tärkeitä on sijainti, parkkipaikat, hinta ja että painija ja suorituspaikkoja löytyy tarpeeksi. Maksan nyt sen pari kymppiä kuussa ja oon kyllä tyytyväinen. Voisin maksaa enemmän varmaan vain jos sali olisi kävelyetäisyydellä kotoa. Nyt tarvii lähteä erikseen, mutta plussaa että toinen sali (jolle pääsee samalla kk-hinnalla!) on työpaikan lähellä. Mun mielestä ihan superdiili siis. Alkuopastuksia yms en kokeneena treenaajana kaivannut ja miksi maksaisinkaan sellaisesta joka kuukauden hinnasta?

 8. Avatar Henna sanoo:

  Olem teininä vuokrannut pariksi kesäksi Sports clubin jäsenyyden. Lähteminen salille oli aluksi aina helppoa jos oli seuraa.

  Omilleen muuttaessa tulikin otettua 30e salille jäsenyys ja alettiin kaverin kanssa treenailla salilla tavoitteellisesti. Kun oli saavuttanut tuloksia treenillä, oli jo helppo käydä yksinkin. Pian kolme vuotta treeniä takana niin tulosta ei tule enää kovin helposti, mutta treenin jälkeinen hyvä olo saa aina palaamaan.

  Rentoja hetkiä sports clubilla jäin kaipaaman. Tosin oon miettinyt, että miten 60e salilla voi olla niin vanhat ja kuluneet laitteet.

 9. Avatar Jess sanoo:

  Sinänsä tärkeintähän on löytää sali omiin tarpeisiin ja vielä tärkeempää on käyttää sitä.
  Hinta on itselle ratkaiseva tekijä, mutta myös sijainti. Lisäksi ihmismäärä, joka salilla käy on yksi kriteeri. En ole jatkanut pk-seudulla Elixian jäsenyyttä, sillä kuntosali sekä ryhmäliikunta on ammuttu niin täyteen aina ettei treeni tuo iloa. Tuntuu typerältä maksaa yli 50€ jonottamisesta sekä ryhmäliikuntatunnilla toisten tuuppimisesta ja mikä parasta vielä sinnekin jonottamisesta. Ihmiset syöksyvät raivon vallalla valitsemaan ”parhaat” paikat ja sitten koitat treenata ja samalla pyydellä anteeksi kun potkit edessä olevaa päähän sillä tilaa ei ole.

  Tällä hetkellä salijäsenyys ei maksa itselleni mitään, sillä työpaikallamme on oma kuntosali. Se on pieni, mutta siellä on kaikki ja siellä on samaan aikaan yleensä max. 2 ihmistä. Käytössä on iso jumppasali kuntosalin lisäksi ja mielestäni on aivan ihanaa treenailla toisinaan typötyhjässä salissa. Tulee harmooninen olo.

  Täytyy todeta, että tämän kokeilun jälkeen oma kriteerini saattanee olla enemmänkin ihmismäärässä joka salilla käy :D

 10. Avatar Ida sanoo:

  Ei niinkään tuo hinta 60e/kk tai vaikka vähän enempikin kun ois ei ole paha vaan se typerä tapa että pitää liittyä ja olla määräaikaisena jäsenenä josta et pääse kirveelläkään eroon jos esim haluat laittaa korttisi 2kk tauolle ihan vaikka muuten vaan että nyt huvittaa tehdä muita juttuja niin EIPÄ KÄYKÄÄN. Pakko tuoda lääkärin todistus tai todistus että lähdet reissuun että saat kortin jäähylle, silloinkin usein joutuu maksamaan jotain tästä jäähylläolo ajasta vaikka ei salilla kävisikään. Maksaisin itse vaikka 100e/kk hyvästä salista JOS EI TARVITSE SITOUTUA JA SAAN MENNÄ JA TULLA MITEN LYSTÄÄN JA OLLA 2 KUUKAUTTA KÄYMÄTTÄ JA MAKSAMATTA JOS HALUAN. Pienissä ja halvemmissa saleissa tämä onnistuu joten siksi käyn niissä.

  • Avatar nn sanoo:

   tämä on kyllä niin totta. oman kuntosalijäsenyyden estää juurikin se, että salin kanssa joutuu naimisiin ja vaaditaan melkoiset manööverit, että jäsenyydestä pääsee eroon. itse olen kerran väärentänyt paperin maastamuutosta päästäkseni salijäsenyydestä :D että kyllähän se näkyy, että varsinkin kalleilla ketjusaleilla liiketoimintamalli pohjautuu juurikin niihin käyttäjiin, jotka eivät käy, mutta jotka on silti sitoutettu maksamaan. kuntosalisopparin pieni präntti pitää aina lukea!

 11. Avatar Sanna sanoo:

  Ite oon ollu 16kesäsestä asti saman salin jäsen, eli kohta 12vuotta putkeen! Espoon paras tarjonta ja kaikkea tulee hyödynnettyä monipuolisesti :) hyvä sijainti myös! kallis kylläkin, mutta joka euron arvoinen.

 12. Avatar Lexa sanoo:

  Hinnat nousee jatkuvasti ylöspäin, mutta palkat ja tuet pysyy ennallaan.
  Ei tässä kohta ole varaa tehdä enään mitään.
  Ja itselläni ei mitenkään mene yli 60€ illassa (,ja tuohon 60€ vaaditaan jo melkoista sikailua) jos lähden juhlimaan.

  Melekonen isin pikku kermaperse saa olla että palaa se 200€.

 13. Avatar Bea sanoo:

  Olen samaa mieltä kanssasi, hyvästä kannattaa maksaa ja verrattuna muihin arkipäivän asioihin, kuntosali ei edes ole kallis suhteessa siihen kuinka paljon sitä käytetään. Kuntosaleja perustetaan nykyisin paljon, mikä on hyvä asia. Se tarkoittaa että vaihtoehtoja on ja jokainen voi valita itselleen ja omalle kukkarolleen sopivan.

Kommentoi