TÄYDELLINEN MAKUELÄMYS – ITSE TEHTY PINAATTIKEITTO

Erilaiset keitot ovat olleet ahkerassa käytössä viime aikoina ja olenkin innostunut kokeilemaan paljon uusia reseptejä. Miten olinkaan unohtanut vanhan kunnon pinaattikeiton?! Kun aloitin nykyisessä työpaikassani, tein alussa töitä vastaanotossa ja tuolloin mulla oli tosi usein mukana sellainen jäinen pinaattikeittopakkaus ja raejuustoa. Olihan nuo valmiskeitot käteviä mukaanotettavia, mutta näin jälkiviisaana on pakko todeta, ettei niissä ole pinaattia nimeksikään. Muistelin joskus lukevani jonkun keiton luettelosta, että se sisälsi alle 10 % pinaattia. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätin siis valmistaa pinaattikeittoni itse ja olen muistaakseni joskus ennenkin tehnyt vastaavaa, jolloin sinne upposi ainakin purkillinen maitorahkaa. Nyt ajatus tästä valkoisesta tahnasta ja pinaatista oli jotenkin etova, joten oli keksittävä muuta. Lopulta resepti oli hyvinkin yksinkertainen, mutta mielestäni todella onnistunut! Itse asiassa tämä on varmaan yksi harvoja keittoja, joka oli parempaa seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Rehellinen pinaattikeitto:

 • 600 g (3 x 150 g) jäisiä pinaatteja
 • 450 g kukkakaalta (käytin pakaste)
 • 2-3 isoa lehteä lehtikaalta
 • 1 rkl feel vivid nokkosjauhetta (ei pakollinen)
 • 1 sipuli
 • 5-10 valkosipulin kynttä maun mukaan
 • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
 • mausteet: kasvisliemikuutio, yrttisuola, valkopippuri, muskottipähkinä (varovasti muskottipähkinän kanssa)

Pilko sipuli ja valkosipulit, paista niitä kattilan pohjalla tilkassa (kookos)öljyä ja lisää sekaan pilkotut lehtikaalet. Paistele hetki ja kaada sekaan pinaattit ja kukkaakaalit. Omani olivat seisseet hetken huoneen lämmössä, joten olivat jo hieman pehmeitä. Kaada joukkoon kookosmaito ja sekoittele niin, että kaikki aineet ovat pehmenneet. Mausta. Soseuta seos sauvasekoittimella/tehosekoittimessa ja maistele ja mausta lisää tarvittaessa. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muita keittoherkkuja kokeiluun:

punajuurikeitto

parsakaali-linssikeitto


8 Responses to “TÄYDELLINEN MAKUELÄMYS – ITSE TEHTY PINAATTIKEITTO”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Vautsi, kiitos reseptistä, testiin lähtee! :)
  Pinaattikeitto on ainoa ruoka maan päällä mitä en voi sietää, mutta tämä resepti voisi muuttaa käsitykseni!! :D Tai ainakin toivon niin todella ;)

 2. Avatar Janni sanoo:

  Maistuuko kookosmaito keitossa? En itse pidä hirveästi kookosenmausta ruuissa, joten arveluttaa uskallanko testailla tätä. Kuulostaa hirveen hyvältä ja terveelliseltä verrattuna niihin kaupan litkuihin :)!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mun mielestä ei maistu, mutta mä käytän sitä aika paljon ja en välttämättä maista sitä enää kovin hyvin. Kaurajuomaa voisi kokeilla myös, mutta silloin nesteen määrää pienemmäksi ja tulos ei ole yhtä ”kermainen” :)

 3. Avatar Jeps sanoo:

  Kuulostaa ihanalta reseptiltä!

  Tein juuri pinaattilettuja itse ja nekin ovat suurta herkkua. Ennen tämän tekemistä tarkistaisin kuitenkin, että tuleeko pinaattia 450g vai 600g? Hieman ristiriitainen tuo reseptisi tieto :)

  Kiitos kivasta blogista muutenkin! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Noniin, hienosti on taas mennyt mun matikan laskut :D haha! Taisi olla kuitenkin niin että mulla oli 3 x 150 g pinaattia eli 450..mutta ei varmaan suurta merkitystä lopputulokseen onko 450 vai 600 g!

 4. Avatar Maija sanoo:

  Tein tätä eilen lounaaksi ja oli muuten ihan sairaan hyvää! :P Ihana toi kookos tossa! Jätin pois valkosipulin, kun en voi sietää sitä mutta muuten hankin kaikki tuotteet kaupasta. Oli kiva kokeilla tota nokkosjauhettakin. Laitatko sitä myös smoothieen?
  Ripottelin vielä oluthiivaa päälle. Ostin tosiaan sen oluthiivan pari viikkoa sitten sun inspiroimana ja laitan sitä nyt kaikkeen. :D Koko purkki on kohta mennyt kun se on niin kiehtovan hyvää. :D

 5. Avatar Matilda sanoo:

  Saisko tähänkin postaukseen ravintoarvot, kun niitä olet edellisiinkin laittanut? :-) uskon, että voisi kiinnostaa muitakin!
  Menee varppina kyllä kokeiluun. Tosin teen varmaan veteen, vai toimisikohan makeuttamaton mantelimaito?

Kommentoi