NO NYT ON HYVÄÄ!

Kävelin tänään jumpan jälkeen kauppaan, ja kuten tavallista, en ollut vielä päättänyt mitä aion valmistaa ruuaksi. Kauppa jossa useimmiten käyn alkaa hevi-osastolla, joten siellä tulee aina ensimmäisenä täytettyä kori vihanneksilla ja hedelmillä. Tsiikailen usein eri raaka-aineita ja sitten valitsen yhden, mistä lähden kehittämään päivän sapuskaa. Tänään silmiin osui pussillinen punajuuria ja mieleen iski heti pehmeän tulinen punajuurikeitto. Nappasin mukaan myös suippopaprikoita sekä ison bataatin ja siitä se ajatus sitten lähti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keitosta tuli ihan älyttömän hyvää, erään pikku jujun vuoksi. Lisäsin sekaan nimittäin punaista thai-currytahnaa, joka sisältää runsaasti mm. valkosipulia, chiliä ja sitruunanruohoa. Tahna toi soppaan erittäin makean vivahteen, niin hyvää! 😀

Suosittelen siis kokeilemaan tätä lämmittävää soppaa, sopii pakkaspäiviin kuin nenä päähän! Valmistin suuren kattilallisen, jonka vuoksi määrät ovat reiluja. Itse tykkään, että ruuasta riittää pariin syöntikertaan.

Ostoslistalle:

 • 1 kg raakoja punajuuria
 • 1 iso bataatti (700g)
 • 2 suurta punaista suippopaprikaa
 • 1 makeasipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä
 • n. 3-4 rkl Spice Up ”punainen thai currytahnaa”
 • 1 prk kookosmaitoa
 • 1/2 purkkia mutti tomaattisosetta
 • kookosöljyä, mausteita

Pese, kuori ja pilko punajuuret ja bataatti. Keitä kypsäksi (n. 30 min). Sillä välin pilko paprikat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista niitä kookosöljyssä ja kun alkavat pehmetä, lisää joukkoon pari ruokalusikallista currytahnaa sekä ripaus yrttisuolaa. Kun punajuuret ja bataatit ovat pehmenneet soseuta ne sekä paprikapaistos tehosekoittimessa. Voit käyttää sekoituksessa pari desiä keitinvettä apuna. Lisää sekaan myös kookosmaito, mutti sekä mausteita oman maun mukaan. Itse laitoin hieman suolaa sekä pasta rossa – maustetta. Sekoittelin koko seoksen vielä sauvasekoittimella isossa padassa ja lisäsin lopussa hieman currytahnaa, sillä pidän mausteisesta mausta! 

PS. Itse en jaksanut kuoria punajuuria, joita oli varmaan 20 kpl pussissa. Pesin punajuuret ja leikkasin päädyt pois. 😀


4 Responses to “NO NYT ON HYVÄÄ!”

 1. Sonja sanoo:

  Hei tää menee kokeiluun! Punajuuret on parasta 🙂

 2. katri sanoo:

  Hei Aino, mitä suosittelisit proteiinin lähteeksi kasvissosekeittoihin? Maitotuotteita en haluaisi käyttää ja linssit ovat olleetkin ahkeraan käytössä sosekeitoissa.
  Kiitos inspiroivasta ja paljon tietoa antavasta blogista. Olet ainoa hyvinvoinnin blogi, jota luen säännöllisesti. 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Esim. quorn-kuutiot sopivat mielestäni hyvin jos haluaa mennä kasvislinjalla. Mikäli myös eläinkunnan tuotteet sopii niin itse tykkään paistaa graavilohta pannulla ja sitä sopan päälle 🙂 Mun instassa: ainorouhiainen on noista quorn-kuutioista kuva viime viikolta =)

 3. Suski sanoo:

  Kiitos jälleen inspiroivasta reseptistä!! Siis tätähän voisi vetää kerrallaan koko kattilallisen, NIIN HYVÄÄ!! 😀

Kommentoi