SOPPAHAASTE – GREEN SOUP

Nyt kannattaa heittää ennakkoluulot romukoppaan, sillä tämä oli erittäin herkullista. Kysnpähän vaan, että miksi en ole tehnyt useemmin vihreitä keittoja? Pääraaka-aineena toimii parsakaali, joka on ehkä maailman terveellisin ruoka-aine jos multa kysytään. Keitossa on kuitenkin paljon muitakin makuja, joten antakaa tälle mahis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Green soup:

  • 900 g parsakaalia (käytin 2 x 450 g pakaste)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 150 g pakastepinaattia silputtuna
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 400 ml kookosmaitoa (käytin light versiota koska ei ollut muuta)
  • 1 purkki Go Green vihreitä linssejä
  • 1-2 rkl Spice Up – vihreä thai currytahnaa
  • yrttisuola, chili (kasvisliemikuutio jos haluaa)

Sulata parsakaalit keittämällä. Pilko kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet, paista niitä pannulla tilkassa kookosöljyä. Lisää joukkoon jäiset pinaatit ja anna sulaa. Mausta chilillä ja yrttisuolalla ja kaada sekaan myös kookosmaito. Kun kesäkurpitsa on pehmennyt, soseuta pannun sisältö sekä parsakaalit tehosekoittimessa/sauvasekoittimella. Lisää sekoituksen aikana vihreät linssit ja currytahna. Lisää mausteita oman maun mukaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avocado sopi loistavasti tämän keiton kanssa. Mikäli kaipaa lisää ruokaisuutta, voi paistaa esimerkiksi kikherneitä uunipellillä rapeiksi ja lisätä niitä keiton joukkoon! Tätä soppaa saa syödä niin paljon kun napa vetää. 😉

Jos kokkaatte näitä ja jaatte somessa, lisätkää #soppahaaste mukaan! 🙂


13 Responses to “SOPPAHAASTE – GREEN SOUP”

  1. Satu sanoo:

    Eli linssejä ei siis keitetä pehmeiksi? Onko valkosipulin määrä varmasti oikein: 10 kynttä?

  2. Sonja sanoo:

    Nam, kuulostaa hyvältä! Mulla on vielä ainekset kotona, täytyy vaan parsakaalit ostaa 🙂

  3. Nasu sanoo:

    Pitää laittaa testiin!

    Mä olen hullaantunut raaka fudgeen. Olis kiva kuulla joku sun kehittelemäversio myös! Viimeisin lemppari ohje on cheatclean blogin suklainen fudge,nam! Suosittelen 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Jotain fudgeja oon aina joskus tehnytkin, pitää hei lähtee testailemaan pitkästä aikaa! =)

  4. Roosa sanoo:

    Kuulostaapa hyvältä! Oon pitkään halunnut tehdä sosekeittoja, mutta mies on allerginen lähes kaikille muille, paitsi vihreille kasviksille – tässä ei ole mitään allergisoivaa, menee heti viikonloppuna testiin 🙂

  5. Susu sanoo:

    Kuulostaa ihana vihreältä ja herkulliselta! Harmi vaan että tää olis mun ruoansulatuselimistön painajainen 😀 Parsakaali, sipulit ja linssit on melkeinpä pahimpia, vielä kun lisäisi vihreitä papuja ja omenaa niin fodmap-kauhu on täydellinen!

    Nimin. Pullasta ja leivästä luopuminen ei haittaa mutta parsakaali :'(

    • ainorouhiainen sanoo:

      No joo, voin kuvitella ettei passaa foodmap-ruokavalioon tämä setti 😀

  6. Annika sanoo:

    Itse teen useinkin parsaskaalista keittoa, se on niin hyvää! Flunssan aikana sopivasti vielä mausteita, mitkä lämmittää vielä mukavasti. Vihreä väri ruuassa tuntuu olevan monelle kumma juttu, jotenkin tosi usein saan selitellä, että tämä ihan oikeasti on hyvää, vihreä väri ei suinkaan pilaa makua 😀 Ja kun tätäkin saa niin helposti varioitua ”puhtaammasta” mausta mausteisemmaksi.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Juu totta, vihree väri aiheuttaa yleensä mielikuvan pahasta mausta, mutta pieleen menee =) Mausteilla pystyy pelailla niin paljon!

  7. Jaana sanoo:

    Tosi hyvää oli tämä keitto! Kiitos reseptistä! Olen blogisi uusi lukija ja täältä näkyy löytyvän vaikka mitä mielenkiintoista luettavaa.

  8. Mia sanoo:

    No niin, nyt tämäkin on testattu. Currytahnaa en muistanut ostaa, mutta laitoin sitä enemmän chiliä ja valkosipulia. Kyllä oli taas huippuresepti, kiitos tästä. Nyt on viikon lounaat tehty.

Kommentoi