HIIT-TREENIÄ KOKO VIIKONLOPPU

Vitsi miten hyvä fiilis voikaan tulla, kun aurinko paistaa ja pääsee heittään hauvan kanssa pitkän kävelylenkin. Alkaa tulla jo keväinen fiilis, sillä tässä sitä ollaan taas menossa kohti lämpöö ja valoisampia aikoja. Jotenkin tosi tsemppaavaa, kun tietää, että kesä on taas edessä.

Ajattelin kertoa hieman kuulumisia ja mitäs tässä on tulossa lähiaikoina. Mulla on alkanut tämä vuosi tosi hyvin ja oon ollut tosi motivoitunut kaiken suhteen. Uskon vahvasti, että omalla positiivisella asenteella ja uskomalla itseensä pystyy saavuttaa vaikka mitä. Päätinkin vuoden alussa, että uskallan unelmoida isojakin asioita ja pistin itselleni muutamia tavotteita. Tuntuu, että heti kun vain uskaltaa antaa mennä ja päättää tehdä jotain, niin asioitakin alkaa tapahtua pikkuhiljaa. Päätin myös, että en turhaa murehdi vastoinkäymisiä, vaan uskon enemmän siihen, että asioilla on vaan joku syy mennä, kuten ne menee. Posilla meiningillä siis mennään tällä hetkellä ja siitä voisikin siirtyä seuraavaan juttuun, nimittäin tulevaan viikonloppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on tällä hetkellä plakkarissa neljä Les Mills – lajia; step, attack, combat ja pump, jota on kuitenkaan ohjaa tällä hetkellä. Nyt oonkin menossa Les Millsin uutuus lajin, eli Sprintin koulutukseen. Sprint on vielä melko uusi juttu suomessa, eikä sitä tarjota kuin ihan muutamalla salilla, joista toinen on meidän sekasali, eli Wasa Sports Club. Meillä oli itseasiassa koulutus täällä Vaasassa tammikuun alussa, mutta koulutus sattui päällekäin mun Levi-reissun kanssa, joten meen nyt sitten perästä omatoimisesti kouluttautumaan.

Sprint on siis 30 minuuttia kestävä HIIT-treeni, joka tehdään spinning-pyörällä. Sprint ja spinning eivät ole sama asia, sillä eroja on aina tuntirakenteesta pyöräilytekniikkaan asti. Aluksi mietin, että sekottaako tuo uusi laji liikaa spinningin ohjausta, mutta kun kävin tunnilla, tajusin, että ne pystyy kyllä erotella melko hyvin. Tosin mun oma spinning-tunti on ollut jo pitkään kovatehoinen treeni, mutta rakenne poikkeaa silti hieman tuosta sprintistä, jossa pyörän polkimetkin pysäytetään kokonaaan aina välillä. Aluksi olin, että mitä ihmettä kaikki tekee kun ne vetää jarrusta stoppia… :D Lyhyesti sanottuna treeni menee niin, että vuorotellaan kovia työ-osuuksia ja lepo-osuuksia vuorotellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koen, että tämäntyylinen tunti sopii mulle hyvin, koska oon tottunut valmentajan rooliin myös muilla tunneilla. Mulla tulee aika vahvasti luonnostaan motivointi ja tsemppaus, mutta katsotaan riittääkö se läpäisemään koulutuksen vaatimia juttuja! Nuo Les Millsin koulutukset ovat myös fyysisesti vaativia, sillä päivien sisällä tehdään ohjaus- ja tekniikkaharjoituksia sekä käydään ohjelmaa läpi useampaan kertaan. Luvassa on siis hiitin täyteinen viikonloppu ja tuun näin ollen olemaan poissa mun omilta tunneilta lauantaina.

Vaikka kyseessä on uuden lajin koulutus, saa noista koulutusviikonlopuista aina kunnon motivaatiopuuskan ja oppii juttuja, joista on hyötyä myös muissa lajeissa. Suosittelenkin aina kaikille ohjaajille käymään edes yhden lajin Les Mills peruskoulutuksen. Koulutuksessa ja sen jälkeen kehityskäyrä on aina nousussa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jumpparintamalla muuten kaikki hyvin. Hieman on kiirettä pukannut muiden hommien vuoksi ja jouduinkin pienessä kiireessä suunnittelemaan uuden lämmittelyn RPV ja Body – tunneille. Joskus paine toimii hyvin, sillä ainakin ensi kokeilun jälkeen lämppäri toimi aivan kivasti. Yleensä teen vielä jotain pieniä muutoksia ensimmäisien ohjauksien jälkeen.

Homma menee siis niin, että ensin etsin kappaleet, sen jälkeen lyön ne Mix Meister nimiseen ohjelmaan, jossa muokkaan kappaleet, eli leikkaan tai lisään niihin jotain ja muutan rytmin eli BPM:n (beats per minute). Sen jälkeen miksailen kaikki kappaleet yhteen niin, että koko setti on yhtä jatkuvaa biittiä. Liikkuvilla tunneilla mulla on nouseva tempo, eli jokaisen kappaleen jälkeen biitti nousee 3-5 iskua, jolloin tehot nousevat sopivasti lämmittelyn edetessä. Spinussa mulla on aina tarkat biitit jokaiselle biisille. Vasta tämän projektin jälkeen alkaa itse koreografioiden suunnittelu ja mietiskely.

Teen saman jutun kaikkien omien tuntien musiikeille. Huomasin joskus, että asiakkailla tulee luonnostaan se, että he lopettavat/pysähtyvät/keventävät, kun biisi loppuu, joten päätin sitten kokeilla poistaa kaikki pysähdykset ja samalla tiellä ollaan edelleen. Onhan se muutenkin mukavaa kun tunti on sujuvaa ja jatkuvaa alusta loppuun. Tietysti tässä on todella paljon työtä, mutta mitä sitä ei tekis hyvän jumpan eteen! :D

Tässä kun työasioista höpötellään niin voisin mainita, että olen ottanut meidän salin instagram-tilin hoidettavaksi ja tästä lähin jaan siellä myös ravinto- ja treenivinkkejä. Tilillä tulee näkymään myös kivoja ylläreitä seuraajille, joten jos et vielä seuraa Ladies Clubin instaa, tee se nyt–>  wscladies

toppi & trikoot – Energetics*

kengät – Nike free 5.0*

* Intersport Vaasa

kuvat: Riikka


10 Responses to “HIIT-TREENIÄ KOKO VIIKONLOPPU”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Harmi ku meiän salilla, siellä Bristolissa ei oo spinning-salia. :/ Vitsi sulla varmaan on lihakset taas eri lailla kipeenä kun on toisenlaista poltetta koko viikonloppu niille! :D

  Mulla ois yks pyyntö. :) Kun mä oon alottanut ekaa kertaa elämässäni käymään kuntosalilla, niin että on monijakoinen saliohjelma, niin pystytkö sä linkittämään mulle kaikkia postauksiasi niihin liittyen mitä oot ennen kirjotellut? Löydätkö sä ne helpommin kuin että alan pläräämään postaushistoriaasi? :D
  Kiitos <3

 2. Avatar Mmuksu sanoo:

  Haluaisin kysyä sinulta, että mitä mieltä olet bodypumpista lajina? Minä tykkään ryhmäliikunnasta ja combat ja attack on ihan lemppareita. Haluaisin kuitenkin treenata myös voimaa ja perus kuntosalille minulla ei riitä motivaatio. Onko pumpista sinun mielestä enemmän hyötyä vai haittaa?

  Tykkään sun blogista, kun tämä ei ole liian fitness, missä puhutaan vain jalkapäivistä ja palautusjuomista. Oot mun motivaattori. (onkohan se oikea sana..):D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Pumppi on myös lähinnä lihaskestävyyttä kehittävää treeniä, sillä toistomäärät ovat sen verran pitkiä. Toki siinä myös voimatasot paranee, mutta hieman heikommin kuin isommilla painoilla ja lyhyemmillä toistoilla! :)

   Mä oon sitä mieltä että Bodypump on hyvä laji, mikäli sitä ei tee liikaa ja mikäli tekniikat ovat kunnossa. Toistomäärät ovat niin suuria, että vaatii paljon keskittymistä. Lisäksi hartiat ovat aika kovilla, sillä osallistuvat monessa biisissä.=)

 3. Avatar Jonnaajon sanoo:

  Vaikka en ikinä sun ohjaamalla tunnilla varsinaisesti ole ollutkaan, jollei sitä yhtä kappaletta lasketa niin voin kyllä täysin kuvitella sut SPRINT-ohjaajana, kuten myös GRIT varmasti sopisi sulle hyvin. Olenko oikeassa, jos muistan, että teidän salilla ei grittejä ollut? Jos näin niin toivottavasti saatte ne sinne joskus, vaikka noi sun omat HIIT-treenit aikalailla griteistä taitaa mennäkin ja ovat jopa vähän monipuolisemman näköisiä välillä, ainakin tän blogin antaman kuvan perusteella.

  Mä kävin joulun alla Sastamalan reissulla testaan SPRINTin ja tykkäsin siitä kovasti. Mua naurattaa, että täällä Helsingissä ei taida olla tuntia oikein missään ja tollaseen tuppukylään se tuli ihan ekojen joukossa :D Sastamalassa on kuitenkin suht vähän asukkaita niin täytyy kyllä kehaista tota mun entistä kotisalia eli Pinkkiä siitä, että ne jaksaa ryhmäliikuntaan panostaa ja melkein kaikki Les Mills-tunnit aikatauluista löytyvät grit plyoo, bodyviveä, RPM:ää ja bodyjamia lukuunottamatta. Jam ja RPM:kin siellä oli joskus, mutta lopetettiin vähäisen kävijämäärän vuoksi. Mähän en oo yhtään esim. spinning-ihmisiä, enkä saa perusspinuista oikein mitään irti, joten tää SPRIT oli positiivinen ylläri ja varmasti tulis tunnilla käytyä, jos Esportilla se olisi. Muutenkin rakastan HIIT-treenejä, koska ne on niin ytimekkäitä ja sen euforian saa noin lyhyessä ajassa, vaikka mulla onkin ”paha” tapa yhdistää ne muihin tunteihin, enkä juuri ikinä tee pelkkää puolen tunnin treeniä, koska se jumppaaminen on vaan niin mukavaa.

  Nyt jo pelkkä spinukin maistuis, sillä mä oon ollut kohta 2 viikkoo kipee ja kirjaimellisesti oon vaan maannut koko tuon ajan. Keskittymiskyky on nolla ja olo vaihtelee paskasta ihan hyvään. Kaikki rytmit ihan hakusessa ja plääh. En oo ollut flunssassa sitten 2010, joten ollaanpas nyt sitten senkin edestä :D Nyt alkaa olla kuitenkin voiton puolella ja onneksi 10 päivää tosta ajasta satuin olemaan äidillä niin oli seuraa, vaikka menikin koko reissun suunnitelmat ihan uusiksi. Eilen kävin jo vähän höntsäilemässä (kokeiltiin Tiinan tunnilla tulevaa attackia <3) ja oli se mukavaa, mutta kun ei voi oikein täysillä vielä vetää. Viikon päästä ystävänpäivänä on Esportilla mun odotusten huipentuma Valentine's night (http://www.esport.fi/images/PDFcenter/valentines_night_2016.pdf <-- Kato nyt), jos siihen mennessä en oo täysin tervee niin en kyllä ala :D Toivottavasti sä pysyt terveenä ja samaa toivon kaikille muille jumppakamuille :) Hauskaa koulutusviikonloppua sulle ja toivottavasti saat paljon irti siitä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Gritti kyllä kiinnostais kovasti myös. Pitäis yrittää saada sekin jo rantautumaan vaasaankin pikkuhiljaa! =)

   Kattelinkin instasta että oot sairastellu, sillon yleensä oppii kyllä arvostamaan terveyttä ja sitä et saa liikkua. Mietin tossa jo, jos olisin ehtiny huomenna esportille testaan jotain tuntia, mutta taitaa mennä aika tiukille kun lento on hki:ssä vasta 18.50 :D Ja tulee sitä reenii sit la ja su ihan kivasti..hehe.

   Mä näin mainoksen tosta 18 tunnin maratonista :D Aika kova setti, jos vetää ihan alusta loppuun, hahah!

   • Avatar Jonnaajon sanoo:

    Griteissä on niin parasta, kun niitä on joka lähtöön ja ovat niin monipuolisia <3 Toivottavasti rantautuisi sinnekin, kun teillä kuitenkin hyvin kaikkia tunteja siellä näyttää menevän. Tänään menin kuitenkin sitten vetään strength + cardio-treenin ja kun en mitään parempaa tiedä! Toivottavasti ei kostaudu huomenna.

    Ois ollu niin siistiä, jos pääsisit huomenna jollekin tunnille. Meillä on nyt avoimet ovetkin 14.2 saakka, mutta tiukille kyllä menee. Tiina vetäis sitä uutta attackia, mutta sekin on jo 16,35 ja 18.55 alkaakin sit viimeinen tunti eli Grit strength. Voi vitsi, siinä olis saanu vähän lämpöö viikonlopun koitoksiin ;) ihan kuin se viikonloppu jo itsessään ei riittäisi :D

    Mä ajattelin ainakin parhaani koittaa ton maratonin suhteen, vaikka ei nyt varmaan ihan jokaiselle tunnille tuu mentyä. Kolme pumppia päivään on kyllä mullekin jo vähän liikaa, mutta yöbalancee ootan kovasti! :)

 4. Avatar Henna sanoo:

  Hei! WSC:llä näyttää olevan ”Tabata”-tunti, mutta siitä ei kerrota nettisivuilla? Mitä se on :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tabata tarkoittaa siis 20 sek työtä ja 10 sek lepoa, eli tunnilla tehdään HIIT-treeniä tabatan mukaan. :)

Kommentoi