TAVOITTEENA (HORMONI)TASAPAINO

kaupallisessa yhteistyössä Life:n kanssa.

Pidempiaikaiset lukijat saattaa muistaa, kuinka pari kolme vuotta sitten kiinnostuin hormonitasapainosta ja aloin myös panostaa omaani. Kävin tuolloin erilaisissa mittauksissa, joista ilmeni kehon ravitsemuksen todellinen tila ja laitoin puuttuvat palaset kohdilleen. Muistan edelleen kuinka hyvinvointi, palautuminen ja esimerkiksi rasvapoltto tehostuivat tuolloin. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut kaikenlaista ja täytyy myöntää, että välillä oma hyvinvointi on jäänyt hieman taka-alalle kaiken stressin vuoksi. Yksi tämän vuoden tavoitteistani onkin panostaa erityisesti hyvinvointiin, niin että syön riittävästi ja monipuolisesti, mutta että saan myös tarvittavat mikroravinteet ruuan sekä lisäravinteiden avulla!

Olen Lifen brändilähettiläs vuonna 2018 ja mulla on Life-liikkeessä oma konsultti, jota tapaan kerran kuukaudessa. Yhdessä katsotaan kuhunkin tilanteeseen sopivat vitamiinit, mineraalit ja lisäravinteet tukemaan tätä hurjaa treenimäärää ja siitä palautumista. Oon henkilökohtaisesti kokenut sen eron, kun syö ravinnerikkaasti ja esimerkiksi hormonitasapaino rullaa kuten kuuluu. Kehon hallitsija-aineet eli hormonit ovat jollain tavalla mystinen juttu. Ne vaikuttavat oikeastaan kaikkeen kehon toimintaan, niin hyvässä kuin pahassa. Hormonien tavoite on pitää yllä kehon tasapainotilaa. Hormonien puute tai liikatoiminta voi luonnollisesti horjuttaa tasapainotilaa, jolloin syntyy erilaisia ongelmia. Ravitsemuksella, liikunnalla ja unella voi vaikuttaa tasapainoon sekä positiivisesti mutta myös negatiivisesti!

Hyvinvoinnin tavoitteet vuodelle 2018:

Riittävästi unta, ilman heräilyä – Oon aina ollut hyvä nukkuja ja uni on maistunut runsaan liikuntamäärän vuoksi. Reilu vuoden takainen ylirasitustila jätti kuitenkin jälkensä ja edelleen kärsin ajoittain yöheräilystä. Herään siis aamuyöllä, en saa unta pariin tuntiin ja sitten nukahdan uudelleen yleensä 7 aikaan aamulla ja herään siitä parin tunnin kuluttua aika väsyneenä. Tämä on luultavasti yhteydessä palautumiseen ja tätä tapahtuu etenkin silloin, jos lepopäivästä on liikaa aikaa tai mulla on muuten liian monta rautaa tulessa. Tavoite olisi siis saada tämä asia kuntoon niin, että uni ei enää häiriinny. Asia on monipiippuinen juttu ja vaatii muutoksia monissa jutuissa, mutta jos tästä ottaa sellaisen prioriteetin ja alkaa muuttaa tapoja pikkuhiljaa niin uskon, että pääsen takaisin tasapainoon.

Palautuminen & treeni tasapainoon – Asia alkaa olla jo aika hyvällä mallilla ja oma jaksaminen ja yleinen fiilis on palautunut normaaliin ja jopa sen yli, mutta edelleen ajoittain tämä heijastuu esimerkiksi edellä mainittuihin yöuniin. Palautumiseen taas liittyy vahvasti ravinto ja ravintoaineet, joihin tulen myös kiinnittämään huomiota.

Hyötyliikunta – Tästä oon kirjoitellut aiemminkin ja edelleen koen, että voisin liikkua enemmän hieman rauhallisemmin. En välttämättä koe, että mun tarvisi erikseen tehdä mitään pk-harjoituksia, vaan lisäämällä liikkumista kävellen/pyöräillen, pääsisin tässä asiassa jo pitkälle. Syksyllä tuli otettua iso harppaus asian suhteen, mutta nyt taas kun pakkaset paukuttaa näillä lukemilla niin on tääkin asia vähän jäänyt.

Omalla kohdalla selkeä tavoite on siis keskittyä saamaan riittävästi, mutta sopivasti juuri mikroravintoaineita, sillä se vaikuttaa noihin kaikkiin yksittäisiin tavoitteisiini. Jotenkin tuntuu, että tässä alkaa vihdoin olla taas oma itsensä kaikelta osin ja elämä muutenkin tasapainossa kaikkien ylirasituksien ja muiden jälkeen. Niin se vaan menee, että asioita oppii valitettavasti arvostamaan, vasta kun ne menettää.

Ainakin aikaisemmin tämän aihepiirin postaukset olivat hyvin luettuja, joten tällaisia on jälleen luvassa. Mun tapauksessa esimerkiksi magnesiumin käytöllä on aika suuria vaikutuksia palautumiseen, uneen ja aineenvaihduntaan. Nyt mulla on testissä myös tuo AntiStress, jota otan iltaisin, jotta kroppa rauhoittuisi kovien jumppacombojen jälkeen. Oon joskus ennenkin käyttänyt L-teaniinia, kun kärsin liiallisen stressin aiheuttamasta aamuyöllä tapahtuneesta heräilystä.

GABA:n sanotaan vaikuttavan rentoutumiseen ja syvään uneen. Esim. alkoholi nostaa myös GABA:n erittymistä aivoissa, jolloin jännitys häviää ja olo on vapautunut. GABA:n muodostamista edistäviä ruokia ovat mm. banaani, sitrushedelmät, parsakaali, tumma riisi, mantelit yms. GABA:n esiastetta eli L-teaniinia on myös tässä AntiStress – valmisteessa

Myös teillä olisi mahdollisuus päästä mukaan testiryhmään! Täyttämällä lomakkeen voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua tuotetestiryhmään. Lomakkeen kysymysten perusteella kullekin testiryhmäläiselle laaditaan räätälöity tuotetestipaketti. Testiryhmään valitaan 50 osallistujaa, jotka sitoutuvat testijakson päätteeksi täyttämään touko-kesäkuun aikana testijaksokyselyn. Lisäksi kaikkien testiryhmään osallistuneiden kesken arvotaan 100€ lahjakortti Lifeen, joten jo sen vuoksi kannattaa hakea mukaan TÄÄLTÄ!

Lisäksi koodilla ”arou saa -20 % koko tämän vuoden ajan kaikista normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteistaAlennuskoodi on voimassa sekä verkossa, että kivijalkaliikkeissä! Tuo on musta jo aika hyvä alennus, etenkin jos ostaa suuremman määrän tuotteita kerralla! 🙂 

Sellaisia ajatuksia heti viikon alkuun. Onko siellä ruudun takana muita, joilla on samankaltaisia tavoitteita tai ehkä ongelmia jotka kaipaa parannusta? Oon jauhanut aika paljon tuosta ylirasitusilasta ja oon saanut myös tosi paljon yhteydentottoja sen tiimoilta myös lukijoilta. Vaikka omalla kohdalla tuo meni suhteellisen nopeasti ohi ja pääsin jatkamaan esimerkiksi töitä melko pian niin onhan tuosta silti jäänyt paljon pieniä asioita joiden parantumiseen on mennyt paljon kauemmin. Omaa jaksamista ei kannata viedä siihen pisteeseen, että on pakko levätä, vaan tehdä se silloin kun on vielä mahdollista välttää ongelmat ja niiden jättämät jäljet! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


2 Responses to “TAVOITTEENA (HORMONI)TASAPAINO”

  1. Cristina sanoo:

    On todellakin ollut ongelmia tasapainon löytämisen kanssa! Koko viime vuosi meni siihen, että vuoroin pidin lepoviikkoja ja vuoroin yritin liikkua varovasti. Varsinaista ylikuntoa minulla ei ollut, mutta uniongelmat ja treenien tökkiminen saivat minut pysähtymään ajoissa. Nyt on pikkuhiljaa vähän parempi fiilis siitä, että ehkä teen oikeita asioita, mutta nyt on sitten vatsa herännyt muistuttamaan siitä, ettei sekään ihan kunnossa ole. Pitää malttaa edelleen pitää tarpeeksi lepopäiviä, vaikka tekisi mieli treenata enemmän.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Äh, toi on ikävää kun tuntee ettei kaikki ole ihan kunnossa..tiedän itsekin fiiliksen. Maltti on valttia ja kyllä se jossain vaiheessa helpottaa kun malttaa antaa kropalle riittävästi palautumisaikaa, ravintoa unohtamatta!

Kommentoi