IHANNEVARTALOSTA & MITEN OMA IHANTEENI ON MUUTTUNUT

Blogissa tulee aina välillä (aika useinkin) keskityttyä ulkoiseen puoleen, eli ulkonäköön. Se kuuluu aika vahvasti aihepiiriin siinä mielessä, että monet hakevat treenivinkkejä, laihdutusneuvoja tai muuten vaan motivaatiota vaikkapa siihen kuuluisaan elämäntapamuutokseen. Yksi merkittivä asia on myös se, että ulkonäköasiat kiinnostavat laajaa yleisöä ihan eri tavalla kuin syvällisemmät jutut.

En tiedä missä menee raja siinä, että kuka on ulkonäkökeskeinen ja kuka ei, mutta omalla kohdalla koen olevani joistakin asioista tarkka ja sitten taas toisaalta mulla ei ole esimerkiksi mitään ongelmia olla meikittä, hiukset ponnarilla harva se päivä. Mitä kroppaan tulee, oon aina ollut paljon tarkempi. Keho on mulle myös työväline, sillä liikun ammatikseni, lisäksi koen että se on myös osa ”uskottavuutta” että voi olla jonkinlainen hyvinvoinnin vaikuttaja. Valitettavasti se vain menee niin, että jos olet kaunis ja rohkea :D hyvässä kunnossa, on sun helpompi esimerkiksi myydä personal trainer – palveluita näinä kultaisina sosiaalisen median aikoina.

Asiat eivät toki ole mustavalkoisia, eikä ulkonäöllä pelkästään pärjää, ja joku vähemmän tikissä oleva voi olla paljon parempi koutsi kuin tikissä oleva, mutta kyllähän se ulkoinen habitus vaikuttaa markkinnoinnin kannalta jollain tavoin. Tämän asian vuoksi olen ajoittain kokenut myös paineita, että mun pitää olla se jolla paistaa aina absit esillä ja on kunnossa. Oon varmaan osiltaan luonut nuo paineet ihan itse omassa päässäni, mutta jollain tavoin se on aina vaikuttanut siihen, etten pysty ottaa ihan rennosti, ilman että stressaan tuleeko niitä lisäkiloja. Toki mun kroppa on muuttunut tässä vuosien aikana myös. Muutama vuosi sitten olin hyvin rasvattomassa kunnossa aina vuoden ympäriinsä ja hauskinta on, että tuolloin en edes ajatellut olevani hyvässä kondiksessa, vaan ihan normaali kaikilla yhdeksällä rasvaprosentillani. :D

Mun kroppaihanne on myös aina ollut melko hoikka ja sporttinen. Tämän vuoksi olen myös vaatinut sitä itseltäni. Fakta on kuitenkin myös se, että jos liikkuu näin paljon kuin minä ja haluaa syödä niin että jaksaa, kroppa muuttuu myös lihaksikkaampaan suuntaan ja painokin nousee sen mukana. En luule enkä väitä olevani mitenkään erityisen lihaksikas, mutta liikunta on muokannut kehosta erilaisen kuin se olisi ilman liikuntaa tai ehkä hieman vähemmällä määrällä. Oon joutunut käydä itseni kanssa pientä taistelua siitä, että pystyn päästää irti siitä, että en esimerkiksi ole enää niin pieni & rasvaton kuin ennen. Toki tuo olisi varmaan mahdollista vieläkin, mutta en halua sitä enää niin paljon, että jaksaisin tehdä kaiken sen työn. Siihen aikaan oli helppoa pysytellä siinä kunnossa, koska olin tehnyt sitä niin pitkään, että se oli mun normaali. Nyt kun tietää ”paremmasta” (heh) ei ehkä jaksa enää niin kurinalaista meininkiä!

Oon huomannut, että oma vartaloihanteeni on kuitenkin muuttunut kisakireestä hieman rennompaan suuntaan ja oon myös sitä mieltä, että sitä pystyy muuttaa jos on tarve. Nykyään katson asioita hieman laajemmin ja oon huomannut, että joskus asiat voivat olla päähänpinttymiä, joita on itse omaan kaaliin kasvattanut. Joskus voi olla ihan hyvä kyseenalaistaa myös omia ajatuksia sekä mielipiteitä ja kysyä itseltä, miksi esimerkiksi vaatii itseltään tiettyjä asioita? Jostain syystä sitä pitää omia ajatuksia aina totuutena, mutta on ihan hyvä ymmärtää, että nekin ovat muutettavissa, jos tarve vaatii.

Mites teillä? Onko ihanteet muuttuneet ajan ja iän mukana?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


5 Responses to “IHANNEVARTALOSTA & MITEN OMA IHANTEENI ON MUUTTUNUT”

 1. Avatar Sue sanoo:

  Tää oli hyvä! Ihan samoja mietteitä olen päässäni viimeiset kaksi vuotta pyöritellyt.. Vaikeaa välillä hyväksyä ettei ole enään yhtä pieni kuin ennen ja samat vaatteet ei mahdu päälle. Silti järki ymmärtää, että kun tavoitteellisesti treenaa salilla ja syö suunnilleen kulutuksen mukaan niin kyllä se maassa kasvaa ja edelleen on naiseksi matalahkot rasvat, mutta kun sitä vertaa niin helposti siihen mitä on joskus ollut. Ja toisaalta samalla tiedostaa ettei halua lähteä siihen rajoittuneeseen ja vähäiseen syömiseen mukaan kun eihän se kokonaisuutta ajatellen todellakaan hyvää tee!! Äässh, vielä on pääkopan kanssa tehtävää, ettei kokoajan pyöri mielessä että pitäiskö vaan kiristellä ja lisätä aerobisen. Välillä on helpompaa ja välillä vaikeeta. Mut kroppa ihanne on kyllä muuttunut sirosta lihaksikkaaseen!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Huomaan sun kommentista (tästä ja aiemmista) että ollaan varmaan käyty vähän samanlaista ”kasvua” läpi molemmat. :D Välillä on helpompaa ja välilä vaikeeta kuvaa niin hyvin myös mun fiiliksiä. Eikähän tää tästä ;)

   • Avatar Sue sanoo:

    :D mua on muutamaan otteeseen ihan huvittanut tää.. kun olen kipuillut jonkin asian kanssa tai muuten jokin asia on itselläni ollut pinnalla niin kohta olet tehnyt postauksesta, josta tulee ilmi että käyt samoja Asioita läpi:D paljon on menty monessa asioissa eteenpäin ja välillä pari taaksepäin. Mutta joskus vielä ollaan sekä fyysisessä että psyykkisessä tasapainossa :) pitäis vaan olla itselleen armollisempi ja pysähtyä enemmän, miksi aina pitääkin olla ne kaikki raudat tulessa…

 2. Avatar Annika sanoo:

  Oispa mahtava, jos lean & tonedin nettiversio tulisi taas kamppistarjoukseen, kun ystävänpäivätarjous kerkesi lipsahtamaan ohi, höh! Olisi niin kiva päästä kesäksi kuntoon, nyt kun vielä sen tuohon 13 viikkoon kerkeäisi tekemään :)

Kommentoi