LEMPPAREIMMAT LENKKARIT – NÄITÄ KENKIÄ KÄYTÄN ERI TREENEISSÄ!

Moikka! Voisin sanoa, että tämän elämän aikana on tullut kulutettua aika monet lenkkarit, joten kokemustakin erilaisista popoista löytyy ihan kivasti. Mulla on ollut ajoittain ongelmaa jalkapohjan puutumisen kanssa ja oli vaikeaa löytää oikeanlaista kenkää. Tämä puutuimiskeissi on niin huvittavan absurdi homma, mutta lopetettuani nenäsuihkeen käytön, on kaikki jalkojen puutumiset olleet ja pysyneet poissa.(täällä aiheesta lisää) En siis tiedä, onko mulla oikeasti ollut jotain probleemia jalkapohjissa vai onko ongelma ollut ihan muualla. No kuitenkin, kerrotaas hieman, millaisella kengällä tykkään mitäkin treeniä tehdä!

Adidas NMD

Jumpissa käytän mielellään kevyttä kenkää, sillä koen paksut lenkkarit jotenkin kömpelöiksi. Oli aika kun luotin Asicsen nimbuksiin myös jumpissa, mutta nykyään sujautan mielummin kevyemmän kengän jalkaan! Mulla on ollut Asicsien jälkeen varmaan yli viidet NIKE:n freet, mutta koska 5.0 mallia ei enää saa mistään, jouduin siirtymään toiseen kenkään.

Viime keväänä hankin kolme paria Adidaksen NMD kenkiä ja niistä tuo sukkamalli päätyi lopulta jumppakengäksi. Kenkä on sopinut yllättävän hyvin pomppimiseen ja myös lenkkeilyyn, sillä yhden parin siirsin juoksukengiksi, kun kesän aikana innostuin juoksemaankin jonkun verran. Nyt nuo kuvassa näkyvät alkaa olla jo hieman kuluneet, koska käyttöä tulee niin paljon.

Sainkin eilen postissa New Balacen LAZR Sport – kengät ja nämä olivat todella positiivinen yllätys. Laitoin kengät heti testiin illan bodyattackiin ja alkulämmittelyssä jo mietin, että ompas muuten miellyttävän tuntuinen kenkä. Oikein tuntui, kuinka pomput lähtivät kimmoisasti! Usein uusia kenkiä sisäänajaessa tulee jonkinlaisia rakkoja tai puutumista, mutta nämä olivat heti ensikerrasta lähtien kuin valettu mun tassuille. Nämä siirrän kyllä jumppailuihin välittömästi!

Salilla treenatessa ihan must on painonnostokengät, etenkin alavartaloa treenatessa koen aika suurenkin eron normaaleihin tennareihin. Kyykyt, mavet ja soudutkin sujuu paljon kivemmin Adidaksen Power Lifteillä! Jos teen ylävartalotreenin, jossa ei tarvita jalkojen apua, silloin käytän ihan tavallisia tennareita, mutta alavartaloa treenatessa pidän power liftejä. Muista painonnostokengistä mulla ei olekkaan kokemusta, koska noita oon käyttänyt jo vuodesta 2014.

NEW BALANCET

Spinningissä mulla on spinningkengät ja ilman niitä polkeminen tuntuisi hyvin oudolta. Suosittelen kyllä spinning-kenkiä mikäli polkemista tulee edes kerta viikkoon, ero on aika suuri tavallisiin lenkkareihin ja näissä on se hyvä puoli, että ne kestävät vuosia. Mulla on kahdet spinukengät (molemmilla saleilla omat, ei tarvitse roudata mukana) ja toiset oon ostanut vuonna 2006 ja vieläkin ne toimii aivan hyvin, mitä nyt kengänauhat katkesivat tuossa vuoden alussa, mutta ne on aika helposti vaihdettavissa. :D

Silloin harvoin kun juoksulenkille eksyn vedän jalkaani Asicsen Nimbukset tai nuo addun nmd:t. Mäkivedoissa ja ulkona loikkiessa Asicset palvelevat parhaiten. Voisi siis sanoa, että tuolla mun eteisen vaatekomerossa on aikamoinen kenkä-arsenaali, kun kaikkien treenikenkien lisäksi omistan about 30 paria erilaisia (ja samanlaisia) tennareita arkikäyttöön.

Onko teillä jotain kenkiä, joista ette hevillä luovu? :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


5 Responses to “LEMPPAREIMMAT LENKKARIT – NÄITÄ KENKIÄ KÄYTÄN ERI TREENEISSÄ!”

 1. Avatar K sanoo:

  Adidaksen Ultra Boostit ehdottomasti!

 2. Avatar marie sanoo:

  Moikka! Kuinka kauan sulla meni, että nenä alkoi toimimaan kunnolla kun lopetit suihkeen käytön? Kestikö kauankin tukkoisuus ja oliko iso prosessi? terveisin. suihke-addikti…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moro! No hauskaahan tässä on se, että siinä ei mennyt kuin ehkä 3-4 päivää. Kaksi ekaa yötä oli pahimmat ja heräsin pari kertaa siihen että en saanut henkeä, hyh! Mulla on sellainen nenäkannu niin sen käyttö helpotti aika paljon. :) Suosittelen jättämään suihkeen, sillä on ollut niin ihana tunne kun nenä on auki eikä edes enää mene samanlailla tukkoon kuin lääkenuhassa.

 3. Avatar Susanna sanoo:

  Minullakin on toisen jalan jalkapohjan puutumista ollut mutta syypääksi on osoittautunut matala ferritiini. Raudan syönnillä oiretta olen saanut pois ja toistaiseksi on puutumiset pysyneet suurimmaksi pois.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ahaa, mielenkiintoista. Tuota en olekkaan osannut ajatella, mutta ihan loogista. Mulla ei tietääkseni ole ollut koskaan raudanpuutetta. :)

Kommentoi