RUOKA JA RAHA ENNEN VS. NYT

Kirjoitin tästä aiheesta maaliskuussa 2015 ja silloinen rahankäyttöni aiheutti aika paljon hämmenystä. Laskin tuolloin, että mulla meni viikossa rahaa ruokaan 494 € ja en edes syönyt ulkona koskaan. Kaikki rahat menivät ruokakauppaan ja myös erikoistuotteisiin, kuten ravintolisiin tai vitamiineihin. Ostin tuolloin pitkälti vain luomua ja paljon lähituotettua luomulihaa, joka on kalliimpaa kuin kaupan tavara. Alla siis silloisen viikon budjetti:

 • Pelkästään ruokakauppoihin meni 300 €
 • Ekosoppiin 60 €
 • Lifeen 101 €
 • Fitnesstukkuun 33 €

= 494 €

Edelleen panostan paljon ruokaan ja sen laatuun, mutta olen alkanut myös katsella hintoja hieman tarkemmin. Ennen kävelin kaupassa ja heittelin koriin just sitä mitä halusin, enkä edes katsonut hintalappuja. Saatoin ostaa monta pakettia graavilohta (150 g paketti maksaa yli 4 €!!!) ja nykyään tuo on kyllä mielestäni vähän liian suolainen hinta määrää kohtaan. :D Ostelin myös mm. katkarapuja, sisäfileepihvejä ja kaikenmaailman erikoiskahveja, joihin sai uppoamaan euron jos toisenkin!

pannulla paistettu graavilohi on kyllä hyvää :P

Nykyään ostan edelleen laadukasta ruokaa, mutta suunnittelen hieman tarkemmin mitä oikeasti tarvitsen ja mitä tulen syömään. Edelleen mulla menee paljon rahaa vihanneksiin, marjoihin ja tiettyihin erikoistuotteisiin, joista en halua luopua. Monet tuotteethan saisi edullisemmin esim. Lidlistä, mutta kun ei vaan pysty kaikesta joustaa. :D Käyn silloin tällöin Lidlissä, mutta sen jälkeen joudun kyllä käydä täyttämässä puuttuvat asiat (esim. friggs maissikakut, oatlyn ikaffe, tietyt pakastevihannekset, kahvi, kikhernepasta) toisesta kaupasta. Oon aika tarkka, että mulla on aina kaapissa tietyt jutut, joita syön ja käytän päivittäin. Mulle on tärkeetä, että ruoka mitä syön, on just sitä mitä haluan sen olevan. :D

No miltäs näyttää budjetti nykyään? Alla on kahden peräkkäisen viikon saldot:

 • ruokakauppa: 199 €
 • erikoistuotteet (proteiinipatukat, vitamiinit, fitnesstukusta tuotteita) 55 €

= 254 €

 • ruokakauppa: 250 €
 • erikoistuotteet: 40 €

= 290 €

1. Täytän yleensä lautasen vihersalaatilla (babypinaatti, punamangold,rucolaa, romainesalaattia..)

Seuraavaksi kaadan itse sapuskan salaatin päälle ja lisään päälle kurkkua. (tässä riisinuudeleita, porsaan suikaleita, wokkivihanneksia)

Dietillä ollessa mulla on myös Walden Farmsin kalorittomia kastikkeita käytössä aina välillä!

Kuten huomaatte, rehuja kuluu ihan kivasti ja ne vievät myös oman osansa budjetista. Oon löytänyt hyviä edullisia vihannes-sekoituksia pakastealtaasta ja niitä kuluu aika kivasti. Lisäksi keräkaali on aika edullista myöskin! Ennen ostelin paljon tammenlehtisalaattia ruukussa ja luomulaatuisena, yksi ruukku riitti yhdelle aterialle ja sen yhden pienen ruukun hinta on yli 2 € :D. Valinnoilla voi siis vaikuttaa aika paljon, tinkimättä terveellisyydestä.

Tiedostan, että edelleen kulutan paljon rahaa ruokaan, mutta se on kuitenkin myös tietoinen valinta. Edelleen oon tarkka ettei ruokaa lennä roskiin, eikä hävikkiä synny. Kun on tarkempi ruokavalio käytössä, on helppoa kun tietää tasan tarkkaan paljonko ruokaa tulee tarvitsemaan ja kaikki ylimääräinen jää pois. :)

Onko muita ruokamonstereita?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


13 Responses to “RUOKA JA RAHA ENNEN VS. NYT”

 1. Avatar Emma sanoo:

  Huh, edelleen tuntuu aika villiltä! Meillä menee per naama viikossa 40-50 euroa ruokakauppaan ja ei kyllä yhtään pihistellä varsinaisesti. :D Lisäravinteita tulee ostettua nelisen kertaa vuodessa, niihen menee kertaluokkaa 50-100 euroa kahdelle hengelle.

 2. Avatar Linda sanoo:

  Ovatko nuo ruoat vain sinulle vai sinulle ja poikaystävällesi? Meillä menee ruokaan kuukaudessa noin 300e kahdelle hengelle ja lisäravinteisiin noin 10e/kk.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No sekä että! Hän syö kyllä osan, mutta ehkä suurimmaksi osaksi itselleni kuitenkin. :)

 3. Avatar Lisko sanoo:

  Minkä merkkisiä pakastevihanneksia (mikä pussukka) suosit? Mulla on sellainen käsitys, että menevät kaikki sellaseksi vetiseksi lössöksi…?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tällä hetkellä mun ehdottomat lempparit on Xtra – merkin WOK MX (1 kg pussi) ja Finduksen wok ”spicy zanju” :) Jos multa kysytään, koostumus riippuu pitkälti valmistustavasta :)

 4. Avatar Lotta sanoo:

  Meneekö nuo summat ihan todella viikossa vai sittenkin kuukaudessa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Viikossa. :D

   Tosin siis nuo rahat on siis laskettu niin, että minkä verran rahaa mennyt kauppaan viikossa, ihan kaikkea en varmaan syö sen viikon aikana ja osa menee ns. varastoon, kun haluan että mulla on aina kaapissa riittävästi sapuskaa, ja ostelen ”säästöönkin” sellaisia jotka säilyvät pidempään.

 5. Avatar maikki sanoo:

  Syön terveellisesti, päivittäin menee pakastekasviksia, täysjyvätuotteita, kaurapuuroa, hedelmiä, marjoja, kananmunia, broileiria tms.
  En koe että hirveästi pihistelen missään, mutta mulla menee ehkä noin 1/3 rahaa verrattuna sinun ostoksiin

 6. Avatar Elli sanoo:

  Huh huh, aika paljon sinulta menee rahaa ruokaan?! Meiltä menee kahdelta henkilöltä 600 € kuussa ja syömme tosi terveellisesti, kiloittain kasviksia ja hedelmiä. Mieheni harrastaa triahtlonia ja itsekin olen aktiivinen liikkuja, joten terveellisesti meilläkin syödään. Suunnittelen viikon ruuat etukäteen ja mitään ei mene koskaan roskiin, kaikki syödään. Täytyy sanoa, että vähän ihmettelen, miten saat yhdelle hengelle päivässä kulumaan noin 40 €? varsinkin, jos ostat riisinuudelia ja edullisia pakastevihanneksia? :) Kaikella ystävyydellä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No sanos muuta, tiedostan tämän että menee turhankin paljon. Ehkä pienellä suunnittelulla säästäisi jonkun pennin.
   Nuo rahat on siis laskettu niin että minkä verran mennyt kauppaan viikossa, ihan kaikkea en varmaan syö ja osa menee ns varastoon, kun haluan että mulla on aina kaapissa riittävästi sapuskaa, ja ostelen ”säästöönkin” sellaisia jotka säilyvät pidempään.

   Tai sit mä vaan syön niin paljon… :D

 7. Avatar viivi sanoo:

  Asun vielä kotona, enkä siis itse osta ruokiani vielä, mutta oon kans varma että mulla tulee meneen tosi paljon ruokaan rahaa.. Ehkä sit joutuu jossain vaiheessa pihistelläkki jostain, mut tuntuu kauheelta ajatukselta ettei vois vaikka ostaa niitä maissikakkuja ja kalliimpia kauraleipiä :-D Ja sit just kun syö paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, niin niihin uppoo aika kivasti rahaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nojoo, näinhän se menee että ns. erikoistuotteet maksaa kyllä melkein tuplasti normaalin verrna, mikä on vähän ikävää. Itse kyllä mielummin sit maksan enemmän kuin tyydyn syömään jotain omasta mielestä huonompaa. Oon sit mielummin kokonaan ilman, ellen voi ostaa sitä mitä haluan. Esim. tavalliset riisikakut on ihan pahvia verrattuna friggseihin :D

 8. Avatar Ninni sanoo:

  Huh, aika paljon menee rahaa ruokaan! En oo koskaan selvittäny paljon itellä menee, tästä inspiroituneena pitää selvittää :D

  Teetkö muuten koskaan kehonpainotreenejä? Instagramissa joosua visurilla ja aaro helanderilla videoita treeneistä/liikkeistä, millaisia tässä tarkoitan :) onnistuisiko moinen temppuilu sultakin? Näyttää niin helpolle, kun osaa!

Kommentoi