EPÄONNISTUITKO SINÄKIN?

Taas yksi uusi dieetti, treeniohjelma tai muuten vaan yritys saada kiinni paremmasta elämästä, mielekkäämmästä peilikuvasta tai energisemmästä olosta. Tuntuu, että joka puolelta saa lukea vain onnistumistarinoita. Eihän se vaadi muuta kuin aloittamisen ja siitä sitten vaan sinnikkäästi kohti #goals. Oot kokeillut vaikka mitä, mutta silti tuntuu että lyöt vaan päätäsi seinään ja toisten hehkuttamat ruokavaliot tai treeniohjelmat saavat vain olon entistä huonommaksi. Miksi kaikki on niin vaikeeta? Ootko sä vaan se ainoa epäonnistuja, josta ei ole mihinkään. Ei ole riittävästi itsekuria ja ties mitä siihen onnistumiseen tarvitaankaan?

Totuus on se, että sinä et ole epäonnistuja, et ole yhtään huonompi tai heikommalla itsekurilla varustettu kuin kukaan muukaan. Luultavasti vain tavat joita olet kokeillut ovat olleet vääränlaisia. Yleensä edellä mainittu epäonnistumisen kierre johtaa jopa epätoivoiseen tarrautumiseen jokaiseen mahdolliseen nopeaan keinoon saada haluttu asia. Kokeillaan sitä ja tätä, mutta ei edetä lainkaan kohti tavoitetta. Nykyään jokaisessa tuutissa tarjotaan ties mitä, on ohjelmia ja ihmisiä ohjelmien takana. Toive siitä, että just tuo tyyppi voisi auttaa mua siihen haluttuun, voi olla juuri se asia mikä estää tavoitteita toteutumasta. Loppupeleissä kaikki on kiinni itsestä ja omista valinnoista.

Onko jatkuva pikakeinojen käyttö kuitenkaan järkevää, sillä niissähän sitä aikaa kuluu kuitenkin, kun ne eivät koskaan kestä kuukautta pidempään. Sitten ollaan taas lähtöruudussa ja etsitään seuraavaa ratkaisua gluteenittomasta, vegaanisesta tai sokerittomasta ruokavaliosta. Ehkä tuo hiit-treenien aloittaminen olisi ratkaisu? Vai pitäisikö sittenkin alkaa nostaa painoja kun kaikki muutkin? Parempi päästä tavoitteeseen pari kuukautta myöhemmin, kuin ei ollenkaan, eikö vaan?

Huonommuuden tunne tulee siitä, että harvoin kuulee mistään kenenkään epäonnistumisista. Sitä voi vaan lukea kuinka ollaan tehty töitä hiki hatussa ja päästy vihdoin tavoitteeseen. Fakta on kuitenkin se, että moni epäonnistuu jatkuvasti. Suuri osa luovuttaa, jotkut ei. Ne, jotka ei tunne mua tai lukee vaan tätä blogia ajattelevat luultavasti, että oon sellainen joka tekee hulluna duunia tavoitteiden eteen – ja usein onnistuu niissä. Oon toki luonteeltani sinnikäs (kuten kaikki ovat asioissa joista tykkäävät) ja en luovuta helpolla, mutta voi poijjaat, minäkin oon epäonnistunut monen monta kertaa. On ollut hetkiä kun oon yrittänyt ja yrittänyt, mutta silti kaikki on mennyt päin helvettiä. Oon katsonut peiliin ja ollut hyvin tyytymätön, tuntunut siltä etten koskaan saavuta sitä mitä haluan. Oon tehnyt töitä kuukausia ja siltikään en ole saavuttanut mitä yritän. Noilta ajoilta ei tietenkään ole kuvia tai muutakaan materiaalia, mutta ne on silti olemassa.

Sitten on niitä kertoja, kun epäonnistumisista huolimatta oon vaan jatkanut ja päättänyt että jatkan vaikka 10 – vuotta, mutta aion mennä tavoitteeseen. Noina kertoina oon 99,9% varmuudella päässyt sinne mihin halusin. Haluan vain sanoa, että mä tiedän miltä se tuntuu, kun mistään ei tule mitään ja olisi satatuhatta kertaa helpompaa vaan luovuttaa, tai aloittaa uudelleen huomenna tai ens maanantaina. Mutta silloin palaa aina alkuun, eikä mikään taaskaan muutu. Jos mikään ei muutu, mikään ei todellakaan muutu. Jokainen askel helpottaa urakkaa ja hetken kuluttua sitä miettii, että hitto oon onnellinen että en luovuttanut!

Kuten mainitsin aiemmin, sinussa ei ole mitään vikaa, mutta keinoissa joita olet toistanut saattaa olla. Vaikka tämä kuulostaa kuinka tylsältä tahansa niin perusasioilla pääsee pitkälle. Olen itse todistanut suurimmat ja makeimmat muutokset omien asiakkaiden kanssa, kun muutokset ovat olleet maltillisia ja helppoja tehdä. Jos olet kolmen pienen lapsen äiti, luultavasti jonkun megafitnespimun nettivalmennus, jolla luvataan mallin vartalo kuudessa viikossa, ei ole se sulle sopivin vaihtoehto vaikka se kuinka houkuttelevalta kuulostaisikin. Asiat pitäisi tehdä aina lähtökohtaisesti sen oman elämäntilanteen mukaan.

Tässä pieni tsemppipuhe meille kaikille, jotka takkuillaan aina välillä omien valintojen ja haasteiden kanssa. Usko pois, että sä pystyt ihan mihin ikinä vaan haluat, tieto siitä on jo niin iso juttu, ettei hommat voi mennä pieleen! :)

LUE MYÖS: SINULLE

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “EPÄONNISTUITKO SINÄKIN?”

  1. Avatar Larre sanoo:

    Tuli tarpeeseen!

Kommentoi