RUOKAFILOSOFIANI NYKYÄÄN & STAY IN SHAPE RUOKAVALIO

Mun ruokavalio on muuttunut tässä vuosien aikana aika paljon. Koen, että se on jollain tavoin jatkuvan kehityksen alla, toki myös elämäntilanteet vaikuttaa asiaan. Tällä hetkellä koen, että oon mennyt ehkä jollain tavoin taaksepäin, ja jos ennen olin supertarkka siitä, etten syö grammaakaan sokeria tai gluteenia, niin nykyään syön oikeastaan kaikkea, mutta kohtuudella. Oon aina miettinyt mitä tuo lause tarkoittaa ja alan ehkä ymmärtää sitä enemmän ja enemmän. Nykyään en kieltäydy oikeastaan mistään, mutta silti mun rutiinit ovat sellaiset, että syön aika harvoin esimerkiksi maitotaloustuotteita, vehnää tai sitä sokeria. Kevään valmennuksen jälkeen ajatustapani muuttuivat enemmän IIFYM-malliin ja sen sijaan että kartoin jotain tiettyjä ruoka-aineita, tsekkasin vain että makrojakauma ja kalorimäärä pysyivät kunnossa. Jos haluat lukea enemmän juuri makroista ja IIFYM-tyylistä, olen kirjoittanut aiheesta tekstin: Mitkä ihmeen makrot ja miten niitä lasketaan?

Kuluneen kuukauden aikana en ole treenannut, enkä sen kummemmin laskenut makrojakaan, mutta koen että mulla on homma aika hyvin hanskassa ihan sillä kuuluisalla mutulla. Kun meen kauppaan, ostan usein ne tutut jutut ja mun ruokarytmi menee päivästä toiseen hyvin samalla kaavalla. Nyt kesällä on toki tullut otettua rennommin, etenkin viikonlopun rientojen edessä. Silti kurvaan harvoin harvoin hesen tiskille tai käyn ostamassa esimerkiksi karkkia. Nää jutut tulee aika luonnostaan, enkä joudu tekemään mitään suuria valintoja niiden vuoksi.

Tänään kävin kaupassa ja ostin sieltä mukaan myös fazerin kaura-juuresleipää ja ehrmannin suklaapuddingeja. Eli vaikka kyseisten ruokien käyttö on aika vähäistä, en enää jaa ruokia kiellettyjen ja sallittujen ruokien listalle. Jos muistelen vuosi pari taaksenpäin, oli mulla aika vahvasti juuri kieltolista tietyille ruuille, kuten vaikka suklaalle. Silti saatoin vetää 250-300 g raakasuklaata yhteen iltaan. Rasva on kuitenkin rasvaa ja vaikka niissäkin on eroja, ei mielestäni ole koskaan järkevää vetää överisti yhtään mitään ruoka-ainetta, vaikka se olisi kuinka ”terveellistä”.

Edelleen syön ihan jäätäviä määriä vihanneksia, valitsen ulkona syödessä aina hyvän vaihtoehdon, tsekkaan ruoka-aineiden sokerimääriä ja summanmutikassa tsekkaan makrot kuntoon, mutta tuntuu että ote on jollain tavoin rennompi kuin ennen. Siirtymä pitkästä keväällä vedetystä dieetistä sujui sinänsä aika kivuttomasti. Toki ruokamäärät ovat vähentyneet aktiivisuuden tippumisen mukana, mutta toisaalta on aika ihana fiilis kun ei ole kokoajan nälkä. 😀 Kun treenaa tositosi paljon, nostaa se myös ruokahalun ihan uusille svääreille.

Mun sivustolta löytyisi myös uusi valmennus, tai oikeastaan uusi ruokavalio nimeltä Stay in shape (klik!). Kyseessä on siis etenkin tällaiseen kesäaikaan sopiva setti, jonka mukaan oon itsekin elellyt.

Haluatko pysyä kunnossa, mutta silti nauttia elämästä? Jos vastaus on kyllä, tämä ohjelma on juuri sinulle! Ohjelmassa noudatetaan tiukempaa ruokavaliota 4-5 päivää ja otetaan rennosti 2-3 päivää. Ohjelma sopii loistavasti esimerkiksi kesän ajalle, jolloin viikonloppuisin on enemmän menoja, festareita ja juhlia. Tämän ohjelman avulla et joudu aloittamaan syksyllä tiukkaa dieettiä ja kuntokuuria, vaan kunto säilyy myös kesän yli. Ohjelma toimii toki vuoden ympäri, jos jatkuvat ruoka-aineiden punnitsemiset eivät kiinnosta.

Ohjelma vaihtelee niin, että 4-5 päivää pidetään ruokavalio tiukempana ja 2-3 päivänä otetaan rennommin. Tällä tavoin pystyy nauttia myös elämästä ja pysyy silti kunnossa. Ohjelman aikana tehdään myös 3-4 treeniä/vko. Treenit ovat vapaavalintaisia, tai voit ostaa jonkun toisen ohjelman treeniversion tukemaan tätä ruokavaliota.

Ohjelman avulla pysyy siis nykyisessä kunnossa. Mikäli haluaa käyttää ohjelmaa kiristelyyn/laihtumiseen, voi noudattaa 6 päivää ruokavaliota ja pitää vain yhden vapaamman päivän.

Jokaisen aterian mukana on makrojakauma, jolloin ruoka-aineita voi vaihdella halutessaan. Ohjelmaa voi noudattaa myös maidottomasti ja gluteenittomasti.

Instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “RUOKAFILOSOFIANI NYKYÄÄN & STAY IN SHAPE RUOKAVALIO”

  1. S sanoo:

    Hei! Minulla on toisaalta hankittu treeniohjelma, jossa on tarkoituksena puolen vuoden aikana saada nostettua treenivolyymia erityisesti kuntosalipuolella. Ohjelmaan ei kuitenkaan kuulu ruokavalio-ohjeistusta jonka koen omalla kohdallani aika ongelmalliseksi. Tavoitteena olisi kuitenkin yrittää myös hieman kiristellä aerobisella ja ravinnolla kropasta ylimääräisiä samalla kuin kuitenkin maltillisesti kasvattaa lihaksia ja voimavaroja, joten kovasti kiinnostaisi että minkälaiseen liikuntaan yhdistettynä tuo sinun Stay in shape -valmennus sopii? Lihaksille pitää kuitenkin yrittää saada annettua tarpeeksi ravintoa joten se mietityttää. Onko päivälle valmiiksi kaikki ateriaehdotukset ja kuinka pitkän ajan valmennus kestää?

    Olisi mukava jos sivustollasi noissa treeniohjelma/ravinto-ohjelmissa olisi vaikka joku esimerkki minkälaista valmennus pitää sisällään 🙂

Kommentoi