VIIME AIKOINA SYÖTYÄ

Ruokajutut ovat olleet blogin kiinnostavinta luettavaa kautta aikojen, joten tänään toteutetaan taas pitkästä aikaa ruokapäiväkirjatyyppinen postaus. Mitä sitä on tullut syötyä viime aikoina? Olen siis tammikuun ajan pyrkinyt syömään enemmän kasvisruokapainotteista settiä ja jos siellä on muita samassa haasteessa olevia, olen linkannut ruokien reseptit mukaan. Kasvisruokavalion lisäksi olen pyrkinyt lisäämään hiilarien saantia ja olen nyt toistaiseksi unohtanut esimerkiksi makrojen täsmäkäytön, sillä se saattaa tuottaa välillä harmita hiuksia kun treenailee useamman kerran päivään. Tavoitteena on siis pitää kroppa toiminnassa ja saada aineenvaihdunta pelaamaan taas kunnolla.

collage_fotor

Mulla on ollut jo pitkään samanlainen rytmitys, eli syön useimmiten viidesti päivässä. Näistä kaksi ateriaa on reiluja, enemmän energiaa sisältäviä settejä ja kolme hieman pienempää annosta. Olen päästänyt jo kauan sitten irti ajatuksesta, että tietyt ruuat kuuluvat tiettyihin kellonaikoihin, esim. aamupalaruuat tai välipalaruuat. Mielestäni jokaisen tulisikin löytää sopiva rytmitys omaan päivään sopivaksi, eikä noudattaa jotain, koska kaikki muutkin tai koska niin on aina tehty. Joskus syön suurimman ateriani kello 10 aamulla tai joskus 22 illalla, riippuen milloin olen herännyt tai treenannut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päiväni alkavat lähes aina smoothien voimin. Sain testiini uusia Loomeco-ateriankorvikkeita. Kyseessä on siis juotava ateria, joka koostuu pääasiassa erilaisista marjoista, pähkinöistä, siemenistä ja viherjauheista, lisäksi kookos tuo jauheeseen pientä eksotiikkaa. Ainesosat tulevat pääasiassa Suomen Lapista. Tuote on kokonaisuudessaan luomu, vegaaninen, gluteeniton ja täysin lisäaineeton, eikä se sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Olen lisännyt tuotteen aamusmoothien joukkoon ja saanut näin ollen lisää ”ruokaisuutta” ja hyviä ravinteita. Joskus kiireisinä aamuina olen sekoittanut pussin sheikkeriin ja vedellyt matkalla töihin. Tämä toimii myös loistavana nopeana välipalana! Koodilla aino20 saatte – 20 % Loomeco-tuotteista, niitä pääsee tsekkailemaan täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein eilen aamulla oikeen super-smoothien ja puristin mehupuristimella punajuuri-porkkanamehun, joka toimi smoothien pohjana. Loomeco tuo smoothieen hyvää makua ja itse pidän sen mausta ihan sellaisenaankin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääaterioilla olen varioinut pääosin härkiksen, kikherneiden ja nyhtökauran voimin. Viimeisen viikon aikana on tullut valmistettua mm…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIKHERNEPATAA (olen muokannut linkin takana olevaa reseptiä ja lisännyt sekaan vielä enemmän vihanneksia, kuten parsakaalia, keräkaalia, paprikaa, tomaattia)

Mikäli rytmitys menee niin, että ehdin syödä välipalaa, oon saattanut syödä protskupatukan, proteinifluffia (mun snäpin puolella useaan otteeseen esiintynyt setti :D), riisikakkuja, kauraleipää, puuroa, protskulettuja tms.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltatreenin jälkeen syön uudelleen niin kutsutun pääaterian, joita esittelinkin jo ylempänä. Mulla on tapana tehdä yhtä ruokaa aina tosi iso satsi ja sitten syön samaa safkaa muutamia päiviä putkeen. Mielestäni on ihan huippua, että kotiin tullessa ruoka odottaa valmiina. Mikäli on sellainen tilanne, että ruoka pitää valmistaa, päädyn yleensä seuraavaan nopeaan herkulliseen settiin.

Keitän riisipastaa/kikhernepastaa/tattaripastaa, paistan pannulla keräkaalia ja parsakaalia ja lisään sekaan jonkun proteiininlähteen, kuten nyhtökauraa tai jauhelihaa. Kun pastat on valmiit, nekin vain sekaan ja kunnolla mausteita kehiin. :) Keräkaali on superherkullista, kun sen paistaa kookosöljyssä pehmeäksi ja maustaa kunnolla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääaterian jälkeen tulee usein syötyä vielä valkuaispuuro, eli keitän puuron kaurahiutaleista ja keiton loppuvaiheessa lisään sekaan valkuaista. Lopuksi vielä kookosöljyä ja lusikallinen suklaanmakuista heraproteiinia ja maailman herkullisin suklaapuuro on valmis. :)

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagarmista: ainorouhiainen sekä snap chatista: ainopaino


10 Responses to “VIIME AIKOINA SYÖTYÄ”

 1. Avatar Huolestunut sanoo:

  Moikka! En tiedä onko sinulla tarvetta postausideoille, mutta tässä tulisi yksi aihe mihin ainakin minä kaipaisin vastauksia. Googlaamalla en löytänyt kovinkaan kattavasti tietoa. Olen joutunut syömään lähivuosina useita antibioottikuureja virtsatietulehdusten vuoksi. Pahimmillaan söin kuureja muutaman viikon välein ja tästä kehittyikin paha tulehdusten kierre, joka lopulta saatiin lopulta loppumaan estolääkityksellä. Muutaman kerran olen myös syönyt kahta kuuria päällekkäin, kun tulehdus on ollut ärhäkkä. Tiedän antibioottien negatiivisen vaikutuksen suolistoon ja nyt huolettaakin kuinka huonoon kuntoon kehoni on mennyt näistä kymmenistä kuureista. Nyt haluaisinkin vinkkejä miten tukea kehon palautumista antibioottikuurista ja kuinka tukea suoliston hyvinvointia. Ruokavalioni on ihan perusterveellinen ja syön päivittäin maitohappobakteereja. Varmasti paljon enemmänkin olisi tehtävissä ja ilmeisesti esimerkiksi maitohappobakteerien laadulla on väliä, mutta huonosti on saatavilla tietoa aiheesta. Mietinkin, että jos osaat kysymykseen vastata, niin aiheesta saisi hyvän postauksen. Antibioottien haittavaikutukset tuntuu muutenkin olevan aiheena pinnalla.

 2. Avatar Potato sanoo:

  Hei mua itseasiassa kiinnostaisi sama kuin nimimerkkiä Huolestunut :) itsekin joutunut tässä noita antibioottikuureja popsimaan

 3. Ruokapostaukset on ihan huippuja, saa niin paljon ideoita omiinkin syömisiin :) Härkis-makaronilaatikko näyttää superhyvältä, ja se todennäköisesti meneekin lähiaikoina testiin :) Vielä ku vaihtaa munamaidon kasvisliemeen tai vastaavaan ni saa täysin vegaanisen version (mä siis lähdin tammikuun vegehaasteeseen sen verran täysillä mukaan, et kokkailen vaan vegaanisesti tässä kuussa) ^^

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla!

   Pienillä jutuilla noista saa tosiaan täysin vegaanisia myös! Tsemit haasteeseen :)

 4. Avatar Minä vain sanoo:

  Eikö tossa mene tosi kauan että keräkaali pehmenee? Vaikka sen silppuis pieneksi

 5. Avatar Kokeilija sanoo:

  Hei!
  Sulla on tosi paljon hyviä reseptejä ja olen jo monia kokeillutkin. Onko mitään linkkiä tai tapaa mistä näitä reseptejä löytyis helposti, ettei tarvis ruveta monia postauksia kahlaamaan läpi löytääkseen tiettyjä ohjeita? Niitä ei ilmeisesti ole missään omassa ”kansiossa”?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitos! :)

   Helpoin tapa on kirjoittaa googleen ”ainon tarinoita treenaamisesta + resepti” ja avata ensimmäinen hakutulos jonka alla näkyy kaikki mihin oon merkinnyt tägin ”resepti” :)

   • Avatar Kokeilija sanoo:

    Kiitos!

    Kokeilut jatkukoon…muukin perhe on oppinut syömään näitä ruokia.

Kommentoi