UUSI RUOKARAKKAUS

Tässä on tullut viime aikoina kehiteltyä useampia uusia reseptejä ja ruokia. Viime viikolla väsäilin kikhernepataa ja tämä oli niin täysikymppi, että pakko laittaa resepti jakoon. Tutkailiin kaupassa Go Greenin valmiita kastikepaketteja ja löysin salsa mexicana – valmisteen, jonka sisältö oli riittävän hyvä. Harmillisesti moniin valmiskastikkeisiin on lisätty sokeria ja yleensä ne vaan jää mun kohdalla hyllylle, vaikka kyseessä olisi pienikin määrä. Päätin kokeilla lisätä tätä salsaa tuohon kyseiseen pataan ja voi jestas, että tuli hyvää! Sanonpahan vaan, että kokeilkaa. Oon syönyt tätä melkein joka päivä viime viikosta lähtien. :D

7312787712155

kuva lainattu Go Greenin sivulta

Kikhernepata:

 • 2 purkkia GoGreen Ready in 5 Pika-kikherneitä
 • 1 silputtu sipuli
 • 1 prk(400g) mutti tomaattimurskaa
 • 1 prk Go Green Salsa Mexicana
 • 3 rkl maapähkinävoita
 • purkillinen ananaspaloja/tuoretta ananasta
 • n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
 • suolaa, valkosipulimaustetta, oreganoa, chilipippuria, pippuria maun mukaan
 • (halutessaan vielä kourallinen cashevpähkinöitä)

Silppua sipuli ja paista se yhdessä kikherneiden ja herkkusienien kanssa, lisää tomaattimurska, salsa mexicana, loraus vettä, ananakset ja maapähkinävoi. Lisää mausteet, sekoita. Anna padan kiehahtaa ja sen jälkeen hautua hetki. Kaada halutessasi pähkinät vielä lopussa. Tarjoile salaatin kanssa.

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseinen salsa passasi loistavasti myös pizzan kanssa. Paistelin täytteet pannulla ja lisäsin salsan sekaan ja sitten vaan pizzapohjan päälle. Todella maistuvaa! :)  Täyteenä oli punaisia linssejä sisältävän salsan lisäksi paprika, sienet, sipuli ja ananas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


14 Responses to “UUSI RUOKARAKKAUS”

 1. Avatar ulla sanoo:

  on muuten niin herkullisen näköinen pizza, että oho !!! :P

 2. Avatar ulla sanoo:

  Ai niin, , onko gluttis ?? =)

 3. Avatar Kiitos sanoo:

  Moikka! Mä oon jonkin aikaa pähkäillyt mielessäni tätä ja nyt rohkenen tuoda ilmoille.. Eli ongelma on tämä että parasta aikaa yritän laihduttaa, mutta en oikein osaa arvioida syönkö oikein, tai siis yleisimmin pelkään syönkö liian vähän ja joskus taas tuntuu että syön aivan liikaa koska painoa ei lähde putoamaan ei sitten millään.. Mietinkin olisiko mahdollista joskus vaikka napata kuvat päivän ruuista ja saisinko sulta arviota? Ymmärrän tietty jos et harrasta näitä mut en oikein tiedä mistä muualtakaan apua pyytää :( En kuitenkaan haluis vetää mun aineenvaihduntaa ihan sekasin näin nuorena heti…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Jos pudotettavaa on, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi sulamo – nimistä kalorilaskuria, johon siis täytetään omat tiedot, tavoite ja syödyt ruuat. Laskurin avulla pystyt seurata että kalorivaje pysyy mutta syöt riittävästi. Samalla opit myös itse syömään niin että tavoite pysyy tulevaisuudessakin. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Jos pudotettavaa on, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi sulamo – nimistä kalorilaskuria, johon siis täytetään omat tiedot, tavoite ja syödyt ruuat. Laskurin avulla pystyt seurata että kalorivaje pysyy mutta syöt riittävästi. Samalla opit myös itse syömään niin että tavoite pysyy tulevaisuudessakin. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Jos pudotettavaa on, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi sulamo – nimistä kalorilaskuria, johon siis täytetään omat tiedot, tavoite ja syödyt ruuat. Laskurin avulla pystyt seurata että kalorivaje pysyy mutta syöt riittävästi. Samalla opit myös itse syömään niin että tavoite pysyy tulevaisuudessakin. :)

   • Avatar :) sanoo:

    Siis joo toki osaan nää laskurit yms mutta kun mulla ei oo mitään hajuu ruokien painosta :D Esim kouluruuasta ei ole aavistustakaan ja sit se sekottaa :/ Silmämääräinen arviointi siis on ihan hukassa D: Onko tähän mitään vinkkejä?

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Ruokavaa’an avulla oppii näkemään myös silmämääräisesti paljonko mitäkin on. Jos siis punnitsee kotona ruuat, on helpompi arvioida muidenkin painoja. en kuitenkaan suosittele vaa’an jatkuvaa käyttöä, on hyvä oppia syömään sopivasti ilman punnitsemista :)

 4. Avatar ulla sanoo:

  :) Jaksatko laittaa pizzanpohja- sekä täytteen ohjeet :)

 5. Avatar Niina sanoo:

  Oli kyllä sairaanhyvää tuo kikhernepata, kiitos reseptistä!:) Tosin muokkasin sitä vähän, laitoin toisen kikhernepaketin sijasta purkillisen kidneypapuja ja jätin maapähkinävoin pois, toimi niinkin!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Mäkin oon vaihdellut punaisien linssien kanssa, papumixin kanssa ja sit vaihdoin myös maapähkinävoin tahiniin, toimii monella eri tapaa! :)

 6. Avatar vilma sanoo:

  Hirveän kiva lukea näitä kasvisruokareseptejä, sillä aikasemmissa resepteissä on aina pitäny miettiä että mitenhän ne toteuttais ilman lihaa ja silti saaden ne samat ravintoaineet! Eli näitä paljon lisää koska saa hyvin inspistä omaan ruuanlaittoon :)

Kommentoi