VATSAYSTÄVÄLLISIÄ LEIPÄRESEPTEJÄ

Viikko sitten kerroin olevani mukana Indiedaysin, Blogiringin ja Fazer Vatsaystävällisen kampanjassa ja mietin omaa suhtautumistani leipään. Postaukseen tuli hurjasti vastauksia ja ajatuksia leivän syömisestä. On valitettava tosiasia että vatsaongelmat ovat yleistyneet hurjasti, eikä kaikki yksinkertaisesti pysty syödä leipää, vaikka haluaisivat. Nämä tuotteet ovatkin todella tervetulleita, sillä 100% kauraleipä, gluteeniton leipä sekä vähemmän FODMAP-hiilareita sisältävä ruisleipä sopivat myös vatsaongelmaisille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroinkin tuossa aiemmassa postauksessa, että suosikkini on kauraleipä ja kehitinkin sen avulla herkullisen kasvisruokavalioonkin sopivan kaura-burgerin! Pihvi valmistui kätevästi Härkis-valmisteesta, valkuaisesta ja mausteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaura-burger:

väliin laitoin:

 • avocadotahnaa (avocado, tomaatti, sipuli)
 • sokeroimatonta ketsuppia
 • salaattia & tomaattia

Sekoita tehosekoittimessa Härkis ja valkuainen, lisää mausteet. Levitä seos leivinpaperille uunipellin päälle ja muotoile pihvin malliseksi. Paista 225 asteessa noin 10 min. Sivele kauraleivät ketsupilla ja lisää haluamasi täytteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fazer9

Itse tykkään käyttää avocadoa leivän levitteenä, sillä sen lisäksi että se on todella herkullista, saa avocadosta hyviä rasvoja ja esimerkiksi omega-7 ja omega-9 rasvahappoja. Avocado on ns. neutraali rasvanlähde, eli se ei vaikuta tärkeään omega-3 ja omega-6 suhteeseen. Itse valmistin avocadotahnan monitoimikoneessa. Silppusin puolikkaan sipulin ja yhden tomaatin pieneksi silpuksi, jonka jälkeen lisäsin yhden avocadon sekaan mausteineen. Mausteeksi sopii esimerkiksi Herbamare, valkosipuli ja chipotle chili.

fazer4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paahdettu Vatsaystävällinen ruisleipä, avocadotahna ja paisteut kanamunat sopivat täydellisesti yhteen ja täyttävät hyvin, sillä kanamunasta saa sekä proteiinia että rasvaa, jotka lisäävät kylläisyyttä huomattavasti paremmin kuin pelkkä kinkkusämpylä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tomaatti ja basilika = toimii!

Mitä leivänpäällisiin tulee, yksi ehdoton lempparini on aina ollut graavilohi. Viimeaikoina olen syönyt usein riisikakkuja graavilohella ja suolakurkuilla, mut nyt päätin kokeilla lisätä samat setit tuon gluteenittomat leivän päälle. Tämä gluteeniton leipä on muuten myös täysin maidoton, joten sopii niille jotka välttävät sekä gluteenia että maitotuotteita.

fazer2


12 Responses to “VATSAYSTÄVÄLLISIÄ LEIPÄRESEPTEJÄ”

 1. Avatar Linda N. sanoo:

  Hei! Minkä merkin sokeroimatonta ketsuppia käytät? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Felixin stevialla makeutettua ketsuppia :)

   • Avatar Linda N. sanoo:

    Vieläkö sitä on markkinoilla, kun mielestäni se jossain vaiheessa vedettiin pois? :) Itse en ainakaan Prismasta löytäny ja sen vuoksi olen niin kiinnostunut! :D

 2. Avatar maikki sanoo:

  Säilyykö tuo avokadotahna hyvin jääkaapissa useamman päivän?

 3. Avatar Carolin sanoo:

  Näyttää superhyvältä! Oon tässä jo hetken koittanut loihtia maukasta mutta proteiinipitoista kasvispihviä joten härkisburgerit menee ehdottomasti testiin. :) Mihin ateriaan ajoittaisit nuo välipalaleivät? Onko kyseessä esim. aamiainen tai lounas? Itse olen huomannut olevani sen verran insuliiniherkkä, että high fat + high protein + low carb -ruuat toimii parhaiten ainakin iltaan/iltapäivään asti, kunnes treenin jälkeen syön sitten reilusti hiilaria ja kohtuullisesti rasvaa. Olen ymmärtänyt, että noudatat jotakin tämän tyyppistä ruokavaliota? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ehkä juuri välipalalle, tai miksei vaikka iltapalaksi! :) Ja kyllä itsekin menen suurin piirtein tuolla systeemillä :)

 4. Avatar Katja sanoo:

  Hei! Ensilukemalta tulee sellainen käsitys, että ruisversio olisi gluteeniton? Tarkentaisitko, että tarkoitat varmaan Fazerin Gluteenitonta versiota viimeisessä leivänpäällisideoinnissa. Ettei tule haitallisia väärinkäsityksiä :)

 5. Avatar alma sanoo:

  Moikka!

  Täällä yksi joka lukee kaupassa ahkerasti tuoteselosteita ja lisättyä sokeria erityisesti välttelen. Joitakin mahdollisimman proteiinipitoisia leikkeileitä tulee silloin tällöin ostettua ja lisättyä sokeria sisältävät jäävät hyllyyn.. ..olen kiinnittänyt huomiota, että monessa (muussakin) tuotteessa on tuoteselosteessa dekstroosi ja glukoosi, ovatko nämäkin lisättyä sokeria vai jotain muunnoksia vai mitä ne ovat?

 6. Avatar Eeva sanoo:

  Näyttää hyvältä, härkistä en olekaan vielä ehtinyt testailemaan ollenkaan. :) Nuo ruisleivät lähtivät kyllä sen edellisen postauksen jälkeen testiin ja vaikka kovasti epäilinkin, niin oireita tai turvotusta ei syömisen jälkeen tullut! Ihan mahtavaa :)

Kommentoi