KINUSKINEN VALKOSUKLAA-KARPALOKAKKU JA #SOKERITONSYYSKUU

Aika on taas mennyt hurjan nopeesti, sillä en meinannut uskoa silmiäni kun katsoin kalenteria tänään. Syyskuu vetelee viimeisiään ja olisi aika ottaa pieni tsekkaus sokerittomaan syyskuuhun! Omalla kohdallani haaste on sujunut aika helposti, sillä tekemistä on piisannut sen verran, etten ole ehtinyt edes ajatella koko asiaa. :D Viime viikonloppuna iski kuitenkin makeanhimo ja päätin valmistaa raakakakun, joka vie pahemmankin sokerihampaan kolotuksen mukanaan. Itse olen juuri niitä tyyppejä, joka nauraa salaa kun joku kertoo, että tää ja tää on niin täyteläistä että pala riittää. Jep jep, ei päde meikäläiseen, ainakaan kovin usein. Tämä kakku on kuitenkin oikeasti sen verran stydiä tavaraa, että vähempikin riittää. Kannattaa kokeilla! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohja:

 • 1 pussi (140 g) Anydayn suolattuja pähkinöitä
 • 1,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita aineet tehosekoittimessa ja painele sormin irtovuuan pohjalle.

Kinuski:

 • 1 pussi (150 g) mulperimarjoja
 • 1 kauhallinen vaniljan/vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia TAI aitoa vaniljaa + makeutusta
 • n. 100 g karpaloita

Liota mulpereita hetki vedessä, jonka jälkeen sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa. Sekaan voi laittaa hieman vettä helpottamaan blendausta. Kaada kinuski pohjan päälle, jonka jälkeen kaada päälle karpaloita.

Valkosuklaa:

 • 70 g kaakaovoita
 • 2-3 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl tocoa
 • 1 kauhallinen vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia TAI aitoa vaniljaa + makeutusta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, jonka jälkeen sekoita sekaan toco ja heraproteiini. Kaada valkosuklaa kinuskin ja karpaloiden päälle ja laita kakku pakkaseen noin 1o minuutiksi. Kakku säilyy pakkasessa pitkään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka valmistuksessa on useampi vaihe, on prosessi hyvin nopea, eikä valmistamiseen mene kuin kymmenisen minuuttia!


12 Responses to “KINUSKINEN VALKOSUKLAA-KARPALOKAKKU JA #SOKERITONSYYSKUU”

 1. Avatar Aino sanoo:

  Ihanan näköistä (ja varmasti makuistakin )

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Moikka!

  Ihanan näköinen kakku, näitä postauksia on aina kiva lukea. Ite en oo oikein vielä raakakakkujen ihmeelliseen maailmaan päässyt, sillä mulla on pähkinä- ja manteliallergia. Ajattelinkin kysäistä, olisko sulla ideaa kehitellä pähkinätöntä raakakakkureseptiä tai ehkä jo olemassa sellaista? :)

  Iso kiitos kivasta blogista ja mukavaa syksyä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon :)

   Ton pohjan vois varmasti tehdä esim. kauraleseistä ja vaikka kookosjauhosta?

 3. Avatar HannaK. sanoo:

  Jes, kivan helpon kuuloinen ohje ja aineksistakin valtaosa löytyy jo valmiiksi kaapista :) minkä kokoiseen kakkuvuokaan ohje on? Toki koolla voi vaihdella paksuutta, mutta vähän jos saa osviittaa? Vai teitkö piirakkavuokaan? Ja toco, onko se juuri se joka tekee kaikesta kermaisempaa, pitäisi ostaa muuhunkin käyttöön!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tein sellaiseen suureen vuokaan, onko se nyt sitten 24 cm? Ja toco (=riisinlesejauhe) on juuri sitä mikä tekee kaikesta ihanan kermaista :D

 4. Avatar Mona sanoo:

  Nam! Mistä ostat mulperisi (edullisia hakusessa) entä mistä kaakaovoin? Löytyykö ihan isoista normikaupoista? Millä osastossa se vois olla ja minkä näkösessä pakkauksessa?:D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Urtekramilla on huomattavasti edullisemmat mulperit kuin näillä tunnetuilla superfood-valmistajilla. Ostin ne ja kaakaovoin ihan Prismasta :) Usein suuremmissa kaupoissa on oma osasto näille jutuille. Myös terveyskaupoista löytyy, ehkä jopa hieman helpommin jos ei tiedä mitä on ostamassa :)

  • Avatar Suvi sanoo:

   Kärkkäiseltä löytyy kilon pusseja luomu-mulpereita, hintaa en muista, mutta uskon olevan edullisemmasta päästä :)

  • Avatar Suivi sanoo:

   Kärkkäiseltä löytyy kilon pusseja luomu-mulpereita, hintaa en muista, mutta uskon olevan edullisemmasta päästä :)

 5. Avatar Elisa sanoo:

  Hei minkä merkkistä heraa käytät? Ja mistä löytyy vanilja-valkosuklaata? Olen tsekannut useita kivijalka- ja nettikauppoja enkä ole mistään löytänyt..

Kommentoi