ON HELPPOA OLLA VAHVA, MUTTA KUINKA MONI USKALTAA OLLA HEIKKO?

Nykyään painotetaan paljon kuinka vahvuus on hyvä ominaisuus ja monesti kuullaan jengin kertovan kuinka olen niin vahva, että kestän mitä tahansa. Voin sanoa itsekin, että ulkoinen habitukseni on sellainen että mulla on aina kaikki hyvin ja olen iloinen. Olen mestari piilottamaan tunteeni ja näyttämään sitä mitä kuuluu näyttää. Heikkouteni on ehkä juuri se, että en osaa olla heikko. En pysty myöntämään, että nyt ei vaan jaksa enää. On helppoa olla vahva, mutta kuinka moni osaa olla heikko?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen itsekin sortunut siihen, että olen vähätellyt ihmisiä, jotka ovat myöntäneet etteivät osaa tai jaksa. Nyky-yhteiskunnassa palvotaan ikiliikkujia, jotka suorittavat 24/7. Voin kertoa, että suorittaminen on loppuepeleissä aika helppoa. On helppo mennä siihen kuplaan, kun siirtää kaikki ajatukset pois ja keskittyy vaan tekemään. Tämä johtaakin usein siihen, ettei mielessä olevia asioita käydä läpi, vaan ne siirretään pois ja jossain vaiheessa kaikki tuleekin sitten moninkertaisena ryöppynä takaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asiat kannattaa kohdata, oli ne vaikeita tai helppoja, koska vasta silloin pystyy jatkaa elämää eteenpäin ilman ylimääräistä kuormaa mukana. Ollaan viime aikoina juteltu kaverin kanssa paljon omista käyttäytymismalleista ja niitä kannattaa oikeesti miettiä ja tutkia, koska voi oppia itsestään paljon uutta ja voi myös oppia tuntemaan itsensä paremmin. Kaikilla meillä on niitä ”luurankoja kaapissa”. Vaikeitakin asioita, jotka muokkaavat meistä sellaisia kuin ollaan. Kun oppii ymmärtämään omia tapoja ja myös syitä mistä ne johtuvat, on myös helpompi hyväksyä virheensä.

Tällaista pientä ajatuksenvirtaa tähän iltaan. Itse käyn läpi vähän haastavampaa settiä tällä hetkellä, joten ei irtoa hirveästi mitään järkevää sanottavaa. Mutta eikö sitä sanota, että se mikä ei tapa, sen ainakin pitäisi vahvistaa. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuvat: Riikka

vaatteet & kengät: PUMA / Intersport Vaasa


9 Responses to “ON HELPPOA OLLA VAHVA, MUTTA KUINKA MONI USKALTAA OLLA HEIKKO?”

 1. Avatar anymous sanoo:

  Sellaisten ihmisten vähättely on aika ankeeta jos jotain ihmistä ”ei huvita” tai ”ei jaksa” koska ihmisillä voi tosiaan olla vaikka mitä sydämellä ja tapahtua vaikka kuinka kamalia asioita elämässä. jonkun läheisen kuolema, masennus, työpaikan menetys jne. siinä vaiheessa kun on suru tai itsensä etsiminen päällä ei paljon ”pikkujutut” kiinnosta ja jaksaminen ei oo aina niin helppoo. Kannattaa tosiaan miettiä ennenkuin ihmettelee että joku ei jaksa tai huvita.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kuten kirjoitinkin niin olen sortunut tällaiseen, mikä viestii että kyseessä on vanha tapa. :)

 2. Avatar Helsinki sanoo:

  Ihan uskomattoman hyvin uppoaa omaan tilanteeseeni tää kirjoitus. Juuri tänään juttelun duunikaverin kaa kuinka paljon helpompaa on tosiaan olla kohtaamatta niitä ”luurankoja”, kuin pysähtyä niitä miettimään. Tästä syystä en esim. mee mindfullnessiin, ettei vahingossa joudu kohtaamaan omia peikkojaan. Mutta pitäisi rohkaista itsensä! Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Uskon että samassa tilanteessa olevat pystyvät samaistumaan hyvin. Oon vähän samanlainen, että keksin kaikenlaista ettei tarvitse kohdata niitä peikkoja. Nyt oon päättänyt että koitan kerrankin toista tapaa kuin yleensä. :)

 3. Avatar Myy sanoo:

  Täällä yksi, joka miettii, missä vaiheessa elämästä on tullut pelkkää suorittamista. Ikävät asiat jyrätään yli vahvuudella. Ihmiset näkee mut jääpuikkona, joka on vahva eikä sisu ja tahto lopu koskaan. Itse haluaisin edes hitusen oppia nauttimaan elämästä ja tuntemaankin jotain.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Suorittamisesta on vaikea luopua, mutta varmasti siitäkin pääsee eroon kun tiedostaa omat ongelmat ja yrittää muuttaa käyttäytymistään vähän kerrallaan. Sun tekstien perusteella en kyllä ”näe” sua jääpuikkona :) Mukavaa päivää sinne!

 4. Avatar Heidi Alliina sanoo:

  Loistavaa, että toit esille tällaista ajatuksen virtaasi. Juuri aloitin oman blogin kirjoittamisen ja voin myöntää että piti pohtia kunnolla olenko sioitettu mimäversio vai raadollisen rehellinen kirjoituksissani. Päätin että olen rehellinen. Esimerkkinä voi olla omilla virheilläänkin, osoitradm että minä selvisi . Joskus on uskallettava katsoa eikä paeta. Niin tuttua varmasti meille kaikille. :)

  Pidä tuo asenne! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon palautteesta. Kyllä se rehellisyys on mun mielestä kiinnostavampaa kuin siloiteltu versio, joten hyvä päätös! =)

 5. Avatar sinii sanoo:

  Hyvä kirjoitus :) Minä pyrin liian usein vaikuttamaan vahvalta, ”kaikki on ok ja hyvin”. Mulla on liian kauan toiminut metodi ”jos sitä ei ajattele, eihän se ole totta”.
  On liian helppoa olla ajattelematta niitä oman elämän synkkiä asioita. Silloin kun ne rankimmat asiat yrittävät puskea sun mielen läpi, saa kätevästi laitettua seinän väliin. ”Turha tulla tänne pilaamaan mun niin ihanaa olotilaa.” Välillä tosin tulee niitä kunnon tunneaaltoja, jotka imevät sut mukanaan ja kaikki tuntuukin aivan kauhealta ja turhalta. Useampia vuosia sitten olisi todellakin kannattanut panostaa rankemmalla otteella asioiden läpikäymiseen.
  Sentään hieman onneksi viisastunut tässä vanhetessa :)

Kommentoi