NYHTÖKAURALASAGNE (M,V)

Blogista löytyy monenlaista versiota lasagnesta, mutta koska kyseessä on yksi mun lemppariruuista, voi näitä mielestäni varioida vaikka kuinka paljon. Täytyy sanoa, että tämä kiilaa kyllä helposti kaikkien lasagnejen top kolmoseen, ellei jopa ykköspallille. Löysin siis lauantaina nyhtökauraa hyvinkin yllättävästä paikasta ja hamstrasin heti monen monta pakettia mukaani. Jos joku ei ole vielä kuullut tästä hyperuuasta niin kyseessä on on mullistava uutuus, joka koostuu kaurasta ja palkokasveista. Ravitsemuksellisesti ne muodostavat täydellisen tasapainoisen kasviproteiinin ja tuotteille mehevän ja miellyttävän rakenteen. 

lasagne1

Tästä vegaaneillekin sopivasta reseptistä ei siis puutu proteiinia, eikä muitakaan hyviä juttuja. Lisäksi resepti on vehnätön ja maidoton, mutta kuten aiemmin mainittua – todella herkullinen! Mulla on käytössä suuri uunivuoka, johon sain ladottua jopa neljä kerrosta lasagnea, joten tällä reseptillä saa siis suuren määrän ruokaa. Laskeskelin, että jos syön noin 5 kertaa tästä niin pysyy myös dieetin mukaiset kalorit aikalailla hyvin kasassa.

NYHTÖKAURALASAGNE

 • 500 g nyhtökauraa
 • 1-2 suippopaprikaa
 • 4 pientä porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 5 valkosipulinkynttä
 • 800 g paseerattua tomaattia
 • 1,5 pakettia (~300g)  Organic green lentil lasagnelevyjä (vihreistä linsseistä valmistettuja levyjä)
 • kookosmaitoa tai kaurakermaa
 • mausteita (laitoin kurkumiinia, mustapippuria, yrttisuolaa, chiliä)
 • halutessaan juustoraastetta päälle tai vaihtoehtoisesti esim. Violifen vegaanista juustoa

Uuni päälle 220 asteeseen. Pilko porkkanat, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Käytin itse monitoimikonetta, jolla koko prosessi tapahtuu hyvinkin nopeasti ja jälki on hyvin pientä silppua. Paista pannulla vihannes-seosta, lisää sekaan nyhtökaurat, paseerattu tomaatti ja mausteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lado uunivuuan pohjalle lasagnelevyjä, kaada seuraavaksi nyhtökauraseos ja viimeisenä ja päälle loraus kookosmaitoa/kaurakermaa. Toista sama kolmesti-neljästi niin, että viimeisenä osana on kookosmaito/kaurakerma. Viimeistele halutessasi juustoraasteella/Violifen vegejuustolla. Paista 220 asteisessa uunissa n. 30 minutttia (riippuu hieman uunin tehoista). Tarjoa lasagnea raikkaan salaatin kera.

kookos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


9 Responses to “NYHTÖKAURALASAGNE (M,V)”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Resepti kuullostaa kyllä hyvältä, mutta nyhtökaurahan ei ole gluteenitonta.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No hei totta! Kyllä mä sen kai tiesinkin, mutta jotenkin vaan mietin noita lasagnelevyjä :D Korjataan!

   • Avatar meemi sanoo:

    Olin tulossa sanomaan samaa, kun huomasin otsikossa G-merkinnän… Mä kyllä keliaakikkona toivoisin, että nyhtökaurasta tehtäisiin myös gluteeniton versio, haluaisin kovasti maistaa sitä!

 2. Avatar Essi sanoo:

  Olinkin tulossa vinkkaamaan sulle että nyhtökauraa löytyy ainakin Vaasan Piccolosta! Hassua että jossan pikkuhuoltoasemien k-marketeissa on tuotetta jota ei löydy isommista kaupoista mllään…

 3. Avatar Janniina sanoo:

  Heippa! Mistä noita lasagnelevyjä löytyy?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vaasassa ainakin Ekosopissa, muissa kaupungeissa varmasti erilaisista terveyskaupoista!

 4. Avatar Noora sanoo:

  Kuulostaa erittäin hyvältä! Mistä noita lasagnelevyjä löytyy?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vaasassa ainakin Ekosopissa, varmasti erilaisista terveyskaupoista!: )

Kommentoi