VIIME AIKOINA SYÖTYÄ (+RESEPTIT)

Mulla on aika samanlaiset ruokailurutiinit joka päivä. Tällä hetkellä syön siis viidesti päivässä suunnilleen kolmen tunnin välein. Illalla tosin väli venyy vähän pidemmäksi välipalan ja illalisen välissä, kun ohjaan jumpat aina iltaisin. Sitten taas illallisen ja iltapalan väliin jää usein vain pari tuntia, koska menen useimmiten 22 aikaan nukkumaan. Mielestäni on mahtavaa, että illalla on vielä kaksi runsasta ateriaa treenien jälkeen. Nälkäisenä nukkumaan meno ei ole mun juttu! :D

food

Mielestäni olen syönyt nyt dieetillä ja reversellä entistä paremmin ja monipuolisemmin. Jatkuvasti tyhjä jääkaappi ja pakastin  kertoo myös siitä että vihanneksia menee ja paljon. Lisään pääruokiin aina runsain mitoin erilaisia vihanneksia ja kasviksia tuomaan volyymiä, värejä ja makua. Tämän hetkinen lemppari on paistaa pannulla lehtikaalia, parsakaalia ja tomaattia, jonka jälkeen lisään sekaan protskut ja hiilarit. Riisipastaa on mennyt viime aikoina paljon, sillä se valmistuu niin nopeasti. Pastat keittyy reilussa viidessä minuutissa, joten niitä on helppo käyttää sillon kun on kiire. Pastojen keittymisen aikana, paistan lihan/kanan/kalan ja vihannekset ja sitten vaan sekoitan kaikki yhteen ja lisään lopuksi kehiin vielä salaatin, joka koostuu useimmiten tammenlehtisalaatista, koska sitä löytyy lähes aina meidän lähikaupasta! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moni kyseli tuon pannarin reseptiä ja se koostuu vain kahdesta raaka-aineesta, eli valkuaisesta ja herasta. Valkuainen vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi, lisätään hyvän makuinen hera (tai esim. vaniljajauhe + makeutus) ja sitten vain levitetään uunipellille ja paistetaan 170 asteessa noin 10 minsaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kehittelin samaisella reseptillä myös kevyemmän crêpe-tyylisen ruuan. Eli valkuaiseen lisätään heran tilalta mausteita, paistetaan uunissa ja lisätään sisälle haluamansa täytteet! :)

Välipalalla on mennyt paljon pannareita, tuoreita marjoja sekä pehmistä, jonka makua pystyy varioida erilaisilla marjoilla ja mausteilla. Olen jakanut useasti ennenkin pehmiksen reseptejä, täältä löytyy esimerkiksi valkosuklaa-mangojäätelön resepti. Dieetillä käytettävä pehmis koostuu kuitenkin hieman eri jutuista kuin tuo mangoversio! :)

Esimerkiksi kaneli ja kardemumma sopii melkeinpä kaikkeen makeaan, kuten itse tehtyyn jädeen tai smoothieen. Pannulla paistetut omenalohkot (kookosöljyssä) kanelilla ja kardemummalla maustettuna toimii erittäin hyvin pannarin tai jäätelön kanssa! Yksi lempparini on lisätä pieni määrä lakritsijauhetta smoothieen, sillä laku menee kivasti yhteen marjojen maun kanssa. Aamulla mun vakkari on edelleen smoothie, sillä sinne saa niin helposti sekoitettua kaiken tarvittavan. Tulee jotenkin hyvä fiilis heti aamusta kun täyttää smoohtien lehtikaalilla/pinaatilla, kotimaisilla marjoilla, avocadolla ja muilla hyvillä jutuilla! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dieetin mukana uutena juttuna omiin rutiineihin tuli iltapuuro, joka on kyllä tullut jäädäkseen. Teen aina valkuaispuuron, sillä sen koostumus on ihanan kuohkea ja se rauhoittaa oloa ennen nukkumaan menoa. En tiedä onko lumevaikutusta vai mitä, mutta tuntuu että olen alkanut nukahtamaan nopeammin puurottelun aloittamisen jälkeen! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkullista viikonloppua!


12 Responses to “VIIME AIKOINA SYÖTYÄ (+RESEPTIT)”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Moikka! Oletko jossain postauksessa ottanut kantaa Kvinoaan ja Kuskuskseen ravintoaineina tai kertonut jotain? En nyt heti löytänyt, ja olisi mielenkiintoista lukea mielipiteesi näistä.

  Terkuin,
  jonna

 2. Avatar r sanoo:

  Mitä teet kaikille keltuaisille? Ja siis jos heität roskiin niin ei siinä, itsestä se vaan tuntuu ”haaskaukselta”

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ostan pelkkää valkuaista =) Olen samaa mieltä haaskauksesta ja syön aina munat kokonaisina jos niitä käytän! :)

 3. Avatar Eeva sanoo:

  Jee kiitti resepteistä :) Pannari ja suolainen hässäkkä menee molemmat testiin!

 4. Avatar Suski sanoo:

  Moi Aino!
  Mitä on valkuaispuuro?
  Ihania ruokavinkkejä, kiitti!

 5. Avatar Jansku sanoo:

  Hei!
  Olen nyt jo muutaman viikon miettinyt ostavani jonkin sun ruokavaliosta. Mietin että mikäköhän olisi paras ja sopiiko ne ollenkaan mun treeniin. Mulla ei oo tavoitteena pudottaa painoa (BMI 19) vaan kehittyä treenissä ja kuitenkin pysyä suht tiukassa kunnossa. Treenaan 5-7 treeniä viikossa + työmatkapyörily n. 20km päivä. Treeni on crossfit ja lisäksi juoksua ja uintia.
  Nyt oon huomannu että vaikka treeni on kovaa ja paljon niin alakroppaan on tullut ”ylimääräistä”, pehmoista… :(

  Osaistko auttaa? Eli mitä ruokavaliota voisin kokeilla vai pitäiskö miettiä jotain muuta muutosta ruokavalioon optimaalisen kehityksen tueksi?

  Kiitos! Ja hyvää viikonloppua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Suosittelisin sulle sitä Bikini Bootcampin ruokavaliota, se sopii yhteen kun treenaa paljon ja kovaa :)

 6. Avatar sue sanoo:

  Mulla on valkuaispuuro jäänyt beachbodysta lähes joka iltaiseksi rutiiniksi ja kyllä se unta parantaa; ) joskus jos jätän valkuaisen pois niin tulee ihan hiirulaisen annos vaik ryynejä oiski saman verran ja tuntuu et ryynit jotenki erottuu selkeemmin eikä puuro oo yhtä pehmeää ku valkuaisten kans. Eli munapuuro kunniaan!! ;D. Joskus paan koko munanki ja hyvää on..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo todellakin munapuuro kunniaan! :D Kiva että haasteesta on jäänyt käyttöön pidempiaikaisia juttuja <3 :)

 7. Avatar jamppa sanoo:

  Paljon tuohon pannukakkuun tulee valkuaista ja paljon heraa? :) ja mitä on tuo päällä oleva vaahto?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   suunnilleen 2 dl valkuaista / 30 g heraa..ja se vaahto on sitä samaa valkuaisvaahtoa, mistä pannari on tehty =D

Kommentoi