NELJÄS BIOSIGNATURE-MITTAUS

Kävin tänään pitkästä aikaa Bio Signature – mittauksessa tsekkailemassa kehon hormonitasapainon tilaa. Edellinen käynti oli joulukuussa, joten nyt oli taas hyvä hetki ajella Isoonkyröön mittaukseen. Aiheesta on tullut kirjoitettua aiemminkin, mutta jos joku lukee ensimmäistä kertaa niin kerrataas hieman mistä on kyse.

BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. Mittauksella saadaan tietoa kehon hormonaalisesta tilasta ja suosituksia elämäntapamuutosten tekemiseen.

BioSignature-analyysissä tärkeää ei ole rasvan absoluuttinen määrä kehon eri osissa. Myös silmämääräisesti hoikilla ihmisillä BioSignature heijastaa rasvan suhteellisen kertymisen perusteella elimistön hormonaalista tilaa. Jos rasva tuntuu kertyvän joka puolelle vartaloa, kertoo myös tämä omaa tarinaansa kehon sisäisistä tapahtumista.

Biosignature Modulation on kanadalaisen tunnetun voimavalmentajan, Charles Poliquinin kehittämä metodi jonka avulla kehon hormoneita voidaan tasapainottaa luonnollisesti. Hormoneita tasapainottamalla voidaan polttaa rasvaa tehokkaasti ja parantaa yleistä hyvinvointia. Poliquin on valmentanut olympiamitalisteja 17 eri lajissa ja satoja muita huippu-urheilijoita ja tuhansia tavallisia ihmisiä yli 30 vuotta kestäneellä urallaan. Menetelmä perustuu Poliquinin keräämiin tilastoihin ja havaintoihin siitä, mihin kohtaan kehossa rasva kertyy ja näiden rasvapisteiden yhteydestä verikokeiden ja sylkitestien osoittamiin hormonimääriin. Rasva kertyy kehon eri osiin eri hormonien vaikutuksesta. Hormonitoiminta vaikuttaa kehon toimintaan huomattavasti ja siksi hormonitoiminnan parantaminen on tärkeää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin ensimmäisen kerran BioSignaturessa maaliskuussa 2015, jonka jälkeen sainkin paljon uutta infoa ja apua hormonitasapainon optimointiin. Otin neuvot käyttööni ja seuraava mittaus, joka oli kesäkuun lopulla 2015, paljasti positiivisen kehityksen. Nyt mittauksia on takana neljä ja tässä viimeisimmässä lihasmassani (lean mass = rasvaton paino) määrä on kaikista suurin tähän mennessä! Ensimmäisestä mittauksesta ”lean mass” on noussut + 1,6 kg. Joulukuussa se kävi alimmillaan (kasvisruokavalio :D) ja oli jopa – 3,2 kg vähemmän kuin nyt. Hauskinta tässä on se, että rasvani ovat nyt alempana kuin tuolloin joulukuussa. Eli paino ei aina tosiaan kerro sitä totuutta.

Mittaus tehdään siis 12 eri pisteestä ja tällä kertaa mulla oli tippunut kymmenen kohdan tulokset pienemmäksi. Kokonaisrasvat olivat 10,8%. Oon siis aika tyytyväinen, lihasta on tullut lisää ja rasvaa lähtenyt. Olo on loistava ja energiaa piisaa! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin yllättynyt siitä, että jaloista oli lähtenyt niin paljon millejä. Etureiden ja takareiden mittaustulos oli pienentynyt kaikista eniten ja mulla kun on aikaisemmin ollut aina vaikeampaa saada rasva palamaan tuolta alakerrasta. Täytyy antaa itselle krediittiä hyvin toimineesta ruokavaliosta! :D

Näitä rasvaprosenttimittauksia tsekkaillessa kannattaa aina muistaa, että erilaiset metodit voivat antaa erilaisia tuloksia, eikä itselleni esimerkiksi ole tärkeintä se rasvaprosentin numero, vaan se miten on edistytty edellisistä mittauskerroista. Rasvoja ja kehonkoostumusta mittaillessa kannattaakin aina käyttää samaa metodia, jolloin saadaan tietysti tarkimmat tiedot muutoksista. Kävin keväällä myös InBodyssa ja olisi kiva ottaa sekin nyt ja vertailla, että näyttääkö sen tulokset samaan suuntaan kuin tämä BioSignature.

kuvat: Riikka


4 Responses to “NELJÄS BIOSIGNATURE-MITTAUS”

 1. Avatar Hei sanoo:

  Kehonkoostumusta on mielenkiinnosta mukava mittailla silloin tällöin, huomaa elintapojen vaikutukset kehoon pidemmällä aikavälillä! :)
  Mutta siis ymmärsinkö oikein: oliko sun rasvaprosentti 10,8? Toimiinko sulla kroppa tuollaisella prosentilla normaalisti? :o

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juu siis tällä mittausmetodilla mun rasvat on tällä hetkellä 10,8 %. Inbodyssä kun kävin viimeksi niin se näytti 1-2 prosenttia (vai onko se prosenttiyksikköä) enemmän kuin tämä BioSignature.

   Kroppa toimii ja hormonitoiminta pelaa säännöllisesti, eikä ole mitään muutakaan valitettavaa. :D

 2. Avatar Jossu sanoo:

  Hei,
  hienot tulokset! Vaikuttaa että kroppasi toimii hyvin ja olosi on hyvä kaikinpuolin ”vaikka” rasva% on matala. (Näin siis päättelin kirjoitustesi perusteella).
  Kysymys: treenaan suht koviakin treenejä (esim.maantiepyörällä n.2h sisältää mäkinousut Vk-vk+ 10×5:40-6min/3-4min alasajo. Tai 20km juoksu tai juoksu vauhti leikittely +sali 40min supersarjoina). Seisomatyö, lapset ym.
  Ajattelin järkeistää ruokailujani–>lisätä oikean ruuan syömistä ja jättää/vähentää iltasuklaata. Paino OK, rasvat OK, mutta pystyy tiputtamaan. Tavoitteena reipas mieli ja virkeä kroppa+ ehkä vähemmän treenejä.
  Olisi mielenkiintoista kokeilla bikini body ruokavaliota. Onko siinä valmiiksi ateria esimerkkejä(aamupalaksi x, lounas y jne..,vai onko raaka-aine määrät lueteltu (jauheliha xgrammaa/kala xgrammaa jne.)ja niistä sitten itse rakennellaan aterioita?
  Vähän sekavasti selitetty;).
  Kiitos jos kerkiät vastaamaan

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kiitos! Ja juuri näin, mulla on aika matala rasva% ja se myös pysyy siellä ilman suurempaa työtä, kun syön niin terveellisesti ja treenaan niin paljon, sekä olen saanut optimoitua tuon homronitasapainon niin hyväksi että sekin auttaa itsessään =)

   Sun tapauksessa bikini bootcampin ruokavalio sopisi parhaiten, itsekin noudatin sitä. :) Siinä on siis aterioilla merkitty raaka-aineet ja niiden gramma määrät. Useammilla aterioilla on monia vaihtoehtoja, esim. välipalalla on viisikin eri vaihtoehtoa. Sen lisäksi olen lisännyt sivustolle reseptejä, joita voi käyttää juuri niillä raaka-aineilla ja määrillä, mitä omassa ruokavaliossa on, eli ei tarvitse itse laskea tai miettiä että meneeköhän nämä dieetin mukaan. :)

   Siellä on tällä hetkellä 6 reseptiä ja lisäilen niitä jatkuvasti :)

Kommentoi