KOLMANNEN DIEETTIVIIKON TULOKSET – VIIKKO ILMAN TREENIÄ

Näin vaan ollaan jo neljännellä dieettiviikolla ja eilisen postauksen sanoin; onneksi aloitin! Homma on opettanut uusia hyviä tapoja, joita tulen käyttämään myös dieetin loputtua. Viime viikko oli kaikista haastavin, sillä olin kipeän polven takia sairaslomalla, enkä päässyt treenaamaan tuttuun tapaan. Vaikka tiedän varsin hyvin, ettei tulokset kaadu pieniin asioihin, niin silti ensimmäiset ajatukset olivat, että meneeköhän tämäkin nyt ihan plörinäksi, kun ei pääse liikkumaan. Söin kuitenkin lepoviikolla täysin samalla tavalla kuin muutenkin, sillä nyt oli hyvä mahdollisuus katsoa miten ruokavalio toimii ilman liikuntaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voisi kuvitella, että ruokavalion noudattaminen on helpompaa ilman treeniä, mutta omalla kohdalla homma meni kyllä toisinpäin. Syy voi tietysti olla myös siinä, että olin paljon vain kotona, jolloin tylsyys ajoi ajattelemaan ruokaa. :D Tunsin myös ensimmäistä kertaa nälkää, tosin vain yhtenä kahtena päivänä. Alkuviikko meni tosiaan masistellen ja manailin kurjaa kohtaloani. Loppua kohden homma helpotti ja aloin tottua liikkumattomuuteen. Koska tilanne oli uusi, seurailin myös painoa päivittäin. Hommahan meni niin, että paino tippui pari sataa grammaa päivittäin, lieneekö syynä se, että keho pääsi viimeinkin lepotilaan, vai se että lihaspaineet katosivat ja pudotus oli osin nesteiden lähdön syytä, jolloin se vaikutti myös kehon painoon.

Perjantaina pääsin treenaamaan ja heti lauantaina lukemat olivat nousseet hieman, mikä on hyvä muistutus siitä, että treenaaminen myös ns. nostaa painoa, minkä vuoksi ei kannata kyylätä pelkkää vaa’an lukemaa. Joskus ne palauttavat ajanjaksot tekevät vain hyvää itse kullekin. Haluan vielä muistuttaa, että teen tätä myös koemielessä jonka vuoksi esimerkiksi seurailin painoa tarkemmin lepoviikolla. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites ne tulokset? En oikeen käsitä miten saan tällaisia tuloksia näin helpolla, mutta lepoviikolla paino tuli alas – 1,3 kg. Treenin vähentämisellä oli varmasti osuutta asiaan, mutta silti tulos on näillä ruokamäärillä aikamoinen. Olen saanut myös muilta ohjelmia noudattavilta todella hyvää palautetta ja monet ovat saaneet todella hyviä tuloksia!

dietweek3

Kuvat 1,2  Riikka

Vaatteet: Zensah – Intersport Vaasa


15 Responses to “KOLMANNEN DIEETTIVIIKON TULOKSET – VIIKKO ILMAN TREENIÄ”

 1. Avatar Nelli sanoo:

  Moi Aino :)
  Oon super kiinnostunut sun sivujen tarjoamista ruokavalioista, mutta en osaa päättää!!! Mikä niistä parhaiten lisää lihaserottuvuutta, tiputtaa hieman painoa ja sopii paljon urheilevalle?

  • Avatar Jennu sanoo:

   Samaa utelen minäkin! Mahdoton valinnan vaikeus!! :/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi Nelli! Suosittelen sulle bikinin bootcampin ruokavaliota, jos urheilet paljon! Sitä minäkin olen noudattanut nyt viime viikot! :)

   • Avatar Ninni sanoo:

    Mitä sit jos tekee treeniä 8-10h kestävyysurheilua ja lisäks imettää jonkin verran, ei enää täysimtys kuitenkaan..
    Haluais 2-3kg rasvaa pois eli lihakset kunnolla näkyviin.

 2. Avatar Henkka sanoo:

  Mikä nuissa ohjelmissa on ero ruokavalioiden osalta? Ruokaohjelma kiinnostaisi mutta ei osaa valita :)

 3. Avatar rina sanoo:

  Hei, tosta painosta nostit mieleen mun yhden ikuisuusongelman. Olen suht pienikokoinen, solakka eikä kehostani juuri löydy ylimääräistä rasvaa, joten olen nyt helmikuusta käynyt 2-3 kertaa salilla ja tanssinut päälle, joten liikun noin 5-6 päivänä viikossa. Haluaisin kovasti kasvattaa lihasta esim pakaroihin (yllättävää:DD) ja käsiin, mutta painon nousu ahdistaa. Seuraan painoani päivittäin, se on vain tapa. Joten, jos painoni nousee, mistä voin varmistua kasvun tapahtuvan lihaksissa eikä ylimääräisenä vatsani ympärillä (pahin pelkoni :D)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mikäli haluat kasvattaa lihasta on fakta se, että silloin täytyy uskaltaa syödä riittävästi, eikä kannata pelätä että vaa’an lukema nousee hieman. Voithan esim mitata vyötärön ympäryksesis kahdesta kohtaa (napa ja kapein kohta) ja seurata sitä kautta ettei vyötärö lähde pullistumaan. :)

 4. Avatar Reetta sanoo:

  Muistan että oot maininnut jotain vinkkejä mitä itse noudatat silloin kun on jotkut juhlat tai muu vastaava tulossa, jossa haluaa olla ”tikissä” ilman turvotuksia sun muita, niin mitähän ne vinkit mahtoivat olla? :) Mulla olis nimittäin tällainen päivä tulossa, niin olis kiva kokeilla! :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kirjoitan aiheesta heti tänään, tästä kun on kyselty paljon! :)

 5. Avatar Heidi sanoo:

  Oliko jossain vaiheessa tulossa kasvisversio ruokavalioon? Jään sitä odottamaan innolla☺

 6. Avatar Jonna sanoo:

  Moikka! Minäkin kyselisin mikä ruokavalio sopisi tällä hetkellä minun tilanteeseen.

  Enemmänkin siksi haluaisin liittyä mukaan että saisi uusia ideoita ruokailuun ja ’puhdistuksen’ kropalle. Treenata en vielä saa pariin kuukauteen lääkärin suosittelemana. Jonkinmoisesta ylikunnosta/stressistä toivun (ja varmaankin raudan puutoksesta jonka oireet pahentuvat raskaasti liikkuessa).

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Painonpudotus ei varmasti ole ihan ajankohtainen juttu sulle, jos ylikunnosta toivut? Ryhmäliikkujan ruokavalio on ainoa, joka ei tähtää painonpudotukseen, vaan lähinnä ruokailurytmin parantamiseen ja hiilareiden riittävään syömiseen. :) Kaikissa ruokavalioissa on muutamia vaihtoehtoja eri aterioille, mutta mitään ”reseptikirjoja” ne eivät ole, eli joutuu itsekin hieman suunnitella ja miettiä, miten rakentaa vaihtoehdoissa olevista raaka-aineista annoksia ja ruokia. Välipaloille on aina eniten vaihtoehtoja! :) Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!

 7. Avatar Elina sanoo:

  Nuo sinun treeniohjelmat vaikuttaisi mielenkiintoisilta (haluaisin saada kuntoa ja pudottaa painoa vähän), mutta mie en käy salilla, joten onko noista mikään sellainen, mitä pystyisi noudattamaan ilman salilla käymistä. :D Painojakin löytyy kotoa mulle varmasti riittävä määrä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Bikini Bootcamppiin ei tarvitse salia, ainoastaan korokkeen/steppilaudan ja käsipainot, eli sen treenejä voi tehdä kotona tai vaikka ulkosalla nyt kesällä. Treenit ovat haastavia, mutta niitä tehdessä kunto kohoaa hyvin nopeasti ja kroppa kiinteytyy yhdessä ruokavalion kanssa! :)

Kommentoi