JUHLAKUNTOON VIIKOSSA – NÄILLÄ VINKEILLÄ OLO KEVENEE HETKESSÄ

Olen saanut viime aikoina useamman toiveen koskien ns. pikaiseen kuntoon pääsyä. Millaisilla keinoilla saa kropan juhla- tai kuvauskuosiin viikossa? Kaikki ymmärtävät varmasti, ettei näin lyhyessä ajassa saada mitään – 10 kg pudotuksia, saati pysyviä tuloksia, mutta muutamilla jutuilla pystyy keventää oloa niin, että juhlamekko ei purista ja olosta tulee itsevarmempi. Tässä mun vinkit sutjakampaan oloon! Huomioikaa, ettei alla olevia vinkkejä (vettä ja unta lukuunottamatta) kannata käyttää viikkoa pidempään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vesi – Juomalla runsaasti vettä, olo kevenee ja turvotukset lähtevät liikkeelle. Nestetasapainon säätelyllä saa jo muutaman ylimääräisen kilon veke, riippuen tietenkin ihmisen koosta.

Suola – muutama päivä ennen h-hetkeä kannattaa vähentää suolan käyttöä minimiin, jolloin nesteet lähtee entistä paremmin liikkeelle. 

Kasvissosekeitto – Jos mulla on itsellä viikonloppuna jokin tärkeä tapahtuma, jossa pitää olla tikissä, syön edeltävällä viikolla joka päivä kasvissosekeittoja (toki syön muutakin). Niiden avulla saa syödä runsaasti, saa paljon ravinteita sekä kuitua kehoon, joka toimii myös ns. puhdistavana elementtinä. Itse en suosittele mitään detox-kuureja, kun syömällä runsaasti vihanneksia saa saman efektin aikaiseksi. Kasvissosekeitot ovat myös kevyitä, jolloin olokin kevenee ennen h-hetkeä.

Hikiliikunta – Edeltävällä viikolla kannatta harrastaa treeniä, joka laittaa hien virtaamaan kunnolla. Ennen juhlapäivää, kannattaa kuitenkin pitää lepopäivä, jolloin kroppa pääsee palautumaan, eikä kerää nestettä lihaksiin. Mikäli taas haluaa paremman lihaserottuvuuden, silloin voi käydä pumppailemassa kroppaa salilla pitkillä sarjoilla vielä juhlapäivän aamuna, jolloin pumppi saa aikaseksi sporttisemman kokonaisuuden. ;)

Uni – Edeltävällä viikolla tulisi panostaa entistä enemmän siihen, että menee ajoissa nukkumaan ja saa riitävästi unta. Univaje turvottaa ja ”rumentaa” eikä olemuskaan näytä freshiltä väsyneenä.

Hiilarien vähentäminen – Muutama kolme päivää ennen, voi jättää hiilihydraatit minimiin ja syödä niitä ainoastaan vihannesten muodossa. Mikäli treenailee vielä teholiikuntaa, tulee tärkkelyshiilarit (peruna,pasta, riisi jne.) ajoittaa treenin jälkeiselle aterialle.

Itsestäänruskettava – Ennen ”the päivää”, kannattaa sivellä itsestäänruskettavaa koko kropalle, joka saa kropan näyttämään kiinteämmältä ja tuo olemukseen piristystä pitkän talven jälkeen! Itse käytän näitä tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuvat: Riikka

vaatteet: Zensah – Intersport Vaasa


One Response to “JUHLAKUNTOON VIIKOSSA – NÄILLÄ VINKEILLÄ OLO KEVENEE HETKESSÄ”

  1. Avatar Maija sanoo:

    Kiitos tästä postauksesta! :)
    Rentouttavaa viikonloppua<3

Kommentoi