5 x DIEETIN PELASTAJA

Täällä kirjoittelee yksi erittäin onnellinen tyyppi! Pääsin tosiaan treenailemaan eilen ja onneksi kaikki meni hyvin, itseasiassa tuntui että polvi alkoi toimia paremmin kun lihakset lämpeni kunnolla. Täytyy kyllä sanoa, että bootcamp ei ollut mikään paras treeni ensimmäiseksi setiksi viiden päivän tauon jälkeen! Meinäs melkeen taju lähtee, mutta oli se sen arvoista. Illalla ohjattiin vielä combatti yhdessä Jennin kanssa, joka on visiitillä Vaasassa. Tänään aamulla oli kyllä niin loistavat energiat ja tuntui aika mahtavalta treenata täysin palautuneella kropalla, mikä ero! :D Hyvä muistutus taas kerran, että ei ne lepopäivät kyllä mitään turhia ole.

Collage_Fotor

Kolmas dieettiviikko alkaa olla taputeltu ja tuttuun tapaan summailen alkuviikosta tarkemmin tuntumia ja tuloksia, mutta nyt ajattelin kertoa dieetin seivereistä, eli ruuista joiden avulla kaikki tuntuu pikkusen mukavammalta. Mielestäni tärkeintä on, että uskaltaa kokeilla uusia juttuja, eikä jumitu liikaa siihen, että syö samoja ruokia päivästä toiseen. Pienillä jutuilla voi oppia uutta ja löytää uusia lemppareita. Tässä jutut, joiden avulla mun dieetti on sujunut mukavasti:

Pehmis! Tämä toimii loistavasti etenkin lämpiminä päivinä, kun haluaa nauttia jotain raikasta ja makeaa. Oma pehmikseni koostuu banaanista, avocadosta, marjoista ja proteiinijauheesta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannari: Pitkäaikainen suosikki, eli protskupannari valmistuu nopeasti myös uunissa. Monet tuskailevat lettujen paiston kanssa, jolloin kannattaakin mielummin kipata taikina reunalliselle uunipellille ja paistaa uunissa kypsäksi. Nyt saa jo tuoreita marjoja, jotka sopivat täydellisesti pannarin kylkeen! Täällä olen aiemmin jakanut yhden todella yksinkertaisen ja helpon ohjeen, mikä sopii siis myös pannarin muotoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielestäni viikonloppuisin on kiva valmistaa hieman erilaista ruokaa kuin arkena ja siihen sopii täydellisesti pizza! En vaan saa tarpeeksi tuosta hyvin kuitupitoisesta ja hyvää tekevästä lätystä, joka sitä paitsi maistuu niin pirun hyvälle. Pizzan resepti jaettu aiemmin täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smoothie on mielestäni niin hyvä ruoka senkin vuoksi, että pieneen tilaan saa lisättyä paljon hyvää tekeviä ruoka-aineita. Omat smoothieni sisältävät aina jotain vihreää, joko salaatin/vihannesten muodossa, viherjauheena tai molempina. Lisäksi smoothieen uppoaa kuitua, vitamiineja, värejä ja kehoa hellivää hyvää rasvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisenä täytyy vielä mainita yksi juttu, jonka puuttumisen huomasin tällä viikolla. Vaikka kuinka painotetaan, että ruokavalio on suurimmassa roolissa, kun halutaan tuloksia, en voi silti korostaa liikunnan roolia! Jos multa kysytään, niin voisin sanoa, että sen yleisen 80 / 20 suhteen tilalta 50 / 50 on osuvampi. Liikunta on ns. ”pään kannalta” niin tärkeä juttu, että sen avulla onnistuu varmemmin!

Mukavaa viikonloppua kamut!


3 Responses to “5 x DIEETIN PELASTAJA”

 1. Avatar Syönvaikkahevosen sanoo:

  Mulla tulee vähänkään rankemmasta liikunnasta niin järkyttävä nälkä, että syön ne kuluttamani kalorit tuplana vaikka porkkanan muodossa. :D Että jos laihtua haluan, niin etenkin rankka liikunta minimiin. Syömisen kontrollointi on silloin paaaaaljon helpompaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Totta! Sopiva määrä liikuntaa onkin se avainsana tässä hommassa. Liikunta lisää tosiaan ruokahalua ja suuri liikuntamäärä tekee ruokahalusta ihan älyttömän :D

 2. Avatar Milla sanoo:

  Hei, ei liity kyseiseen postaukseen, mutta minkälaista tai minkä merkkistä proteiinijauhetta tai viherjauhetta tulisi/olisi hyvä dieetillä käyttää?

Kommentoi