PERFECT PIZZA (G)

Pitsa, pitsa, pitsa. Pitsa taitaa olla yksi mun lempiruuista ja edelleen hehkutan keksimääni reseptiä, jonka avulla pitsa on sekä herkullista, kuitupitoista ja terveellistä. Resepti on tullut jaettua pariin otteeseen, mutta lisään sen kuitenkin tämänkin postauksen loppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen käytiin Gigantissa ja silmiini osui pizza plate, eli levy, jonka avulla itse valmistetusta pitsasta saa ammattimaisen rapeaa. Levyä voi käyttää sekä uunissa että grillissä. Päätin napata mukaani levyn ja siihen sopivan pizza spaden, eli lapion. Onneksi otin myös lapion, sillä muuten levy olisi ollut melko turha.

Mua oikeen ärsyttää, että nykyään kun ostat jotain, sun on pakko ostaa joku lisäosa tms. mukaan, tai ostamasi tuote on käyttökelvoton. Meet kauppaan ja oot laskenu budjetin, ostat tuotteen ja sitten myyjä sanoo, että toi ei muuten toimi ilman tätä ja tätä osaa. Aina ne ei edes sano, vaan sitten kun pääsee kotiin, huomaa että ei hitto, eihän tää pelitäkään. Hyvin raivostuttavaa, jonka vuoksi nykyään jotain ostaessani kysyn moneen otteeseen, että onko tässä nyt varmasti kaikki mitä tarvitaan! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa näkyvä levy siis asetetaan uuniin tai grilliin, jonka jälkeen lämmöt heitetään vähintään 300 asteeseen saakka. Meidän uunin maksimilämpötila on 275, jonka vuoksi grillillä voisi saada vieläkin paremman lopputuloksen. Pohjaa esipaistettiin vain pari minuuttia, jonka jälkeen täytteet ja takaisin uuniin 5-7 min. Pohjasta tuli ihanan rapea ja lopputulos oli muutenkin huomattavasti parempi. Pientä säätöä oli näin ensikokeilulla ja tosiaan ensi kerralla kokeilen grilliä. Tuo levy tulee niin kuumaksi, että pitsaa on melkein mahdoton asettaa sen päälle tai ottaa pois, ellei ole asiaan kuuluvaa lapiota käytössä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitsan pohja on siis täysin vehnätön ja myös gluteeniton. Koko pohjan idea piilee runsaassa psylliumin ja fibrexin määrässä, joiden ansiosta pohjasta tulee samalla kunnon kuitupommi ja samalla jauhojen määrä vähenee. Viedään Kotipizzan ”kuitupohja” ihan nextille levelille siis.. :D

Pohja:

 • 2,5-3 dl lämmintä vettä
 • 1 pussi kuivahiivaa
 • 1-2 rkl psylliumia
 • 2-4 rkl fibrex sokerijuurikashiutaleita
 • suolaa, tabascoa
 • loraus oliiviöljyä
 • 2-4 dl Provenan täysjyväkaurajauhoja

Sekoita veteen hiiva, mausteet, öljy ja kuidut, anna turvota hetken. Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin kauan että seos on taikinamaista. Tuo määrä on suuntaa antava, itse lisäilen summissa niin kauan, että taikina on kaulittavaa. Kauli taikina leivinpaperille ja esipaista hetki ennen täytteitä.

Tein itse tomaattikastikkeen Mutti tomaattisoseesta ja tavallisesta, stevialla makeutetusta ketsupista. Maustoin tomaattisoseen valkosipulilla ja tabascolla.

Täytteeksi paistoin pannussa jauhelihaa, tuoreita herkkusieniä, sipulia ja ananasta. Viimeistelin koko setin mozzarellaraasteella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmiin pitsan päälle sopii rucola ja kaveriksi raikas salaatti! Oli kyllä todella herkullista ja jos sieltä löytyy innokkaita pitsaleipureita, suosittelen myös noita mainittuja välineitä rapean lopputuloksen takaamiseksi! :)


15 Responses to “PERFECT PIZZA (G)”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Kokeilepa seuraavalla kerralla laittaa mozzarellaraaste tomaattikastikkeen päälle ja sitten vasta muut täytteet. Niin ne oikeassa pitseriassakin tekee ja voin luvata, että toimii takuuvarmasti kotioloissakin! ;)

 2. Avatar Pitsuri sanoo:

  Meilläkin on pizzakivi ja hyvin toimii ilman lapiota. Jauhoja vaan kivelle ja pohja päälle. Pitää vaan olla vikkelä että pohja osuu kivelle :D apuna on käytetty välillä myös leivinpaperia. Jollain lastalla tai veitsellä saa sitten valmiin pitsan oikein helposti pois kiveltä. Tai ihan vaan kippaa kiveä vähän ja autta esim veitsellä.

  Toki tollanen lapio saattaa helpottaa, mutta meillä on ainakin keittiössä kaappitila kortilla :/

 3. Avatar Jenni sanoo:

  Oi pizzaa! Tommonen pizzakivi on ollu hankintalistalla jo pitkään, josko sitä sais ens viikonloppuna aikaseksi hakea sen kaupasta :) Menee myös tuo resepti kokeiluun! Saako noita sokerijuurikashiutaleita ihan perus ruokakaupasta?

 4. Avatar henna sanoo:

  Mä oon käynyt ryhmäliikunnoissa epäsäännöllisesti parin vuoden ajan. Oon innostunut ja käyny 5 kertaa viikossa, kyllästynyt ja pitänyt 3kk taukoa, ja nyt haluisin löytää jonkun järkevän rytmin mutten tiedä miten kokoaisin treeniviikon, kun kaipaisin kuitenkin vaihtelua, mutta myös säännöllisyyttä :D Tunnit jotka mua kiinnostaa on bodybalance, liikkuvuus/venyttely, bodyattack, bodystep, bodycombat, spinning ja kahvakuula.

 5. Avatar Mari sanoo:

  Saman asian ajaa uunipelti:) mä oon aina tehnyt pizzan niin, että kuumennab pellin uunissa ja nostan valmiiksi täytetyn pizzan siihen päälle! Ihan kuin pizzerian pizzaa tulee:)

 6. Avatar Nina sanoo:

  Tää sun pizzapohja resepti on ihan paras! Itelläni on keliakia ja oon kokeillu aikaa montaa viritystä, monet on ollu tosi työläitä (esim. kvinoa pizzapohja), eikä sit ees kovin maukkaita, mut tein tästä sen kotzonen ja ai että kun oli hyvää ja kelpas muillekin perheenjäsenille, sekä raaka-aineet ei oo kalleimmasta päästä (niiku gl tuotteet usein on…), kiitos paljon reseptin jakamisesta! :)

 7. Avatar Hantsukissa sanoo:

  Ilmoittaudun myös pizzapohjasi faniksi, kiitos reseptistä ja energisestä blogista! :)

 8. Avatar Lilli sanoo:

  Moikka! Voikohan tästä jättää sokerijuurikashiutaleet pois? En niitä lähikaupastani löytänyt :)

Kommentoi