TREENIVIIKKO FIILIKSEN MUKAAN

Voisin sanoa, että oma treeni- ja hyvinvointimotivaationi on tällä hetkellä aika huipussaan. Kai se uusi vuosi on tavallaan kuin uusi sivu ja jaksaa taas eri tavalla tehdä kaikenlaista. Tämä viikko on ensimmäinen ”ehjä viikko” kun olen ollut maanantaista koko viikon kotona ja töissä. Mulla on ollut ihan hirvee treenihimo ja ei ole todellakaan tarvinut patistaa itseään urheilemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden treeniviikkojen jakaminen blogissa, ainakin omalla kohdalla, on aina hieman kaksipiippuinen juttu. Toivon siis, että ymmärrätte suurimman määrän tulevan puhtaasti työn kautta. Ohjaukset on ja pysyy joka viikko ja nyt kun on ollut fiilistä tehdä muutakin, niin mä oon tehnyt. Välillä on ihan hyvä heittää kaikki suunnitelmat tauolle ja tehdä sitä mitä haluaa tehdä, silloin kun haluaa. Joidenkin kohdalla tarvii patistaa treenaamaan ja mun kohdalla välillä toisin päin. :D

Huomenna on kuitenkin lepopäivä ja tässä haaveilen jos saisin itsestäni sen verran irti, että ottaisin tuon kuvassakin näkyvän foamrollerin käyttöön ja rullaisin hieman alavartaloa auki, jotta jaksaa jumpata myös ensi viikolla!

Tämän viikon treenit näyttää kuitenkin tältä, treenit jakautuvat aina kahteen osaan; aamuun ja iltaan:

MA: salitreeni koko vartalo, bodyattack, spinning, core

TI: tabata-treeni, bodycombat, rpv

KE: bodyattack, core, tbc

TO: sprint (hiit-treeni pyörällä), rpv, bodystep

PE: bikini body bootcamp (koko vartalo), sprint

LA: spinning, body

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantain jumpat ovat aina viikon huipennus. Tietää että treeniviikko loppuu niihin ja muutenkin fiilis on korkeella, kiitos viikonlopun. Tänäänkin oli taas niin huippua, kun paikalle oli tullut 60 tyyppiä polkemaan ja jumppaamaan. Oon kiitollinen siitä, että nää ihmiset oikeesti tulee joka viikko mun tunneille. Kuulostaa varmaan hassulta, mutta mulle se on iso juttu ja toimii tavallaan palautteena kaikesta ajasta ja työstä mitä näihin ohjaushommiin laittaa.

Ensi viikolla ajattelin jo alkaa miksaamaan ensimmäisiä LesMills-tunteja pikkuhiljaa. Bodyattackista lähtee luultavasti jotain vaihtoon, samoin kuin bodystepistäkin. Ilmottauduin eilen myös LesMillsin peruskoulutukseen. Tarkoituksena olisi hankkia uusi laji plakkariin. Kuka arvaa mikä laji kyseessä? Oma ohjausbuugi on myös hyvässä nosteessa ja nyt on fiilistä lähtee kehittämään itseään taas hieman lisää. Nuo LM:n peruskoulutukset on sellaisiakin motivaattoreita. Aina koulutuksen jälkeen on ihan fiiliksissä ja motivaatio huipussaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kun näistä jumppajutuista jauhan niin tuli mieleen, että bongasiko joku jutun meikäläisestä päivän Ilta-Sanomissa? Jutussa käsiteltiin ryhmäliikuntaa ja sitä mitkä lajit kuluttavat eniten. Jutussa oli mainittu ensimmäisenä HIIT-intervalltreeni ja kyseessähän oli tuo Bikini Bootcamp. Nimi oli vain muutettu hieman ymmärrettävään muotoon.

Tein tästä aiheesta ihan postauksen vuosi sitten –> Tehokkain ryhmäliikuntatunti.

trikoot & toppi: Energetics*

kengät: Nike free*

* Intersport Vaasa (saatu)

kuvat: Riikka

 


20 Responses to “TREENIVIIKKO FIILIKSEN MUKAAN”

 1. Anni sanoo:

  Heippa! Veikkaan uutta Sprint-tuntia ;)

 2. Jeilou sanoo:

  Hei,
  ei liity tähän postaukseen, olis meinaa ehdotus reseptiremonttiin: raaka ja terveellinen versio mutakakusta!

  Sinun ansiosta olen löytänyt raakasuklaan (ja opettellut sitä tekemään) ja muut ”terveellisemmät” herkut, jonka ansiosta voin paljon paremmin!Kiitos.

 3. Anitta sanoo:

  Keho kiinteäksi.

 4. maikki sanoo:

  Sprint tuli ekana mieleen :D

 5. Suski sanoo:

  Aiheeseen liittymätön kommentti: tein tänään sun ohjeella pizzaa lauantain kunniaksi! Pohjasta ei tullut luultavasti sellainen minkä sä saat tehtyä. Tai en tiedä pitäiskö tulla sellanen rapea, mutta varmasti harjoitus tekee mestarin! :D Aion tehdä uudestaan todellakin :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Joo siitä tulee kyllä rapea! Esipaistoitko pohjaa ennen täytteitä? Esipaistan aina 200 asteessa 5-10 min ja sitten vasta täytteet ja uudelleen 225 asteeseen hetkeksi!

 6. iida sanoo:

  Voisko olla sprint? ;) kiitos siitä et jaksat tsempata ja pitää motivaatio yllä! :) ja supermakeen väriset kengät! :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Oikeen meni! Kiitos Ida! Arvasin että diggaat kengistä ;)

 7. Kisulainen sanoo:

  Heippa,

  kertoisitko lisää tuosta sun koko kropan salitreenistä? Kiinnostaa, kaipaan vaihtelua omaani :)

  K

  • ainorouhiainen sanoo:

   Treeni oli kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:

   takakyykky 4 x 10
   maastaveto 4 x 10
   penkkipunnerus 4 x 10
   kulmasoutu 4 x 10
   pystypunnerus istuen (kp) 4 x 10

   Painoja niin että kymmenes toisto menee just ja just!

 8. SannaK sanoo:

  Sprint? Mutta toivoisin kyllä että grit strength ;D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Oli vissiin helppo, kun kaikki arvas heti ;) Gritit kyllä kiinnostaa kans kovasti!

 9. Jenni sanoo:

  Aivan törkeen makee trendikäs kampaus!
  Noi letit sopii sulle tosi hyvin :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Kunnia letistä kuuluu Riikalle =)

   • Mea sanoo:

    Tohon lettiin ois kyl kiva saada ohje! Ja ylipäätään miten saat hiukset pysyy kurissa treenin ajan :D

 10. Anneli sanoo:

  Moi! Sulla on mukava blogi, jota itsekin luen, ja pidän tyylistäsi. Välillä kuitenkin ihmetyttää sanavalintasi, kun viittaat esim. tässä postauksessa treeniviikkosi sisältöön sanalla ”urheilu”. Olen huomannut saman monessa eri postauksessa ja mun on ihan pakko huomauttaa, että ”urheilu” ei ole synonyymi ”treenille” tai ”liikunnalle”. Urheiluun sisältyy määritelmän mukaan jonkinlainen kilpailu. Sanan käyttäminen puhuttaessa vaikka ryhmäliikunnasta aiheuttaa ihan vääränlaisia mielleyhtymiä :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moro! Tota niin, siis urheilu ja kilpaurheilu ei kuitenkaan ole sama asia ja sanana urheilla ei viittaa ainoastaan kilpailumielessä tehtävään sporttaamiseen. Ootko miettinyt mistä sana ”treeni” tulee? Se on peräisin ruotsin/enlagnnin kielestä träning/training. Voi siis sanoa että ”Olen tästä lähdössä urheilemaan” ilman että se tarkottaisi kilpailemista.

   Sivistyssanakirjan mukaan –>

   Urheilla = Harrastaa tai harjoittaa urheilua. esim. Urheilla kilpailumielessä, kohottaakseen kuntoaan.

   Wikipedian mukaan –>

   ”Urheilu on yhteisnimitys fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi tai sääntöjen mukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille. Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden tai eläinten osuus on merkittävä.[1] Kilpaurheilun näkyvin osa on huippu-urheilu.”

Kommentoi