VAHVISTAVA & RASVANPOLTTOA TEHOSTAVA VATSATREENI

Joku ehkä muistaa, että kävin joulukuussa lyhyellä reissulla Helsingissä. Syy tähän reissuun paljastuu nyt, sillä oon mukana Indiedaysin ja Intersportin mahtavassa kamppanjassa, jonka tarkoitus on edistää teidän hyvinvointia, kannustamalla liikkumaan ja voimaan hyvin. Visiitin aikana kuvattiin paljon kuvamateriaalia ja parit treenivideot, joista toisen esittelen tässä postauksessa. Minä sain tehtäväkseni kehitellä tehokkaan vastatreenin ja sellaista on siis luvassa ensimmäisessä osassa. :)

intersport1

Oma periaatteeni on aina tehdä treeneistä monipuolisia, vaikka kyseessä olisikin vain vatsalihaksien vahvistaminen. Käytän tässä treenissä samoja kikkoja, mitä omilla ryhmäliikuntatunneillani ja saat varmasti tehokkaan ja hikisen treenin, joka paitsi vahvistaa lihaksia, mutta myös nostaa sykettä = polttaa energiaa. Tämän tyyppisillä treeneillä saadaan juuri ne näkyvät vatsalihakset, kun rasvanpolttokin tehostuu samalla!

intersport2

Haastankin nyt jokaisen teistä osallistumaan tähän treenihaasteeseen ja jotta saataisiin hyvä kiertämään, voit mielellään haastaa itse yhden tai useamman kaverin mukaan! Laitetaan Suomi liikkeelle. :)

Treenihaasteeseen voi osallistua ilmoittamalla oma liikuntasuorituksesi Instagramissa tai Twitterissä merkitsemällä postaus hashtagilla #treenihaaste, tai syötä suorituksesi suoraan kampanjasivulle

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan viikottain Intersportin 100 € lahjakortteja (30 kpl). Jos treenien yhteiskesto ylittää vuoden, arvotaan lisäksi pääpalkintona 500 € lahjakortti. Kilpailun säännöt löytyvät kampanjasivulta. Osallistumisaika on 7.1. – 30.3.2016.

Voit seurata haasteeseen ilmoitettujen treenien yhteiskestoa kampanjasivulla, hauskan laskurin avulla. Laskuri laskee kaikkien osallistujien suoritukset yhteen ja näyttää kokonaistilanteen kampanjasivulla! Kampanjasivulla voit itse määritellä treenisi pituuden, somessa puolestaan yksi julkaisu vastaa 30 minuuttia.

hehe, mitä tässä tapahtuu? :D

hehe, mitä tässä tapahtuu? :D

Sitten itse asiaan, eli treeniin. Treeni on tietysti itse testattu ja sillä saa takuuvarmat poltteet korsettiin! Ennen treeniä voi lämmitellä kevyesti tai sen voi tehdä myös esimerkiksi lenkin jälkeen. Kaikki liikkeet tehdään kehon painolla ilman välineitä, joten tämän voi tehdä missä tahansa. Treenin kesto: n. 25-30 minuuttia. 

Liike 1: Vuorikiipeily x 40

Liike 2: Potkut selinmakuulta x 40

Liike 3: Taittohoover x 15

Liike 4: Russian twist x 40

Liike 5: Hooverkeinu x 20

Liike 6: Sammakkorutistus x 15

Liike 7: Hiihtohypyt etunojassa x 20

Liike 8: Sivulinkkarit x 20

Liike 9: Etunoja hypyt eteen x 10 sivuille x 10

Liike 10: Hoover + polviveto x 16

Kierroksen jälkeen lyhyt palautus, jonka jälkeen uusi kierros. Yhteensä 4 kierrosta. Aloittelijat voivat tehdä alkuun vain kierroksen tai kaksi ja lisätä kierroksia kunnon kohotessa!

Lopuksi venytä kevyesti vatsalihakset sekä lonkankoukistajat.

Kuka on mukana haasteessa?


26 Responses to “VAHVISTAVA & RASVANPOLTTOA TEHOSTAVA VATSATREENI”

 1. elisa sanoo:

  Oot ihan huippu Aino!
  Kiitos tästäkin treenistä! :) Nyt pääsykoelukemis urakan aikana teen sun bikini bootcamp ohjelmat läpi, just tälläisiä treenejä jokainen ihminen kaipaa!
  Kehonliikkeet on parasta lääkettä kropalle ja mielelle :)
  Mahtavaa vuotta 2016!

 2. Anitta sanoo:

  Rasvanpotto liikunta!

 3. Hanna sanoo:

  Huhu, mikä tappotreeni!! Meinaan silti heti huomenna testata, jos uskallan :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Huippua! Miten meni?? =D

   • Hanna sanoo:

    Hupsista, nyt vasta testasin tämän treenin! :D
    Yllätyin että jaksoin tehdä kaikki liikkeet muutaman sekunnin palautuksilla, ja yhteensä kaikki 4 kierrosta! :) Keskivartalon lihakseni on se heikoin lenkki, siksi yllätyin positiivisesti. Lemppariliikkeet olivat mun mielestä taittohoover, hiihtohypyt etunojassa ja etunojahypyt eteen ja sivuille. Hiki tuli, ja korsetti kipeä seuraavana päivänä :)

 4. Maija sanoo:

  Ehdottomasti menee kokeiluun!! Heti huomenna kokeilen ennen iltavuoroa, tuun sit kertoo mitä mieltä olin! Kiitos =)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei kerro ihmeessä! Haluan tietää miten treeni tehosi =)

 5. Frida sanoo:

  Tää vaikuttaa mahtavalta ! Mä oon mukana :)meinaan tehä tän treenin huomenna ! Tosi hyviä liikkeitä, moni mitä en oo tehny aikasemmin, nii vatsat tulee varmasti kipeeks :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jess, kiva. Tuu kertoon sit miten meni =)

   • Frida sanoo:

    Kolme kierrosta tein, ja ai että oli aika polttava tunne vatsalihaksissa :D ja nyt tuntuu kyllä :D paljon hyviä liikkeitä, meinaan käyttää jatkossakin :)

 6. Urheiluhullu sanoo:

  Hei Aino! Olen lukenut blogiasi nyt jonkin aikaa ja ihan huippu!!
  Olen totaalisesti koukussa. Huipputekstiä!

  Olisin kysynyt sinulta neuvoa: hiilarit, rasvat ja protskut: kun laihduttaa mikä olisi hyvä olla näiden suhteellinen prosenttiosuus noin vuorokaudessa? Sellainen hyvä noin arvio jota voisi koittaa noudatella.

  Entäs kun kasvattaa lihasta, miten sitten jakautuu?

  Kiitos jos viitsit vastata!!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Laihduttaessa merkittävä asia on myös liikunnan määrä, jos liikunta on vähäistä ja pudotellaan pelkän ruokavalion avulla, kannattaa hiilareita laskea hieman normaalista suosituksesta. Jos taas liikkuu kannattaa myös hiilareita syödä ja ajoittaa ne treenin ympärille. Eli ihan normaalia suositusta voi noudattaa, jos se sopii itselle. Nää on aina vähän sellaisia juttuja ettei oikeen oo yhtä oikeaa tapaa, kun joku sietää paremmin hiilareita kun toiselle ne kaikki kerääntyy vyötärölle.

   Lihasmassaa hankkiessa kannattaa panostaa myös ravinteiden täsmäkäyttöön ja pitää erityisesti proteiinin saannista huolta. Yleensä voidaan ajatella, että treenaavan ihmisen proteiininsaanti on suunnilleen 1,5 – 2,5 grammaa proteiinia jokaista kehon rasvatonta painokiloa kohti.

   Eli jos painaa esim. 60 kiloa ja rasvaprosentti on vaikka 20%, on tällöin kehossa rasvaa 12 kiloa, jolloin rasvattomaksi painoksi jää 48 kg x 1,5 = 72 grammaa proteiinia.

   =)

 7. Tuulia sanoo:

  Mukana!

  Nyt on menossa sopivasti hiihdon peruskausi, ja lenkkien päälle olisi hyvä tehdä välillä keskikropan lihaskuntoa kotona. Valmis setti juuri sopivalla kestollakin tuli siis kuin tilauksesta, katsotaan selviänkö loppuun saakka :D

 8. Maria S sanoo:

  Vatsatreeni tehty, oli kyllä kivan erilainen treeni! Pari uutta liikettäkin, kiitos tästä :D

 9. Salla sanoo:

  Onko noissa liikkeissä laskettu määrät per puoli vai yhteensä molemmilla puolilla tehtynä?

 10. Annii sanoo:

  Iik, vaikuttaa pahalta eli hyvältä! Oon tehnyt tän tyyppistä treeniä, jossa on monet liikkeet samoja, mutta toistoja on ollut max 30 ja kierroksia kolme, joten tää on aika tappava :D Pitää laittaa kokeiluun, kunhan ulkotreenikausi taas starttaa (edellinen kausihan jatkui joulukuulle saakka leudon alkutalven ansiosta :).

  • ainorouhiainen sanoo:

   Paha on aina hyvä :D Kokeiles ihmeessä kun ulkotreenikausi taas alkaa! =)

 11. Satu K sanoo:

  Hei Aino, eksyin sivuillesi ihan muussa asiassa, haen taas motivaatiota treeneihin ja vinkkejä ruokailuun, kun olen huono syöjä, siis en syö tarpeeksi, massaa pitäis saada :) Motivaatiota haen myös uudella treeniohjelmalla,joten tästä tuli minun uusi vatsatreeni. Iso KIITOS :)

 12. Elisa sanoo:

  Aloitin kevyesti ja tein vain kaksi kierrosta mut silti sai tuntumaan! Tehokkaita nää myös sykettä nostavat! Torstaina teen uusiks ja sitten kyllä jaksaa tehdä kolme-neljä kierrosta, nyt oli kokeilu erä.. :D kiitos vielä treenistä!

 13. Oona sanoo:

  Kiitti Aino! Tää oli just vastaus mun toiveisiin Oot huikee!

 14. Kaisa sanoo:

  Hei Aino! Sammakkorutistus oli mulle ihan uusi liike, voisitko kertoa mihin sen tehokkuus perustuu? :) Aika raskaalta tuntui, mahtaako johtua siitä, että lonkankoukistajat ei pysty avustamaan niin paljoa kuin tavallisessa vatsarutistuksessa (istumaannousu)?

Kommentoi