EROON ALAVARTALON RASVAKERTYMISTÄ

Reidet ja peppu ovat naisien ehkä yleisin ongelma-alue. Monesti kropan saa jopa hyvinkin kireään kuntoon, mutta silti reisissä rasva on ja pysyy. Täysin rasvaton kroppa ei ole tietysti terveydenkään kannalta ihanteellista ja on ihan normaalia, että myös alakropassa on hieman höllyvää. Jos kuitenkin tuntuu, että reisien ja pakaroiden rasvavarastot eivät meinaa lähteä pienenemään sitten millään, voi syy löytä jostain muusta kuin liian vähäisestä treenistä tai tarpeeksi riittävän pienestä kalorivajeesta. Kuten olen aiemmin kertonut, uskon siihen että hormonien epätasapaino vaikuttaa siihen, mihin kohtaan kehossa rasva kertyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omakohtainen kokemus on juuri se, että reisien rasvapisteet nousivat korkeimmaksi ensimmäisessä Biosignature-mittauksessa. Tämä kertoo ettei kehon estrogeenitasapaino ei ole kunnossa. Liiallinen estrogeenimäärä johtaa siihen, että rasva kerääntyy alavartaloon. Syy tähän löytyy yleensä suolistosta, myös tukemalla maksan luonnollista toimintaa, voi edesauttaa alavartalon rasvanpolttoa. Huonokuntoinen suolisto niin sanotusti lähettää estrogeenit uudelleen verenkiertoon, jolloin liika estrogeeni aiheuttaa erilaisia ongelmia.

Maksaa taas voisi kutsua kehon jätteenpuhdistuslaitokseksi, sillä kaikki elimistön veri kulkee maksan läpi. Maksalla on kyky poistaa kuona-aineita, vanhoja hormoneja, kemikaaleja ja muita myrkkyjä. Se myös muuntaa rasvasoluista puretun rasvan käytettäväksi energiaksi ja aktivoi rasvanpolttoon vaikuttavia hormoneja. Jos elimistön ravinnetasapaino on huono, ei maksa pysty toimimaan optimaalisesti, tällöin vanhat hormonit ja muut myrkyt palaavat takaisin elimistöön. 

On olemassa myös xenoestrgogeenejä, eli niin sanottuja hormonihäiritsijöitä. Ne ovat ympäristössämme esiintyviä kemikaaleja, jotka toimivat elimistössämme estrogeenin (naishormonin) lailla. Kun xenoestrogeeniä tulee elimistöömme, keho luulee sitä naishormoniksi, eikä liika naishormonien määrä ole hyvästä, kuten aiemmasa kappaleesta jo selvisi. Näitä yhdisteitä esiintyy ympäristössä aina kosmetiikasta ja muovipulloista ruokaan ja ruokapakkauksiin. Tunnetuimpia näistä ovat luultavasti bisfenoli A, jota esiintyy esim. säilykkeissä, kauppakuiteissa ja muoviastioissa. Parabeenitkin saattavat kuulostavaa tutulta, niitä lisätään usein shampoisiin, voiteisiin, meikkeihin, suihkugeeleihin, hammastahnaan jne.

Tästä herääkin hupaisa mielikuva, kun jengi roudaa ”eat clean” sapuskojaan muovisissa kipoissa ja kupeissaan päivästä toiseen. Kaikkia myrkkyjä ei voi välttää, mutta pienillä valinnoilla voi tehdä itselleen suuren palveluksen! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkeenpäin ajateltuna, tuo liika estrogeenin määrä kuulostaa hyvin järkevältä, sillä olen kärsinyt myös muista sen aiheuttamista ongelmista, jotka ovat ”mystisesti” kadonneet tämän kevään aikana.

Millä muutoksilla sitten sain tuloksia aikaiseksi vain kolmessa kuukaudessa? Tämä kuulostaa niin helpolta, että tulee jopa hieman tyhmä olo, miten on vuodesta toiseen kiristellyt ja kurittanut itseään tuloksien toivossa. Itselläni suurin millimäärä oli lähtenyt juuri takareisistä. Lähtötilannekin oli jo aika hyvä ja tiedostan hyvin, ettei mulla ole mitään ”ongelmaa”, reiteni ovat lihaksikkaat ja normaaliin verrattuna aika vähärasvaiset. Silti muutosta oli tullut entiseen verrattuna. Kannattaa toki huomioida, että mainitut lisäykset auttavat vain jos ruokavalio ja treenisysteemi on kunnossa.

 • Suoliston kuntoa tuettiin erittäin laadukkaalla (ProFlora Excellence DF) maitohappobakteerilla (sisältää 15 biljoonaa aktiivista bakteeria) vertasin vastaavaan apteekin tuotteeseen, joka sisälsi 2 miljardia aktiivista bakteeria.

 • Otin käyttöön laadukkaan monipuolisen monivitamiinin (Multi Intense) ja syön sitä 3 kertaa päivässä. Monivitamiineissa on suuria eroja, kannattaa aina tarkistaa missä muodossa vitamiinit ovat, sillä laatu vaikuttaa imeytymiseen (vrt. esim. magnesium oksidi – magnesiumin muut laadut)

 • Tuen maksan toimintaa syömällä erittäin runsaasti (jokaisella aterialla) vihreitä vihanneksia, kuten erilaisia salaattilajikkeita, parsakaalia, pinaattia. Lisäksi käytän viherjauhetta päivittäin. Lisäsin myös kuituja psylliumin, fibrexin, pellavansiemenrouheen ja chiasiemenien muodossa. Vaihtelen näitä niin, että otan kahta samaan aikaan, jotta suolisto ei totu liikaa samaan laatuun.

Olen toki tehnyt muitakin lisäyksiä, mutta näillä muutoksilla on ollut suurin vaikutus juuri alavartalon rasvan määrän vähenemiseen. Asiassa on myös muita positiivisia vaikutuksia, sillä kuukautiskierto on täydellisen säännöllisen ja PMS-oireet, kuten mielialavaihtelut (v*itutus, olo ettei mikään kiinnosta, masentunut olo) kokonaan poissa, ainakin toistaiseksi ja toivottavasti ikuisesti! :D

kuvat: Riikka


27 Responses to “EROON ALAVARTALON RASVAKERTYMISTÄ”

 1. Avatar salla sanoo:

  Kiitos hyvästä blogista! Missä noita probiootteja on saatavilla? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Pro Floraa saa poliquinin nettikaupasta. Google laulamaan! :)

 2. Avatar pöpö sanoo:

  Hyvä teksti jälleen! Hoikkana ihmisenä, jolla kuitenkin kaikki ylimääräinen kertyy (ja jämähtää..) alavartaloon, pitää laittaa vinkit korvan taakse! Olisiko sulla vinkkejä eväsrasioihin ja muihin, jos muovia tulisi vältellä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Itsellä käytössä nämä: http://a-rou.indiedays.com/2015/03/20/puhtaampi-keho-parempi-keho/

  • Avatar Daniel sanoo:

   Ymmärrän että tämä on viisi vuotta vanha blogipostaus, mutta haluaisin kovasti silti tietää mitä rasvan kertyminen pakaroihin ja reisiin vyötärön sijasta tarkoittaa ja voinko syntymämiehenä päästä siitä rasvasta eroon mitenkään sillä haluaisin edes joskus käyttää kerrannin farkkuja ja myöskin koska minua ei oikein tyydytä vastaus että ”rasvan kertyminen pakaroihin ja reisiin on normaalia sillä se johtuu naishormonista” kun haluaisin tietää mitä se tarkoittaa miesten kohdalla. Esim jos se on esim naisille normaalia niin onko se miehillä poikkeavaa? Pitäisikö miehenä olla huolissaan jos rasvaa kertyy vyötärön sijaan pakaroihin ja reisiin? Voiko siitä päästä eroon? On ahdistavaa kun tietoakaan ei löydy mitään eikä kukaan oikein osaa auttaa. Jopa lääkärit ovat olleet neuvottomia kun en ole oppikirjaesimerkin mukainen vaan naisen sijaan mies.

 3. Avatar Ellu sanoo:

  Kiitos Aino postaus tuli kuin tilauksesta, juuri tätä asiaa olen pohtinut, että mitä vielä, kun treeni ja ruokavalio ovat jo kunnossa! Edes tiukalla ruokavaliolla, jolla rasvat tippuivat reilusti vaikutusta reisiin/jalkoihin ei paljoakaan ollut! Googlailin noita monivitamiineja ja maitohappobakteereita, mistä itse tilasit? Ei taida löytyä suomalaista nettikauppaa? Laitat vinkit ehdottomasti kokeiluun! Ja niin onko minkälaisella ainavälillä mahdollista odottaa tuloksia, saattaa olla varsin yksilöllistä?

  Kiitos vielä ja ihanaa kesää sinulle!!

 4. Avatar Tuulia sanoo:

  Moi! tosi hyvä postaus ja sain siitä paljon hyödyllistä tietoa! :D Kuinka usein syöt maitohappobakteereja? Syötkö joka päivä vai tietyin väliajoin jonkun kuurin?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Syön päivittäin, otan joka ilta yhden pro floran :)

 5. Avatar Kati sanoo:

  Tätä maksan hyvinvointia olen itsekin ajatellut. Joillakin kuntoilevilla ihmisillä on lohen syönti aika runsasta. En tarkkaan tiedä mistä maasta tulevaa lohta kukin syö, mutta ainakin meidän itämeren petokalojen myrkkykuorma on melkoinen.

  http://safkatutka.fi/itameren_lohi/ :
  ”Lastenlääkäri Pekka Jurvelin kertoo dioksiineista seuraavaa:
  ”Dioksiinit ovat supermyrkkyjä, jotka kertyvät ihmiselimistöön ja sitoutuvat rasvakudokseen. Ne vaikuttavat erityisesti hormonitoimintaan, ja häiritsevät etenkin sukuhormonien toimintaa ja näin ihmisen lisääntymisjärjestelmää. Dioksiinit aiheuttavat myös sikiölle kehityshäiriöriskin.””

  Mitä olet mieltä tästä? Muualla Euroopassa ei itämeren lohella ole myyntilupaa eläinruuaksikaan, koska dioksiinit siirtyvät vain eteenpäin ruokaketjussa.

  Tässä vielä Eviran suositukset (joista itse noudattaisin lasten ja raskaana olevien suositusta, vaikken ole lapsi enkä raskaana): http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden+kayton+rajoitukset/kalan+syontisuositukset/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olen myös lukenut aiheesta ja nykyään lohen syönti todella vähäistä entiseen verrattuna. Jos kauppahallissa myydään luonnonlohta ostan silloin sitä, mutta muuten tuntuu jotenkin rahan haaskaukselta ostaa kallista viljeltyä lohta, kun tietää ettei ravintosisältö loppupeleissä ookkaan niin priimaa mitä luullaan. Tuon dioksiinin lisäksi viljellyn kalan rasvahappopitoisuus ei ole läheskään yhtä hyvä kuin luonnon kalalla, eli se niistä omegoista :D

   • Avatar Kati sanoo:

    Juu, jäi tosiaan se puoli kokonaan käsittelemättä. Antibiootit, dioksiinit, furaanit, PCBt ja organoklooratut torjunta-aineet. Hui!!

  • Avatar Taimen sanoo:

   Luitko loppuun tuon linkkaamasi Eviran suosituksen? Kasvatettua lohta/tai muutakaan kalaa ei ruokita Itämeren kalalla, vaan esimerkiksi silakasta suurin osa menee mm turkistarhoille rehuksi. Myöskään norjalainen kasvatettu lohi ei välttämättä syö paikallista pikkukalaa, vaan Etelä-Amerikan rannikolta ja muualta lämpimästä pyydettyä makrillia ja anjovista, joissa niissäkin on korkeat rasvapitoisuudet, kuten olis myös villilohen sisältämässä ravinnossa. En siis tiedä mihin perustuu Ainon väite huonommasta rasvahappokoostumuksesta? Kala varmasti stressaantuu kassikasvatuksessa ja pääsee liikkumaankin vähemmän, mutta nykyään on myös jokimaisia altaita joissa kalojen kasvatus on luonnollisemmassa ympäristössä. En siis sano että kasvatettu kala olis ekologisempaa tai eettisempää, mutta kaikki valtamerien kalakannat on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän ylikalastettuja, ja toisaalta soijarehulla ruokittu kala ei varmaan sekään ole terveellistä/ekologista.
   Toisaalta rasvaisia kaloja ei ole pakko syödä joka kerta ja esim siika ja ahven on tässä rannikolla kohtuullisen edullisia. Ainakin jos itse fileoi tai savustaa kokonaisena tms.
   Meinasin kommentoida jo siihen krilliöljy-hehkutukseen, etten ymmärrä Aino sun logiikkapa vältellä kasvatettua kalaa, jonka ravinto on kuitenkin tutkittua, mutta ilomielin syödä luonnonlohta jossa varsinkin on ne korkeat ympäristömyrkkypitoisuudet. Paitsi jos se on Norjasta pyydettyä merilohta. Tällä hetkellä suurin osa myytävästä villilohesta on suomalaista Itämeren lohta.
   Meitä on täällä planeetalla kertakaikkiaan liikaa ja lisäksi me syödään liikaa, ja valitettavasti jatkuvan talouskasvun ja tehotuotannon vaatimukset näkyy ympäristömyrkkyinä jo ravinnossammekin.

 6. Avatar Apteekkilainen sanoo:

  Moikka! Semmonen tarkennus vaan, että kai tiesit että englanniksi billion = miljardi eli 1 000 000 000 ja on eri asia kuin biljoona jossa on 12 nollaa perässä. Kuulosti niin vahvalta, että pikaisella googlauksella vaikuttaisi olevan tuo 15 miljardia biljoonaan sijaan. Mainitsemasi tuote on toki silti vahvempi kuin suurin osa apteekissa myytävistä, vaikka vahvempiakin on myynnissä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hehe, no en tiennyt! :D Mietin kyllä tuota biljoonaa että kuulostaa hassulta. Luin siis purkista määrän ja saman vastaavan suomalaisesta tuotteesta. Mulle tuotteissa merkkaa myös bakteerien laatu sekä muu sisältö.
   Kiitos infosta! :)

 7. Avatar Salli sanoo:

  hyvä postaus jälleen kerran! Saanko kysyä mistä olet tuon käytössäolevan maitohappobakteerin hankkinut? Osaatko suositella mitään merkkiä jonka saisi esim apteekista hankittua että pääsisi mahdollisimman pian kokeiluun? Kiitos todella hyvästä ja tietoa antavasta blogista, täältä saa loistavia vinkkejä! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Olen ostanut kaikki nuo suoraan Eero Hakalalta, mutta ilmeisesti tuotteita voi ostaa vain hänen asiakkaansa. Kaveri on kyllä tilannut Poliquinin verkkokaupasta ulkomailta niitä myös. :)

 8. Avatar Sari sanoo:

  olisiko sinulla tutkimusviitettä tuohon liiallisen estrogeenin haittavaikutusväitteeseen? Aika mullistavalta nimittäin vaikuttaa, että ruokavaliolla voisi vaikuttaa kehon estrogeenimäärään. Nimittäin itse rintasyöpäpotilaana joudun syömään lääkettä, joka estää estrogeenin vaikutuksen syöpäsolujen kasvuun, ja olisi kyllä ihan mullistavaa, jos pelkällä ruokavaliolla voisi vaikuttaa siihen, että estrogeenintuotanto vähenee…

  Lukisin mielelläni tekstiä, joka sisältäisi tutkimusviitteet. Sen verran tärkeistä asioista tässä kuitenkin puhutaan.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kirjoitan tässä tekstissä omista kokemuksistani BioSignature-mittauksen ja sieltä saamieni neuvojen perusteella. Uskon tähän, koska olen saanut niin paljon positiivisia vaikutuksia kroppaani ja sitä kautta myös hyvinvointiini. Siksi haluan kertoa asiasta myös muille, sillä toivoisin muidenkin kokevan samoja juttuja. Nämä ohjeet auttavat siis kehoa toimimaan kuten sen pitää, eli ylimääräiset hormonit poistuvat kehosta, jos suolisto ja maksa toimivat optimaalisesti, estrogeenin tuotannon vaikuttamiseen en osaa sanoa. Pointti on siis se että useat elävät ravinnevajeissa ja elimistö voi huonosti, jolloin keholla ei ole mahdollisuutta toimia oikein ja hormonit+myrkyt palaavat takaisin verenkiertoon jolloin ongelmia aiheutuu.

   Täällä on tästä hormonitasapainosta enemmän jos haluat lukea: http://eerohakala.com/wp-content/uploads/sites/89/Poliquin.pdf

 9. Avatar opiskelija sanoo:

  Hei,

  haluaisin vähän kysellä viikko/kuukausi kustannuksistas ruoan suhteen. Olen itse opiskelija ja kun tuolla opintotuella täytyy elää jää käteen viikoksi ruokaan n.25e. Urheilen paljon (hyvin paljon :D ) ja lihaksistani haluan pitää huolta ja ei haittaisi jos vähän rasvaa lähtisi kehosta.Ja nimeonomaan tuopsta alavartalosta. Olen kuitenkin aivan normaalipainoinen. Olen siis kiipeilijä ja viikkoon kuuluu myös 4-5 salitreeniä. Päivässä tulee myös pyöräiltyä yli 40km koska hei bussikin maksaa x) mitä suosittelisit tai ehdottaisit ruokavalioon lisättäväks jos noihin lisäravinteisiin ei vaan penni riitä.Tai siis mitkä olisivat ehottoman tärkeitä asioita muistaa. Vai onko jokin tietty lisäravinne jota ilman et vain voisi elää? syön monipuolisesti,usein ja mielestäni riittävästi, ja tarvittavan proteiinin saan maitotuotteista ja kasviksista, ja just sillä perus rahkalla, kun lihaakaan ei ole varaa syödä kun n. 2x viikossa. Tuo merileväjauheen kilohinnaksi nousee tommonen suolainen 100e, niin ymmärrät varmaan että se ei nyt ihan listalla ensimmäisenä ole. Tiedän tämän olevan hyvinki laaja kysymys :D

  • Avatar Sue sanoo:

   Pienenä vinkkinä… ostin viime marraskuussa merilevärouhepussin (100g), sitä käyttää iltapuurossa jokainen nelihenkisestä perheestämme ja rouhetta on vielä reilusti jäljellä. Et todella riittosaa on;)

 10. Avatar Sini sanoo:

  Hei ja kiitos mahtavasta blogista! Kuinka usein vaihtelet kuituvalmisteita? Päivittäin? Itsellä on ongelmia suolentoiminnan kanssa ja tästä aiheutuu alavatsan turvotusta. Kun vatsa toimii, niin turvotuskin häviää. Vehnät ja sokerit olen jo vuosia sitten jättänyt pois ruokavaliosta. Maitotuotteitakin olen vähentänyt päivittäisestä käytöstä melkein kokonaan pois. Olen fibrexiä ja chia-siemeniä lisännyt ruokavalioon joka päivälle ja aluksi tulikin tuloksia, mutta jo vajaan viikon päästä huomasin, et nämä kuidut ei enää oikein pelitäkään ja vatsan turvotus palasi…ilmeisesti pitäisi vaihdella siis useasti?

 11. Avatar Sini sanoo:

  Heippa! Pystyykö tätä mistään testaamaan, että onko tarvetta kyseisille tuotteille, ettei syö niitä turhaan? Jos kerran kaikki olisi kunnossa.
  Osaatko sanoa mistä voisi johtua, kun olin viime syksyn bulkilla ja lihaa tuli hyvin, mutta jenkkakahvoista tuli hurjat? Muuten kroppa oli timmi, mutta jenkat vaan jatkoi kasvamistaan. Ei huvittanut enää pitää mitään vartalon myötäisiä vaatteita, kun ahdisti olla niissä. Varsinkin kun oli tottunut paljon pienempiin kahvoihin. Jenkat kasvoivat melkein 10cm ja olivat ”läskiä”.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta! En tiedä uskallanko enää alottaa bulkkia, jos tulos on tuo. Nyt yritän päästä kahvoista eroon..

 12. Avatar Piia sanoo:

  Mulla heräsi vitamiinien kohdalla heti kysymys, että miten vitamiinivalmisteen päivittäisannos voi olla noin monta yksikköä? Itse ku olen kokeillut nauttia mitä tahansa vitamiinituotetta useammin kuin kerran päivässä, joudun lopettamaan jatkuvan nenäverenvuodon takia.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olen saanut ohjeet Biosignautre-mittauksessa tehdyn analyysin perusteella. Liikun niin paljon, että ravinteitakin kuluu normaalia enemmän :)

 13. Avatar Piia sanoo:

  …edellistä kommenttia jatkaakseni voin kyllä allekirjoittaa vihannesten ja muutenkin fiksun ruokavalion vaikutuksen. Tulin 3 viikkoa sitten Espanjaan töihin ja samalla avautui aikaa aloittaa normaali treenirutiini, sekä syödä paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia. Alakehosta, johon itsellä kertyy se rasva, on kadonnut niin paljon tavaraa, että siinä missä 3 viikkoa sitten koon 36 shortsit oli vielä unelma, nyt menee jo 34 jalkaan ja ruokavalio + päivittäinen kuivaharjaus on kadottanut jo orastavat muhkuratkin jaloista hyvin. Toki täällä hikoilee kuin possu, joka edesauttaa aineenvaihdunnan palautumista, sillä vettä juodaan litratolkulla, eikä yksinkertaisesti tee mieli syödä viljatuotteita tai mitään erityisen rasvaista tai muuten raskasta. Ainoa ongelma on unenpuute osin kuumuuden ja osin töiden takia.

Kommentoi