BREAKFAST OF CHAMPIONS

Paljon kysellään mitä syön aamupalaksi ja ajattelin omistaa tämän postauksen kokonaan mun brekkarille! Aamiainen on muokkautunut pikkuhiljaa kokeillen. Aluksi join pelkän vihersmoothien puuron kaverina, nykyään tuo smoothie on enemmänki marjapuuro viherlisällä! Miksi valita yksi kun voi saada kaiken kerralla?

Aamiainen sisältää:

 • paljon kuitua: fibrex, psyllium, pellavansiemenrouhe, chiansiemenet (näitä vaihdellen, yleensä 2-3 kerralla)
 • runsaasti lehtikaalia
 • marjoja vaihdellen
 • puolikas banaani
 • Fitnessgurun heraa
 • MCT-öljyä (ns. nopeasti imeytyvä rasva)
 • merilevärouhetta (jodi)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi?

Monien ”harhaluulojen” sijaan aamiainen kannattaisi pitää rusasproteiinisena ja nauttia vähemmän hiilareita. Miksi proteiinia aamulla? Sen ansiosta kylläisyydentunne pysyy pidempään yllä, energiataso ja keskittymiskyky on usein parempi, sekä monille ongelmia aiheuttava turha napostelu ja makeanhimo vähenevät. Myös nälkä- ja kylläisyyshormonit toimivat tutkitusti paremmin kuin hiilaripainotteisella aamiaisella.  Ideana ei ole syödä välttämättä pelkästä proteiininlähteestä, vaan enemmänkin proteiinipainotteisesti.

Proteiini tulee siis herasta. Käytän nimenomaan Fitnessgurun proteiineja maun vuoksi, maku peittää alleen kaikki muut maut ja tulos on todella herkullinen. Hera on hyvin imeytyvä proteiini, jolloin keho saa heti aamusta tärkeää rakennusainetta lihaksille.

Kuidut edesauttavat vatsan toimintaa päivän aikana ja pitävät vatsan tyytyväisenä. Lisäksi kuidut auttavat sulistoa ”puhdistumaan” ja edesauttavat maksan ja suoliston optimaalista toimintaa. Näiden ansiosta koostumuksesta tulee paksu ja pehmeä.

Viherjauhe, lehtikaali ja marjat on helppo tapa lisätä antioksidanttien ja elintärkeiden vitamiinien ja mineraalien saantia. Viherjauheet sisältävät jauhettuja voimakkaan värisiä vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja klofyllipitoisia makean veden leviä (kuten spirulinaa) sekä muita ravinnerikkaita superfoodeja tiiviissä muodossa. Usein ne sisältävät myös probiootteja ja pieniä määriä yrttejä ja kuitua. Yhdessä teelusikallisessa viherjauhetta voi olla antioksidantteja yhtä paljon kuin isossa annoksessa tuoreita vihanneksia.

MCT-öljyn rasvahapot imeytyvät elimistöön muita rasvoja helpommin, jolloin se auttaa myös muita ravinteita imeytymään. MCT-öljy on mauton ja väritön.

Merilevärouheen avulla pidän huolen jodin saannista, sillä käytän suurimmaksi osaksi raffinoimatonta suolaa. Jodin puute on yhteydessä aineenvaihduntaan sekä kilpirauhasongelmiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuidut liukeemassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten?

Herätessäni laitan blederin (raw mix) pohjalle pari kolme desiä vettä ja sekoitan kuidut sekaan (kuvassa). Annan kuitujen turvota hetken, jonka jälkeen sekoitan kaikki muut aineet, paitsi öljyn ja merilevärouheen. Blendaan aineista pehmeää marjapuuromaista seosta ja kaadan lautaselle. Lopuksi lisään valmiiseen annokseen öljyn ja merilevän. Merilevän ja öljyn määrä on sen verran pieni, että ne jäävät helposti blenderin pohjalle muuten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

superruokaa!


8 Responses to “BREAKFAST OF CHAMPIONS”

 1. Niia sanoo:

  Oma syöminen on ollut taas hetken aika retuperällä. Pitänee alkaa kehittää taas jonkinlaista ruokavaliota, ettei ihan pääse repsahtamaan. Ihanaa saada näitä konkreettisia ideoita sinulta. Näyttää vähän suklaapuurolta tuossa kuvassa Mutta voin kyllä kuvitella että hetken menisi ennenkuin oppisi tuosta sötkötyksestä itse nauttimaan Pitää kyllä kokeilla. Kuinka paljon kokonaisuudessaan noita kuituja kannattaa annokseen laittaa?

 2. Sofia sanoo:

  Näyttää ja kuulostaa todellakin ravitsevalta ja hyvältä aamupalalta – nam!Itse syön aamulla yleensä vihersmoothien, jossa on vähän vaihtelevasti erilaisia vihreitä vihanneksia, marjoja, banaania, hunajaa, chiansiemeniä jne. Tykkään myös ihan perinteisestä puuroaamupalasta, ja kananmunista myös. 🙂

 3. Taika sanoo:

  Näyttää ihan mun aamiaiselta! Tosin tykkään käyttää mct-öljyn tilalla itsetehtyä kookosjugurttia, se on kyllä superhyvä yhdistelmä tuon smoothien kanssa.

 4. Liisi sanoo:

  Testasin juuri tätä aamiais herkkua 🙂 Juuri söin sen ja oli niiin hyvää. Melkeimpä kaikki ainekset löytyivät kaapista (paitsi mct öljy, merilevä&lehikaali). Mutta hyvin onnistui 😉 Ja haluaisin kysyäkin että mites nuo rasvat, jostain olen kuullut juttua että rasvoja olisi hyvä nauttia illalla? Eli onko hyvä käyttää niitä heti aamusta? Ja siis vitsit tää siun blogi on hyvä! Niiin hyviä vinkkejä, suuri kiitos Sinulle! <3

 5. Liisi sanoo:

  ….nii ja ihan pakko vielä kysyä hiukan nuista määristä, että kuinka paljon esim. Pellavarouhetta, chiasiemeniä, öljyä…? Tiedän kyllä että jokaiselle ihmiselle eri määrät, kulutuksen mukaan jne..mutta jos saisi suuntaa antavia määriä? Vaikka deseissä..tai jotenkin 🙂 Kiitos! <3

  • ainorouhiainen sanoo:

   Fibrexiä ja psylliumia yleensä 2 rkl ja chia+pellava 1 rkl 🙂 Öljyä myös 1 rkl!

 6. Mari sanoo:

  Kuinka paljon prodejauhetta kannattaisi laittaa aamusmoothieen? Aamupäivä (n. 5h lounaaseen) menee yleensä opiskellessa.
  Ja käytätkö aina tuoretta lehtikaalia vai pakastatko kesällä talveksi?
  Kiitos 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Yksi annos, eli yleensä n. 30 g on aika sopiva määrä 🙂

   Käytän tuoretta lehtikaalta, kesällä on kiva kun saa kotimaista. Talvella käytän myös muita salaattilajikkeita!

Kommentoi